Seuraa 
Viestejä8843

Kuva 1
.

Suomi sai vieraakseen ranskalaisen charmin ja iltapäivämedia riehaantui ja hullaantui jopa presidentti Emmanuel Macronin (40) vaimon Brigitte' n (65) arvomaailmakenkien koroista [1 [Kuva 1] …

Vakavammin pohdittuna onkin nyt erinomainen kohta miettiä presidentti Sauli Niinistönkin peräänkuuluttamaa lännen arvomaailmaa ja eurooppalaista puolustusta – näistä annetaan sanotun mukaan yhteinen ranskalais-suomalainen tiedonanto.

Helsingin Sanomat kirjoitti vierailusta – tässä tarjolle linkki:
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807954.html -

Ote HS' sta: ” … ”Suomi kuuluu Ranskan kanssa siihen ydinjoukkoon, joka haluaa vahvistaa laaja-alaisesti eurooppalaista turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa. Maamme antavat huomenna yhteisen julkilausuman koskien Euroopan puolustusta”, Niinistö sanoi puheessaan.
Hän totesi, että Suomen ja Ranskan ulkopoliittinen yhteistyö ulottuu myös yhteisten arvojen puolustamiseen ja globaaleihin haasteisiin vastaamiseen.
”Olemme samaa mieltä siitä, että Euroopan äänen pitäisi kuulua maailmassa vahvemmin.” … ” -HS-toimittajat Linda Laine ja Vilma-Lotta Lehtinen.

IL-kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen – 30.8.2018 - 6:19: ”Presidentti Niinistön olisi hyvä muistaa ainakin kolme asiaa ja niiden yhteyksiä koettuun historiaan, liittyen kirjoituksessa mainittuihin a) eurooppalaiseen puolustukseen, b) yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin sekä c) eurooppalaisen äänen voimallisempaan kuulumiseen maailmalle.

Ensinnäkin yhteiseurooppalainen puolustus on koko Eurooppaa koskeva yhteinen tavoite, jossa Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille saakka [2, ja näin muodoin lännen ja idän välisen vastakkainasettelun on loputtava [3.

Toisekseen eurooppalaisia yhteisarvoja ei luetella vain lännenmiehen pienestä vähemmistöstä maailmalle perusarvoina, kun jo pelkästään kiinalaisia on ihmisinä enemmän kuin kaikkia lännenmiehiä yhteensä!

Kolmanneksi jo kolonialismin aikana, unohtamatta orjakauppaa, kuului vahva valkoisen eurooppalaisen ääni maailmalle niin Amerikan intiaaneille, Afrikan mustille* kuin kauas Aasiaan [4 - aikana jolloin valkoinen eurooppalainen alisti omaksi hyödykseen kymmeniä alusmaita raaka-ainelähteikseen - orjuutusta unohtamatta.

Tosiaan presidenteillä on aihetta yhteiseen julkilausumaan, ja tällä kertaa koko todellisuus huomioiden - kaikkine Euroopassakin tapahtuneisiin terroritekojen [5 juurisyihin pureutuen, vaikkapa ranskalais-englantilaiseen Picot & Sykes [6 sopimukseen asti - nykyisen Syyrian, Lähi-idän ja Turkin alueille, jo yli sata vuotta sitten.”

[*...Entä tämä eurooppalaiskehitetyn kolonialismin jälkihehku?

HS kirjoittaa Saksan siirtomaavallasta Afrikassa – nykyisen Namibian alueelta – sata vuotta sitten, tässä linkki HS-tekstiin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005808530.html – otsikolla:

”Saksa palauttaa siirtomaakaudella tapettujen pääkalloja Namibiaan – tiedemiehet käyttivät jäänteitä ”eurooppalaisten ylivertaisuuden” todistelemiseen” ja …

… ote kirjoituksesta: ” … Saksan keisarikunnan sotilaat tappoivat jopa 100 000 hereroa ja namaa nykyisen Namibian alueella sijainneessa siirtomaassa yli sata vuotta sitten. Historioitsijat kutsuvat tapausta 1900-luvun ensimmäiseksi kansanmurhaksi … ”

IL-kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen – 30.8.2018 - 5:51: ”Belgian kolonialismin kaudella kuningas Leopold II' n [7 jopa kerrotaan maksattaneen tapporahaa Afrikan mustista, todisteeksi riitti irti leikattu vasen käsi. Aiemmin mustia rahdattiin valkoisten eurooppalaisten toimesta Afrikasta miljoonia, orjiksi Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan, kymmenet tuhannet menehtyivät jo sietämättömillä merimatkoilla – osan tukehtuessa tilanpuutteeseen.

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (9)

Erer2
Seuraa 
Viestejä132

Toivottavasti ei jatku, eihän tuota kansalainen Erkkikään jaksa lukea. Unohdit kuitenkin orjaivojen tervan.

Merkelkö niitä hereroja tappoi vai Macron?

Unohdit myös arabien ja muiden islamilaisten harjoittaman orjakaupan joka oli laahempaa kuin eurooppalaisten harjoittama.  Entäs venäläinen imperialismi  ja arabien harjoittama imperialismi? Hindujen, armenialaisten kulakkien ja suomalais-ugrilaistenkin vainoaminen? Voisitko vaihteeksi kertoa niistä, Mao n toimia unohtamatta? Ja paljon muutakin löytyy historiasta kun jaksaa tarpeeksi tonkia.

"Ei mustaa Mannerheimia, ei naisia rintamalla, Rokkakin hetero"

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä717

Mitään Uralille asti yltäviä puolustushankkeita ei ole olemassa eikä ole koskaan ollutkaan.

Tämä on erinomainen huomio "....jo kolonialismin aikana, unohtamatta orjakauppaa..."

Me suomalaiset olemme kärsineet orjuudesta väkimäärään suhteutettuna enemmän kuin yksikään Afrikan maa.

Suomen sotahistorian verisin yksittäinen päivä oli Isovihan aikainen helmikuinen päivä vuonna 1714. Yhdessä ainoassa talvipäivässä kuoli Napuen kylän lumisille pelloille pari tuhatta suomalaista,.komppaniat Keskisarjan mukaan sokaisivat ja paistoivat uunissa Pohjanmaan asukkaita. Miehiä oli kylissä enää niin vähän, että Keskisarja hämmästelee, kuinka suvut ylipäätään jatkuivat. Mutta kasakat ”auttoivat” raiskaamalla.

400 000 asukkaan Suomesta myös vietiin jopa 30 000 naista ja lasta myytäväksi. Kyse oli aivan suoraan orjuudesta, Väkilukuun suhteutettuna Suomi kärsi orjuudesta pahimpina vuosina enemmän kuin yksikään Afrikan maa

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8843

[2
...
On aika miettiä olisiko valkoisen kolonialismilla jotain yhteyttä nykyisiin eri kansallisuuksien konflikteihin niin Euroopassa kuin vaikkapa Yhdysvalloissa, jonka osalta maan ryöstö intiaaneilta ei liene vähäisin rikos ihmiskuntaa kohtaan”


EKSTRA
Suomen rooli idän ja lännen vedenjakajalta
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260104-suomen-rooli-idan-ja-l... - [164]


Viitteet:
[1 ~ https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201808292201169497_vd.shtml – Ote linkin alta tulevasta mediatekstistä: ” … Brigitte on tunnettu mieltymyksestään korkokenkiin ja minihameisiin, sillä hän haluaa esitellä upeita sääriään, jotka on huomioitu erityisesti Ranskassa … ” -Iltalehti-toimittaja Jasmin Huusela.
[2 – Yhteiseurooppalainen puolustus ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 -
[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256147-lansi-kay-jo-asemoitum... -
[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250996-nato-voimistaa-itseaan... -
[4 Oopiumsodat I ja II ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Oopiumisodat -
[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaak... -
[6 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot-sopimus -
[7 Leopold II ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_(Belgia) -

The END

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Erer2
Seuraa 
Viestejä132

Noinhan se meni kuten Tommi kirjoitti. On se veli venäläinen aina ollut Suomen ylin ystävä kuten Luoma antaa ymmärtää. Kaiken lisäksi suuret kuolonvuodet saatuivat ajallisesti melko lähekkäin isonvihan kanssa, niin Suomen loppu oli lähellä. Muuten Suvirsi on peräisin noilta ajoilta. Se  runoiltii Ruotsissa kiitokseksi siitä, että ihan oikea kevät ja kesä vihdoin palasivat.

"Ei mustaa Mannerheimia, ei naisia rintamalla, Rokkakin hetero"

Ilkka Luoman kotisivu: https://www.facebook.com/SuomiNeuvostoliittoSeura/

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8843

Macron: " ... Macronin mukaan Eurooppa tarvitsee strategista yhteistyötä myös Venäjän kanssa ... "

.
Macron sanoo, että puolustusyhteistyössä tarvitaan strategista yhteistyötä myös naapureiden, kuten Venäjän ja Turkin kanssa

.
" ... Nyt kysytään yhteisestä eurooppalaisesta puolustusarkkitehtuurista ja siitä, miten Venäjä saataisiin tähän mukaan ... "

.
Niinistö jatkaa, että Euroopan yhtenäisyyden osoittaminen on erittäin vahva strateginen keino

.
Niinistön mukaan pitäisi löytää uudelleen se tunne eurooppalaisuudesta, että olemme yhdessä ja kunnioitamme toisiamme

.
Venäjän-suhteita pitäisi Macronin mielestä arvioida uudelleen, hänen mielestään Eurooppa on laaja, ja sitä pitää kehittää yhdessä myös muiden valtojen kanssa keskustellen

...
Tuossahan nuo tärkeimmät - loppu löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005808678.html - alta.

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8843

Zorba the Greek kirjoitti:
Suomi ei oo ainollekaan banaanivaltiolle mitään velkaa.

...
Entä Ranska? Miksi meidän sotilaat ovat Malissa?

...
PERJANTAINA, TAMMIKUUTA 18, 2013
Saammeko lisäharmia Malista - Afrikasta?

Malissa kuhisee. Suurin osa suomalaisista ei ole aiemmin kuullut juuri mitään valtiosta nimeltä Mali. Moni ei tiedä missä se on. Nyt Suomi lähettää omia sotilaskouluttajiaan Maliin opettamaan maan hallituksen sotilaita taistelemaan ja tappamaan. Miksi me menemme maahan, jonka asiat eivät meille kuulu?

Kaivammeko nyt ehdoin tahdoin verta nenästä. Algeriassa tapettiin ensimmäiset ulkopuoliset ulkomaalaiset, koska Ranska hyökkäsi Maliin karkottaakseen islamistit Malin pohjoisosista. Miksi Ranska meni sotilaskoneineen sinne - selitykseksi ei kelpaa entinen siirtomaaisännyys.

USA säestää heti rinnalle
Onko kyseessä läntisten markkinatalousmaiden vastaisku todellisuudessa kiinalaisten Afrikan kaupallisvalloituksen patoamiseksi? Miksi Kiina on täysin hiljaa Malin tapahtumista? Eikö Kiinakin voisi sotkeutua suvereenin valtion sisäisiin asioihin - näinhän läntiset maat, entiset Afrikan osin ryöstäneet siirtomaaisännätkin tekevät - pyynnöstä, mutta kenen/keiden pyynnöstä?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-afri... -

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Minkäs takia ryssät on Ukrainassa? Tai Tsetseniassa?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä717

Ilkka Luoma kirjoitti:
Eikö Kiinakin voisi sotkeutua suvereenin valtion sisäisiin asioihin - näinhän läntiset maat, entiset Afrikan osin ryöstäneet siirtomaaisännätkin tekevät - pyynnöstä, mutta kenen/keiden pyynnöstä?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-afri... -

.

Kiinalainen kolonialismi on imenyt Afrikkaa jo vuosikymmeniä. Afrikkalaisten raaka-aineet muuttuvat rihkamaksi ja hiilidioksiidiksi Kiinassa, joka myy ne takaisin Afrikkaan ja CO2 pääsee ilmakehään.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat