Seuraa 
Viestejä1388

Etsin hieman tietoa fluktuaatiosta ja huomasin, että virtuaalihiukkasen massa on usein pienempi kuin oikean hiukkasen. Jos ajatellaan, että tyhjiössä syntyvät hiukkaset olisivat jäänne aiemmasta kaikkeudesta; niin antaako niiden pieni massa mahdollisuuden sille, että entropia ei olisi ongelma enää syklisen kaikkeuden tiellä?

Jos edellisessä kaikkeudessa hiukkasen massa olisi esim. puolet nykyisestä massasta ja olisi paljon hiukkasia tiheässä. Sitten tapahtuisi uusi BIG BANG, jossa hiukkasen massa olisi suurempi kuin aiemmassa kaikkeudessa niin eikö se merkitse seuravaa:

1. Elektroni 3 kg 100 kpl entropian takia hajaantuu, mutta vetäytyy jälleen kokoon
2. Uusi Big Bang jonka jälkeen Elektroni 6 kg 50 kpl, hajaantuu, mutta vetäytyy jälleen kokoon
3. Uusin Big Bang, jonka jälkeen Elektroni 12 kg 25 kpl, hajaantuu lopullisesti. Tms.

Eli mikäli Elektronin massa kasvaa joka syklissä ja elektronien lukumäärä pienenee niin onko silloin entropian kannalta asia o.k. Eikö se tavallaan merkitse epäjärjestyksen kasvamista joka syklissä jos esimerkiksi joka syklissä tähdet ja galaksit ovat kauempana toisistaan kuin edellisessä syklissä sekä muutenkin lukumäärältään harvemmat.

Vai olisiko se pelkästään keinotekoinen ratkaisu?

Ajattelen, että fluktuaatiossa syntyvä antihiukkanen on peräisin edellisestä kaikkeudesta. Olisi jonkinlainen madonreikä edelliseen kaikkeuteen jokaisessa fluktuaatiossa. Antihiukkasen mukana tuleva oikea hiukkanen on massaltaan pienempi kuin tämän kaikkeuden vastaava oikea hiukkanen?? Oliko siis edellisen kaikkeuden hiukkaset kaikki massaltaan pienemmät kuin nykykaikkeuden hiukkaset? Ja merkitseekö tämän kaikkeuden hiukkasen massan suuruus lisääntynyttä entropiaa? Vai ei?

Tämä luultavasti on aivopieru tai harha-ajatus, mutta tahdon vain kuulla mielipiteitä siitä onko entropia yhä ongelma syklisen kaikkeuden tiellä ja voidaanko tuo ongelma jotenkin kiertää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat