Seuraa 
Viestejä8838

[size=150:2sq1l2yt]Israelin itsekäs valloituspolitiikka[/size:2sq1l2yt]

Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.

Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ...vielä. Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.

Israel ja USA:n George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikansa tulleen ja vaikeuttavat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä. USA uhraa omia, pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa. Palestiina teki näin ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa. USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset. USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjaa energia. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla.

Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä. Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä. Molemmin puolin peruskansalaiset ovat väsyneitä loputtomaan kahinointiin. Ääriainekset rapauttavat tavallisen kansan orastavat toiveet uteliaisuudesta kokea toisen erilainen maailmankatsomus.

Hamas kykenee turvaamaan järjestyksen Palestiinassa. Hamas ei ole asettanut kyseenalaiseksi Mahmud Abbasin presidenttiyttä. Israelin uudella pääministerillä Ehud Olmertilla pitää olla kyky hillitä omia äärijuutalaisia aineksia. Äärijuutalaiset eivät ole sen enempää Jumalan valitsemia kuin palestiinalaisetkaan. Jumala on luvannut maan kaikkien ihmisten asuttavaksi. Noin 3000 vuotta sitten Egyptin suuret faaraot hallitsivat nykyisiä palestiinalaisten ja israelilaisten alueita. Nykyiseltä Turkin alueelta tulleet heettiläiset olivat egyptiläisten vakiovastustajia päätettäessä kaupallisista eduista ja rajankulusta.

Venäjä näkee tasapainoittajan aseman uutena ratkaisijana valtariidassa. Presidentti Putin ymmärsi kutsua Hamasin vierailulle Moskovaan ja järjestää rahoitusta Palestiinan hallinnon ylläpitämiseksi. Venäjän asema on mielenkiintoinen, kun ajatellaan, että Israelissa on suuri Venäjältä/entisestä Neuvostoliitosta tullut juutalaisvähemmistö. Israelissa on ollut havaittavissa jännitteitä uusmaahanmuutajien ja aiemmin alueelle tulleiden välillä.

Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen, kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin. Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt. Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä. Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta.

Myötämielisyys, valloitettujen alueiden luovutus takaavat parhaiten rauhan alueelle, sillä palestiinalaiset ovat yhtä väsyneitä jatkuvaan sotaan, murhiin ja väkivaltaan. Ihmiset haluavat rauhassa elää arkielmäänsä; syödä, jatkaa sukua ja harjoittaa uskontoansa sekä tyypillisä tapojaan.

Israelin taloudellisesti vahvempana ajattelisi ymmärtävän vastaantulon ja näin parhaiten takaavan itselleen normalisoituvan yhteiskuntaelämän. Israelin sotahaukat eivät halua tasapainoa. Pitääkseen valtaansa yllä, haukat haluavatkin lietsoa väkivaltaa ja pelon ilmapiiriä. Toisen puolen samankaltaiset äärinekset helposti ryhtyvät samaan; kierre on valmis. Israel ei voi kostaa muinoin juutalaisten kohtaamia kärsimyksiä. Mikään inhimillinen kristillisyys ei kehoita vastaamaan pahaan pahalla.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (21825)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8838
BUSHMAN
KOMUKKA !!!

.............................................

Mihin nappi jäi..., mutta kuka on komukka ? Palestiinalaiset eivät ole komukoita, kuten ei israelilaisetkaan, molemmat yrittäjäkansaa. Palestiinalaiset kuten arabitkin ovat käyttäneet kyllä vallankin takavuosina Neuvostoliittoa / Venäjää hyväkseen, tosin hyöty on ollut molemminpuolista...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
[size=150:303a43zo]Israelin itsekäs valloituspolitiikka[/size:303a43zo]

Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.
Israelin itsekäs valloituspolitiikka 2000-luvulla? Palestiinalaiset saivat Gazan. Olipas tooooosi itsekästä.

Toisekseen, niin kauan kuin Hamas pitää tavoitteenaan Israelin tuhoa, ei Israelin todellakaan kannata tukea sen hallintoa.

Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.Oppi on vielä pahasti kesken.

Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla.Tämä vastakkainasettelu on kyllä palestiinalaisten omaa työtä.

Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä. Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä. Molemmin puolin peruskansalaiset ovat väsyneitä loputtomaan kahinointiin. Ääriainekset rapauttavat tavallisen kansan orastavat toiveet uteliaisuudesta kokea toisen erilainen maailmankatsomus.Muuri oli seuraus terroristi-iskuista, ei syy niihin. Eihän se mikään ihanteellinen ratkaisu ole, mutta ilmeisen hyvin se on toiminut iskujen ehkäisyssä. Israelin hallinnolla on edelleenkin velvollisuus suojella omiaan.

Israelin uudella pääministerillä Ehud Olmertilla pitää olla kyky hillitä omia äärijuutalaisia aineksia.

Niin? Jo Sharon onnistui tässä oikein hyvin ja Olmert on tietääkseni saman maltillisen linjan edustajia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen täysin samaa mieltä Ilkka Luoman kanssa. Muuri kahden maan välillä ei todellakan ole ratkaisu yhtään mihinkään. Päinvastoin. Se ei eristä palestiinalaisia pelkästään ulkomaailmalta, vaan myös maanviljelijöitä viljelyksiltään.

Ja niin kuin olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut, en näe mitään eroa palestiinalaisten ja israelilaisten terrori-iskuilla. Israel vaan käyttää järeimpiä aseita ja nimittää niitä "operaatioiksi".

Taisi olla muutama päivä sitten, kun Israel tappoi ohjusiskussa kolme palestiinalaissiviiliä. Ai niin, sehän oli tietysti vahinko.

Korjaan hetki sitten toisella topicilla esittämääni
käsitystä "Anders":n kyvyistä, mieshän on viisaampi
kuin uskoinkaan

Jostain syystä meillä näitä "arabinnussijoita" tuntuu
riittävän pilvin pimein.

On selvää, että komukat vaahtoavat Israelin turva-
aidasta, onhan suojattiensa nyt paljon vaikeampi kiivetä
pommi vyössä Israeliin

Porukan kanssa, joka julkisesti ilmoittaa tavoitteenaan
olevan Israelin tuhoamisen ja juutalaisen kansan suku-
puuttoon tappamisen, ei neuvotella kuin pyssyn piipun
kautta.

"Hamas" on yksikäsitteisesti murhaporukka, tämän
myöntävät jo Euroopan Yhteisönkin maat, ainoana poikke-
uksena Ruotsi, joka jaksaa pussata perseelle vaikka
joukkomurhaajia, jos siitä kruuna kilahtaa omalle tilille.
Tämä on nähty kautta aikain tämän hypokratian malli-
maan kohdalla

Tiina
Ja niin kuin olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut, en näe mitään eroa palestiinalaisten ja israelilaisten terrori-iskuilla. Israel vaan käyttää järeimpiä aseita ja nimittää niitä "operaatioiksi".

Israel ei iske siviilikohteisiin tarkoituksenaan tappaa nimenomaan siviilejä. Palestiinalaisterroristit iskevät siviilikohteisiin tarkoituksenaan tappaa nimenomaan siviilejä.

Israelin perustuslaissa ei ole kohtaa palestiinalaisvaltion tuhoamisesta. Hamasin peruskirjassa on kohta Israelin tuhoamisesta.

En hirveästi halua ottaa kantaa tuohon aitaan, mutta Palestiinalaisilta (+muilta arabeilta) tuntuu unohtuvan aina se, että Israel on voittanut jokaisen sotansa. Siltä, joka sodan voittaa, ei yleensä tekemiseen juuri syytä kysellä. Israel voitti sodat, joten mikä oikeus Palestiinalaisilla on vinkua maitaan takaisin, Israelhan voisi halutessaan ajaa joka ihmisen sieltä vaikka Jordanjokeen tai karkoittaa vaikka Syyriaan?

Ei se Suomikaan sitä Karjalaa tule koskaan takaisin saamaan (tai no en tiedä enää niin varmasti, kun tuli kerran euroviisuvoittokin ). Tokihan se olisi mukavaa, mutta hävitty mikä hävitty. Rajat muuttuvat ja ihmiset ja kansat siirtyvät eri paikkoihin läpi historian.

Olenkin monesti ihmetellyt, että miksi loppujen lopuksi Israel antoi arabien jäädä valloittamilleen alueille? Jos todellakin olisi pakottanut ihmiset liikkeelle, niin ei tarvitsisi tällähetkellä juurikaan pelätä itsemurhapommittajia. Tottakait tuollaisesta teosta olisi amnesty, yk ja jotkin maat älähtäneet, mutta sodan seurauksena olisi ollut hyvinkin oikeutettu tai perusteltu teko.

Ilkka Luoma

Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan.Ihanko tosi?

Ilkka Luoma

Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä.

Ilkka Luoma


Yksipuolisesti???

Xanadu
BUSHMAN

Jostain syystä meillä näitä "arabinnussijoita" tuntuu
riittävän pilvin pimein.Valkoisessa talossa asustelee kaikista pahin!

NOOH, näkee asiat kummaltakin puolelta

EI Bushkaan Hamasia hyväksy ja USA
katkaisi avun kuten EU:kin !

Peksu

Olenkin monesti ihmetellyt, että miksi loppujen lopuksi Israel antoi arabien jäädä valloittamilleen alueille?

Kuka olisi ottanut ne vastaan? Jordania? Saksa? Suomi?

Crash
Peksu

Olenkin monesti ihmetellyt, että miksi loppujen lopuksi Israel antoi arabien jäädä valloittamilleen alueille?
Kuka olisi ottanut ne vastaan? Jordania? Saksa? Suomi?

On niitä ihmisiä ennenkin liikuteltu ilman tietoa vastaanottajasta. Jos pistetään rynkynpiippu vastaan, niin mielellään varmaan lähtee, vaikka ei olisi minne mennäkään. Ei siksi, että kannattaisin henk.kohtaisesti kenenkään pakkosiirtämistä minnekään, olen vain ihmetellyt, että niin minä olisin toiminut. Todennäköisesti joku salamurhaaja olisi kyllä päiväni päättänyt, mutta kuitenkin.

Palestiinalaisterroristit iskevät siviilikohteisiin tarkoituksenaan tappaa nimenomaan siviilejä.

Heikompi aseistukseltaan käy niiden kimppuun, joilla myöskin on heikompi aseistus.

Anders kirjoitti: "Israelin itsekäs valloituspolitiikka 2000-luvulla? Palestiinalaiset saivat Gazan. Olipas tooooosi itsekästä."

Etpä kauaa harkinnut, ennenkuin kirjoitit. Suomessakin on ollut keskitysleirejä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8838
Anders
Ilkka Luoma
[size=150:ztq1qrh7]Israelin itsekäs valloituspolitiikka[/size:ztq1qrh7]

Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.
Israelin itsekäs valloituspolitiikka 2000-luvulla? Palestiinalaiset saivat Gazan. Olipas tooooosi itsekästä.

Toisekseen, niin kauan kuin Hamas pitää tavoitteenaan Israelin tuhoa, ei Israelin todellakaan kannata tukea sen hallintoa.

Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.Oppi on vielä pahasti kesken.

Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla.Tämä vastakkainasettelu on kyllä palestiinalaisten omaa työtä.

Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä. Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä. Molemmin puolin peruskansalaiset ovat väsyneitä loputtomaan kahinointiin. Ääriainekset rapauttavat tavallisen kansan orastavat toiveet uteliaisuudesta kokea toisen erilainen maailmankatsomus.Muuri oli seuraus terroristi-iskuista, ei syy niihin. Eihän se mikään ihanteellinen ratkaisu ole, mutta ilmeisen hyvin se on toiminut iskujen ehkäisyssä. Israelin hallinnolla on edelleenkin velvollisuus suojella omiaan.

Israelin uudella pääministerillä Ehud Olmertilla pitää olla kyky hillitä omia äärijuutalaisia aineksia.Niin? Jo Sharon onnistui tässä oikein hyvin ja Olmert on tietääkseni saman maltillisen linjan edustajia.

................................................

Sharon ja maltillinen linja? Sharon oli sotahaukka. Shatilla Libanonista jäi kummittelemaan ihmisten mieliin. Israel ei kykyne riittävästi jillitsemään omia ääriaikeksi; tappoivat joitain vuosia sitten jopa oman pääministerinsä.

Gaza on kuin pelkästään Sallan alueen luovutus Suomelle Venäjän rakentaessa muurin Karjalan ja Petsamon kohdille.

Israel on tappanut/murhannut 10 kertaisen määrän palestiinalaisia siviilejä kuin palestiinalaisten ääriaineksi juutalaisia.

Vastakkainasettelu johtuu rahanpuutteesta, kun "hanat" suljettiin länsimaista. Hamas ei vallassa ollessaan masinoinut ainoatakaan siviili-iskua Israelia kohtaan, päinvastoin todennäköisesti estänyt muutaman toteutumisen muiden toimesta.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat