Seuraa 
Viestejä11

Tapaus 1. Puoli vuotta sitten olin kotona kirjautunut omakanta verkkopalveluun sähköisen henkilökortin avulla ja katsellut terveystietojani. Seuraavana aamuna soitettiin entisestä työpaikastani, että toimiston tietsikka oli auki ja minun sairaskertomukseni esillä. Työpaikan koneet sammutetaan aina yöksi tai ehkä joskus unohtuvat lepotilaan.
Miten tietoni voivat siellä näkyä, kun verkkopalvelun ohjelma ei ole kotonani auki, koska ohjelma kirjaa käyttäjänsä ulos jos itse unohtaa sen tehdä. Työpaikalla, jossa olin töissä puoli vuotta aikaisemmin, en käsitellyt omia asioitani muuten kuin joskus kirjauduin googlen sähköpostiin.

Tapaus 2. Muutama päivä sitten tuli tieto samaisesta työpaikastani, että kun tietsikka avattiin sinne hyppäsi lentolippujen kuvia ja sen jälkeen ruudun kokoinen kuva vaimosta lapsenlasten kanssa.

Työpaikalla en ole nyt käynyt vuoteen ja koneessa on F-Secure virussuoja. Onneksi esillä ei ollut mitään salaisia kansioita, kuvia tai tietoja, mutta kiusallista nämä ovat. Oma koneeni on ollut aina suojattu samaisella virusohjelmalla ja ajettu mm. CCleaneria vähän väliä.
MITÄ TEEN?

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
NytRiitti
Seuraa 
Viestejä3379

Tuskin arvailu tuo asiaan lisävalaistusta, kun ei koneita pääse tarkemmin tutkimaan.

Jos ilmiö ei johdu Kuun ja Auringon asemista taivaalla, niin edellisten  arvausten lisäksi: ovatko tiedostot pilvessä, esim. OneDrive tms.

Käyttäjän automaattiset kirjaantumiset voivat tuottaa hauskoja yllätyksiä, itse ostin  joskus käytetyn koneen, joka kirjaantui automaattisesti mitään kyselemättä  edellisen omistajan HotMail-tiliin.

Jorina
Seuraa 
Viestejä11

Ketjun aloittaja vastaa: Tarkennan tilannetta vielä. Olen aika maallikko näissä aioissa ja on vähän vaikeaa selittää tilannetta , mutta yritän::
Loin töissä kyseiseen uuteen koneeseen aikoinaan verkkoyhteyden ja google selaimen käyttöön. Googleen tiettysti kirjaudutaan eri tunnuksilla, kuka nyt kirjautaakaan. Itse en siis ole ollut kirjautumassa omilla tunnuksillani vuoteen. 
Tietysti synkronointi on päällä omassa tilissäni, koska mulla on läppäriä ym. koneita. Työpaikan konetta ei ole synkronoitu mihinkään, kun on ainut kone siellä käytössä. Paitsi yksityishenkilöitä voi olle kirjautuneina omilla googlen tunnuksilla..
Mikä se MS-tili on tässä tapauksessa? Miten se voi vakuttaa?  Onko se sama kotona ja töissä, en tiedä siitä miten se voi olla?
Se onko mulla sama verkkoyhteys kotona ja töissä, en tiedä miten se on mahdollista. Etäisyyttä on monta sataa kilometriä?
Nimen omaan Omakanta verkkopalvelu pitäisi olla yhtä hyvin suojattu kuin pankkiyhteydet. Kuitenkin näin kävi kun ensi kertaa käytin uutta henkilökorttia kirjautumiseen. Enään en ole uskaltanut käyttää koko korttia, taitaa olla turvaton yhteys. Ennen ja nykyään käytän vain pankkitunnuksia.
Kitos kun autatte. Menen ensiviikolla sinne töihin katsomaan mitä voisin tehdä. Toivottavasti saan siihen mennessä apua teiltä.

Kirosanaliitto
Seuraa 
Viestejä2

Elät juuri IT-tuen painajaista.

MS tili on microsoft tili. Se vaikuttaa siten, että jos käytät koneelle kirjautumiseen (siis tietokoneelle, windows 10 tai 8, ei chrome) samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa, oletuksena jotain tietoja synkranoidaan niiden koneiden välillä joissa käytät samaa käyttäjätunnusta. Eli asetuksia, teemoja ja ikävä kyllä, myös salasanoja. Mutta jos koneessa ei ole salasanaa ollenkaan, tai jos et näe sähköpostiosoitettasi kun kirjaudut, sitten sinulla on lokaali käyttäjä.

OneDrive on taas oletuksena Windowsiin tungettu pilvipalvelu. Eli jos olet kirjautuneena samoilla tunnuksilla molemmilla koneilla OneDriveen ja heittänyt joko OneDriven omaan kansioon tai jakanut sillä kansioita, näkyvät ne sitten siinä toisessakin koneessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat