Seuraa 
Viestejä45973

Miten teillä fysiikan neroilla on menny peruskoulun kokeet siis onko tullu huonojakin arvosanoja välissä jostakin vähemmän kiinnostavasta aiheesta. Itse pidän fysiikasta ja kaavoja on mukava ratkaista, mutta kun itse pidän eniten ydinfysiikasta ja sähköopista niin ei kai niitä mekaniikan asioita ole välttämättä pakko tietää kovin paljoa kuin ne perusasiat. Kysymys onkin että ei kai se yksi aihe piiri eli tämä mekaniikka fysiikan tulevaisuuttani kaada, jos alue ei ole menny ihan kiitettävästi?:(

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (7)

Jos et ole poikkeuksellinen lahjakas siinä ydinfysiikassa, niin saattaa hyvinkin kaataa. Pelkällä ydinfysiikan osaamisella ei kovin hyvää arvosanaa YO-kirjoituksista taida saada, lukiossa fysiikka on pääasiassa mekaniikkaan liittyvää, ja niistä kursseista ne YO-tehtävätkin tulevat. Jos taas ylioppilaskirjoituksista ei tule hyviä arvosanoja, niin fysiikan opiskelupaikan (Luultavasti TKK tai jokin yliopisto) pääsykokeissakin kysytään luultavasti lähinnä mekaniikan alueelta asioita. Tosin yläasteen arvosanoilla ei ole väliä ainakaan lukion alkamisen jälkeen, mutta jos hallitsee perusasiat hyvin, niin lukiossakin se fysiikka on helpompaa.

Eli ala vain opetella niitä asioita. Ne eivät loppujen lopuksi ole kovin vaikeita, jos sinulla on tarpeeksi älyä(tarpeeksi=keskimääräisesti). Kunhan vaan motivoit itsesi opiskelemaan ne asiat. Jos sinulla taas ei ole tarpeeksi älyä - niin no, ainahan sitä voi unelmoida.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46613

Kyllä mekaniikan perusteet riittävät yleensä ydinfyysikoille. Mitähän se olisi, ainakin kymmenkunta vanhaa opintoviikkoa korkeakoulutasolla. Tuota edistyneempää mekaniikkaa tarvitaan lähinnä rakennus- ja koneensuunnittelussa. Myös sähkötekniikassa tulee tarpeita ratkoa rakenteiden jännityksiä, koska ne vaikuttavat sähköisiin ja optisiin ominaisuuksiin. Se vaatii hieman syvällisempäää perehtymista mekaniikkaan.

Koulussa mekaniikka ja ehkä sähköoppi ovat ne keskeisimmät alat. Muu on lähinnä koristeita pinnalla. Mekaniikasta pystyy koulu- ja lukiokurssien puitteissa saamaan edes jonkinlaisen käsityksen siitä mitä fysiikka on. Samantapaiset asiat tulevat myöhemmin eteen muilla aloilla, mutta usein matemaattisesti kertaluokkaa kovemmalla tasolla. Ellei silloin ymmärrä mekaniikkaa, tosielämässä se tietää vähemmän fysiikkapainotteisen koulutusohjelman valintaa.

Mekaniikka on myös siitä antoisa ala, että se pystyy jo siedettävän panostuksen jälkeen osoittamaan fysikkan voimaa luonnonilmiöiden selittämisessä. Moni arkielämän ilmiö on pelkkää mekaniikkaa. Muilla aloilla tuollaisen ymmärryksen saavuttaa vasta astetta korkeammalla tasolla.

Eli yhteenvetona: jos fysiikka kiinnostaa, nyt alat arvostamaan ja opiskelemaan mekaniikkaa. Se on kaikkein tärkeintä sinulle tässä vaiheessa. Käytännössä kun väitän, että et voi ollenkaan ymmärtää muita fysiikanaloja ymmärtämättä mekaniikkaa, olen hyvin vahvoilla. Ydinfysiikat ja muut erikoisemmat alat menevät koulussa (ja vielä lukiossa ja pitkään sen jälkeenkin ellei varsinaisesti erikoistu alalle) käsiä heiluttelemalla. Se saa ne tuntumaan petollisen helpoilta, tulee tunne että ymmärtää vaikka ei tosiasiassa edes ymmärrä omaa ymmärtämättömyyttään (usko pois, kokemusta on). Todellisuudessa ydinfysiikka on matemaattisesti varsin kovatasoinen fysiikan haara.

Kiitettävät arvosanat eivät ole itsetarkoitus, vaan asian ymmärrys. Teknisellä alalla pääsee jatkokoulutukseen heikommillakin arvosanoilla, vasta korkeakoulussa karsitaan jyvät akanoista. Ymmärrys johtaa kyllä lähes väistämättömästi hyvään arvosanaan, mutta koulutasolla hyvä arvosana ei välttämättä merkitse ymmärtämistä. Sen voi saavuttaa hikipinkoilemallakin, ulkoa opettelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raja jossa jonkin asian on ymmärtänyt on helvetin vaikea määritellä. Lukion kaavanjohtamisetkin ovat yksinkertaistuksia. Sama pätee mille tahansa muulle alalle. Yleensä kun asioita pitää määritellä omin sanoin törmää syvimmin tietämättömyyteensä.

Käsittääkseni väsää väitöskirjaa jossain teknillisessä korkeakoulussa. kasvattaa samalla pieniä kaksosia, rakentaa omakotitaloa ja harrastaa hyönteistiedettä ja pienoisjunaratoja.

Kokonaiskapasiteetiltaan siis melkomoinen heppuli. Kuuluu Mummon idoleihin.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Voi rievattu miekö ymmärsin aluksi koko homman päin " takapuolta".
Sekö tuo fysiikka meillä ikäihmisillä toisinhans reistailee.
Niinko tuolla akallaki, seku vahtas televisiosta jotaki elokuvvaa ja
loihe lausumhan: no loppuhan se tuoki . Mie siihen vaiha kanavaa.
Sekö siittä riemastu, huusi ja hyppi melkhein silmille.
Mie kattoin sitä ihan monttu auki, mikä perkele sille tuli ?
Kysyinki mikä se nyt tuli ?
Se huusi kurkku suorana, enkö makamisten sulle ennää kelpaa ?
Mie , että miten niin, en mie semmosta ole sanonu.
Juurihan sie saatana retku sanoit ,vaiha akka naamaa.
Nyt mulla purskahti nauru, seku kuuli sen vaiha kanavaa väärin.
se rievattu kuuli sen , että vaiha akka naamaa.
No vanhuus ei tule yksin , se hiippailee monessa muovossa meitä rappeuttamhan. Niin että opiskele vain fysiikkaa.

Vähän samanmoista meininkiä on Mummolassa. Parisuhde saa uusia, mielenkiintoisia piirteitä vuosikymmenten saatossa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat