Seuraa 
Viestejä5901

Onneks kopsasin tän myöhempää käyttöä varten... (lainaukset on peräisin äskettäin poistetusta ketjusta).

QS kirjoitti:
Zorba the Greek kirjoitti:
Käyttäjä4499 kirjoitti:
QS kirjoitti:
Elokuussa kesän loppuessa meneillään kollektiivinen raivokohtaus. Mullakin kärysi eilen pinna tähän foorumiin perusteellisesti, tosin enempi teknisesti. Ja päälle kevyt ad hominem abusivum.
Ketjujen poisto on joskus paikallaan (esim. savoriset ja tietyt tannun deliriumit), mutta monikulttuuri-ketju oli asiallista joskin tiukkaa argumentointia sisältävä tuotos. Ei sitä olisi tarvinnut poistaa.
Voi veljet kun olisi energiaa ja kollektiivisuutta, että laitettaisiin poijjaat ja tytöt pystyyn viimeisintä huutoa oleva moderni ja kollektiivisesti sovituilla säännöillä moderoitu foorumi. Joskus sellaiset onnistuu, kuten homma, murha.info, muropaketti, pakkotoisto jne. Mehän tehtäisiinkin kaikkien aikojen parhailla ja viimeisintä teknologiaa edustavilla ratkaisuilla sellainen saitti, että ei mitään rajaa.

Ei helmiä sioille. Röh höh höö...
Ei vaisin, mitä ne säännöt voisivat olla?

Jos mä saisin päättää niin samat säännöt ei päde kaikille. Riippuu ihan siitä onko joku kommentti tarkotuksella ilkeämielinen. Nykyisin moni palstabimbo saa sikailla vaan sen takia että ei käytä karkeaa kieltä, vaikka itseasiassa on hyvinkin piiloaggresiivinen.

Totta, kunnon natsimodrointiin kuuluu myös ymmärtää vakiohäirikköjen historia. Jos itse moderoisin, niin esim. savorinen lentäisi joka kerta siriukseen, vaikka tulisi pyytelemään anteeksi olemassa oloaan. Tannun jutut läpäisisivät moderoinnin vain erittäin harkiten.
Jos mä saisin päättää,niin tärkeintä olisi:
- Aihealueet: tiukan mainstream-tieteelliset (ehkä joku kymmenkunta isoa pääotsikkoa) aiheet, jossa ei siedettäisi pienintäkään huuhaata.

Sähän oot miettiny moden hommia huolella - kuin syntynyt modeksi…!? Mä voisin olla sun kätyri/sihteeri. Mussa on luontaisesti hitusen natsi-ainesta… Toisaalta pyrin eroon lapsellisesta jyrkkyydestä, eli välillä voin olla vaikka suvakki (jotta saan jatkaa vähän natsina).

On hyvä idea, että olisi kymmenkunta isoa pääotsikkoa kerralla… motivoisi keskittymään aiheisiin yhdessä.

Vaarana on vain se, että itseään huuhaa-vastaisimpina pitävät ”tieteen kannattajat” ovat monesti vähiten tieteen kehityksen ystäviä, itse asiassa jopa sen vastaisia, ja vähiten luovia… oletko huomannut? Huono asia se on silloin, kun he ovat fanaattisia ja aggressiivisia, tekevät sen taidolla taatakseen viestiensä säilymisen (ei huutomerkkejä tai kiroilua, jolloin aggressiivisuus verhoutuu flegmaattisuuteen ja antaa (teko)asiallisen vaikutelman. He manipuloivat ”tieteen nimissä”.) Ei se fanaattisuus sinänsä ole ongelma, vaan vilpittömyys. Hyvä keskustelu edellyttää rehellisyyttä.

Mikä sitten tuomitaan huuhaaksi, toivottavasti ei omaperäisyys heti ensikättelyssä. Sen sijaan väitteiden spämmäys (hyvänä esimerkkinä Olli S), omien uskomusten sitkeä postaaminen faktoina, kyvyttömyys loogiseen argumentointiin. Siinä varmaan täyttyy jo huuhaan tunnusmerkit?

QS kirjoitti:
Vapaa sana, jossa saa jauhaa salaliittoja aamusta iltaan.

Se voi olla tarpeen, saavat jossain olla.. Ja vieläpä kaltaistensa seurassa, eli ei ketään häiriköimässä.

QS kirjoitti:
Nyrkkeilyareena, jossa voi solvata toisia kirjoittajia mielensä mukaan.

Tarvitaan.

QS kirjoitti:
Ja vaihtoehtotieteet, joissa Eusa voi esitellä tuotoksiaan.

Kyllä. Käyttäjä omalla vastuullaan valitsee vaihtoehtotieteitä luettavakseen... "Vapaalla tahdollaan"... :)

QS kirjoitti:
Alueita voisi kehittää ajan myötä.

Oishan se varmasti kiva, jos saisi sellaisen mahdollisuuden.

QS kirjoitti:
Nykymaailmassa maahanmuutto/monikulttuurisuus pitäisi eristää omaksi alueekseen.

Niin se varmaan on, laaja aihe ja ihmisillä tarve kirjoittaa siitä. Helposti voi mennä rasismin puolelle, mutta kai se muutenkin on mahdollista keskustella aiheesta - paljon mahdollisuuksia.

jatkuu

Sivut

Kommentit (74)

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5901

jatkoa

QS kirjoitti:
Paljon uusia ei-tieteellisiä alueita: urheilu, politiikka, matkustaminen, uskonnot, seksi ja ihmissuhteet, huumekämppä, anonyymit alkoholistit ja vastaavaa.

Voisi tosiaan olla eriteltyä! Ja hyvät esimerkit. Tässähän on jo uusi foorumi lähestulkoon suunniteltu.

QS kirjoitti:
- Moderoinnin herkkyys erilainen riippuen keskustelualueesta.

Tarpeen mukaan kyllä, on eri asia keskustella ruuasta tai aremmasta aiheesta.

QS kirjoitti:
- Moderointi / metakeskustelu, jossa voi hakata moderaattorit hengiltä kun on kokenut vääryyttä. Joskus auttaa joskus ei.

Pitäisikö hakata myös modelle ilmoittaja?

QS kirjoitti:
- Ehdottoman kiellettyjä olisivat yksiyishenkilöiden tietojen ja tekemisten käsittely.

Kyllä. Moinen kerryttäisi "bannipisteitä"??

QS kirjoitti:
- Yksityisviestimahdollisuus käyttäjien kesken

Miksi? Raspu vain poimisi misut ja järjestäisi orgiat. Tai vuorotellen.

Ja mafiosot saavat tilaisuuden kokoontua. No ne kokoontuu muutenkin.

(Näistä teksteistä saisin varmaan miinuspisteitä...)

QS kirjoitti:
- Omien blogien spämmäys (Luoma) ja bottitoiminta (J-hertzi) -> Banaani.

Pitäisikö olla oikein spämmäys-osasto? Heh... Luomalle oma kunniapaikka!

QS kirjoitti:
- Upeaakin upeampi kuvien ja tekstiformaattien käyttömahdollisuus (+ mun natsipäätöksellä täydellinen latex-tuki tai vastaava fys/mat/kem -nörteille)

Suomesta puuttuu moinen mahdollisuus, vaikka muuten Suomi on teknisesti edistynyt maa. Ihme aukko Suomen sivistyksessä, ettei avoimeen tieteelliseen keskusteluun ole kunnon edellytyksiä kuvaamallasi tavalla... Siinä kohtaa Suomi elää kyllä kivikaudessa. Kommunikaatiolaitteet on muuten kovassa käytössä, mutta julkisessa keskustelukulttuurissa on edelleen paljon kehittämisen varaa.

QS kirjoitti:
- Moderoitu viesti jäisi tynkänä näkyviin, jossa tappoilmoitus: Viesti poistettu moden toimesta. Häpeärangaistus.

Ja bannipisteiden kertyminen!

Vahva tunnistautuminen.

QS kirjoitti:
- Bannit myös määrä-aikaisia, ja joku alue foorumilla, jossa mode perustelee nimimerkin bannauksen ja banaanin pituuden. Esim bannattu A-klinikkareissun ajaksi.

Bannit olisi tosiaan hyvä ilmoittaa, avoimuuden vuoksi ja esimerkkinä muille.

QS kirjoitti:
- Voisi olla niinkin että alapeukku poistettaisiin, vain yläpeukalo jäljelle.

Yläpeukutusten määrä voisi kerryttää käyttäjän arvoa keskustelijana?

Jos olisi kovin pidetty, myös enemmän varaa bannipisteisiin?

QS kirjoitti:
- Aloituspostauksien seuraaminen. Törkyaloitukset poistusivat heti, jos eivät ole oikealla alueella. Tai siirtyisivät moden toimesta jätteiden lajitteluohjeiden mukaisesti eri alueille.

Ellei aikuinen ihminen kykene keskustelemaan asiallisesti, koko käyttäjänimen voisi lajitella suoraan jätteisiin. Sopii sitten yrittää myöhemmin uudelleen pitää käyttäjänimensä, jos on vähän kasvanut ensin; jos kasvu ei onnistu, voisi rajata alueita, joihin käyttäjä saa osallistua? Ikään kuin hierarkisesti, käyttäjän kehitysasteen mukaan... Voisi olla myös "hiekkalaatikko"?

QS kirjoitti:
Ja kyllä mäkin kannatan sananvapautta laajassa mielessä. Tosin voimassa oleva oikeustaju, kunnianloukkaukset, yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen, kiihottaminen kansanryhmää vastaan jne olisivat poiston / banaanin paikka.

Ehdottomasti. Ne eivät saisi olla esteenä hyvälle keskustelulle. Kovia vaatimuksia tosin... Pare olla tertullinen banaaneja valmiina!

QS kirjoitti:
Toisaalta saattaisin olla niin badass, että foorumi perustettaisiin gayman-saarille, ja kirjoittajien ip-osoitteita tai henkilötietoja ei tallennettaisi, jotta liian innokkaan virkamiehet eivät turhaa lähettelisi tietopyyntöjä ;)

Mitä tietopyyntöjä?

Voisitko jotenkin rikastua modena? Katso vaikka näitä!

Ryhtyisit YouTubettajaksi, selostaisit käyttäjien parhaimpia debatteja... :)

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11623

Eikös se hommafoorumi ole yhä olemassa? Sinne vaan maahanmuutosta keskustelemaan, niin säästyy palvelinkulungeiltakin verrattuna siihen, kun kolmen samanmielisen klubi kokoontuu moderoimaan toisiaan neitsytsaarelaiselle serverilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

PhpBB:tä käyttävä keskustelusivusto saattaisi teknisesti olla parempi kuin tämä mesta.

Tosin kaikista paras ratkaisu olisi se että pysyisi kokonaan erossa kaikenmaailman internet-narsissien sunmuiden avohoitopotilaiden oksennuksista.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11623

ksuomala kirjoitti:
Foorumi kuin foorumi niin eiköhän siellä maahanmuutosta ja ilmastonmuutoksesta mölistä oli se varsinainen aihe mikä tahansa.

Tottakai, mutta tämä keskustelunaihehan versoi moisen deletoinnista syntyneestä nenäherneestä. Aiheesta kiinnostuneiden ei siis tarttisi perustaa tiede+maahanmuutto -foorumia vaikka tämä palsta rajaisikin jatkossa itsensä ei-maahanmuuttofoorumiksi.

QS
Seuraa 
Viestejä5288

Joo.

Jos olisi olemassa hypoteettisesti "tieteet.fi"-foorumi, joka tavoittelisi *.stackexhange.com -tasoa, niin ei Suomessa onnistuisi. Liian vähän ihmisiä ja kiinnostusta.

Ikuisuusjankutukset maahanmuutosta ja ilmastonmuutoksesta pitäisi sallia, mutta jotta ei tulis suoli24:n tai homma:n kaltainen niin sitä pitäisi rajoittaa jotenkin. Ei helppo tehtävä.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11623

Nettifoorumit sinänsä ovat jo auringonlaskun ala. Erilaiset isot somealustat ja pikaviestimet imevät porukkaa ja keskustelua niille tyypilliseen hetken kestävään one-linerchattailuun. Foorumeille voi olla vaikea tai mahdoton saada uutta porukkaa tai edes ketään, jos ne eivät liity oleellisesti johonkin isompaan mediaan tai yritykseen, jolla on aktiivisia asiakkaita ja käyttäjiä jo valmiiksi jonkinlaisen perusaktoivisuuden pohjaksi.

QS
Seuraa 
Viestejä5288

Käyttäjä4499 kirjoitti:

QS kirjoitti:
Toisaalta saattaisin olla niin badass, että foorumi perustettaisiin gayman-saarille, ja kirjoittajien ip-osoitteita tai henkilötietoja ei tallennettaisi, jotta liian innokkaat virkamiehet eivät turhaa lähettelisi tietopyyntöjä ;)

Mitä tietopyyntöjä?

Voisitko jotenkin rikastua modena? Katso vaikka näitä!

Ei kun koin hetkellistä sympatiaa Zorbaa kohtaan. Jos se vahingossa päissään lataisi kuvia asekokoelmastaan (muka luvallisesta?) ja mode ei ehdi heti huolehtimaan Zorbasta poitamalla kuvat, niin vähän armoa edes ettei Fobba kysele perään. Tai jos kyselee, niin edes pieni työ että joutuu kyselemään tyynenmeren saarilta.

Multa puuttuu tissit, en voi rikastua. Pecit esittelen mielummin alastonsuomi.com:ssa (or not).

Eusa
Seuraa 
Viestejä16950

Kuinkas mulle koitetaan leimaa lyödä vaihtoehtotieteilijänä...? Eikö selvittäminen, tutkiminen, oppiminen ja kehittely olekaan normaalia tieteilyä?

Ehkä osasto, jota tarkoitetaan, voisi olla nimeltään vaikka "Omat tutkimukset, ahaa-elämykset". Vaihtoehtotiede kuulostaa joltain paranormaalihuuhaalta tai mystiikalta, joita täällä edustaa mm. Jussipussi, Gossu, Nature ym. kumppanit.

Voisihan vastapainoksi olla osasto "luonnottomalle fysiikalle", jossa annetaan vapaiden parametrien mellastaa ja floodataan kaikenlaisia julkisuushakuisia tutkimusuutisia...

Kannatan QS:n esittämää tiukan logiikan tiedettä (matemaattista fysiikkaa) ja sille mahdollisimman notkeaa notaatioalustaa.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Tapani Kansalainen
Seuraa 
Viestejä2900

QS kirjoitti:
Käyttäjä4499 kirjoitti:

QS kirjoitti:
Toisaalta saattaisin olla niin badass, että foorumi perustettaisiin gayman-saarille, ja kirjoittajien ip-osoitteita tai henkilötietoja ei tallennettaisi, jotta liian innokkaat virkamiehet eivät turhaa lähettelisi tietopyyntöjä ;)

Mitä tietopyyntöjä?

Voisitko jotenkin rikastua modena? Katso vaikka näitä!

Ei kun koin hetkellistä sympatiaa Zorbaa kohtaan. Jos se vahingossa päissään lataisi kuvia asekokoelmastaan (muka luvallisesta?) ja mode ei ehdi heti huolehtimaan Zorbasta poitamalla kuvat, niin vähän armoa edes ettei Fobba kysele perään. Tai jos kyselee, niin edes pieni työ että joutuu kyselemään tyynenmeren saarilta.

Multa puuttuu tissit, en voi rikastua. Pecit esittelen mielummin alastonsuomi.com:ssa (or not).

QS tuntuu aika sekopaalta ihan itse.

Oma ketju sille.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5901

Ab Surd Oy kirjoitti:
Eikös se hommafoorumi ole yhä olemassa? Sinne vaan maahanmuutosta keskustelemaan, niin säästyy palvelinkulungeiltakin verrattuna siihen, kun kolmen samanmielisen klubi kokoontuu moderoimaan toisiaan neitsytsaarelaiselle serverilleen.

En ole hommafoorumista kuullutkaan; jos se olisi erinomainen, ei kai kukaan haikailis parempaa?

Ja en ole nyt kiinnostunut keskustelemaan maahanmuutosta...

Mieluummin kolmen klubi, jonka pääkallomaja sijaistee neitsysaarilla! :)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat