Kommentit (5)

lokki
Seuraa 
Viestejä4937
Liittynyt3.1.2010

Tuo "ihmiskausi" on täysin totta, mutta meriveden lämpenemisen nopeus ei korallimerellä ole mitenkään erityinen paleontologisessa mielessä.

”Viimeisestä jääkaudesta noin kymmenen vuoden takaiseen aikaan katsottuna lämpötila nousi joitakin asteita kymmenien tuhansien vuosien aikana. Nyt lämpötila nousee huomattavasti nopeammin”

Vaatii melko suoraviivaisen ajatuksen tehdä tuollainen päätelmä. (tai sitten on kyse mielikuvien manipuloinnista)

Lämpötila on noussut "joitakin asteita kymmenien tuhansien vuosien aikana." on harhaanjohtava ilmaisu, jos katsotaan, miten tuon lämpötilan nousu on tapahtunut.

Tuhansien vuosien jakso on keskiarvoistettu tasaiseksi nousuksi ja sitä verrataan muutaman kymmenen viime vuoden (hetkelliseen) lämpötilannousunopeuteen.

En siis väitä, etteikö ihmisen toiminta olisi haitannut korallien kasvua, vaan että tuo syy ei ole ihmisen aiheuttama globaalin lämpötilan nousu, vaan paikallinen ravinteiden päästön aiheuttama biologinen muutos korallimerellä.

Tuossa lämpötilannousuargumentissa on uskonnollisen "todistamisen" soundi: Kaikki ympärillä näkyvä todistaa jumalan suuruudesta... eikun ihmisen aiheuttamasta ilmastonlämpenemisestä.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä10433
Liittynyt20.1.2013

Juu, samaa mieltä olen, että meidän Homojen pahin synti on ns. omaan pesään paskominen, eli luonnon saastuttaminen ja suoranainen tuhoaminen aina toisten lajien sukupuuttoon aiheuttamisella, eikä niinkään tämä hiilen polttelu, jota voisi toki hillitä, mutta jota toteutetaan päin persettä, lähinnä pelkästään nöyrää työläiskastia verottamalla, keino joka ei kuitenkaan juurikaan edistä itse asiaa, eli vähennä hiilipolttoa, vaan lähinnä tietyn porukan saldoa lihavoittaen, samaa logiikkaa soveltaen kuin ammoin kirkon aneita maksellessa, tyhjästä fyrkkaa toisten pussiin ja rahvaalle parempi omatunto.
Apinaa koijataan, taas.

😎

tammukka
Seuraa 
Viestejä4049
Liittynyt9.5.2010

SamBody kirjoitti:
Lasitalossa tehdään taas mullistavaa tiedettä: edellisen jääkauden päättymisestä onkin kymmeniä tuhansia vuosia, ei kymmentä tuhatta kuten tähän saakka on luultu!

Pitää olla tyhmä jos ei tajua eroa jääkauden päättymisen ja jääkauden välillä. Mutta sinähän oletkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat