Kommentit (11)

Tapani Kansalainen
Seuraa 
Viestejä2900

Sanoisin että on huima ero saako teelusikallisen suolaa esimerkiksi sipulitomaattisalaatista öliiviöljyn kera vaiko pussillisesta sipsejä.

Eli mikä on noiden runsaasti suolaa käyttävien ravinnekombinaatio?
Syövät paskaa jossa on runsaasti suolaa?
Voisiko olla niin että ei se suola vaan se muu skeida jota on runsaalla suolalla maustettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokilogi
Seuraa 
Viestejä5540

"Tutkijat jakoivat nämä yhteisöt kolmeen kastiin suolankulutuksen mukaan. Vähiten ruokasuolaa käyttävässä kolmanneksessa päivittäinen keskiarvokulutus jäi alle 11,3 gramman. Heillä suolan käytön lisääminen yllättäen vähensi sydän- ja verisuonitautien esiintyvyyttä. Lisägramma päivittäiseen suola-annokseen tarkoitti yhtä sydän- ja verisuonitautitapausta vähemmän tuhannelle ihmiselle vuodessa.

Keskimmäisessä kolmanneksessa eli 11,3–12,9 grammaa suolaa henkeä kohti syövissä yhteisöissä lisägramma päivässä ei vaikuttanut sydän- ja verisuonitapauksiin käytännössä mitenkään.

Eniten suolaa käyttävässä eli yli 12,9 grammaa nauttivassa kolmanneksessa lisägramma suolaa lisäsi vain vähän sydän- ja verisuonitautien riskiä."

Oli taas hyvin tehty tutkimus.

Ei nähty suuria eroja, kun tarkasteltiin ihmisiä, joista lähes kaikki söivät liikaa suolaa ja huomioitiin vain sydän- ja verisuonisairaudet.

"Sydän- ja verisuonisairastavuus ja -kuolleisuus kasvavat lämpötilan laskiessa ja ovat korkeimmillaan talvella. Esimerkiksi sydänkohtausten, aivoverenvuotojen ja -infarktien määrä kasvaa kylmässä.

Sydän- ja verisuonisairaudet yhdistettynä kylmään ilmaan ovat tappava yhdistelmä, todetaan Oulun yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessa.

Terveystieteiden maisteri Heidi Hintsalan lääketieteen alan väitöstutkimuksessa havaittiin verenpaineen nousevan huomattavasti ja sydämen kuormittuvan kohonnutta verenpainetta sairastavilla henkilöillä kylmässä ympäristössä.

Hintsalan väestöpohjainen kokeellinen väitöstutkimus arvioi verenkiertoelimistön vasteita talvivaatetetuilla kohonnutta verenpainetta sairastavilla keski-ikäisillä miehillä tavanomaisen talviaikaisen kylmäaltistuksen aikana.

Kylmässä ympäristössä systolinen verenpaine, eli niin sanottu yläpaine kohosi keskimäärin 20-30 mmHg, sekä lievää tai kohtalaista kohonnutta verenpainetta sairastavilla potilailla että verrokeilla. Verenpaine oli jopa yli 200 mmHg neljänneksellä potilaista."

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005793057.html?ref=rss

Suola kohottaa verenpainetta, mikä lisää sydänkohtauksia ja aivoverenvuotoja.

Suomessa tämä on suurempi ongelma kuin lämpimissä maissa.

Tutkimuksessa ei huomioitu ollenkaan kohtuullisesti suolaa syöviä, "alle 11,3g" on kohtuullista vain niillä harvoilla, jotka syövät suolaa alle 5g päivässä.

"Vähentäminen auttaa löydösten mukaan vain suurkuluttajia, joita on alle viisi prosenttia väestöstä."

Kun tutkimuksessa huomioidaan vain sydän- ja verisuonisairaudet ja tarkasteluaika on 8 vuotta, ei siitä voi päätellä ettei suolan vähentäminen tilastollisesti hyödytä kuin suurkuluttajia, varsinkin jos lähes kaikki tutkimukseen osallistujat söivät liikaa suolaa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59792

Minijehova kirjoitti:
Joskus tullut juotua kuukausia joka päivä yli sataa grammaa suolaa.
Suola oli natriumoksibaattia.

"Mitä Xyrem on ja mihin sitä käytetään

Xyremin vaikuttava aine on natriumoksibaatti. Xyrem vakaannuttaa yöunta, mutta sen tarkkaa vaikutusmekanismia ei tunneta.

Xyrem-valmistetta käytetään narkolepsia-katapleksian hoitoon aikuisilla.

Narkolepsia on unihäiriö, johon voi liittyä nukahtelua päiväsaikaan, katapleksiaa, unihalvausta, hallusinaatioita ja huonoa unta. Katapleksia tarkoittaa äkillisen tunnereaktion (esim. raivo, pelko, ilo, nauru tai yllättyminen) aiheuttamaa äkillistä lihasheikkoutta tai halvausta, johon ei liity tajunnanmenetystä."

https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=5278&i=UCB_XYREM ,

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä8968

Zorba the Greek kirjoitti:
Joskus tekee mieli suolasempaa. Ei toi kulutus mikään vakio voi olla.

Ei tietenkään voi olla vakio - eihän moni muukaan seikka kehossa ole...  

Yks tyyppi juo 3 litraa vichyvettä päivässä, miks se ei kuullosta terveelliseltä?

Toinen juo useamman litran vettä päivässä, siinä on varmaan elimistön elektrolyytti-tasapaino koetuksella, ettei tule aivopöhö; suolojen tarve varmasti ihan omaa luokkaansa. Kovan luokan urheilijalla ymmärtäisin, joskin... väkisin juominen ei voi olla terveellistä.

Vauvan ruuassakin saisi mielestäni olla vähäsen suolaa. Mutta vauvojen ruokaan ei saa lisätä suolaa, koska ihmiset eivät kykene noudattamaan ohjeita. Joku antaisi liikaa; siksi kai pidetään parempana, että kaikki saavat mieluummin vaikka liian vähän?

Minijehova
Seuraa 
Viestejä21481

jussipussi kirjoitti:
Minijehova kirjoitti:
Joskus tullut juotua kuukausia joka päivä yli sataa grammaa suolaa.
Suola oli natriumoksibaattia.

"Mitä Xyrem on ja mihin sitä käytetään

Xyremin vaikuttava aine on natriumoksibaatti. Xyrem vakaannuttaa yöunta, mutta sen tarkkaa vaikutusmekanismia ei tunneta.

Xyrem-valmistetta käytetään narkolepsia-katapleksian hoitoon aikuisilla.

Narkolepsia on unihäiriö, johon voi liittyä nukahtelua päiväsaikaan, katapleksiaa, unihalvausta, hallusinaatioita ja huonoa unta. Katapleksia tarkoittaa äkillisen tunnereaktion (esim. raivo, pelko, ilo, nauru tai yllättyminen) aiheuttamaa äkillistä lihasheikkoutta tai halvausta, johon ei liity tajunnanmenetystä."

https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=5278&i=UCB_XYREM ,

En toki käyttänyt Xyremiä, vaan keitin omat suolani ihan itse. Tunnin homma.

All living things have the ability to heal themselves naturally!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59792

"Too much salt weakens the immune system

Study by the University Hospital of Bonn shows: A diet rich in salt weakens the antibacterial immune defense

....The skin serves as a salt reservoir

"Our results show that this generalization is not accurate," emphasizes Katarzyna Jobin, lead author of the study, who has since transferred to the University of Würzburg. There are two reasons for this: Firstly, the body keeps the salt concentration in the blood and in the various organs largely constant. Otherwise important biological processes would be impaired. The only major exception is the skin: It functions as a salt reservoir of the body. This is why the additional intake of sodium chloride works so well for some skin diseases.

However, other parts of the body are not exposed to the additional salt consumed with food. Instead, it is filtered out by the kidneys and excreted in the urine. And this is where the second mechanism comes into play: The kidneys have a sodium chloride sensor that activates the salt excretion function. As an undesirable side effect, however, this sensor also causes so-called glucocorticoids to accumulate in the body. And these in turn inhibit the function of granulocytes, the most common type of immune cell in the blood.

Granulocytes, like macrophages, are scavenger cells. However, they do not attack parasites, but mainly bacteria. If they do not do this to a sufficient degree, infections proceed much more severely. "We were able to show this in mice with a listeria infection," explains Dr. Jobin. "We had previously put some of them on a high-salt diet. In the spleen and liver of these animals we counted 100 to 1,000 times the number of disease-causing pathogens." Listeria are bacteria that are found for instance in contaminated food and can cause fever, vomiting and sepsis. Urinary tract infections also healed much more slowly in laboratory mice fed a high-salt diet.

Sodium chloride also appears to have a negative effect on the human immune system. "We examined volunteers who consumed six grams of salt in addition to their daily intake," says Prof. Kurts. "This is roughly the amount contained in two fast food meals, i.e. two burgers and two portions of French fries." After one week, the scientists took blood from their subjects and examined the granulocytes. The immune cells coped much worse with bacteria after the test subjects had started to eat a high-salt diet.

In human volunteers, the excessive salt intake also resulted in increased glucocorticoid levels. That this inhibits the immune system is not surprising: The best-known glucocorticoid cortisone is traditionally used to suppress inflammation. "Only through investigations in an entire organism were we able to uncover the complex control circuits that lead from salt intake to this immunodeficiency," stresses Kurts. "Our work therefore also illustrates the limitations of experiments purely with cell cultures."

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-03/uob-tms032020.php .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat