Seuraa 
Viestejä813

Tänä kesänä on mediassa mainittu yhdestä kaupasta, jonka kylmälaitteet lakkasivat toimimasta kuumuuden takia. Lauhdutus ei toiminut enää kun kaupan takaosassa ulkolämpötila nousi riittävän kuumaksi ja varotoimena ilmeisesti laitteet pysähtyivät ennen rikkoutumista.

Mutta jos laittaisi kylmälaitteita ketjuun siten että ensimmäinen jäähdyttäisi 40->20 astetta niin toinen laite voisi silloin toimia ns. normaalioloissa. Tai jos useampia niin 40->20->0-> jne. Tällöin saataisiin helposti jopa -40 asteen lämpötiloja huolimatta ulkona paahtavasta helteestä.

Onklo tässä ideaa? Perustanko yrityksen tälle markkinaraolle?

Kommentit (6)

Lyde19
Seuraa 
Viestejä5050

Kylmälaitehan on säädetty tiettylle lämpötilalle. Kaksi laitetta peräkkäin tai rinnakkain jakaa kuorman kahdelle laitteelle. Ei muuta.

Luin juuri että auton ilmastointi joka käyttää R134a kylmäaineta tuottaa kompressorilla 18bar paineen joka tipahtaa kuristimessa 1bar höyrystimen paineeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Seuraa 
Viestejä3864

jaho kirjoitti:
Mutta jos ovat peräkkäin niin kuorma per laite on pienempi johtuen pienemmästä lämpötilaerosta. Rinnakkain lämpötilaero on kuitenkin maksimi.

Peräkkäisessä käytössähän se tarkoittaisi sitä, että 1. laite tuottaisi 2. laitteen tuloilman jne., jolloin ketjun pitäisi olla suljettu ja laitteista muodostuisi silloin kiinteä kokonaisuus. Koska nämä superhelteet ovat kuitenkin melko harvinaisia Suomessa, niin käytännössä kaksin- tai kolminkertainen investointi kylmälaitteisiin ei ole järkevää, jos muuten selvitään 95% ajasta normaalivarustuksella.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6984

Kyllä ne kylmäkoneiden lauhduttimet pitäisi sijoittaa rakennuksen katolle eikä mihinkään takahuoneeseen. Jos kauppiaalla ei ole mahdollisuutta sijoittaa niitä muualle kuin takahuoneeseen, niin räppänää auki sen verran ettei lauhduttimet ylikuumene.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Ihan helposti tuo onnistuu. Kun peltier-elementtejä panee pinoon, niin johan jäähtyy. Tuommoista systeemiä on käytetty IR-kameroissa ja IR-hakuisissa ohjuksissa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat