Seuraa 
Viestejä284
Liittynyt9.3.2016

Jos olen oikein ymmärtänyt, nyt saa tehdä sokerista viinaa. Tai kuten ennen sanoittiin kiljua. Nykytekniikalla on kuitenkin etunsa, ja on olemassa suodatinlaitteet, jotka tekevät ko kiljusta, 18-20% almoholivetta.

Onkokukaan kokeilut tai onko asian tuntioita linjalla?

Kommentit (7)

Minijehova
Seuraa 
Viestejä3696
Liittynyt10.10.2011

getrud kirjoitti:
Jos olen oikein ymmärtänyt, nyt saa tehdä sokerista viinaa. Tai kuten ennen sanoittiin kiljua. Nykytekniikalla on kuitenkin etunsa, ja on olemassa suodatinlaitteet, jotka tekevät ko kiljusta, 18-20% almoholivetta.

Onkokukaan kokeilut tai onko asian tuntioita linjalla?

On tullut tehtyä, mutta ei juotua.

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29582
Liittynyt16.3.2005

KIljua saa tehdä, mutta sitä ei saa tislata viinaksi. Olen joskus nuorena nähnyt ulkomailla, kun kaverit tekevät viinaa. 80-90 volttinen on vedellä lantrattuna mainiota humalahakuiseen juomiseen, mutta eipä sitä viitsisi sormi pystyssä aromilasista siemailla ja keksiä hassuja adjektiiveja makua kuvaamaan.

Kilju on hapokkaampaa. Nuorena tuli juotua sitäkin, mutta nyt sitä on niin ronkeli, että ei känni ole sen arvoista, mutta kyllä sillä saa nostalgisia muistoja mieleen. Pitemmälle edennen alkoholismin ravitsemiseen varmaan erinomainen ja kustannustehokas valinta, varsinkin nyt kun ei ole enää juridisiakaan ongelmia jos sammuu kadulle kiljupullo kourassa ja tikaritakit tarjoavat yösijan miellyttävässä retkeilymajassaan.

getrud
Seuraa 
Viestejä284
Liittynyt9.3.2016

Mietin edellen, että kun tuota kiljuvettä tehdää, niin miksi sitä ei sitten tislata. Homma on älyttömän helppoa. Tosin en tiedä mausta, mutta eikö aktiivihiili ole keksitty. 2-4vrk ja 500g sopivaa hiiltä sanoo johtava toiselta puolelta maapalloa oleva firma.

Jos joku on sattunut kokeilemaan, voisi kertoa, että  miltä soppa maistuu.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä13984
Liittynyt16.3.2005

Ulkomailla kuulemma tehdään kiljusta juotavaa jäädyttämällä. Kiljun pinnalle syntyvä jää sisältää paljon vähemmän etanolia kuin kilju, ja nestefaasi sisältää enemmän etanolia kuin alkuperäinen kilju. Isot pojat ovat kertoneet, että tuolla menetelmällä saa näppärästi jotain 50 tai 70-volttista janojuomaa tislaamatta.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29582
Liittynyt16.3.2005

getrud kirjoitti:
Mietin edellen, että kun tuota kiljuvettä tehdää, niin miksi sitä ei sitten tislata. Homma on älyttömän helppoa.

Se on tekopyhää holhousta, jäänne vanhoilta ajoilta kuin kuningas simputti kansaa.Kansassa ja lainsäätäjissä on paljon kotrollifriikkejä änkyröitä, jotka haluaisivat kieltää alkoholin kokonaan epäinhimillisten rangaistusten uhalla ja heille pitää antaa vähän porkkanaa, että lait menevät läpi.

Lainaus:
Tosin en tiedä mausta, mutta eikö aktiivihiili ole keksitty. 2-4vrk ja 500g sopivaa hiiltä sanoo johtava toiselta puolelta maapalloa oleva firma.

Jos joku on sattunut kokeilemaan, voisi kertoa, että  miltä soppa maistuu.

Aktiivihiili vähentää sivumakuja mutta ei se kiljusta hyvää tee. Toisen puolesta on kovin paha sanoa, kannattaako hiilellä läträys vai onko pienemmän vaivan tie totutella kiljun makuun. Kokeile itse. Aktiivihiiltä saa muutamalla eurolla viinitarvikeliikkeistä ja se on käsittääkseni täysin laillista puhdistaa kiljua aktiivihiilellä. Tislaaminen on rikollista.

peniemis
Seuraa 
Viestejä138
Liittynyt1.3.2013

o_turunen kirjoitti:
Ulkomailla kuulemma tehdään kiljusta juotavaa jäädyttämällä. Kiljun pinnalle syntyvä jää sisältää paljon vähemmän etanolia kuin kilju, ja nestefaasi sisältää enemmän etanolia kuin alkuperäinen kilju. Isot pojat ovat kertoneet, että tuolla menetelmällä saa näppärästi jotain 50 tai 70-volttista janojuomaa tislaamatta.

10 mm paksu parin metrin  V-palkki raudasta kaltevassa kulmassa ja talvipakkaset. Yläpäästä kiljua valumaan, mitä lie valuu alas asti?  Lienee joku tätäkin kokeillut.

Vierailija

Minijehova kirjoitti:
getrud kirjoitti:
Jos olen oikein ymmärtänyt, nyt saa tehdä sokerista viinaa. Tai kuten ennen sanoittiin kiljua. Nykytekniikalla on kuitenkin etunsa, ja on olemassa suodatinlaitteet, jotka tekevät ko kiljusta, 18-20% almoholivetta.

Onkokukaan kokeilut tai onko asian tuntioita linjalla?

On tullut tehtyä, mutta ei juotua.

On siinäkin meillä nuorisorikollinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat