Seuraa 
Viestejä51

Entinen ateisti, kokenut lääkäri, lääketieteenalan aktiivitoimija ja mm. biokemian yliopistossa tenttinyt Pekka Reinikainen on pitänyt monia luentoja, joissa hän popularisoi selkeällä tavalla monien aikamme huipputiedemiesten johtopäätöksiä ja tutkimustuloksia tarkastellen niiden todistusvoimaa evoluution ja luomisen todennäköisyyden välillä.
Hän toimii tiedemaailmassa ja on merkittävä tiedeyhteisön ja tieteen tuntija.

Kehotan tutustumaan hänen esityksiinsä ja sitäkautta testaamaan omaa tietämystä ja vakaumusta. Jos tieteellinen evoluutiokritiikki osoittautuu suppeaksi, epävakaaksi ja epätodeksi kuunneltuasi edes yhden luennon, tai haastattelun ja pystyt tiedoillasi kumoamaan edes joitakin väitteistä, voi maailmankuvasi vahvistua entisestään.
On helppo yliolkaisesti leimata toisinajattelijat huuhaa miehiksi kuuntelematta heidän argumenttejaan TIETEELLISELSTÄ kannalta, mutta monesti maailmanhistoriassa toisinajattelijat ovat juuri niitä jotka ovat saavuttaneet merkittäviä tuloksia tieteen ja valtakuntien historiassa. Ennakkoasenteet ja ennakkokäsitykset eivät kuulu tieteeseen.

Pienempi haastattelu:
https://www.youtube.com/watch?v=95GscF_N9Es

Laajempi esitys: Kehitysoppi on helppo kumota tieteellisesti:
https://www.youtube.com/watch?v=iT6BpYYEv0g

Toinen laaja: Darwinismi tyrmätty Nobelin arvoisesti:
https://www.youtube.com/watch?v=NS2pAVWmODw

  • ylös 1
  • alas 6

Kommentit (18)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Jos tiedemies tarvitsee vakaumuksen tai konsensuksen tieteensä tueksi, niin hän ja hänen tieteensä on huuhaata.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Name-droppailua, heikkoja anekdootteja ja näätäsanoja. Hänen veitsen alle en toivottavasti koskaan joudu.

Otetaan vaikka tätä todennäköisyyspornoa josta ihmiset niin pitävät. Rubikin kuutio oli esimerkkinä. Nopea googlaus kertoo että kombinaatioita on 4.3252x10^19, eli aika pirun monta.

Toisaalta taas se "etäisyys" on keksimäärin 18 siirtoa ja maksimissaan 20 siirtoa, eli kuution rakenne on hyvin yksinkertainen. Käytännössä se siis ratkeaa kuin itsestään.

Vierailija

Vähän sama kuin ynnäisi tietyllä raekoolla jokaisesta maailman kolkasta etäisyyden Ruotsiin ja sanoisi että se on toisella puolella universumia.

Vierailija

Käsitykseni perustui puhtaasti tieteelliseen maailmankuvaan. Olin luonnontieteen lumoissa, täysin orientoitunut tieteelliseen ajatteluun. Minusta tieteellinen maailmankuva tarjosi vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Minulle oli aivan selvää, että joskus 4 miljardia vuotta sitten oli kiehuvassa maapallon alkuliemessä syntynyt solu, josta vähitellen kehittyi kala, joka aikansa uiskenneltuaan päätti ryhtyä kävelemään. Se oli sitä mieltä, että olisi mukava olla sammakko. Niinpä se muuttui sammakoksi ja vähitellen sisiliskoksi ja siitä rotan kaltaiseksi alkueläimeksi. Tämä taas kehittyi jonkinlaiseksi kummituseläimeksi ja edelleen apinankaltaiseksi esi-isäksi, jonka kautta joitakin miljoonia vuosia sitten syntyi uljas ihminen.

Tämä oli mielestäni täydellinen, hieno kuvaus maailmankaikkeudesta, sen synnystä ja tarkoituksesta. En voinut mitenkään ymmärtää, että jotkut oppimattomat ihmiset edelleen uskoivat Jumalaan.

Mutta sitten rupesi tapahtumaan.

Törmäsin erääseen kauniiseen tyttöön. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Tämä nuori nainen, nykyinen vaimoni, oli kuitenkin rovastin tytär, ja se teki tilanteen hieman hankalaksi. Olin tosin johdonmukainen siinä, että sanoin heti alkuun mielipiteeni kristinuskosta ja kristityistä.

Olen opiskellut lääkäriksi Ranskassa Montpellierissä, maailman vanhimmassa edelleen toimivassa lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Pitkällä junamatkalla opiskelupaikkakunnalleni istuin junanvaunussa ja rupesin keskustelemaan vastapäätä istuneen nuoren miehen kanssa. Kävi ilmi, että Charles Beloff, nuori juutalainen biokemisti, opiskeli Montpellierin yliopistossa samoilla biokemian luennoilla kuin minäkin. Hänkin oli päättänyt valmistua lääkäriksi.

Meistä tuli erittäin hyvät ystävät, ja täytyy rehellisesti myöntää, että tuskinpa minusta olisi tullut lääkäriä ilman tämän upean messiaanisen juutalaisen apua. Hän opetti minulle biokemiaa. Retkeilimme yhdessä Etelä-Ranskan vuoristossa, kauniilla joen rannalla. Siellä me puiden siimeksessä keskustelimme biokemiasta – ja Jumalasta.

Charles kertoi minulle Kristuksesta. Se oli kiinnostavaa kuultavaa, mutta pidin sitä vain jonkinlaisena historiallisena keskusteluna. En tuntenut sen paremmin juutalaisuutta kuin kristinuskoakaan siinä määrin, että olisin pystynyt ottamaan niihin kovin syvällisesti kantaa.

Hienotunteisena miehenä Charles kuitenkin kärsivällisesti selitti, kuinka hataralla pohjalla tieteisuskoni ja tieteellinen maailmankuvani oli. Hänen opetuksensa jälkeen tämä oli helppo ymmärtää. Lopulta tajusin konkreettisesti, ja aivan luonnontieteen kannalta katsottuna perustellusti, että on mieletöntä väittää elävän solun, hyvin monimutkaisen koneiston, voivan syntyä jonkinlaisesta alkuliemestä.

Asia tuli harvinaisen selväksi.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12422

Käyttäjä9252 kirjoitti:
Entinen ateisti ....
On helppo yliolkaisesti leimata toisinajattelijat huuhaa miehiksi kuuntelematta heidän argumenttejaan TIETEELLISELSTÄ kannalta,

Näköjään. 

I see...

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä34712

Joo, kyllä Raamattu on paras lähde tiedettä tehtäessä, Jeesus kertoi sen henkilökohtaisesti Pekalle. Pakko olla totta.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Joko oli raamattu painettu jeesuksen aikaan? Oliko jumala luonut senkin jo 6024 vuotta sitten?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Hal9000
Seuraa 
Viestejä4936

En oikein ymmärrä miten ajatuksen "evoluutio teoriassa on ongelmia/ epätosi" (en ota kantaa, ei kompetenssia) välitön seuraava askel voi olla ajatus "kristinusko on totta". Lähinnä minusta vaikuttaisi siltä, että kristityn sanoessa "Jumala on totta", hän itse asiassa tarkoittaa "Raamattu(siis sen kuvaus) on totta". Ensimmäisen ajatuksen mahdollisuuden pystyn hyväksymään, mutta jälkimmäinen tuottaa jo ylipääsemättömiä ongelmia.

Kirjoitan paitsi sekä virka-aikaan että sen ulkopuolella, myös lomittain.
"Palstan talousnero HAL9000: Joo, kryptovaluuttaa tosiaan voi nostaa käteisenä, sen toki saa paikallisena valuuttana."
- Pseudohippi

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä5595

Käyttäjä9252 kirjoitti:

Hän toimii tiedemaailmassa ja on merkittävä tiedeyhteisön ja tieteen tuntija.

Ei hän ainakaan elämän syntyyn liittyvän tieteen tuntija ole, vaan normaali hihhuli siinä asiassa, jolla ei tieto, eikä ymmärrys riitä asioiden hahmottamiseen.

Paljon oli väärää tietoa ja yksinkertaista päättelyä höpötyksissä joita löyty googlettamalla, esimerkkinä nyt vaikka RNA, jota on valmistettu laboratoriossa.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Hal9000 kirjoitti:
En oikein ymmärrä miten ajatuksen "evoluutio teoriassa on ongelmia/ epätosi" (en ota kantaa, ei kompetenssia) välitön seuraava askel voi olla ajatus "kristinusko on totta". Lähinnä minusta vaikuttaisi siltä, että kristityn sanoessa "Jumala on totta", hän itse asiassa tarkoittaa "Raamattu(siis sen kuvaus) on totta". Ensimmäisen ajatuksen mahdollisuuden pystyn hyväksymään, mutta jälkimmäinen tuottaa jo ylipääsemättömiä ongelmia.

Tämä on sitä uskisten logiikkaa. Se, että puhutaan evoluution ongelmista tai älykkäästä suunnittelusta, on vain eri sanamuotoja sille, että uskotaan Raamatun luomiskertomukseen. Molemmat ovat samanlaisia, melko halpamaisia keinoja yrittää kiertää se tosiasia, ettei Raamatun mukaiselle luomiskertomukselle löydy mitään näyttöä reaalimaailmasta.

Ehkä laajempi konteksti on pyrkimys suojella sitä uskoa, johon on itse hurahtanut. Kun on vuosia rakentanut identiteettiään uskon varaan, ei siitä enää voi noin vain luopua. Siksi kai me näemme jatkuvasti tällaisia absurdeja yrityksiä vakuuttaa muu maailma siitä harhasta, mihin itse on jäänyt koukkuun.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä19604

Kaikelle löytyy rationaalinen selitys, ja tämän Pekan kohdalla se olisi että oli terve mies, mutta sairastui akuuttiin hihhulissis tremensiin, joka on kaiken kukkuraksi hänen kohdallaan osoittautunut patologisen krooniseksi, joka voi jatkuessaan johtaa traumaan ja pahimmillaan parantumattomaan cerebris morsikseen.

Vaihtelu virkistää

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä19604

Edellinen kommenttini oli jälkeenpäin arvioituna turhan henkilöön käyvää herjaa, ja poistaisin sen, jos voisin, mutta eihän se tällä softalla onnistu...

Vaihtelu virkistää

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

Varhaisesta, kehittyneestä sivilisaatiosta
on lukuisia todisteita. Tämä sivilisaatio teki geneettisiä kokeita ja jäljet ovat yhä nähtävissä. Apinaihminen on lyhytikäisin olio maanpäällä, luulen, mutta varsinainen ihminen tai ihmisjätti on paaljon vanhempi. Jostain syystä vain nykyinen tutkimus tai pikemminkin opetus ja mediapropaganda laahaavat näiden apinoiden käsityskyvyn ja statuksen tasolla, mikä ei ole paljoa. Mutta apinaihminen luotiin, geneettisen manipulaation tuloksena.

Fanaattista sokean evoluution markkinointia todisteista huolimatta ei ymmärrä muuten, kuin apinaihmisen mk-taustaa vasten. Mk ei koskaan ole kehittänyt yhtään mitään, vaan käytti kivikalujaan kunnes oppi arjalaisilta metallien käsittelyn ja KAIKEN muunkin. Mk-ihminen ei ole tiedeihminen tänä päivänäkään nolla-ja pseudotutkimuksineen vaikka omaisikin jonkin tittelin.

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat