"Tiede ei ole pystynyt todistamaan pallosalamoiden olemassaoloa, silti tutkijalle kerrotaan havainnoista jatkuvasti"
"Tiede ei ole pystynyt todistamaan pallosalamoiden olemassaoloa, silti tutkijalle kerrotaan havainnoista jatkuvasti"
klo 9:06 | 1.8.2018
/tiede.fi/s3fs-public/discussion_topic_image/depositphotos_190138334-stock-illustration-electric-ball-lightning.jpg?itok=FthXxRo3)
Oletko nähnyt joskus pallosalaman? Tiede ei ole pystynyt todistamaan pallosalamoiden olemassaoloa, silti tutkijalle kerrotaan havainnoista jatkuvasti.
On muuten aika hyvin arvomaailmaa kuvaava perspektiivi. "Tiede ei ole pystynyt todistamaan".Mitähän muuta tiede ei ole pystynyt todistamaan, mutta on olemassa kuitenkin.....
Uskotko pallosalamiin ?
Ääniä yhteensä: 67
Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.
Sivut
Vastareaktio on selvästi havaittavissa, vastareaktiosta todistaa mm. se, että ateistit suhtautuvat jumalaan (ja tietenkin myös jumaluskovaisiin,) kielteisesti ja vastaan. Joten haukkumiselle ja pilkkaamiselle on olemassa selkeä tunnepohjaimen motiivi ja syy. Ja kylläolisi ajopuuteoreetikkojenkin hyvä oman toimintansa motiivi tiedostaa.
Sanotaan että on olemassa vastakkaiset, on tieteellinen tai uskonnollinen maailmankatsomus. Ja jos ateistinen tiedemies suhtautuu lähtokohtaisesti kielteisesti jumalaan, niin sellaisen voi olla aika mahdotonta edes "löytää" todisteita jumalasta, Kun ei sovi kieltäjän arvoihin niin eihän sovi millään ymmärrykseenkään.
Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.
Editti olis kiva.
Linkki
https://yle.fi/uutiset/3-10330983?origin=rss
Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.
Voin vakuuttaa kaikille. että pallosamat ovat todellisia.
Minä suhtauduin varovaisen agnostisesti, koska kyseessä on kuitenkin yleensä luonnonilmiöltä vaikuttava asia, josta on paljon jotakuinkin yhdenmukaisia raportteja, mutta jos sinä "joustavan todellisuuden mies" olet tätä mieltä, niin täytynee alkaa apallosalamistiksi.
Eihän tiede ole jumalaakaan (yhtään niistä) pystynyt todistamaan, ja niistäkin koko ajan tiedeihmisille kerrotaan.
Hey, mikä sun ongelmas oikeen on?!
-Pörrätäänkö?
Luomistöissä...
"Suomalaistutkijoiden löytämä kvanttihiukkanen on tieteellinen läpimurto - skyrmioni muistuttaa pallosalamaa
Aalto-yliopiston dosentti ja tekniikan tohtori Mikko Möttönen sanoo, että tuloksista saattaa olla hyötyä fuusioreaktoreissa, mutta tärkeimmät sovellustavat eivät ole välttämättä vielä edes tiedossa."
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803022200781014_u0.shtml .
Tutkijat loivat pallosalamaa muistuttavan uuden kvasihiukkasen – Suomalaistutkija TM:lle: ”Laskelmat tehtiin kynällä ja paperilla”
https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-loivat-pallosalamaa-muistuttavan-uu... .
"Pallosalama" on jälki joka jää verkkokalvolle tavallisesta salaman välähdyksestä. Eli varsinaisia pallosalamia ei ole olemassa.
Aikoinaan semmoista kuin Luostarinmäen metwursti myytiin pallonmuotoisissa kangaspusseissa. Sen lähemmäs pallosalamia en ole itse päässyt.
Hyvää se kyllä oli.
Gentlemen, start polishing your tin foil hats!
Höpö höpö, jos salama olisi pallon muotoinen tuo voisi toimia mutta kun ei ole.
Aika erikoiset vaihtoehdot annettu äänestykseen, ehkä tarkoituksella, jota voi arvailla.
- sanan usko vois korvata heti sanalla mielipide/kokemus
- puuttuu vaihtoehto, olen havainnut pallosalaman
"Uskotko pallosalamiin ?
Ei ole olemassa koska ei ole tieteellistä todistetta.
Ei ole olemassa koska en ole itse nähnyt. olen pallosalama-ateisti.
Kaikkihan tietää että pallosalamat on olemassa.
Olen pallosalama agnostikko.",,
YLEN artikkeliin liittyen
"Ihmetyttää se, että nykyään kaikilla on älypuhelimet, joissa on huippukamerat. Silti en ole nähnyt kunnollista videota, josta näkyisi selkeästi pallosalama"
Johtuisko se, että enimmät havainnot on vuosien takaa, jolloin älypuhelimia ei ollut.
Toisaalta silloin oli avojohdot sähkölle ja lankapuhelimille. Ja ukkosella sähkö- ja puhelinpistorasiat löi tulta usein sisätiloihin.
Samoin puulämmitys oli yleistä. Ja savukaasua usein ilmassa.
Unohtui mainita ukkosenjohdattimien puute aienpimina vuosina, ja salamat tuli herkästi sisätiloihin.
Hautajaisväki näki myös hevosen länkien välistä kalmoja ruumista kuljettaessaan.
Eno kertoi nähneensä pallosalaman uunin päällä. Voiko piipun hiiltynyt pinta johtaa pallosalaman uunin hormia pitkin? Tai savukaasut edesauttaa jotenkin sähköilmiön muodostumista? Ehkä hän kuitenkin uneksi, ja muisti jälkeenpäin väärin?
Voiko länkien välissä muodostua talvisaikaan jokin sähkökenttä, joka saa hevosen harjat tuottamaan odotetun ilmiön, vaikka normaalisti asiaan ei kiinnitiä mitään huomiota?
Toistaseksi mökin vierellä oleva koivu on toiminut ukkosen johdattimena. Iskua on kyllä saanut, rungossa aika pahoja jälkiä.
Pitää myös kirjoittaa eräs huomio, toivottavasti Japetus sattuu näitä lukemaan: en muista enää tarkkaan, oliko se pallo sininen ja sähisevä. Kas, näin ne tarinat jopa saman henkilön kertoessa, muuttuvat. Tämä kannattaa myös ottaa huomioon.
Ja kuinka monta kertaa se on enoni mielessä "pyöristynyt" alkuperäisestä kokemuksesta. Kertomukset tuppaavat muuttumaan, koska ihmisen muisti ei ole mikään kela- tai videonauhuri.
Alla Ilmatieteenlaitoksen ohjeistusta.
Salamaan yleisesti, eikä nimenomaan pallosalamaan liittyen:
"Salama pyrkii maahan ja kulkee parhaiten johtavia rakenteita pitkin. Tällaisia ovat mm. televisioantenni ja savupiippu, joiden kautta salama voi tulla rakennuksen sisälle ja osua edelleen ihmisiin. Kannattaa siis pysyä loitolla tulisijoista ja irrottaa ulkoantennit televisiosta ja radiosta.
Sähkö- ja puhelinlinjat kattavat laajoja alueita ja isku avojohtoon on tavallista. Johtoon syntyy vaarallisen voimakas ylijännite, joka etenee kauas iskukohdasta. Kun ukkosta on lähitienoolla, tulee välttää sähkölaitteiden ja lankapuhelimen käyttöä"
Terävissä esineissä sähkökentän voimakkuus voi kasvaa niin suureksi, että tulee esim. koronapurkaus. Nämä molikat, mitä ite kukin penskana (jos asui maalla) yritti kivittiää hajalle, on suunniteltu siten, että läpilyönti tulee ilmassa ennen kuin eristimessä. Kiinteän materiaalin läpilyöntiominaisuudet muuttuvat, jos siihen tulee "läpilyönti", mutta kaasun (ilma) palautuvat ennalleen häiriön poistuttua.
Syöksyaallosta puhuttiin joskus. Salaman ei tarvitse edes iskeä johtimeen, sähkökentän/magneettikentän muutokset voivat influsoida tai indusoida ylijännitteen verkkoon.
Tämän ilmiön kun kokee 7-8 vuotiaana se jää melko hyvin mieleen vaikka sitten myöhemmin elämässä lääkkeet ja viina todellisuutta alcubierre driven kaltaisesti hieman avittaisikin.
Sivut