Seuraa 
Viestejä6

Olis mukava kuulla mielipiteitä viimeisestä diagnoosistani rytmihäiriöistäni ja jos joku osaa selventää joitain termejä se auttaisi, en koko diagnoosia tänne länttää mutta ne "tärkeimmät" osat

Olen siis 21 vuotias nainen 165cm/50kg, kärsinyt rytmihäiriöistä 14 vuotiaasta asti ja sieltä asti niitä on tutkittu.
Viimeisen kuukauden tai päälle aikana rytmihäiriöt meni huomattavasti pahemmaksi, muljahtelua rinnassa useita kertoja päivässä, ennen saattoi olla kuukausia ilman tuntemuksia. 2016 rasitus testi, sydämen varjokuvaus (röntgen) ja ultra, sydän rakenteellisesti terve. En koe rytmihäiriöitä liikkeessä, vaan juurikin rentoutuessa.

tässä viimeisintä tietoa holterin jälkeen:

- Tekninen laatu hyvää. (?)
- Vallitsevana rytminä on sinusrytmi keskisykkeellä 91/min (korkea syke suku vika)
- Yöllä sinusbradykardia, positiivinen P-aalto (?)
- Aamulla sinustakykardia, syke tihenee ja rauhoittuu asteittain
- Eteislisälyöntejä 4543 kpl (huom. 2016 näitä oli 8500), osa tulee varhaisena eteislisälyöntinä, positiivinen P-aalto, vaihdellen kompensatorista taukoa näiden jälkeen (?)
- Välillä eteislisälyöntiä edeltävä P-aalto on negatiivinen(?)
- Yöllä unen aikana muutamaan otteeseen P-aallon muodon muuttuminen negatiiviseksi, fokus tulee muualta kuin sinussolmukkeesta, selkeätä lisälyöntisyyttä ei ole, rytmi säilyy sinusrytmin nopeuksisena ja rauhallisena
- Kammioperäisiä lisälyöntejä 22 kpl, ei kammioperäisiä sarjoja
- Eteistakykardiaa, eteislepatusta tai eteisvärinää ei nähdä
- Eteislisälyönneiksi merkatut lyönnit painottuvat lepoon ja yöaikaan.
- Reilu sykevälin vaihtelu, mikä aiheuttaa sykkeen epätasaisuutta, tämä sekä hereillä ollessa, mutta korostuneemmin vielä yöllä levon aikaan hitaamman syketason vallitessa
- Yksittäisiä kammiolisälyöntejä, yksittäisiä eteislisälyöntejä positiivisella P-aallolla sekä ektooppisia eteislisälyöntejä negatiivisella P-aallolla, lisälyönnin jälkeen kompensatorisia taukoja.
- Ei pelkästään hengitysarytmiaa.

Niin.. puolet tästä on itselleni hepreaa. Eteis ja kammiolisälyönnit kyllä ymmärrän.. Jos joku fiksu osaisi avata tätä tekstiä itselleni hieman, kiittäisin kovasti.

Niin, ja kovasti on ollu stressiä viimeaikoina, jatkuvaa jännitystä ja iltaisin aina väännän itkua. Kilpirauhas testit otettu ja ne tais olla siinä rajalla mutta ei kuulemma vajaa/liika toimintaa.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (8)

MooM
Seuraa 
Viestejä17425

Satunnaisia huomioita, en ole lääkäri... 

Lisälyönnit ovat yleisä, ne ovat nimenomaan noita muljahduksia ja niitä tulee isolla osalla ihmisistä. Sinulla määrä on aikamoinen. Sinänsä niille ei kai voi mitään, mutta stressin vähentäminen ja hyvä yöuni auttaa usein.

Hyvä, ettei flimmeriä ja flutteria ole, niihin liittyy hyytymäriski. 

Takykardia on liian nopea syke ja bradykardia taas hidastuma. 

Noista P-aallon muutoksista en osaa sanoa sen enempää kuin että se liittyy eteisen toimintaan. Muutokset eri EKG-piirteissä johtuvat siitä, että sähköinen toiminta ei ole normaali ja tuollaiset palautuvat muutokset tietysti siitä, että välillä sydän toimii yhdessä moodissa ja välillä toisella. Noihin lisälyönteihin nuo sinulla ymmärtääkseni liittyvät ja niistä voi päätellä lisälyönnin syytä.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00083 on linkkejä selityksiin ja hoitosuosituksiin erilaisissa sydämen häiriötiloissa.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...
Logiikka on vaikeaa empiristeille ja naisille. https://www.tiede.fi/comment/3147702#comment-3147702

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä11366

Ei se ilmeisesti ole vaarallista, onhan oireita ollut jo 7 vuoden ajan eikä lääkärit ole asialle mitään erikoisempaa tehny. Vai? Jos on suvussa, miten on sukulaisia hoidettu? Vai onko edes tarvinnut hoitaa.

Ymmärrän että nyt kun oireita on tavallista enemmän, olet huolissasi. Jos haluat tietää, mikä lääkärinlausunnossa on nyt olennaisinta (verrattuna edelliseen?), sinun täytyy kysyä sitä asianomaiselta lääkäriltä. Pyydä että hän kertoo sinulle selkokielellä, olisiko jokin jatkotoimenpide hyväksi - edes mielenrauhan vuoksi.

Jos sopii kysyä, syötkö hormooneja tai lääkkeitä? Ne SAATTAVAT vaikuttaa sydämen toimintaan... riippuen tietysti aineesta.

Enemmän huolissani olisin siitä, että olet murheissasi. Millaisia muutoksia voisit tehdä, että elämäsi olisi enemmän sellaista kuin toivoisit?

ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.

Vierailija

Minulla oli joku vuosi sitten pahimmillaan n. parin kuukauden jaksoja, jolloin sydän muljusi koko ajan. Rasituskoe, ultra ja Holter eivät paljastaneet mitään rakenteellista vikaa sydämessä, vaikka vaiva oli tosi inhottava varsinkin nukkumaan alkaessa, kun muljahduksiin kiinnitti tällöin enemän huomiota. Se, mikä nuo aiheutti jäi epäselväksi. Lisälyöntejä on kyllä aina ollut jonkin verran, mutta nyt saatiin lopultakin "mustaa valkoiselle", kun lisälyönnit saatiin lopultakin taltioitua. Lääkäri antoi ymmärtää tutkmusten perusteella että ei olisi mitään vaarallista.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä5595

Lisälyönnit ovat normaaleja, varsinkin jos on stressiä. Ei kannata alkaa tunnustelemaan pulssia ja sen takia stressaantua, kun lisälyöntejä tulee silloin aika varmasti, jos niitä on joskus aikaisemminkin tullut.

Normaalisti sinussolmuke aiheuttaa sydämen supistumisen, mutta joskus voi olla soluja kammioiden tai eteisten seinämissä, joista lähtee ylimääräinen pulssi, mikä saa esim. kammion supistumaan ja se tuntuu lisälyöntinä.

Lääkkeenä paras on stressitön elämä tai beetasalpaajat, tai joskus joutuu tuhoamaan ongelmia aiheuttavat solut.

Mistään vaarallisesta ei ole kyse, anna sydämen muljahdella ja keskity johonkin muihin juttuihin, mikä vie ajatukset pois stressaavista asioista.

Sydän muljahtelee yli 50 prosentilla ihmisistä aina välillä.

Käyttäjä13492
Seuraa 
Viestejä6

kerran määrättiin betasalpaajaa mutta toinen lääkäri sanoi että älä syö.. laskee sydämen omaa sinus rytmiä ja korostaa lisälyöntejä.. sukulaisilla on jonkun verran rytmihäiriöitä, mutta itsellä eniten. Mitään hormooni lääkkeitä en syö

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä11366

Käyttäjä13492 kirjoitti:
kerran määrättiin betasalpaajaa mutta toinen lääkäri sanoi että älä syö.. laskee sydämen omaa sinus rytmiä ja korostaa lisälyöntejä.. sukulaisilla on jonkun verran rytmihäiriöitä, mutta itsellä eniten. Mitään hormooni lääkkeitä en syö

Hormooneilla ajattelin lähinnä hormonaalista ehkäisyä...

ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

"Eteislisälyöntejä 4543 kpl"

Älä pelaa korttia tai tennistä eteisessä.Pelaa kentällä tai pöydässä.  Kyllä se siitä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat