Seuraa 
Viestejä4142

"mikäli sotilaalla on päähine päässä, hän tervehtii viemällä kätensä lippaan. Ellei ole päähinettä, niin katsotaan asennossa silmiin tervehdittävää. Jenkeissä käsi viedään lippaan, vaikka pää olisi ilman päähinettä, mutta ei Suomessa,joka perustuu saksalaiseen käyttäytymiseen. Määräykset ovat sisäpalveluohjesäännössä. Sisäpalveluohjesääntö on niiltä ajoilta, jolloin naisia ei ollut sotilasvirassa, mutta tuskin määräykset ovat muutuneet.Sotilas voi myös tervehtiä kättelemällä siviilien tapaan, mutta tällöin tulee ensin viedä käsi ohimolle ja kätellä ja sitten vielä käsi ohimolle. Sen jälkeen voikin pistää paperit sisään päästäkseen sirkuksen johtajaksi."
lainaus Suoli24

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Vapaa_radikaali
Seuraa 
Viestejä2818

Muistan tämän inttiajoilta. Siihen aikaan ei tosiaan vedetty SA-Int:issä kättä lippaan, ellei ollut sitä lippaa. Alokkainahan sitä luultiin, että tervehdittäisiin samalla lailla sisällä ja ulkona, ja yllätys oli suuri, kun näin ei sitten ollutkaan. Eli sisällä ollessa esimiehiä piti tervehtiä ottamalla asento, nostamalla vähän leukaa ja katsomalla tiukasti silmiin. Tätä oikein harjoitelkiinkin alokkaana niin, että kuljettiin käytävällä ja alikessu tuli toisesta suunnasta vastaan. Sitten siinä pari metriä ennen piti mortin pysähtyä ja ottaa asento, ja samalla kun alikessu jatkoi pysähtymättä ohi, niin tuijotettiin toisiaan tiukasti silmiin, semmoinen sisilialaisen palkkamurhaajan ilme naamalla. Oli siinä pokassa pitelemistä.

Muistaakseni vasta siinä vaiheessa kun mentiin aliupseerikouluun, tuo sisäpokkurointi lopetettiin. Taisi olla tosiaan jo jostain Preussin armeijasta peräisin tuo, ja kulkeutui saksasta rikastuttamaan Suomenkin armeijan YlPalvO:a.

Nykyään kai Suomenkin intissä tervehditään sisälläkin esimiestä huitaisemalla käsi otsalle, vaikka ei ole lakkia, eikä tarvi ottaa sitä asentoakaan siksi aikaa, kun toinen menee ohi. Eli tervehditään jenkkityyliin. Kyllä ei ole enää armeijakaan mistään kotoisin.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä19604

En katsonut silmiin, vaan suorastaan välttelin katsekontakaktia ”tervehtiessä”, eikä se ketään tuntunut häiritsevän.

Vaihtelu virkistää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46597

Brainwashed kirjoitti:
En katsonut silmiin, vaan suorastaan välttelin katsekontakaktia ”tervehtiessä”, eikä se ketään tuntunut häiritsevän.

Varmaan se tuijottava katsekontakti on yhtä epäluonnollinen ja vastenmielinen useimmille kapiaisille ja varusmiesjohtajille, joten he tuskin ovat huomanneetkaan kun ovat vilkuilleet muualle.

Siinä oli myös joku sääntö, että jossain varustuksessa ei saanut vetää kättä lippaan, vaikka oli kypärä päässä. Muistan kun minulle kerran alokkaana urputettiin siitä erään hieman virkaintoisen puoleisena tunnetun kapiaisen toimesta.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Minä vedin kerran hieman ohjesäännön vastaisen tervehdyksen varusmiesjohtajalle, joka onneksi ei jaksanut tai ehtinyt ruveta enempää valittamaan, kun oli kiire lähteä leirille. Sanoi vain, että normaalisti ei tervehditä vasemmalla kädellä suklaapatukka kädessä.

syytinki
Seuraa 
Viestejä11091

Tämä merkittävä puolustuspoliittinen kysymys herättää uusiakin kysymyksiä. Syyllinen kysymyksellisyyteen on tuo harhauttava otsikko "Tupee or not tupee?". Sillä oli alkuun harhauttava vaikutus.

Kysynkin nyt - kun täällä tuntuu olevan sotilaallisesti kokenutta porukkaa.

Katsotaanko tupee tai peruukki lakiksi eli vedetäänkö handua otsikkoon (huom. käsikranaatti ei saa olla kädessä, voi tulla kuhmu)?

Omalla sotilaallisella urallani en koskaan tähän maanpuolustuksen ongelmaan törmännyt.

Vapaa_radikaali
Seuraa 
Viestejä2818

Tupee tietysti pitäisi ymmärtää päähineeksi, koskapa se on keinotekoinen päähän aseteltava pukine. Koska yleensä tupeet naamioidaan hiuksiksi, eikä niitä sen vuoksi kovin helposti erota oikeasta tukasta, ellei kyseessä ole Mauri Pekkarisen tupee, ne ovat erityistapaus päähineenä.

Suomen armeijan pukeutumisohjesääntö siihen aikaan, kun itse laitoksessa palvelin, käsitti erilaisia päähineitä, kuten kenttälakin eli verikauhan, maastopuvun lippalakin eli tuttavallisemmin sorsalippiksen, ja karvalakin eli norsunvitun. Kapiaisille oli erikseen sallittu suikka, koska se kuului johonkin vanhaan YlPalvO:on jääneeseen palveluspukuun. Ja sitten oli tietysti vielä pipo, jota käytettiin urheillessa toukokuussakin 27 asteen helteessä, koska vääpeli ei ollut vielä käskenyt kesävarustusta. Samasta syystä ohimennen mainiten palveluspukuna aliupseerikoulussa noina päivinä oli sarkapuku.

Tupeeta en muista kenenkään käyttäneen, mutta alokasajalta muistan taisteluharjoituksen, jossa eräs palvelustoveri tetsasi huomattavasti muita hitaammin ryömimisharjoituksessa, koska hänen suoritustaan haittasi huomattavasti se, että hän kannatteli kypäräänsä koko ajan toisella kädellään. Kouluttajan tiedustellessa syytä moiseen, vastasi tämä alokas kypärän painavan hänen tukkansa littuun. Muistaakseni kouluttaja sai jotain ojennusta myöhemmin, koska lähellä olleiden kertomuksen mukaan hän oli ehdottanut alokkaalle jotakin paikkaa, jonne alokas voisi hänen puolestaan painua. Kouluttajan näimme vielä monesti myöhemminkin, mutta kyseinen alokas kotiutui parin päivän päästä varuskuntalääkärin kautta.

Trumpilla tietääkseni ei ole tupeeta, vaan nk. Immokuutsa.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat