Seuraa 
Viestejä34

Terve!

Miten saadaan nuo virtausmäärät ratkaistua?

m(a)- kohdassa sisään tuleva virta on 10 kg/s ja kun tuota systeemiä katsoo niin eikös myös nuo 0,2 m(a) ja 0,4 m(b) ole sisään tulevia virtoja m(a):ta varten? Sen tiedän, että systeemi on tasapainotilassa, mitään kertymiä ei tule, eli mennään kaavasta ACC=IN-OUT+GEN => IN=OUT

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Värkätään solmupisteille 1, 2 ja 3 yhtälöt, joissa on virtaamat esitettynä. Sitten ratkaistaan yhtälöryhmä.

Tyyliin m1 = 10 kg/s - ma + 0,2 ma + 0,4 mb.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MooM
Seuraa 
Viestejä17407

Peerikki kirjoitti:
Vastauksesi ptäisi tulla 18,8 kg/s m(a):lle, jota en saa.

laskin huvikseni ja niin siitä tulee. 18 3/4 kg/s.

Laita vaan jokaiseen solmuun sisään tulevat virrat positiivisena ja lähtevät negatiivisena. D-virta tietysti on tuo sisään tulevien summa 10,5 kg/s. Siitä saa suoraan C:n (tuo kohta, jossa c:hen tulee lisää 3 kg/s ja  syntyy D), A ja B pitää laskea kahdesta yhtälöstä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...
Logiikka on vaikeaa empiristeille ja naisille. https://www.tiede.fi/comment/3147702#comment-3147702

Vierailija

Joo nyt ymmärsin, kiitoksia paljon! Täytyy ensin katosa tuo kokonaistase, mitä tulee systeemiin ja mitä tulee ulos. Siitä pääsee jo hyvin muodostamaan muille virtausmääriä.

Vierailija

Sitten on ollut ongelmia näiden kahden tehtävän kanssa.  

Eli 4 tehtävässä tein kaavion, missä haihduttimeen menee se 300 kg/h vettä, missä vettä haihtuu pois tietyn määrän (?), ja osa jatkaa matkaa kohti konsentrointia 12% kuiva-aine pitoisuudesta 45% pitoisuuteen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat