Seuraa 
Viestejä1

Moi!
Onko mitään mahdollisuuksia omatoimisesti oppia fysiikka ja kemia sille tasolle, mitä yliopistoon diblomi-insinööriksi pääsemiseen vaaditaan?
Pitkästä matematiikasta kirjoitin magnan pari vuotta sitten, mutta fysiikasta/kemiasta ei ole juurikaan mitään pohjatietoja.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Vierailija

Riippunee siitä miten hyvin varustettu lähikirjasto on käytettävissä.

Tai onhan siellä internetissä kaikenlaista matskua kanssa mutta niiden luotettavuus voi olla niin ja näin.

Kerran kävin hakemassa pdf:n plasmaoskillaatioista kun en viitsinyt ihan Newtonista sunmuista lähtien itse johtaa miten ne jutut taas menivätkään ja äskettäin huomasin että kyseiseen tiedostoon eksynyt virheitä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46597

Tarkoitatko diplomi-insinöörin tutkintoon vaadittavaa matematiikkaa vai DI-opiskelijaksi pääsyyn vaadittava matematiikkaa? Siinä on jotakuinkin astronominen ero, vaikka toisilla aloilla saa kyllä pahvit kouraan luvattoman kevyellä osaamisella. Teollisuus kun haluaa halpoja "osaajia".

Pääsykokeessa käsittääkseni lukiotaso riittää. Yleensä niihin kouluihin on helppo päästä ainakin vähiten suosituille linjoille. Jos se taso ei tunnu helpolta, niin sitten kannattaa harkita toinenkin kerta uravalintaa, koska ensimmäisillä vuosikursseilla lyödään kyllä tyhmille ja laiskoille luu kurkkuun. Sen sijaan sen DI-tutkinnon minimissään vaatima matematiikka on jotakuinkin mahdotonta oppia itse. Jos lahjat riittävät siihen, on luultavasti ainesta maailmanluokan matemaatikoksi. En tosin näe mitään syytä miksi sellainen määrä matematiikkaa pitäisi opiskella omin päin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ing geolog
Seuraa 
Viestejä7278

Taitaa käydä vaikeaksi, ja jos pääsyvaatimuksiin kuuluu lukion oppimäärä niin tarvitset arvosanan siitä?
Suosittelisin ko.kursseja "etälukiossa" koska ainakin itse jouduin jo lukiokursseilla pyytämään neuvoja heh

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Vierailija

Niin voihan se olla pidemmän päälle vaivalloista selvittää että mitä kirjoja tarvitaan ja niitä sitten mennä tilailemaan sieltä sun täältä.

Vierailija

TKK:lla Mat-1.403 oli vasta sellainen juttu että rupesi tulemaan uusiakin juttuja vastaan merkittävissä määrin. Cauhcy-Schwartz taisi olla lyhyest mainittu lukiomatikan erikoiskurssilla ja sähkömagnetismia käsittelevissä kirjoissa kirjaston "nörttihyllyillä"  oli konformikuvauksistakin jotain. Mutta semmoista matskua missä olisi kunnolla juuri sen kurssin asiat käsitelty niin eipä kirjastossa ollut valmiina.

pöhl
Seuraa 
Viestejä1003

Luulisin, että kyllä. Kuitenkaan DI-tutkinto ei sisällä uutta tutkimusta, jolloin asiat löytyvät jo olemassa olevasta kirjallisuudesta. En ole DI-puolen opintoihin perehtynyt, mutta ainakin yliopistopuolen fysiikassa tuli vastaan "matemaattisia kikkoja", jotka eivät menneet formaalisti ihan oikein. Varmaankin jossain on selitetty nämä täsmällisesti. Sen jälkeen riittää opetella määritelmät ja aksioomat ja voi laskea oudot oikaisut täsmällisesti.

Toisaalta tunnen matematiikan maisterin, joka kuulemma opiskeli matematiikassa kaikki asiat ZFC:stä lähtien mutta ei saanut kaikkea fysiikan opinnoissa tarvittavaa johdettua. Kuulemma jossain vaiheessa oli esitetty joku tulos, joka ei ollut matemaattisesti pätevä.  Huhua vai totta, en osaa sanoa. Tutkinnonhan saa kasaan vaikka kaikkia yksityiskohtia ei osaisikaan.

Vierailija

Fyysi-koille matematiikka taitaa olla pikemminkin keino päämäärään kuin päämäärä itsessään. Tai miten lienee.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat