Seuraa 
Viestejä1144

Katselin tänään France 24 -kanavan uutisia ja niistä paistoi syvä hämmennys niin uutistoimituksessa kuin Ranskan parlamentissakin, jossa käsiteltiin Macronin henkivartijan toimia, jotka koettiin käsittämättömiksi. Joku parlamentin edustaja puhui siitä, kuinka Macron alunperinkin ilmoitti haluavansa olla erilainen kuin aiemmat presidentit ja päättää asioista itse. Uutisten toimittajat esittelivät hämmentyneinä erilaisia selitysmalleja tapahtumille ollen sen suhteen kuitenkin hyvin epävarmoja.

Jos kuitenkin katsotaan henkivartijan toimintaa hieman analyyttisemmin, niin hän käytti raakaa väkivaltaa Macronia vastustavia mielenosoittajia vastaan ilman minkäänlaisia poliisin valtuuksia. Väkivallan käyttöhän on selvissä rajoissa juridisesti rajattu koulutetuille poliisivoimille, joihin henkivartija ei kuulunut. Hän vain hyökkäsi rajusti ilman syytä mielenosoittajien kimppuun hakaten ja vääntäen heitä maahan. Väkivalta oli todella sinnikästä ja perusteellista niitä paria protestoijaa kohtaan, joiden kimppuun hän hyökkäsi. Toivottavasti Suomen uutisissakin on näytetty paikalla olleen kuvaajan videot.

Tapahtumat väistämättä rinnastuvat SA-miesten toimintatapoihin. SA-miehethän olivat Hitlerin henkivartijoita, jotka hakkasivat ja pieksivät täysin sumeilematta natsien vastustajia laittomasti missä vain. Samaa tapahtui nyt Ranskassa. Ranskalaisten kannattaisi nyt ehkä hieman selvitellä, kuinka paljon vastaavia SA-miehiä Macron on rekrytoinut. Hänhän on jo itse ilmoittanut itsevaltaiset pyrkimyksensä, minkä nosti esiin parlamentissa käytetty puheenvuoro.

Kommentit (4)

Titanic
Seuraa 
Viestejä1388

Niin kyllä tästä tulee mieleen 1920-1930 luvut jolloin poliittisia uudistuksia ja etuja itselleen kiristettiin hallituksilta mielenosoitusten ja etenkin lakkojen avulla. Silloin saatiin läpi monia poliittisia ratkaisuja menemällä lakkoon mikäli ratkaisuihin ei suostuta. 

Aika väkivaltaista tuo lakkoilu on välillä kun ikkunoita rikotaan ja naamareihinkin pukeudutaan. Esiintyy laittomuuksia ja laista ei välitetä vähääkään. Käyttäkö joku mafia tai ammattiyhdistysliike lakkoja ja mielenosoituksia apuna pyrkiessään vallankaapaukseen tai vallan kahvaan käsiksi ; sitä en tiedä. Lakkolaisten ja mielenosoittajien joukosta saattaa hyvinkin nousta joku uusi Napoleon tai Hitler.

Euroopan yhteisön lakikirjasta luin muuten sellaisenkin lain, että: Jokainen tehty sopimus viranomaisen ja asiakkaan välillä on henkilökohtainen ja saattaa johtaa lisääntyvään eriarvoisuuteen. Sillä toinen saattaa saada paremman sopimuksen kuin toinen, vaikka virka on sama. Mutta jos valittaa saamastaan sopimusratkaisusta niin seuraukset lain mukaan tulevat olemaan aina pahemmat kuin alkuperäinen sopimus. Eli valitusoikeutta ei enää ole, vaan jokainen sopimus on kuin Korkeimman oikeuden säätämä ratkaisu.

Joku saattaa siis olla eläkeläinen ja saada hyvän sopimuksen. Joku toinen eläkeläinen puolestaan saa huonomman sopimuksen, mutta ei kannata valittaa asiasta. Tasa-arvoa lain edessä ei enää tunnusteta. Vaan sallitaan se, että PAREMPI MIES VOITTAKOON. 

tli
Seuraa 
Viestejä1144

Olen seuraillut Franca24 -kanavan uutisista, miten Macronin oman SA-miehen, Alexandre Benellan asian käsittely on edennyt Ranskassa. Mitään lopullista ratkaisua ei ole tullut, vaan asiaa ilmeisesti tutkitaan eri tahojen toimesta. On kuitenkin käynyt ilmi, että hän oli Macronin henkivartijoiden päällikkö. Tähän liittyen Ranskan parlamentissa Macronia on syytetty oman miliisin (militia) perustamisesta.

Minullakin on ollut sellainen käsitys, että eri valtioiden päämiesten turvallisuudesta huolehtivat ko. valtioiden turvallisuusviranomaiset, eikä yksityiset turvakaartit. Niinpä Macronin ratkaisu tuntuukin hieman oudolta.

Kanavan ohjelmissa on haastateltu myös paria ranskalaista politiikan asiantuntijaa. He molemmat viittasivat johonkin Le Monde -lehden haastatteluun, jossa Macron oli puhunut jotain esim. gaullismista ja muustakin. Molemmat näkivät siinä aineksia jonkinlaisista itsevaltaisista pyrkimyksistä. Toinen tulkitsi asioita aika selväsanaisesti ja väitti Macronin pyrkivän jonkinlaiseen monarkin asemaan.

Niinpä tämä julkisuudessa kiiltokuvapojan roolia vetävä henkilö ei ehkä olekaan vain Ranskan hymypoika, vaan jotain muuta. Joka tapauksessa hänen luokittelemisensa "keskustaliberaaliksi" on mielestäni aikamoista poliittista sokeutta. Hänen hankkeensa EU:n yhdistymisen edistämiseksi merkitsevät EU:n ajamista entistä kovempaan ja raaempaan oikeistolaiseen markkinaliberalismiin, jossa kaikki yksityistetään aina vesihuoltoa myöten, jolloin ihmiset joutuvat maksamaan kovia hintoja elämälle välttämättömästa vedestäkin. 

Toki Suomen hallituskin on ollut samoilla kovilla linjoilla hävittäen hyvinvointiyhteiskunnan jäljellä olevia rippeita, heikentäen valtion tulopohjaa ja heittämällä sairaat ihmiset yksityisten kapitalistien voitontavoittelun armoille, jos se SOTE hallituksen haluamalla tavalla toteutuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tli
Seuraa 
Viestejä1144

Macron-Benella  -case etenee edelleen Ranskassa.  Ranskan parlamentissa on tulossa 2 epäluottamuslause-esitystä Macronin hallitukselle, sekä poliittiselta oikeistolta että vasemmistolta.  Ranskan poliittinen järjestelmä poikkeaa sen verran suomalaisesta, että siellä todella on kysymys Macronin hallituksesta. Siellä presidentti johtaa hallituksen istuntoja ja pääministeri vain toteuttaa presidentin politiikkaa. Tilanteessa, jossa pääministeri on eri puolueesta kuin presidentti, on voimassa jonkinlainen ranskalainen herramiessopimus, joka antaa pääministerille enemmän liikkumatilaa.

Parlamentti ei kuitenkaan voi antaa epäluottamuslausetta presidentille ja panna häntä viralta noin vain, mutta hänen hallituksensa se voi kaataa. Macron itse pitää tapahtumia vain myrskynä vesilasissa. Benella on puolestaan sanonut, että ne röyhkeät mielenosoittajat näyttivät sormea, ilmeisesti siis keskisormea, mikä hänen mielestään oikeuttanee silmittömän hyökkäyksen mielenosoittajien kimppuun.

Asiantuntijat vaikuttavat olevan yksimielisiä siitä, että epäluottamuslauseet eivät mene läpi parlamentissa. Itse en kuitenkaan olisi asiasta sataprosenttisen varma, koska kyse ei ole vain väkivallan käytöstä, vaan myös yksityisen miliisin perustamisesta ja itsevaltaisista pyrkimyksistä. Nyt liikutaan sillä tavoin Ranskan suuren vallankumouksen, joka muuten oli porvariston vallankumous, keskeisten periaatteiden alueella, että ranskalaiset voivat olla siinä suhteessa hieman arvaamattomia.

tli
Seuraa 
Viestejä1144

Macronin  hallituksen kohtalo on siis ratkennut eli se selvisi Ranskan parlamentin epäluottamuslauseista. En tarkemmin tiedä, miten siellä äänestettiin, joten  siitä, kuinka lähellä kaatumista se oli, minulla ei ole mitään käsitystä. Benellallekin hän on kuulemma antanut kenkää, joten ainakin tämä tiedossa oleva SA-mies on poistunut kuvioista.

Nyt olisi kuitenkin sopiva hetki hieman pohdiskella hänen ehdottamiensa interventio-joukkojen taustaa. Tosin Niinistö yritti tiedotustilaisuudessa kaikin tavoin kääntää asiaa yhteiseksi puolustukseksi, vaikka Macron itse puhui selvästi interventiojoukoista, joita hän ja Ranska ilmeisesti johtaisi.

Jos ensinnä ajatellaan Macronin sooloilua yleisellä tasolla, niin voitaisiin hetki ajatella Putinin toimintaa. Suomalaisten aika laajalle levinneen käsityksen mukaanhan tämä läpikiero, häijy ja epärehellinen Putin yrittää hajottaa EU:n, koska hän pyrkii luomaan suhteita suoraan eri valtioihin eikä EU:n elimiin. No mitäs tämä Macron tekee? Onko Euroopan parlamentilla, komissiolla tai Eurooppaneuvostolla jotain roolia hänen interventiojoukoissaan. Niillä ei ole mitään roolia. Ei edes tällä EU:n korkealla ulkoasiainedustajalla ole mitään roolia Macronin aloitteissa. 

Pyrkiikö tämä ranskalainen invetointipankkiirikin hajottamaan EU:n, koska hän rakentelee Eurooppaan intrventiojoukkoja suorien valtioiden välisten suhteiden varaan eikä EU:n yhteisten elinten kautta. Lisäksi hän itse haluaa johtaa näitä joukkoja sivuuttaen koko EU:n organisaation. Komission puheenjohtajallekin jää lähinnä vain kellojen viisarien siirtely ja muoviroskan siivoaminen maailman meristä.

Jos taas ajatellaan Macronin toiminnan sisältöä, niin on hyvä ymmärtää, että Ranskalla on pitkä siirtomaahistoria erityisesti Afrikassa, minkä seurauksena sille on jäänyt  joitain siteitä entisiin siirtomaihinsa. Lisäksi sillä saattaa olla joitain taloudellisia intressejä ko. maissa, vaikka niistä minulla ei ole tarkempaa tietoa. Näistä syistä sillä voi olla halua sekaantua alueen asioihin (esim. Mali) ja tähän toimintaan se haluaisi naruttaa mukaan muitakin maita, jotka sitten toimisivat interventiojoukoissa Ranskan johdolla puolustaen sen intressejä.

Suomi on tietääkseni ainoa maa, joka on ilmaissut halunsa lähteä mukaan tähän Macronin sooloiluun  ja uskoisin sen jäävänkin ainoaksi osoittaen samalla poliittisen ajattelunsa tason.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat