Seuraa 
Viestejä363

Tämä on normi hyvissä tislaus laitteissa. Eli metanoli on alle määritysten ja etanoli on noin 90 ja yli mutta alle 96. Ko laitteita ei ole myynnissä, mutta tehdään ajatustelma.

Jos olisi tällainen laite, niin 1kg sokeria muuntuisi 1000mg etanoliksi, ennen tätä kutsuttiin kiljuksi. Nyt maailmalla on myynnissä tislauslaitteita, joilla tämä kilju voidaan tislata ja tuotos on 99,999% viinaa.

Miksi suomessa ei saa tislata omia, on vero.

Sivut

Kommentit (91)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31330

Sokerin massasta muutttuu käymisessä vajaa puolet etanoliksi. Siitä saa kotitarvevälineistöllä normaalisti talteen sellaiset 2/3, jos ei ala kikkailemaan tai tyydy välttävään laatuun. Mahdolliset kokeet asiaan liittyen on syytä suorittaa vapaissa sivistysmaissa lainopillisista syistä johtuen. Vieläkö Norjassa saa tislata?

Tislaamalla ilman apuaineita pääsee noin 96 %:iin. Sitä puhtaampia laatuja ei kannata juoda. Niissä on usein bentseeniä ym. ei niin kivoja lisäaineita puhdistusprosessin jäljiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

koe tuotti 93-90 AVB

metanolimaara oli 0,000009% eli ei mitään

0,01 oli haihtuvia esterialkoholeja' höyryst 60-78

joten jos lasketaan niin  lopputulos on 94%

ns eteeriset öljyt ovat menneet pois ennen kuin oikea viina tulee ulos.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31330

Lyde19 kirjoitti:
Olen uskonut että 96 olisi NTP olosuhteissa maksimi. Ilmassa on kosteutta ja tarpeeksi kuiva aine kerää vettä ilmasta?

96 % väkevämpi etanoli tosiaan kerää kosteutta ilmasta, kunnes se saavuttaa tasapainopitoisuuden. Se pitää säilyttää ilmatiiviissä kemikaalipulloissa.

loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

getrud kirjoitti:
koe tuotti 93-90 AVB

metanolimaara oli 0,000009% eli ei mitään

0,01 oli haihtuvia esterialkoholeja' höyryst 60-78

joten jos lasketaan niin  lopputulos on 94%

ns eteeriset öljyt ovat menneet pois ennen kuin oikea viina tulee ulos.

teoriassa hyvässä koloniassa saa 93% jossa ensimmäiset  ryypyt menee harakoille.

Nyt on kyse kotilaitteesta, joka on maustettu hienouksilla, tällä tulee 93% ja loppu on vettä. Ei tarvitse olla kemisti tai fyysikkö.

loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

jos ymmärtää mitään fysiikasta osaa rakentaa laitteen, koska termodymateekki on helpppoa, siihen perusfysiikkaa ja nesteiden höyristymistä sekä kolonin mekanismia,

siinä on laite joka tuottaa 94% etanolia. 

loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

ihmettelen jos suomessa ei suuressa määrin tehdä viinaa kotijuopoille, koska se ei oikeastaan maksa mitään, silla 500g sokeria maksaa 50senttiä. Itse tehty viina maksaa 20senttia litralta.

Jos todella uskotellaan että kukaan ei tee tätä kotona, niin sitten sosiaali Suomi on päässyt maaliin.  2kg on 1000mg viinaa, niin uskokukaan että erkki ei tee tästä viinaa.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä10435

getrud kirjoitti:
ihmettelen jos suomessa ei suuressa määrin tehdä viinaa kotijuopoille, koska se ei oikeastaan maksa mitään, silla 500g sokeria maksaa 50senttiä. Itse tehty viina maksaa 20senttia litralta.

Jos todella uskotellaan että kukaan ei tee tätä kotona, niin sitten sosiaali Suomi on päässyt maaliin.  2kg on 1000mg viinaa, niin uskokukaan että erkki ei tee tästä viinaa.

Kai se tislaus melko harvinaista nykyään on. Ainakin etelässä.
Syynä on ennemmin muutos juomakulttuurissa kuin laittomuuden pelko. Muutenkin turha ja uhriton rikos, kunhan ei levitä.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

jos ei halua rakentaa vastahuuhde pannua, niin on paljon yksinkertaisempia tarjolla. 

pannu + nokka + lauhutin + jäähdytin

tällä saa 80% viinaa tai ns grapaa 40% mihin se on tehty. Ne on iltaa istua ukko katsoo tipa paapa. 

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11623

Yli 40%:nen alkoholi on melko turhaa juotavana. Hyvä kemikaali moneen käyttötarkoitukseen toki. Väkevämpää juodakseen sitä pitää lantata jollain, mikä taas on hölmön hommaa, ensin tislata kovalla energiankulutuksella vesi pois vain palauttaakseen veden lantinkina. Vain jossain ääriharvinaisessa tapauksessa, jos pitää selkärepussa kantaa valtava määrä (kuukausien tarve tai ison porukan ryyppyjuhlat) päihdettä tiettömien taipaleiden taakse, moisesta on mitään käytännön hyötyä. Viikon tavanomaiset mökkeilyviinat yhdelle mahtuvat nelikymppisenäkin muutamaan lasipulloon eikä vesikiloja ja pakkauspainoa vielä liiaksi kerry. 

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31330

Ab Surd Oy kirjoitti:
Yli 40%:nen alkoholi on melko turhaa juotavana. Hyvä kemikaali moneen käyttötarkoitukseen toki. Väkevämpää juodakseen sitä pitää lantata jollain, mikä taas on hölmön hommaa, ensin tislata kovalla energiankulutuksella vesi pois vain palauttaakseen veden lantinkina. Vain jossain ääriharvinaisessa tapauksessa, jos pitää selkärepussa kantaa valtava määrä (kuukausien tarve tai ison porukan ryyppyjuhlat) päihdettä tiettömien taipaleiden taakse, moisesta on mitään käytännön hyötyä. Viikon tavanomaiset mökkeilyviinat yhdelle mahtuvat nelikymppisenäkin muutamaan lasipulloon eikä vesikiloja ja pakkauspainoa vielä liiaksi kerry. 

Se on totta. Mutta tislaus ei ole vain veden ja etanolin erottamista, vaan satojen ei-toivottujen yhdisteiden. Pannu, joka tuottaa 40 %:sta ainetta, tuottaa jäätävän paskanmaun. Noilla huitteilla sikunaöljyt alkavat erottua ja tuote on sameaa. Jos taas kolonni on kunnollinen ja sitä käytetään oikein, on mahdotonta välttyä noin 90 % alkoholipitoisuudelta. Jotkut lantraavat sen normaalin viinan vahvuiseksi saman tien (siihenkin liittyy hölmöjä kansantaruja, miten aineet eivät liukene toisiinsa ja vahva etanoli liuottaa sisuskalut), mutta ei siinä paljoa muuta järkeä ole kuin että vahva lämpenee taskunlämpimäksi, kun se liukenee veteen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31330

getrud kirjoitti:
ihmettelen jos suomessa ei suuressa määrin tehdä viinaa kotijuopoille, koska se ei oikeastaan maksa mitään, silla 500g sokeria maksaa 50senttiä. Itse tehty viina maksaa 20senttia litralta.

Jos todella uskotellaan että kukaan ei tee tätä kotona, niin sitten sosiaali Suomi on päässyt maaliin.  2kg on 1000mg viinaa, niin uskokukaan että erkki ei tee tästä viinaa.

Kukaan varmaan tekee, mutta harvinaista se on. Nykypolven opiskelijatkaan eivät taida enää olla kiinnostuneita, minun aikana (90-luvulla) ainakin teekkareilla oli usein kotipolttoista. Ylipäätään koko ryyppääminen on menettänyt huomattavasti hohtoaan nuorison keskuudessa.

Viinan tislaaminen vaatii kuitenkin teknistä perehtymistä, käsityötaitoa, kärsivällisyyttä, haisevan rankkisaavin sietämistä ja on työlästä, ja monet pelkäväät myös metanolin myrkyllisyyttä ja rikollisuutta. Omalle työlleen ei saa minkäänlaista järjellistä taloudellista säästöä, jos vertaa siihen, että hakee viinakuorman Virosta ja töissäkäyvä ei edes Alkon hintoihin verrattuna. Alkoholisteille tislaaminen ei anna mitään lisäarvoa kiljun juomiseen verrattuna. Se vain tekee palovaaran ja ongelmia poliisien kanssa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31330

getrud kirjoitti:
jos ei halua rakentaa vastahuuhde pannua, niin on paljon yksinkertaisempia tarjolla. 

pannu + nokka + lauhutin + jäähdytin

tällä saa 80% viinaa tai ns grapaa 40% mihin se on tehty. Ne on iltaa istua ukko katsoo tipa paapa. 

Ei kolonnittomalla pannulla saa 80 %:n viinaa millään järjellisellä nopeudella, vaan jotain 40 % luokassa olevaa. Makuasiat ovat makuasioita, mutta minun on vaikea nähdä sameaa 40 %:n paskapontikkaa millään kulinaarisella mittarilla kiljua miellyttävämpänä juomana.

loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

Neutroni kirjoitti:
nelikymppisenäkin muutamaan lasipulloon eikä vesikiloja ja pakkauspainoa vielä liiaksi kerry. 

lantraavat sen normaalin viinan vahvuiseksi saman tien (siihenkin liittyy hölmöjä kansantaruja, miten aineet eivät liukene toisiinsa ja vahva etanoli liuottaa sisuskalut), mutta ei siinä paljoa muuta järkeä ole kuin että vahva lämpenee taskunlämpimäksi, kun se liukenee veteen.[/quote]

Taas puhutaan eikä ole itse tehty. 70cm colonilla jonka läpimitta on 50mm ja se täytetään lastuilla, niin tiivistymis/höyristymis pinta-ala on suuru, jos on vielä vastavirtajäähdytin, niin mitä tulee ulos pannusta on 93%etanolia ja 7%vettä kun muo 0,007%sikunat on heitetty metsään.

Näillä on tehty kokeita labroissa ja etamolia on 0,0001% tuotteesta. 93%+7%vettä tulos on täyttä etanolia.

Ei sikunaa eika kiteen kirkasta. Pannulla ei ole väliä, vaan kolonilla. Teen 50-70mm moin 700-900mm putki ja täytäse  kupari+teräs lastuilla. jos hyvää haluat, tee vastavirtajäähdytin putken yläosaan, niin saat 93% ulos.

Yleensä puhutaan, että maistuu "kotipoltoiselta", mutta jos teet asiat oikein, saat 100% etanolia etkä sikunoita. 

Kotona tehty 93% on puhdasta etanolia, eikä siinä ole sikunaa tms makua. Se on puhdasta viinaa, jota ei voi/kannata juoda vaan pitää laimentaan 40%, jotta välttyy kuolemalta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat