Seuraa 
Viestejä83

Raadonsyöjillä täytyy olla titaanista tehty elimistö. Ne vetää naamariin jatkuvasti kaikkia tauteja joita luonto on keksinyt ja eivät ole moksiskaan. Samalla huudolla nautitaan ebolat sarssit aidsit superbakteerit ym. Miettikääs onko vaikka rotilla hyeenoilla korpilla korppikotkilla ym terveellinen ruokavalio. Silti hyvin harva kuolee näihin tauteihin. Miksi? Onko suomessa tutkittu vaikka korpin tai kaatopaikkojen rottien elimistöä? Sieltä varmasti löytyy rahanarvoista tietoa uusien lääkkeiden tekoon. Suomessa on helpompi tutkia onko liikenteen melu kovempaa moottoritien lähellä vai kilometrin päässä. Välillä tuntuu että tiedemaailma antaa liian helposti periksi ja keskittyy turhanpäiväisiin tutkimuksiin eikä halua ottaa aikaa vievää kallista pitkäkestoista ja tietysti rahaa vaativaa tutkimusta jossa on aina mahdollisuus ettei mitään konkreettista hyötyä ehkä löydykään. Tulee siis sanomista ja pallit heiluu myös naistutkijoilla. Silti jos et mitään riskeeraa niin et myös voi koskaan tehdäkään mitään suurta. Nykymaailmassa vain voittajat pärjäävät minkä Nokia mobiles tietää.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä90412

"Tutkijat ovat jo pitkään arvostelleet supoerdesinfioivia puhdistusaineita, koska liian puhdas keittiö ei ole hyvä asia: kun emme joudu kosketuksiin pöpöjen kanssa, emme kehitä niille vastustuskykyä. Nyt tamperelaisprofessori ottaa askeleen eteenpäin ja ylistää likaisia käsiä. Kohtuudella, tietysti.

Tuore tutkimus osoittaa, että käsiin hierottava metsäinen maa-aines lisää suoliston ja ihon mikrobiston monipuolisuutta. Nykyisen tutkimustiedon valossa laaja mikrobialtistus suojaa ihmistä monilta immuuni- ja autoimmuunisairauksilta.

"Tavoitteena oli etsiä keino kadotetun luontoyhteyden palauttamiseksi", professori Heikki Hyöty Tampereen yliopistosta kertoo.

Tutkimus perustuu biodiversiteettihypoteesiin. Jos immuunipuolustusjärjestelmä ei saa riittävästi harjoitusta, se ei välttämättä osaa erottaa elimistölle oikeasti vaarallisia mikrobeja harmittomista altisteista. Seurauksena voi olla esimerkiksi allergia, jossa immuunipuolustusjärjestelmä hyökkää harmitonta siitepölyä vastaan. Kehon turvajärjestelmä voi myös hyökätä suoliston normaaleja mikrobeja vastaan, mikä voi aiheuttaa kroonisen suolistosairauden.

"Jos elimistö ei saa riittävästi mikrobialtistusta, immuunipuolustusjärjestelmän kyky kontrolloida ylilyöntejä heikkenee. Tätä tarkoitetaan biodiversiteettihypoteesilla."

Tutkimuksessa olivat mukana myös Helsingin yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto. Hyöty jakaa kiitosta erityisesti Helsingin yliopiston dosentti Aki Sinkkoselle ja TTY:n professori Juho Rajaniemelle."

http://www.tiedetuubi.fi/laaketiede-ja-terveys/ala-pese-turhaan-kasiasi-... .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat