Mitä aineksia kuuluu kunnon vanhanajan pyttipannuun?
Mitä aineksia kuuluu kunnon vanhanajan pyttipannuun?
Mähän syön pääasiassa kirvoja ja jos niitä ei ole, niin toi Hoo tuo mulle rusinoita. Mutta nyt toi Hoo alkaa tehdä pyttistä.
Mitä siihen pitäis pistää?
Se ajatteli aloittaa paistetulla sipulilla, sitten perunat, makkarat, kananmunat, maustekurkku. Mausteiksi tietty mustapippuri ja suola. Ja paistetaan tietty runsaassa voissa, kuka niitä terveysöljyjä käyttää, pilaavat hyvän sapuskan, kuulemma.
Mitä lisää?
-Pörrätäänkö?
Sivut
Maustekurkku pitää korvata myrttisen valkosipulisuolakurkulla ja sitä ei paisteta.
Itse laitan noin joka toiseen pyttipannuun desin kermaa päälle ja annan muhia kymmenisen minuuttia.
Ei pyttipannuun kuulu muu kuin peruna ja makkara. Sipuli ehkä. Muut on (sallittuja) lisukkeita. Eli pyttipannu munalla, pyttipannu munalla ja suolakurkulla jne.
Minä laitan tällä hetkellä lähes joka ruokaan näitä mustia papuja.
http://forums.sherdog.com/threads/fermented-soybeans-any-else-eat-these....
"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...
Pekonia ja punajuurikuutioita voi myös laittaa sekaan.
Ainekset voi paistella erikseen ja antaa hautua panulla yhdessä kannen alla. Siihen päälle kipataan puoliksi paistettu kanamuna.
Kaikki muut toimii paitsi vaimo. Se ei siedä valkosipulia!
No ei se kyllä siedä pyttistäkään.
-Pörrätäänkö?
Originaali pyttipannu tehdään niistä aineksista, jota kaapista sattuu löytymään, hieman kuin alkuperäinen pizzakin. Nykyaika on sitten keksinyt noille jotain "oikeita" reseptejä, kun molempien alkuperäinen idea on taikoa jotain syötävää vanhoista jämistä. :)
Taidankin tehdä pyttipannua broilerin lihalla höystettynä. Siis sipulia, perunoita, broileria, kananmunaa, pehmeää currykermaa ja lisukkeeksi punajuurikuutioita. Punaviiniä kyytipojaksi.
Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/noutopoyta/pyttipannu
mutta entä juomapuoli?
Eilen ostin, mainoksen uhrina.
Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.
Samoilla linjoilla, eli jos on jäänyt nk. jämiä edellisistä aterioista, niin ne pienennetään ja pannulle rasvan kanssa tirisemään perunan, sipulin ja mausteiden kera, niin siinä on perinteinen pyttipannu, ruotsinkielestä lainattu ”pytt i panna”, pytteliten=pikkuriikkinen.
”Juomisen suhteen ilmaantuva alemmuudentunne ja kykenemättömyys johtavat siihen, että ennen niin säyseä ja mukava alkoholisti alkaa olla ylimielinen ja riidanhaluinen. Hänellä alkaa olla mahtipontisia ja suureellisia ajatuksia, mikä alkaa eristää hänet muista – kukaan ei siedä kenessäkään sellaisia piirteitä, vähiten alkoholistissa.”
En ymmärrä pyttipannukiivailijoita. Pyttäri on köyhien versio laskiämpäristä. Ihan sama, mitä tähteitä siihen on sattunut päätymään.
I see...
Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.
Tottakai voi. Sioille voi syöttää osapuilleen kaikkea sitä mitä ihmisellekin, ja sama toisinpäin.
Se, mistä kenenkin suonet ratkeaa ja sieraimet tukkeutuu. on kokonaan eri asia. Maailmasta tuskin löytyy sellaista TOISEN IHMISEN edesottamusta, josta joku ei pahastu sydänjuuriaan myöten. Moisille jutuille kannattaa haistattaa huit ja hait.
I see...
No tietysti.
-Pörrätäänkö?
raakapaistetut perunat ja sipuli, liha voi olla esim paistia tai kinkkua, Voi sen tietysti paistaa keitetyistä perunoistakin, vaan kannattaa kokeilla raakapaistoa.
Yli jäänyt pihvi , makkara passaa hyvinlihapullat jne . Minä laitan myös hieman ranskankermaa tai smetanaa varovasti väkevällä sinapilla maustettuna. Jos on bearneskastiketta se sopii mainiosti Norjassa suosittelen testaamaan purkillisen "lapskausia"
Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.
Kyllä se olis varmaan kauheeta, jos olis tekemässä perinteistä pyttipannua kauppojen kiinnioloaikaan ja huomais että jokin reseptiin kuuluva ainesosa puuttuu, eikun roskiin.
Mikä ainesosa on reseptiin kuuluva, oikiastaan vain potut ja sipuli on perusta. joita ilman ei liene pyttipannua synny.
För 4 personer
25 minuter
500 g stekt nötkött, fläskkött eller korv
2 gula lökar
800 g potatis av fast sort
salt och peppar
1 msk worcestershiresås
smör och rapsolja
ANNONS
Att äta till:
4 stekta ägg
saltgurka
inlagda rödbetor
blandade blad
Gör så här:
1. Skär ned köttet i centimeterstora tärningar. Skala och skär löken ganska fint. Skala och tärna potatisarna, även här i centimeterstora kuber. Ge potatisen ett uppkok och sjud högst en minut i lättsaltat vatten. Tippa upp i ett durkslag och spola av dem i kallt vatten.
2. Stek kött och lök ett par minuter i lika delar smör och rapsolja. Lyft ur pannan, tillsätt mer smör och rapsolja och stek därefter potatisen till dess den fått lite färg och är genomstekt. Tippa tillbaka kött och lök och smaksätt med worcestershiresås, salt och vitpeppar.
3. Stek fyra ägg. Servera pytten med inlagda rödbetor, saltgurka och blandade blad.
Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.
Minusta pyttipannuun laitetaan mitä sattuu olemaan.
Määritelmän mukaan: Spydd i panna. Mikä tahansa varsomhälst on virallinen ja undvikbar ainesosa.
Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.
Sivut