Seuraa 
Viestejä45973

Vaikuttaako kuntopyörää polkiessa kalorinkulutukseen polkijan paino, ja jos niin miksi. Jos vaikkapa 50 kg painoinen ja 100 kg painoinen polkevat samalla vastuksella ja nopeudella saman ajan niin fysiikan kannalta tehty työhän on sama.

Tavallisella polkupyörällä kalorinkulutuksen eron ymmärtää koska takapyörän momenttihan samalla vaihteella on lihavammalla isompi pyörän painuessa kovemmin maata vasten.

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (3)

Todennäköisesti vastaan väärin, mutta menköön:

Onhan tuossa huomioitava muutakin kuin vastus pyörässä. Jos jalkasi painavat tuplasti kevyemmän heebon vastaavaan, saat käyttää enemmän voimaa polkemiseen. Vastaavasti, koska polkijaa ei ole sidottu joka kohdastaan pyörään, saa ottaa kroppansa liikettä vastaan käsillään ja selällään ja ties millä joka polkaisulla.
Luulisi raskaammalla kaverilla kuluvan siihen enemmän kaloreita.

Yllä oleva MuTua.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461

Noin minäkin sen käsittäisin, kuin Hakku tuossa yllä totesi, vielä sillä lisäyksellä että painavamman ihmisen elimistö kuluttaa (ja siis tarvitsee) enemmän energiaa toimiakseen vastaavasti kuin kevyemmän. Prosentuaalisesti en sitten tiedä kuluttaako painavampi enemmän, eli laihtuuko tehokkaammin, kuin kevyt. Luultavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin maallikkotiedoilla toteaisin jotain seuraavaa:

Riippuu keuhkojen kyvystä saada happea, jota tarvitaan lihasten aerobiseen metabolismiin. Jos on hyvä hapenottokyky, luulisin, että koska veren korkeampi happipitoisuus vaikuttaa ruuansulatukseen voimistavasti, ne joilla on taipumusta liikapainoon saavat myös liikapainoa nopeammin kulutettua, kun taas esimerkiksi kalpeat, laihat ihmiset, joilla on matala hemoglobiini, varastoivat energiaa hieman huonommin ja pudottavat sitä myös vähän huonommin. Tässä mielessä myös ruokailun ajoittaminen vaikuttaa asiaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat