Seuraa 
Viestejä1000

Itse uskon, että tulevaisuudessa tullaan pohtimaan paljon henkimaailman asioita ihan yhtä vertaisena fyysisen maailman pohtimiselle. netistä löytyy paljon tietoa henkimaailmasta ja on paljon kirjoja. Mitä nykyään voi tehdä, jos henkimaailman kanssa yhteiselo alkaa tuottaa vaikeuksia. Saada hullun leiman? Mistä saa apua, jos alkaa vaikkapa pelkäämään henkimaailman asioita. Aika on yksi hyvä lääke, näihin kyllä tottuu aikanaan. Erilaisten lauseiden toistaminen, kuten esim. "pelätä, vasta sitten kun pitää pelätä" tai "ei ennenkään ole tapahtunut mitään pahaa, niin ei varmasti jatkossakaan", "ihan sama missä olen, sillä ei ole väliä"

Yritän tässä nyt kysyä, että millä taholla on tietämystä henkimaailman asioista, jos tulee ongelmia, esim, pelkoja tai liiallisia ääniä. Näiden kanssa on moni jäänyt yksin ja monet varmaankin kuolleet pelosta. Näin ajattelisin. Mistä voi siis saada apua?

  • ylös 2
  • alas 2

Sivut

Kommentit (31)

karahka3
Seuraa 
Viestejä1000

Minä taas sekoilen, mutta tiedän että nämä asiat voivat olla tosi pelottavia. Ja sitten vika on vain itsessä, on hullu tai jotain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
karahka3
Seuraa 
Viestejä1000

Sitä olen kyllä miettinyt, että voiko seksipartnerin puute (ja siten kai masturboiminen) helpottaa skitsofrenian puhkeamista... Estääkö siis seksin harrastaminen kumppanin kanssa mielensairauksia?

karahka3
Seuraa 
Viestejä1000

Jotenkin haluaisin yhdistää hyviä asioita uskonnoista, uskomuksista ja tieteestä. Mulle on tapahtunut kummia ja  niitä ei voi selittää mitenkään muuten kuin henkimaailman olemassaololla.

Vierailija

Joo, ei runkkaamalla tosiaan saa skitsofreniaa.

Ja ei paneminen ehkäise mielenterveysongelmia, kuten.. jaahas. Kukkainen on lopettanut avautumisensa. Ilmeisesti äippä ei lämmennyt insestille. No, sitä sattuu paremmissakin piireissä, kuten keisarien potretit kiistatta todistavat.

(Kuvassa Rooman keisarit ennen ja jälkeen antiikin. Vasemmalla siis ennen, kun se ei välttämättä kuvasta käy selväksi.)

Kids don't do antics, m'kay?

karahka3
Seuraa 
Viestejä1000

Toisaalta pelkojenkin keskellä löytyy hienoja henkiolentoja, jotka välittävät niin paljon meistä ihmisistä, että melkein alkaa itkettämään. Kuinka joku voi olla niin hyväntahtoinen.

Vierailija

Jos vampyyrit ovat todellinen asia niin mikseivät ne näy peilissä? Kameroissahan on joissain mallissa joitain peilejä ainakin ollut niin siksi niistä ei myöskään saa kuvia otettua.

Ja sekin kanssa kiinnostaisi että miten mitokondriot liittyvät asiaan? Eräistä dokumenteista olen jäänyt siihen vaikutelmaan että se paljon puhuttu sielu olisi niinkuin elinvoima. Ja vampyyreillä ei tunnetusti ole sielua. Toisaalta taas elävissä ihmisissä mitokondriot ovat se ensisijainen voimanlähde mikä estää solujen rappeutumisen.  Niin jos vampyyreillä on jokin vaihtoehtoinen voimanlähde mikä korvaa mitokondriot. Tai silleen että ne ottavat tarvitsemansa mitokondriot saaliinsa verestä.

Vierailija

Jollain Simmonsilla vai mikä se niminytolikaan niin oli teoria geneettisestä puutoksesta sekä endogeenisestä retroviruksesta mikä puutostilan korjaa.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

Vampyyrit onkin eri kastia kun henget, perinteistä satua. Hengillehän on tutkimusten mukaan aivoissa vähän niinkun oma slotti.

Mut ei ne kyl oo tarpeeks konkreettisia kuvattavaks.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä5595

karahka3 kirjoitti:

Yritän tässä nyt kysyä, että millä taholla on tietämystä henkimaailman asioista, jos tulee ongelmia, esim, pelkoja tai liiallisia ääniä.

Jos kuulet ääniä, joita muut eivät kuule, johtuu se psykoosista.

Mitään henkimaailmaa ei ole, eikä sellaisesta kannata etsiä tietoa netistä.

Onko sinulle määrätty lääkkeitä mielenterveysongelmien takia ja oletko syönyt niitä ohjeiden mukaan?

Vierailija

Episteemistä lääkitystä ei ole keksittykään, mutta eiköhän sekin vielä jossain vaiheessa tule terveyskeskuksiin ensiavuksi pahuuteen.

Vierailija

Tällä hetkellähän psykoottisten hoito on käytännössä kiduttamista. Ei, kyseessä ei ole mikään metafora, vaan ihan oikea kiduttaminen. Hoito on siis vastaavaa kuin mitä Theon Greyjoylle tehtiin Game of Thronesissa. Jopa vastaavaa sidontaa käytettiin vielä jonkin aikaa sitten. Mutilaatiota ei sentään suoriteta, mutta tarpeettomia lääketieteellisiä operaatioita kylläkin sähköshokkiterapia mukaanlukien.

Se on vähän sellainen make or break tilanne. Joko sitä käpertyy nurkkaan kuolemaan, tai valmistautuu kuolemaan saappaat jalassa. Damned if you don't siis.

Eipä tämä ihmiskunta ole kehittynyt yhtään noitavainoista, eikä kansalla ole kollektiivista muistia, siten vain jotkut käytännöt ovat vähemmän esillä kuin aiemmin, riippuen siitä kuinka paljon niiden kitkemiseksi nähdään vaivaa.

Vierailija

Sen takia kannattaa miettiä kuinka paljon haluaa tuhlata ihmisten aikaa persoonapronominien ihmeelliseen maailmaan. Löytyy sitä varmasti kriittisempiäkin ongelmakohtia kuin ylimmän kymmenen prosentin lasten epämukavuustekijät.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Taitaa tieteellisestä vinkkelistä kaikki henkimaailman asiat olla psykiatrian alla. Jos niille ei löydy havaittavaa ulkoista olemusta, niin menee kyllä skitsofrenian tai muun neurologisen sairauden kategoriaan.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kyllä jotkut ihmiset ovat vakavissaan sitä mieltä että toisten ihmisten uloshengittämä hiilidioksidi aiheuttaa tieteellisen ilmastonmuutoksen. Kyllä tuossa siis jotain henkistä tai vähintäänkin hengellistä tieteellisyyttä on mukana.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

o_turunen kirjoitti:
Kyllä jotkut ihmiset ovat vakavissaan sitä mieltä että toisten ihmisten uloshengittämä hiilidioksidi aiheuttaa tieteellisen ilmastonmuutoksen. Kyllä tuossa siis jotain henkistä tai vähintäänkin hengellistä tieteellisyyttä on mukana.

Henki, hengellinen ja hengitys eivät ole ihan samoja asioita, vaikka ehkä sama juuri sanoilla. :)

okivi
Seuraa 
Viestejä2086

Erikoisten ilmiöiden kokijoiden ei nykyään tarvitse pelätä yksin, eikä äänien kuuleminen läheskään aina ole merkki psykoosista. Kanavalta Shadow Camera voi katsella kymmeniä kokemuskertomuksia:

https://www.youtube.com/channel/UCfvxYaBKSjeaJd_j-Suk87g .

Ääniä kuulevan kannattaa tutustua Suomen Moniäänisiin:

http://www.moniaaniset.fi/ .

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting
ignorance - that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat