Kommentit (5)

Vierailija

Tämä huolestutta hieman ...tosin tuulivoimaa tarvitaan enemmän talvella jolloin tuulet ovat lisääntyneet.

MooM
Seuraa 
Viestejä12455

Tuo on huolestuttavaa ihan muista syistä kuin siitä, että joku ropeli ei pyöri yhtä vinhasti.

Lisäksi (mutuna) veikkaan, että noilla tuulilla ja maan pinnan lähistön paikallisilla tuulilla ei ole kovin suoraa yhteyttä. Toki paikalleen jämähtävässä korkeapaineessa (käristyskupoli, heh) tuulet ovat heikkoja, mutta tuossa jutussa puhuttiin myös paikalleen jumittavista myrskyistä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei huolta poijjaat ja likat:

"Fort McMurrayn tienoilta alkaneista metsäpaloista kasvoi Kanadan historian kallein luonnonkatastrofi, jonka jälkien korjaaminen maksoi miljardeja."

Tanskasen esitys jihadisteista sytyttäjänä vain vahvistuu. Ilmastonmuutosta ei ole, metsä palaa koska islam.

Bullrunner
Seuraa 
Viestejä3

Alla on lyhyt kooste maapallon ilmastoon vaikuttavista tekijöistä, jotka vaikuttavat toisiinsa vuorovaikutuksessa. Tätä järjestelmää tiede ei ole kyennyt mallintamaan. 

Muutos on jatkuvaa. Globaali, kymmeniä vuosia kestävä, viileneminen alkaa n. 4-5 vuoden kuluessa, johtuen lähinnä Atlantin oskillaation (AMO) viileästä vaiheesta ja myös auringon passiivisesta tilasta. Aikanaan tämän vaiheen jälkeen tulee sitten taas lämpenevä vaihe.

Maapallon ulkopuoliset tekijät
Maapallon kiertoradan vaihtelut auringon ympäri, maapallon akselikallistuma, maapallon akselin suunta, auringon aktiivisuus ja sen vaihtelut, avaruussäteilyn voimakkuuden vaihtelut, avaruuspöly, kuun kiertoradan korkeus suhteessa maahan/kuun vetovoima

Maapallolla vaikuttavat tekijät
Vulkaaninen toiminta ylipäänsä, tulivuorenpurkaukset, luonnolliset kasvihuonepäästöt, ihmiskunnasta aiheutuvat kasvihuonepäästöt, ilman ja veden saasteet, ihmisperäiset aerosolit, maankäytön muutokset, makean veden käyttö, lisääntynyt keinotekoinen kastelu maataloudessa, eroosio, termohaliinikierto ja sen syklisyys/valtamerten oskillaatiot

Muutokset
Pilvipeiton kattavuuden vaihtelu, yläilmakehän suihkuvirtausten muutokset, valtamerten lämpötilojen vaihtelut, ilmakehän lämpötilan vaihtelu, kasvihuonekaasujen määrän vaihtelu ilmakehässä, merijään ja jäätiköiden supistuminen ja kasvaminen, maan albedon muutokset, sadannan muutokset, merenpinnan nousu ja lasku, vihertymisen vaihtelu, maatumisen nopeusvaihtelut, merten leväkasvu ja planktonin määrä

lokki
Seuraa 
Viestejä6110

Jostain syystä tästä piti avata oma aihe, vaikka jussipussin linkkaamana saman jutun väitteitä käsiteltiin jo aiemmin ilmastonmuutosketjussa. Laitan samansisältöisen selostuksen perusteista myös tähän, niin voimme jatkaa tässä ketjussa.

-----

Sääilmiöiden lukkiutuminen paikoilleen planetaaristen tuulien heikkenemisen takia on tuttu ilmiö alhaisen auringon aktiviteetin jaksoilta aiemmilta vuosilta ja vuosikymmeniltä. Ei se ole ilmastonmuutosta, vaan ns. aurinkosäätä, jolla on omat rytminsä, kuten muillakin sääilmiöillä. Ei siinä ole kyse ilmastonmuutoksesta, vaan säästä, joka periodisesti vaihtelee auringon, ei ihmisten tekemisten vuoksi.

Nyt aurinko on hiljenemässä vaimeammaksi kuin vuosikymmeniin ja se aiheuttaa maata kosmisilta säteiltä suojaavan magneettikentän vaimenemisen takia enemmän pilvisyyttä päiväntasaajalla. Lämpötilaerot napojen ja päiväntasaajan välillä pienenevät ja planetaariset tuulet vaimenevat. Ihan normaali auringon periodisen vaihtelun aiheuttama ilmiö siis.

Matalan auringon aktiivisuusjakson aikana säät ovat päiväntasaajalla paksupilvisempiä ja sateisempia ja napojen lähellä kirkastaivaisia, mikä vähentää pasaatituulten voimaa, mikä taas vähentää myös muiden planetaaristen tuulten voimaa. Aktiivisen jakson aikana päinvastoin.

Matala-aktiivisen auringon aikan auringon säteily osuu siis päiväntasaajalla pilviin–ja heijastuu enemmän takaisin avaruuteen– ja pohjoisessa enemmän maahan, jossa kuitenkin vähäpilvisempi taivas yöaikaan jäähdyttää lämmön avaruuteen. Maa pallo jäähtyy.

Koska muutos on periodinen, ei ole kyse ilmastonmuutoksesta, vaan säästä, siitäkin huolimatta, että merkitsevän jakson pituus onkin tässä 200 vuoden luokkaa. (de Vries cycle)

Tässä video esitelmästä (Prof. Carl-Otto Weiss - The climate change is due to natural cycles), joka valottaa auringon periodien vaikutusta maapallon lämpötilaan. https://youtu.be/tAELGs1kKsQ?t=635 ,,,

Selvästi tämän ilmasnmuutosasian selvittämistä haittaa se, että siitä kohkaavat meteorologit, jotka ovat nimensä mukaisesti säätieteilijöitä, eivät ilmastotieteilijöitä. Poliitikot uskovat meteorologien tietokonemalleja, jotka eivät kuitenkaan selitä menneitä lämpötilanvaihteluita, joiden asiantuntijoita taas aurinko- ja puututkijat ja paleontologit ovat. Nämä on kuitenkin potkittu sivuun, koska omaavat erilaisen käsityksen hiilidioksidin merkityksestä maapallon ilmaston vaihteluihin.

  • ylös 14
  • alas 5

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat