Seuraa 
Viestejä242

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2018/06/teema-fem-klo-20-45-ja-yle-areena-belgialainen-tintti-neuvostojen-maassa-sarjakuva-lanseerasi-10-1-1929-ukrainan-jarjestetyn-nalanhahan

" https://areena.yle.fi/1-4353701

Hergé, taiteilija Tintin varjossa

Kun Georges Prosper Remi piirsi ensimmäisen Tintti-sarjakuvansa vuonna 1929 nimimerkillä Hergé, hän tuskin aavisti minkälaiseen maailmanmaineeseen hänen luomansa hahmot yltäisivät. Minkälainen oli mies Tintin takana?

Ohjelman tiedot

Alkuperäisnimi Hergé - In The Shadow Of Tintin

Kuva 16:9 HD

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo ranska stereo

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi) suomi ruotsi

Katsottavissa vain Suomessa "

Uskokaa tai älkää, mutta "paljastukset Ukrainan järjestetystä nälänhädästä" lähtivät alun perin liikkeelle kansamnmurha-belgialaisen sarjakuvapiirtäjä Hergén "lastensarjakuvakirjasta"

Tintti Neuvostojen maassa

vuodelta 1929!!!

Tintti Neuvostojen maassa (ransk. Tintin au pays des Soviets) on belgialaisen Hergén luoma Tintti-sarjakuvasarjan ensimmäinen albumi. Ensi kerran se nähtiin Le Vingtième Siècle-lehden nuorten liitteessä jatkokertomuksena, jonka ilmestyminen alkoi 10. tammikuuta 1929[1]. Se julkaistiin vuonna 1930 Belgiassa albumina.

Albumi on poliittinen satiiri Neuvostoliiton oloista, bolševismista ja neuvostopropagan- dan väittämästä tehokkaasta maatalous- ja teollisuustuotannosta. Toisin kuin muita Tintti-albumeita, Hergé ei painattanut sarjakuvaa 1930-luvun jälkeen pitkään aikaan, ja siitä ei tehty väritettyjä ja uudelleenpiirrettyjä laitoksia (toisin kuin kolonialistiseksi väitetystä albumista Tintti Afrikassa, jonka ylilyöntejä pehmennettiin uudisversioissa). Se julkaistiin uudelleen vasta 1973 alkuperäisen version näköispainoksena - musta-valkoisena ja yli 120 sivua pitkänä. Suomeksi uudispainos julkaistiin vasta vuonna 1986.

Lähteet

http://www.kolumbus.fi/ranska/ranska/sarjakuvat/tintti-2.html

Aiheesta muualla

Erkki Vettenniemi & Jukka Petäjä: Maailman tunnetuin lehtimies lähti Neuvostojen maahan 75 vuotta sitten. Helsingin sanomat 10.1.2004.

Reijo Valta: Tintti Neuvostojen maassa. Pois työpöydältä 28.8.2007.

http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000004194262.html

Erkki Vettenniemi, Jukka Petäjä

Julkaistu: 10.1.2004 2:00

" Maailman tunnetuin lehtimies lähti Neuvostojen maahan 75 vuotta sitten

Ensimmäinen Tintti-sarjakuva alkoi Le Vingtième Sie jatkokertomuksena tammikuun 10. päivänä 1929

Kun nuori brysseliläinen lehtimies astui Berliinin-junaan tammikuun 10. päivänä 1929, hän aloitti kiintymyksellä seuratun matkan maailman rakastetuimmaksi sarjakuvahahmoksi. Tintin ensimmäinen missio vei hänet Euroopan halki Neuvostoliittoon. ...

Hesari tänään:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005715369.html

Kommentit (1)

Tokkura
Seuraa 
Viestejä5290

Tintti on myös Tampereen kapungin johdon perinteistä älylukemista...

https://www.tiede.fi/keskustelu/33643/ketju/t_reen_pormestari_samaistuu_vaskistiseen_propagandahahmoon

klo 2:40 | 25.9.2008

Aamulehden Moro-liitteessä nykyinen pormestari ja myös ehdokas Timo P. Nieminen jatkaa
toimittajan lausetta

"Piirroshahamoista muistutan eniten...

...(esikuntani mielestä) TINTTIÄ!

Tintti oli Belgian kansamurhaimperiumin propagandahahmo, pikkupoika"toimittaja" jonka tunnettuja "reportaasheja" olivat mm. "Tintti Neuvostojen maassa" ja "Tintti Kongossa". 

Arvatkaapas, kumpi oli "jättiläismäinen teurastamo", jossa "tapettiin kaikki", ja kumpi oli "rattoisa onnela" vähän tyhmähköille alkuasukkaille?

Leopold II:n aikana 1890 - 1909 Belgia metsästytti Kongossa tapporahalla noin 10 miljoonaa alkuasukasta, yhdessä tautikuolleisuuden kanssa jopa 1/2 - 3/4 asukkaista. 

Väestö myös väheni suurin piirtein tuolla määrällä, koska sitä tietysti myös pakeni (joskaan sekään ei ollut helppoa, kun muualla ei mitenkään hurraten otettu vastaan) mm. Sudaniin (Darfuriin), Zimbabween, Ranskan Kongoon ja Nigeriaan.

Nykyisen Zaïren väestötihyes on yhä vain noin seitsemäsosa luonnonoloitaan vastaavanalsien Nigerian väestötheydestä.

(Ja kuten muistetaan Neuvostoliitossa vaäetö kasvoi aina rauhan aikana luonnollisen väestönkas-vun prosentuallista maaimanennätysvauhtia, lukuun ottamatta 50-lukua, jolloin Kiina pyyhälsi vielä reippaasti ohikin.

Tinntti on monissa maissa kriminalisoitu hahmo, muuallakin kuin Mustassa Afrikassa...

Mikähän se Timo P:n "nykyinen Tintin imperiumi" on, no PRYSSELI tietysti niin kuin ennenkin!

http://www.kolumbus.fi/ranska/ranska/sarjakuvat/tintti-2.html

Miten niin 1929???!!

Jotkut historiaa tuntevat nipot sanovat nyt, että sehän oli vuosi 1931, kun UKrainassa oli tuohon ilmanalaan kuuluva kuivuusvuosi (jollaisia ilman se ei olisi aroa), vuonan 1931 New York Times-lehden reportteri Walter Duranty teki Ukrainasta vuoden parhaana Pulitzer-palkitun reportaashisarjan, jossa ei havainnut merkkiäkään mistään "kansanmurhasta".

New York Times -lehti on kieltäytynyt "palauttamasta" palkintoa reportaashisarjasta, vaikka jatkuva kansainvälinen postitus- ym. häirintäkampanja on ollut asiasta päällä uskonlahkohörhöjen toimesta :

http://www.nytco.com/company/awards/statement.html

" New York Times Statement About 1932 Pulitzer Prize Awarded to Walter Duranty

... "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat