Seuraa 
Viestejä12

Jonkin selittäminen jollakin toisella, ja sen, mitä juuri käytit tämän selittämiseen, sen selittäminen jollakin toisella..
mitä käyttämällä pystyy selittämään kaiken ja myös itsensä.

Ikivanhoja mietiskelyjen aiheita ja kukaan ei ilman syytä käytä vuosiansa, elämäänsä kysymyksien vastaamiseen mitkä tuskin ikinä tuottavat hedelmää, saati hyödytä itseään, ketään.. aihetta mitä ei kokonaisuutena käydä, edes pystytä käymään missään koulussa läpi, syystä, ettei aihetta yksinkertaisesti ole olemassa käytännöllisessä muodossa.

Harvoin, jos koskaan kukaan pääsee näin mielenkiintoisen aiheen lähes valmista kakkua nautiskelemaan ja
nyt näin suomalaiselta suomalaiselle,
olemme samassa veneessä ja haluamme kulkea totuuden tiellä, veljellisessä mielessä, onko sulla munaa lähteä haastamaan niitä testejä ja niistä saatuja päätelmiä joiden kautta tähän aiheeseen on löytynyt tieteellisesti tyydyttäviä vastauksia?

Loistavaa!
Ensin meidän pitää saada vastaus näihin kahteen kysymykseen, vaikkakin toiseen voit vain käytännössä tietää vastauksen jotenkuten,
vastaa vaikka ihan sanoja käytten, tarkennetaan vastauksesi ja sitten päästään asiaan..
1 Ne teot mihin henkilö on kykeneväinen jolla on hallussa kaiken malli?
2 Miten sinä tulet henkilökohtaisesti hyötymään tästä, mitkä ovat omat päämääräsi elämässä?

tänmä vain sen takia, että tiedät tämän olevan vakava aihe, kaukana uskonnollisuudesta.

Kommentit (8)

PkoErhonen
Seuraa 
Viestejä12

Ei tässä muukaan auta kuin lähteä tunkemaan tutkimusten tuloksia kurkuistanne alas, sillä tämä ei ole mikään vitsi, saati yhden illan päähänpisto, vaan vuosia niskalimassa aktiviteetti ilman sitä limaa vain, tässä ei ole mitään henkilökohtaista, tiede toimii tai sitten se ei toimi - me keskitytään siihen mikä toimii, kaivan aikaa ja näytän. 

Tulen käsittelemään sitä vaikka uudessa ketjussa ja jos itsellesi tulee nyt mieleen jotain kivaa mieleen mitä kautta aihetta voi käydä läpi, mistä olet kiinnostunut, kerro ihmeessä?

Minkä voin sitten hirveän selityksen kautta ohittaa, koska en yksinkertaisesti ymmärrä niitä sanoja, malleja mitä käytetään aiheen läpikäymiseen. No ei nyt sentään, en ole hyvä matematiikassa, onneksi itse olet, osaan tosin luoda "matematiikkaa" tyhjästä, lyödään päät jos viisaat yhteen. 

- Miten luodaan malleja käyttämättä muita malleja, miten kieltä luodaan käyttämättä muita kieliä. Jokainen pystyy tähän ensimmäiseen kohtaan samaistumaan, on ollut aika, lapsuutesi, kun et ymmärtänyt mitään malleja, matematiikkaa, pianon nuotteja, saati edes Suomen kieltä, tämä prosessi läpi. 

- Mallin määritelmä, mitä tarkoitetaan mallin mallilla, esim. miten nämä sanat mitä käytän tälläkin hetkellä, miten nämä voidaan mallintaa käyttämättä itse sanoja. 

- Miten voidaan luoda malleja "abstrakteista" aiheista, sanoista, kuten inspiraatiosta tai älykkyydestä tutkimalla ihmisen käyttäytymistä ja käyttämällä näitä hyödyksi oman päämäärän saavuttamiseksi, esim. Miten voit luoda yksinkertaisen mallin vitseistä, niiden luomisesta ja käyttämällä tätä mallia selittäkseen miten luot vitsejä muille.. että jokin toinenkin voi.. 

- Jotain clicheisiä totuuksia, universaaleja päätelmiä joidenka olisi tarkoitus pitää paikkansa aina, ihmisen fyysiset ja "mielikuvitukselliset" rajat, esim. Jos elät elämäsi poliisina kahdella lapsella ja ihanalla vaimolla, menetät elämän missä olisit voinut elää vaikka.. yksinhuoltaja siivoojana Pietarissa tai "et voi luoda informaatiota tyhjästä, voit vain muuttaa sitä" et voi luoda havaintoja, voit kyllä lisätä tai poistaa niistä jotain blah

Tämä kaikki kitetyi, kaiken malli kiteytyy vain ja ainoastaan  havaitun nykyhetken todellisuuden mallintamiseen.. selittämiseen muilla nykyhetken todellisuuden malleilla, suhteessa havaitsijaan, sinä olet tämän teorian päätähti. - eli hyvin lyhyesti ja nykytiedon mukaan, "Kehosi on ja vuorovaikuttaa hiukkasfysiikan standardimallin hiukkasten kanssa, ja selitämme näitä havaittuja hiukkasia muilla hiukkasilla, oman kehomme liikkeillä".. ja joo, fyysikot voittivat, luonnollisesti, vähän innostusta nyt peliin, me eletään mielenkiintoisia aikoja! Kesäkin vielä.   

PkoErhonen
Seuraa 
Viestejä12

Tässä on nyt muutamia esimerkkejä, antaa hieman ideaa mikä tässä mallintamisessa on ideana, toisen asian selittäminen jollakin toisella. 

Mitä mallintaminen on yksinkertaisimmillaan

https://i.imgur.com/c7dACwT.jpg

https://i.imgur.com/9A5h5UX.jpg

Sitten muutamia hyvin yksinkertaistettuja esimerkkejä aiheesta

https://i.imgur.com/KW9nhLA.jpg

https://imgur.com/NlJN4hT

https://imgur.com/GmxqACr

https://imgur.com/wo4WVZd

Antakaa vähän rakkautta, tiedän, ettei mikään uusi näkökulma ei ole ikinä johtanut mihinkään, mutta siitä huolimatta, onko tämä ihan paskaa silmissänne vai pitääkö tätä vielä yksinkertaistaa pidemmälle, että päästäisiin alkuun?

https://i.imgur.com/Urdmg5r.jpg

sillä mitä noissa kuvissa on.. ei sisällä juurikaan itse valmiista kaiken mallista, vaan poistettu lähes kaikki jotta tämä olisi jotenkin helposti selitettävissä.

Nyt niitä perkeleen haastajia, kaivakaa munat esille vai eikö tämä ole tiede palsta? Ei tämä ole niin vakavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PkoErhonen
Seuraa 
Viestejä12

Mahtavaa, kommenti, olen ylpeä. 

Ymmärrätkö nämä seuraavat sanat kuitenkin, osaatko jonkun tietyn kohdan osoittaa ylläolevasta, niin laitan sen ymmärrettävämpään muotoon? 

Se on kyllä tiedossa jo kokemuksen kautta, että tämä aihe on hyvin haastava saada jonkun päähän, mutta ettei näillä sanoilla ole yhtään merkitystä, visuaallisilla kuvilla höystettynä, henkilölle joka puhuu kuitenkin Suomen kieltä äidinkielekseen.. no, puhumme eri kieltä.  

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä1772

Kukaan ei ole kiinnostunut malleistasi, eikä niitä tarvitse laittaa ymmärettävämpään muotoon.

Olet ne muotoillut foorumissa jo tuhansia kertoja, jatka muotoilujasi onesimpleprincible sivuillasi.

PkoErhonen
Seuraa 
Viestejä12

Tokilogi, nämä ovat samallalailla minun "mallejani" kuin painovoimateoria on Newtonin, teoria joka on saatu havainnoimmalla luontoa, tässä tapauksessa aihe vain käsittelee sitä miten teorioita - malleja luodaan, ymmärretään käyttämällä malleja, mallien mallia, todellakin aihe mistä olet kiinnostunut. 

Ja tuhansia kertoja? Olen täällä ensimmäistä kertaa puhtaasti aiheeseen liittyen.

Tauko, teoria kaiken mallista on, että jokaisen mallin, matematiikan symboleista liikennemerkkeihin ja käsimerkkeihin pystyy mallintamaan, selittämään käyttämällä malleja sinun havainnoimasta todellisuudesta, eli mallintamalla havaittuja hiukkasia suhteessa havaitsijaan, eli sinuun - mitkä nykyhetkessä ymmärrämme hiukkasfysiikan standardimallin sisältäminä hiukkasina.

Tämän mallin yksikköinä toimii, eli havaitun todellisuuden mallin - (p), (p)v(p) ja (s) - malli havaitusta hiukkasesta, havaittujen hiukkasten suhteellinen liike ja hiukkasten poissaolo. 

Jaksoitko tsekata yhtään lähettämää kuvaa, antoiko yhtään ideaa? Voit ihan itse kokeilla vaikka nyt luomalla malleja malleistasi päteekö tämä. 

Eli teoriassa ja käytännössä, pystyisin selittämään nämä sanat mitä tälläkin hetkellä käytän teille käyttämättä sanoja, mutta jumalauta mallintaminen on hidas prosessi ja ihmisen paska muisti ei todellakaan auta asiaan. Tämä pitäisi olla helposti ymmärrettävissä - vaikka et ehkä muista, mutta jokainen malli minkä osaat on pitkälti opittu, esim. puhuttu kieli, matematiikka, kemiaalliset merkit. 

Ja ennen kuin lähtisin syvemmälle aiheeseen, olisi tärkeää -teidän- "teorisoida" mihin henkilö on kykeneväinen jolla on hallussa kaiken malli, kuin mihin todella hyvä kokki on kykeneväinen.. tai puuseppä, tai mikä tahansa, että tietäisitte vähän mitä odottaa. Ja en voi vain lätkäistä 1'000 sivuista paskaa naamanne eteen joka ehkä selittää asian tai sitten ei, koska en osaa moista tehdä, ei tämä ole niin helppoa. 

PkoErhonen
Seuraa 
Viestejä12

Ja tauko, se mikä tästä tekee myös erittäin ja hyvin mielenkiintoista, se miten nyt ymmärretään tulevaisuutta ja yleisesti vastausta kirjaimellisesti kaikkeen - se on myös vastaavassa muodossa, kuin miten havaitset tätä nykyhetkeä missä luet tätä tekstiä, et vain tiedä tarkalleen mitä havaitset vastauksen hetkellä. 

esim. 12359202 + 1269319191 = , havaitset tämän laskun, ymmärrät sen myös, ja koska et ole vielä laskenut tätä kyseistä laskua et tiedä tarkalleen vastausta, mutta tiedät, että vastaus tulee olemaan numeroita mitä sinä havaitset.. 240396829, 25929602 tai vastaavaa, et vain tiedä tarkalleen, ennen kuin lasket. 

sama pätee

esim. Jos lähdet mallintamaan sitä todellisuutta missä tulet olemaan tasan vuoden päästä, pystyt nykyhetkeä käyttämällä löytämään mahdolliset vaihtoehtoja tähän todellisuuteen -

tulen, tai sitten en tule olemaan tämä tietokoneen ääressä, tässä kodissani, samassa työssä.. pystyt vain ja ainoastaan ymmärtämään tulevaisuuttaasi vain ja ainoastaan havainnoilla menneisyydessäsi. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat