Seuraa 
Viestejä45973

http://www.notmilk.com/
http://www.rense.com/general26/milk.htm

Kommentoin itse myöhemmin, kun tiedän itse aineesta enemmän kuin vain sen mitä linkissä siitä kerrotaan ja että maidossa on hera, 70% vettä, ja että se on yksi proteeinin lähde eläinkunnassa.

  • ylös 0
  • alas 2

Sivut

Kommentit (30)

Sehän on selvää, että maito saattaa aiheuttaa allergiaa ja joillakin menee siitä maha sekaisin. Mutta jos maitopurkin kyljessä sanotaan, että maito on terveellistä, niin kai sen täytyy niin olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No niin, me kaikki jotka emme ole maidolle allergisia, lopettakaamme maidon juonti ja hankkikaamme itsellemme osteoporoosi! Ei se helposti saatava lonkkamurtuma tapakkaan kuin kolmasosan sen saaneista vuoden sisällä!

  • ylös 4
  • alas 14

Maito on vaarallista. 1600-luvulla kun ruotsalaisia siirtolaisia meni Pohjois Amerikkaan heillä meni paikalisen väestön kanssa oikein hyvin - toisin kuin briteillä, jotka olivat jo silloin mielestään herrakansaa. Niin, ruotsalaisilla meni hyvin, kunnes antoivat vaihtokaupoissa intiaaneille maitoa. Näiden vatsa meni sekaisin ja he luulivat valkoisen miehen yrittävän myrkyttää heidät.

Laktoosin sietokyky on kai ainoita asioita, joita ihminen on oppinut muuttamaan ravintotottumuksissaan kivikauden ajoilta.

Laktoosi-intolerantikko voi hyvin syödä juustoja. Muutamassa viipaleessa on päivän kalsium.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Mitä lienee uutta homogenointiosastolla. Maidon rasvat pilkotaan osittain molekyylitasolle homogenoinnissa ja noin pienirakenteinen rasva kulkeutuu eräitten väitteitten mukaan suoraan suolen seinämän läpi verenkiertoon. Eli aivan sama kuin painettaisiin ruiskulla suoneen maitorasvaa.

Normaali homogenoimaton maitorasva on isoina hiutaleina ja sen hajottavat sappinesteen entsyymit suolessa ennen imeytymistä.

Mutta oliko tuo takavuosien kauhistuttava uutinen muuta kuin uutisankka?

Toinen juttu tässä. Jos joku kuvittelee saavansa kalsiumia raejuustosta voisi pettyä nyt. Raejuustossa ei ole juuri lainkaan kalsiumia. Ihmettelen kyllä sitä, koska varsinaiset juustot käsittääkseni tehdään tuosta samasta tavarasta ja niissä taasen pitäisi olla runsaasti kalsiumia. Kysyin asiaa kursseilla ja kalsiumi kuulemma häviää heran mukana raejuustosta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Mummo
Laktoosi-intolerantikko voi hyvin syödä juustoja. Muutamassa viipaleessa on päivän kalsium.

Tarkennus: kovia, kypsytettyjä juustoja. Pehmeistä juustoista (kutunjuusto, leipäjuusto, feta, sulatejuustot jne.) useimmissa on laktoosia.

Aivan totta, kiitos Merteuil. Tosin fetassa laktoosi on jonkin verran jo hajonnut, sillä sitä voi ruoanvalmistuksessa käyttää rajoitetusti.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

http://www.fineli.fi osoitteesta löytyy aikamoinen kasa eri ruoka-aineiden ja valmiiden annostenkin koostumuksesta.

Esimerkiksi tuossa raejuustossa on kalsiumia vain 98 mg

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=649&lang=fi

Kun taas perusjuusto Edam sisältää sitä 893 mg:

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=643&lang=fi

Edamissa laktoosia 0, kun taas raejuustossa 1,6 g. Tuorejuustossa 1,0 g:

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=682&lang=fi

Mummo
Aivan totta, kiitos Merteuil. Tosin fetassa laktoosi on jonkin verran jo hajonnut, sillä sitä voi ruoanvalmistuksessa käyttää rajoitetusti.

Riippuu tapauksesta. Itselläni on ihan no-no, intoleranssi on 100% (kesti muuten tosi kauan diagnosoida, koska se ettei siedä yhtään selviää loppujen lopuksi vain kokeilemalla).

Onneksi nyt on tullut markkinoille täysin laktoosittomia fetaa, piimää, jogurttia, jäätelöä... Fazerilta odotan edelleen laktoositonta suklaata
Markkinoiden ainoa (Brunberg) kun on älyttömän rasvaisen makuinen.

Juu, lakto-intoleranssi on ilmeisesti semmoinen liukumajuttu. Papalla ja mukuloilla on se, mutta eri asteisesti pystyvät hylatuotteita syömään. Siis muutama hylajätski viikossa on ok, mutta enemmän aiheuttaa ympäristökatastrofin.

Jos pidät jugurtista, niin A-jugurtti, se rasvaton ja maustamaton on ollut ehdottomasti paras. Usein laktistit ovat kaikinpuolin herkkävatsaisia. Jotain apua asidofiluksella taitaa tähän saada.

Laktoosi-intoleranssi ei ole sama kuin maitoallergia. Itse asiassa kyseessä ei ole lainkaan allerginen vaiva. Tauti johtuu siitä, että suolistosta puuttuu entsyymi, jonka tehtävänä on sulattaa maitosokeri. Tauti on varsin tavallinen, todennäköisesti tavallisin ilmavaivojen ja ripulin syy. Onneksi tauti on täysin vaaraton.

Vastikään Kuopion Yliopistosta valmistui väitöstyö maidon mahdolisesta allergiasta, ja siinä havaittiin, ettei maitoallergiat (tai pikemminkin maidon aiheuttama suoliston reagoiminen) olleet niin yleisiä, kuin alunperin oli oletettu. Maidon suolistolle aiheuttamat oireet eivät usein johdu laktoosista vaan maitoproteiinista, joka maidossa on varsin vaikeastisulavassa muodossa. Kaseiini ja kalsium muodostavat pieniä partikkeleita, jotka liukenevat fysiologisissa olosuhteissa hyvin vaikeasti. Niiden liuottaminen koeolosuhteissa onnistuu hyvi vain kelatoimalla kalsium esim. EDTA:n avulla. Samoin sen entsymaatinen hajotus on hidasta. Suolistossa kaseiinipartikkelit hajotetaan entsymaattisesti. Voi siis olla, että oireilu johtuu kaseiinin vaikealiukoisuudesta (tämä vain teoriassa). Jos esim. kaseiinia hajottavien entsyymeiden tuotanto suolessa on puutteellista, täsätä voi seurata maitoproteiinin tai kaseiinipartikkeleiden hajoamattomuus, josta voi olla seurauksena erityyppisiä oireita. Mahan oireilu voi olla tällöin vain ajoittaista, riippuen kulloisesta tilanteesta. Itse olen sitä mieltä, ettei maito ole aikuiselle kovinkaan tarpeellista, eikä sen käyttöä voida perustella terveysnäkemyksillä.

Maito on suomalaisten suurin tyydyttyneen rasvan lähde. Ihminen on ainoa eläin, joka juo toisen lajin maitoa ja juo maitoa aikuisiällä. Osteoporoosia esiintyy eniten niissä maissa, joissa juodaan eniten/runsaasti maitoa. (D-vitamiinilla, liikunnalla, tupakoinnilla ja kofeiinin ja alkoholiin käytöllä on myös suuri vaikutus). Runsas proteiinien saanti, erityisesti eläinproteiinien, edistää kalsiumin eritystä elimistöstä, eli lehmänmaidon sisältämä kalsium ja eläinproteiini osaltaan kumoavat toisensa. Eli Elba: ei; se, että me lopetamme lehmänmaidon juonnin, ei millään muotoa tarkoita sitä, että saisimme osteoporoosin, vaan väittäisin, että asia on jopa toisinpäin.

Lehmänmaitoallergia on lasten yleisin allergia. Maidon juonti lisää kasvuhormoni IGF-1:n määrää elimistössä. Tällä on yhteys mm. keuhko- ja rintasyöpään.

Vegaaniliiton 'Kymmenen myyttiä maidosta' - esitteestä: "Hyviä kalsiumlähteitä löytyy myös kasvikunnasta. Niitä ovat mm. paljokasvit, vihreät vihannekset, pähkinät ja siemenet sekä kuivatut hedelmät. Joihinkin elintarvikkeisiin, esimerkiksi eräisiin mehuihin ja kasvimaitoihin on lisätty kalsiumia. Lehmänmaidon kalsium ei myöskään kuulu parhaiten imeytyvien joukkoon. Esimerkiksi kaaleista kalsium imeytyy paremmin kuin maidosta." (http://www.vegaaniliitto.fi)

Olen itse ollut täysin ilman maitotuotteita 5 vuotta, monet ystävistäni kauemmin. Olen 28 enkä enää aio eläinperäisiä tuotteita käyttääkään. Iso-Britanniassa on ihmisiä, jotka ovat olleet vegaaneja vuosikymmeniä. Monissa aasian kulttuureissa ei olla koskaan käytettykään maitotuotteita. Jo Etelä-Eurooppaan mentäessä maidonjuonti vähenee voimakkaasti. Tunnen myös lapsia, jotka ovat olleet vegaaneja koko elämänsä. Vegaaniliitto julkaisee myös 'kalsium vegaaniruokavaliossa' -esitettä, jos kalsiumin saanti kiinnostaa.

Täällä Suomessa Valiolla vain on erittäin suuri vaikutus ja mm. Maito ja Terveys ry, joka tällä hetkellä tuottaa likipitäen kaiken oppilaitosten ja valtakunnan opetusmateriaalin, on meijerien ja vastaavien hallussa. Eli sen vuoksi, Shaba, luonnollisesti Valion maitopurkin kyljessä on iloisen näköinen lehmä vihreällä laitumella ja sanoo, että maito on terveellistä.

Onneksi moni muu yhtiö on huomannut kasvissyönnin lisääntymisen Euroopassa ja esim. Raisio on panostanut voimakkaasti lehmättömiin tuotteisiin ja on rakentamassa soija(ja kaura-?)tehtaan Suomeen. Helppoahan nykyään on olla ilman maitotuotteita. Kaupat pursuavat jäätelöitä, kermoja, maitoja, erilaisia juomia, juustoja, vaniljakastikkeita ja jugurtteja. Miksi ihmeessä käyttää lehmäperäisiä tuotteita, kun ilmankin voi olla mainiosti? Ja Merteuil: koita esim. Plamil:in vegaanisia suklaita, niissä on paljon ihania makuja. Ja jos oot Hkissä tai Treella niin käy Punnitse & Säästä -nimisissä kaupoissa: sieltä saa sellaista vegaanireilunkaupanluomusuklaata, joka on todella kermaista 'maito'suklaata. Jos tykkää lehmänmaitosuklaan mausta ilman lehmää, niin tässä on täydellinen kopio.

Tärkeintä on lukea lisää ja kyllähän esim. syöpiin vaikuttavat miljoonat muutkin asiat, kuin vain maito, mutta henk. koht. olen ainakin eliminoinut omasta elämästäni yhden mahdollisen riskitekijän. Fakta kuitenkin on, että ihminen ei maitoa tarvitse.

Tässä muutama linkki lisää:
http://www.pcrm.org/health/PDFs/faq_milk.pdf
http://www.richardseah.com/naturalhealth/nomilk.html
http://www.webmd.com/content/article/23/1728_57271

Maito on ainakin yksi asia, joka on pitänyt minut terveenä. Juon joka päivä maitoa. Hölmöä väittää, että siitä olisi jotain haittaa, koska silloinhan vauvojenkin imettäminen olisi haitallista... sehän on luonnon keino muuttaa kaikki tarpeellinen nestemäiseen muotoon. Miettikää nyt vähän!

En ota kyllä siihen kantaa, mitä nykyinen teollinen prosessi ja vitaminointi tekee maidolle, se voi muuttaa sen koostumusta makoisampaan, mutta haitallisempaan suuntaan.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Komu: Entä jos tykkää maidosta ja maitotuotteista? Tykkään hulluna muutamista soijavalmisteista, mutta ei se minua estä rakastamasta haisevia ranskalaisia juustoja... Sinä päivänä kun Brie ja Tommen ja Chèvre pystytään muuttamaan soijapohjaisiksi maun ja rakenteen kärsimättä, saatan harkitakin asiaa... Ja mistä soijavalmisteesta voi tehdä nekkuja?

kyseleepi tyhmä hemi-lihansyöjä

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Armitage
Maito on ainakin yksi asia, joka on pitänyt minut terveenä. Juon joka päivä maitoa. Hölmöä väittää, että siitä olisi jotain haittaa, koska silloinhan vauvojenkin imettäminen olisi haitallista... sehän on luonnon keino muuttaa kaikki tarpeellinen nestemäiseen muotoon. Miettikää nyt vähän!

En ota kyllä siihen kantaa, mitä nykyinen teollinen prosessi ja vitaminointi tekee maidolle, se voi muuttaa sen koostumusta makoisampaan, mutta haitallisempaan suuntaan.


Niin, ihmisen maito ihmiselle vauvaiässä onkin sama asia, kuin toisen lajin maidon juominen ja vielä aikuisiälläkin.... Muistan yhden kuvan jossain, jossa oli lehmä ja sen alla kaksi ihmistä lehmän utareissa kiinni, imemässä. Ja alla teksti: 'Maitoko luonnollista?' Kellään ei varmaan ole laktoosi-intoleranssia äidinmaitoon.

Kerrotko, Armitage, miten juuri nimenomaan maito on pitänyt sinut terveenä?

Hampaat hyvässä kunnossa, eikä luita koskaan murtunut. Viimeeksi käynyt hammaslääkärillä jotain 11 vuotta sitten...

Maidosta kalsium imeytyy käsittääkseni paremmin kuin juustoista.

Armitage
Hampaat hyvässä kunnossa, eikä luita koskaan murtunut. Viimeeksi käynyt hammaslääkärillä jotain 11 vuotta sitten...

Maidosta kalsium imeytyy käsittääkseni paremmin kuin juustoista.


Mulla on myös hampaat hyvässä kunnossa, eikä luita ole murtunut. Se ei tarkoita sitä, että siihen on syynä maidon juonti. En tiedä miten maidon ja juuston vertaaminen liittyi kysymykseeni. Kuten jo sanoin, monesta kasvikunnan tuotteesta kalsiumia imeytyy paremmin kuin maitotuotteista ja että imeytymiseenkin vaikuttavat monet asiat, esimerkiksi eläinproteiini.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat