Seuraa 
Viestejä430

Tieteellisen tiedon säilyvyyteen, professorini, antoi meille fysiikasta valmistuville, näkemyksensä:
Matematiikka säilyy tuhat vuotta, fysiikka sata vuotta ja tekniikka kymmenen vuotta.

Sivut

Kommentit (25)

Eusa
Seuraa 
Viestejä16948

Tauko kirjoitti:
Tieteellisen tiedon säilyvyyteen, professorini, antoi meille fysiikasta valmistuville, näkemyksensä:
Matematiikka säilyy tuhat vuotta, fysiikka sata vuotta ja tekniikka kymmenen vuotta.

Paremminkin: matematiikka on ikuista, fysiikka tämänpäiväistä ja tekniikka eilistä.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä17446

Eusallakin leikkaa välillä.

Hyvä avaus muuten.

Matematiikka on ikuista, mutta monet fysiikassa tehdyt "läpimurrot" voivat olla hyvin suppeita ratkaisuja.

Sen sijaan tekniikassa monet parhaat ratkaisut voivat olla kehiteltävissä jo vanhoista unohdetuista keksinnöistä ja tekniikoista.

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OJP.
Seuraa 
Viestejä794

- Fysiikka on looginen ajatusmalli, joka kehittyy jatkuvasti... (Einstein)

- Matematiikka on  matemaattisen tiedon, luovan ajattelemisen  soveltamisen `` leikkiä täsmällisellä ja loogisella tavalla.

-Fysiikan  teoreettisia ongelmaratkaisuja varten on matematiikan menetelmiä - matematiikan kieltä kehitetty mm. hiukkasfysiikan  säieteorissa.

--Geometriaa on kehitelty  sovellettaessa  sitä `` in physical reality´´ eli luonnonlakien toodellisuuteen.(EST- YST).

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Tauko
Seuraa 
Viestejä430

Tekniikan nopea kehitys, vaikka harmittaakin, kun tietokoneita, kännyköitä jne. joutuu uusimaan vähän väliä, on toisaalta osaltaan vienyt tiedettä kovasti eteenpäin. Kehittynyt tietotekniikka on mahdollistanut suuren datamäärän nopeampaa analysointia, teoreettisten mallien numeerista ratkaisua nopeuttanut ja tarkkuutta parantanut. Vaikka esim meteorologian tarpeisiin mikään laskentateho ei taida olla riittävä.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Matematiikka ei varsinaisesti vanhene koskaan ja kehittyykin hyvin hitaasti. Sen soveltaminen tietysti on asia erikseen.

Tulipa mieleen kun quaternionit oli uusinta uutta ja hieno juttu siinä joskus 90-luvun puolivälissä 3D ohjelmoinnissa. Todellisuudessa kaavat kehitetty jo joskus 1800 luvulla, mutta ennen sitä kaikki tehtiin kuitenkin raskaammin 3x3 matriiseilla.

Tauko
Seuraa 
Viestejä430

Mikä on laita muilla tieteen aloilla, mikä on esim. kemian, biologian, lääketieteen jne... kehitystahti/tiedon vanhemisen aika.
Lääketieteen puolelta oma tietoni ainoastaan potilaan näkökulmasta, ja näyttäisi etenevän kovaa vauhtia, ja jossa taloudellinen puoli yhtenä kehitystä rajoittavana tekijänä.

OJP.
Seuraa 
Viestejä794

- Keskustelussa esitit väitteen, matemattiikka ei vanhene ...koskaan..Ok..

-- Miten se `` järki ``....logiikka, joka ilmenee ..., universumina , luonnonlakeina

joihin matematiikka perustuu voisikaan koskaan ...vanhentua ?...

- Sensijaan aksioomista lähtevä loogisen symbooli - ajattelu kehittyvät mitä

todennäköisimmin , koska teoriat, mallit , kokeelliset näytöt mm. fysiikan ongelmien

ratkaisuissa tulevat kehittymään.( esim.pimeä energia - massa ongelma)

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Tauko
Seuraa 
Viestejä430

Ketjun aloituksen kommentti matematiikan etc tiedon vanhemisesta oli ymmärtääkseni professorin jonkinlainen kannustus fysiikan alalta valmistuville, ettei se tieto hukkaan mene vaikka siirtyisi toiselle alalle työelämään.

Kaikille ei riitä tutkijan paikkoja, kaikki ei ole opettajatyyppiä ja teollisuus tarvii Di, insinöörejä tai vastaavia. Ja me olimme niitä vastaavia, samoin kuin matemaatikot, kemistit, tietojenkäsittelijät, plus muut pää- tai sivuaineitten mukaan.

Tämä tilanne siis n. 30v sitten. Silloin noin 40% valmistuneista fyysikoista siirtyi tekniikan pariin, samoin kuin itsekin.

Kiinnostaisi nykyinen tilanne, minne valmistuneet nykyisin sijoittuvat työelämään.
Tieto varmaan löytyy itsellenikin pienellä surffauksella.

Mielestäni matematiikka ja fysiikka antavat jotain pysyvää osaamista tekniikan alan työssä, vaikka sitten työssä onkin koko ajan opiskeltava uutta, tekniikan trendien mukaan, niinkuin kaikkien muittenkin.

Ja jossain vaiheessa vaihtoehtoina myös siirtyminen hallinnolliselle ja liiketoiminnan suunnittelun puolelle.

OJP.
Seuraa 
Viestejä794

- Palautetta nimimerkiulle Tauko.

- Käsitykseni on , että nyky - Suomen teknologisen ja muun yritystoiminna pohja (volyymi) eri teollisuuden ja teknisten palvelujen sektorilla on riittämätön, alimitoitettua esim¨, Ruotsin teollisten yhtiöiden määrään ja globaaliin merkittävyyteen verrattuna kansantaloukjsien kokoon suhteutettuna.

-Tästä johtuu , ett'ä Suomen kansantalous ,. bkt- kehitys on tuotteidemme vientikysynnän syklisistä vaihteluista riippuvainen
-Lisäksi teollisten yhtiöiden liiketoimintojen painopisteet ovat jo vuosikymmeniä esim. ( Kone OYJ , UPM - Kymmene Oyj) muualla kuin Suomessa , siis siellä missä kv. kysyntä ja tuotantokustannukset ovat ,markkiunoilla optimaalisimmat.Tuotanto logistiikka ja alihankintajakeluteknologia on merkittäväst i kehittymyt viimme vuosina.

-Tarvitsemme sekä teknologia teollisuuden , että myös yleensä yritystoiminnan prosessien (digi- automaatio alusta) markkinoiden tarpeiosiin vastaavaa kehitystoimintaan pystyviä osaajia.
Miksi ?
- Meidän on kyettävä ratkaisemaan mm. hyvinvointiyhteiskunnan julkisen sektorin rahoitus saman aikaiseti verotusta keventäen . Velkaantumisesta johtuva rakenteellinen kestävyysvaje - ongelma on em. problemattikan lähtökohta.

Väestön eläköitymisestä johtuen yritykset tarvitsevat kasvavassa määrin
korkeasti kuolutettuja sekä ammattiosaajia uuden . ympäristö ystävällisen teknologian kehittämisessä ja soveltamisessa . Vakaa bkt kasvu volyymi, rakenteelliset kustannus säästöt ovat edellytyksiä em. ongelmien ratkaisuille.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Keijona
Seuraa 
Viestejä12196

"Tieteen terkoitus on, että kaikilla olisi kivaa"

Darvinistisen kehitysopin ja evoluutioteorian evoluutiohan on edennyt seuraavasti:
Toisen maailmansodan jälkeen, kasvuhuumassa ja nousu kehityskiimassa opetettiin että vahvin ja voimakkain on voittaja, selviytyjä ja alfalisääntyjä. Lamojen ja 90-luvun jälkeen alettiin opettamaan toisin, että se selviytyjä onkin sellainen sopivin. Ja tottakai naisvallan lisääntyessä arvot muuttuvat ja nykyään koulutetaan uskomaan, että darwinistinen selviytyjä ja evoluution mallikappale onkin se "sopeutuvin", siis sellainen selkärangaton ja lipevin nilkki.

Juu, tiedekin sopeutuu ympäristöön ja sitäkautta myös tieteen muuttuminen kiihtyy muutoksen kiihtyessä. Sehän tieteelle uskollisia tiedeuskovaisia harmittaa.

Saisikohan tuollaisella kommentilla henkilökohtasta huomiota 😊 niiltä "kahviporoilta"

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11617

Tauko kirjoitti:
Ketjun aloituksen kommentti matematiikan etc tiedon vanhemisesta oli ymmärtääkseni professorin jonkinlainen kannustus fysiikan alalta valmistuville, ettei se tieto hukkaan mene vaikka siirtyisi toiselle alalle työelämään.

Eei kyllä se on selvästi osoitus siitä, että tiede on erehtynyt kaikessa, toisin sanoen mikään tieteen väittämä ei ole totta. Ikuisia totuuksia löytyy Raamatusta sun muista uskonnoista. Nuo aikajanat vain näyttävät toteen, että matemaatikoilla ei ole toivoakaan taivaspaikasta, fyysikoista pitkäikäisimmät ja huonomuistisimmat voivat sinne pääsätkin, ja tekniikan ihmelapsilla on paratiisi kansoitettu. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat