Seuraa 
Viestejä21776

Fortnite on Epic Games -pelitalon kehittämä selviytymispeli. Peli on julkaistu ennakkojulkaisuna (engl. early access) vuonna 2017 macOS:lle, PlayStation 4:lle, Windowsille, Xbox Onelle, ja 2018 myös iOSille ja Nintendo Switchille. Pelistä on myös kehitteillä Android-versio.

Syyskuussa 2017 pelin Fortnite Battle Royale -pelitila julkaistiin itsenäisenä ilmaispelinä. Pelillä on yli 120 miljoonaa pelaajaa, joista 40 miljoonaa pelaavat peliä kuukausittain

Kiinnostus peliin ei ole osoittanut hiipumisen merkkejä, joten tuotot ja tuotto-odotukset vain kasvavat koko ajan. Pelin tuotot muodostuvat pelin sisäisistä ostoista, joilla ei ole mitään vaikutusta itse peliin. Kaikki ostettava on vain kosmeettista virtuaalikrääsää, kuten vaatteita tai vaikkapa tanssiliikkeitä hamolle.

Luvut ovat murskaavia: reilusti yli miljardi tuottona tähän mennessä, reilusti yli 100 miljoonaa pelaajaa, enemmistö pelaajista on ostanut ja ostaa virtuaalirihkamaa ja kakkien aikojen rahakkaimmat turnaukset (kaudelle 2018.2019 sata miljoonaa taalaa). Kuukausituotto lähenee kovaa vauhtia puolen miljardin kuukausirajaa, enkä usko tuottohuippua vielä saavutetun (huippu osunee joulun tietämille).

Tämä on viimeinen tarvittava todiste väitteelle, että perinteinen julkaisutapa alkaa olla tullut tiensä päähän. Ilmaisuus yhdistettynä mikromaksuihin ja vapaaehtoisiin lahjoituksiin tuottavat paljon myyntipelejä enemmän, tuottavat myös kauemmin ja pitävät ostajan ihan erilaisilla tyytyväisyyslukemilla; maksajilta jää puuttumaan kokonaan sellainen huijatuksi tulemisen tunne, koska peli on ilmainen eikä millään ostetulla ole vaikutusta pelin kulkuun.
Moni aiempi yritys tehdä vastaava tuote on kaatunut kapitalistiseen pay to win- asenteeseen.
Epäoikeudenmukaisuudentunnetta ei kannata aliarvioida.

Fortnite on merkittävä etappi uudenlaisissa ansaintalogiikoissa. Sama on edessä musiikkiteollisuudella. Elokuvateollisuudelle se koittaa, jos teatterikäynnit jostain syystä vähenee dramaattisesti (en näe ihan lähitulevaisuudessa).

https://www.recode.net/2018/6/26/17502072/fortnite-revenue-game-growth-3...

http://blog.digitalinsighters.com/5-numbers-you-need-to-know-fortnite

https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/news/epic-games-will-provide-10...

Uskomaton suoritus! MJ nostaa vituaalipipoa, johon saa ostettua lisäraitoja parilla taalalla kipale...

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (6)

Vierailija

Pahoittelut typoista, kiitän niistä palstan hienouksien puutetta yhdistettynä selektiiviseen sokeuteen.

Ennustukseeni tuottopiikistä en laittanut vuotta ihan tietoisesti, koska jo nyt luvut ovat lähinnä uskomattomia. Hyvä tehdä asialliset tulokset, jotta tulevaisuuden pelintekijöillä on näperrettävää ennätysjahdissaan. Saattaa tietää laadun nousua koko teollisuudelle.

Pelin ympärillä on myös hirveä määrä muuta milleniaalien kommunikointia, sosiaalista puuhastelua ja muuta hämmentävää touhua, jota päätin yrittää alkaa ymmärtää.

Reiska
Seuraa 
Viestejä7025

Sanoisin, et turhaan tosta fortnitelle annetaan suitsutusta, world of tanks on yks ansaintamallin tiennäyttäjä ja kenties tärkein pioneeri jo monen vuoden takaa. Free to play- malli voi toimia nettimoninpeleissä, mut yksinpeleissä ei. Tämä tietty on johtanu tilanteeseen, et tarinavetosia yksinpelejä ja strategiapelejä tehdään vähemmän.

Per se

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Reiska kirjoitti:
Sanoisin, et turhaan tosta fortnitelle annetaan suitsutusta, world of tanks on yks ansaintamallin tiennäyttäjä ja kenties tärkein pioneeri jo monen vuoden takaa. Free to play- malli voi toimia nettimoninpeleissä, mut yksinpeleissä ei. Tämä tietty on johtanu tilanteeseen, et tarinavetosia yksinpelejä ja strategiapelejä tehdään vähemmän.

On ansaintamallin puolesta puhuttu lähes koko tämä vuosituhat, mutta ei siihen silti oikein vieläkään luoteta. Tekee hyvää luottamukselle nämä volyymit.

Minä en näe syytä miksei yksinpeleihinkin voi myydä viittoja tai raitoja tankkeihin. Myös se donate-nappi tuottaa, kunhan peli on riittävän hyvä. Valtavilla pelaajamäärillä taas aukeaa mainosmarkkinat, jotka on aivan käsittämättömän arvoinen kokonaisuus. Enemmän mainosjuliste saa näkyvyyttä GTAVI:n sopivassa kohdassa (esim. alkuspawnipaikka) kuin missään todellisessa paikassa.

Vierailija

Tuon oman kommentin luettuani tajusin että saattaa muuten olla ihan vitulliset rahat ihan lähitulevaisuudessa jaossa peleihin sijoitetuissa mainoksissa.

Jos kymmenet miljoonat pelaajat loggaavat viikottain ja sadat miljoonat kuukausittain, niin onhan tuo poikkeuksellisen näkyvä mainospaikka. Lisäksi mainoksen vaihto tai muokkaus on lapsellisen helppoa ja halpaa.

Alkaa jäämään maailman isoimmat tapahtumat jalkoihin näkyvyydessä. Olisiko isoimmat nyt fudiksen MM, Superbowl ja olympialaisten avajaiset.

Siinä vinkkiä jollekin ahneelle osaajalle... Tehkäähän sitä talouskasvua ja rahaa, jota ei revitä yksin luonnonvaroista.

Vierailija

Lyde19 kirjoitti:
Suomalaisista Agrybirds yritti vielä maksullisena, sen jälkeen supercell putsasi pöydän ilmaisjakelupeleillä.

Hienosti putsasikin.

Nyt alkoi kyllä blossinen ajatus virrata tuota mainosmyyntiä kohti. Siis ajatustasolla, toimintaan olen liian laiska, enkä edes arvosta rahaa.  =D

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat