Seuraa 
Viestejä1785

Vajaa 2 % genomin geeneistä koodaa proteiineja. Lopuista, monen roskaksi luulemasta genomin osasta on jo löydetty suuri joukko proteiineja koodaavien geenien säätelygeenejä.
Puolet genomin DNA:sta koostuu hyppivistä geeneistä (transposoneista), joilla on kyky monistaa itseään satoja tuhansia kertoja ja sijoittua eri paikkoihin genomissa, minkä vuoksi ne on monesti tulkittu loisiksi. Nyt on kuitenkin ilmennyt, että 24 % transposoneista koostuu LINE1-geeneistä, joiden puuttuminen johtaisi alkion kehityksen pysähtymiseen 2-soluvaiheeseen. LINE!-geenien paljous saattaa johtua varmuusvarasta, joka estää kehityksen pysähtymisen jos joku tällainen geeni mutatoituu.
LINE1 kulkeutuu tumaan ja sen tuottama RNA sitoutuu kahteen säätelyproteiiniin, jolloin alkio voi jatkaa kehittymistään 2-soluvaiheen yli.
Veikkaan, että tutkimusmetodien ja -laitteiden yhä kehittyessä, niin kuin ne juuri tekevät, lopullakin "roskalla" osoittautuu olevan tärkeitä tehtäviä genomissa (kts. esim. yllä oleva uusi tulos: roskageenien muuntuminen uusiksi funktionaalisiksi geeneiksi..)

  • ylös 2
  • alas 2

Kommentit (2)

käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1785

Unohtui linkki 

https://www.ucsf.edu/news/2018/06/410781/not-junk-jumping-gene-critical-...

Nostin mainostamani tutkimuksen tähän:

"How new genes arise from junk DNA"

Uusien geenien on kauan ajateltu syntyvän entisten proteiinia koodaavien geenien kahdentuessa toisen puoliskon jäädessä entiseksi ja toisen uuden funktion omaavaksi geeniksi. Suuri osa geeneistä syntyneekin näin. Proteiineja koodaavien geenien joukossa on kuitenkin osoittautunut olevan geenejä, joiden esimuotoja ei ole löytynyt, ns. orpogeenejä. Näyttää siltä, että nämä uudisgeenit kehittyvät roska-DNA:sta. Pätkä roska-DNA:ta käy läpi useita mutaatioita ja sitten yhtäkkiä saa funktionaalisen geenin ominaisuudet. Näin syntyneet uudisgeenit näyttävät olevan hyvin tärkeitä; mutaatio niissä on tuhoisa.

Funktionaalisten geenien syntyyn roska-DNA:sta liittyy vielä paljon arvoituksia.

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

Aivan, ja apinoista polveutuneilla tai geneettisesti manipuloiduilla Rh-positiivisilla on eri proteiinit ja aminohapot aivoissa ja monessa muussakin elimessä kuin puhtailla kaukaasialaisilla Rh-negatiivisilla, joita tod.näk.olivat sumerit arjalaiset. Kuinka ollakaan, nämä viimeksimainitut kehittivät kaiken kehittyneemmän kulttuurin ja innovaatiot.

Jos viidennes genomista säätelee proteiineja koodaavia geenejä, se viidennes ainakin on erilainen kuin apina- mk- taustaisilla Rh-positiivisilla, päätellen eri proteiineista. Mistähän saataisiin korkeakulttuurisen taustan omaavia tutkijoita apninanpoikimien mk- selittäjien sijaan? Löytyisivät ne huimat geneettisetkin erot mitkä ovat olleet kehitys-ja kulttuurierojen taustalla.

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat