Seuraa 
Viestejä280

Laivue 2020 on merivoimien hanke. Sen tehtävä on korvata merivoimien seitsemän poistuvaa alusta. Poistuvien alusten tilalle hankitaan neljä modernia korvettia.

Uudet alukset ovat tärkeitä Suomen puolustukselle. Ne muodostavat tulevaisuudessa merellisen suorituskyvyn rungon. Niiden on tarkoitus olla käytössä 2050-luvulle asti.

Jo poistuneen miinalaiva Pohjanmaan lisäksi neljän Rauma-luokan ohjusveneen ja kahden Hämeenmaa-luokan miinalaivan elinkaari päättyy ensi vuosikymmenen puolivälissä. Niiden tilalle tarvitaan uudet alukset. Tutkimustulosten ja vertailujen perusteella on todettu, että paras korvaaja niille on monitoimikorvetti.

^^Lainaus puolustusministeriön sivuilta.

Mitä mieltä olette hankkeesta ja itse aluksista, niihin hankitaan muistaakseni harpoonja seasparrow ohjusjärjestelmät, mitä mieltä olette ohjuksista, järjestelmistä ylipäätänsä ja tietysti siitä, että riittääkö nuo 4 korvettia korvaamaan poistuvat 7 alusta.

Jäähän merivoimille toki pienempiä aluksia vielä aika paljon.

Esimerkkinä Jehu luokan maihinnousuveneet, joita toki voidaan käyttää muihinkin tehtäviin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Vierailija

Niinistölle pitäis muuten ehdottaa ett karsis puolustusmenoja kajuutan nappuloista. Meinaan kävin kerran Upinniemessä ja upseeri siinä kohkas kuinka kaikki on automatisoitua, niin kysyin mihin ne tarvii sitten niin monta nappulaa, jos homma hoituu ilmankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat