Seuraa 
Viestejä14152

Maailman suurimmat ottelevat paikasta kuluttajien kukkaroissa – kiinalainen verkkokauppa Alibaba on jättiläinen, kuten myös amerikkalainen alan uranuurtaja – kirjakaupasta lähteneenä – Amazon, jonka tasearvo käväisi yli biljoonassa dollarissa, ollen vajaa 800 miljardia euroa. Alibaban tasearvoa on vaikea määritellä todellisuudessa, se ollen kuitenkin volyymiltaan maailman suurin.

Alibaba on kiinalainen uranuurtaja, jonka omistajan sanotaan olevan maailman rikkain – alussaan herra Jack Ma ei onnistunut katukauppakokeiluissaan, ”lähes kaikki epäonnistuivat”, mutta sitten jokin yhdisti kaikki kohdalleen ja loppu onkin historiaa.

Toimitusjohtaja Jack Ma tekee läheistä yhteistyötä Kiinan Keskushallinnon kanssa, ollen markkinatalousyritystoiminnan protoresepti, kokeilukenttä kuin huomisen kaupallislogistiikan ennustaja Kiinassa.

Kiinassa on salainen tutkimus- ja päätösesittäjäkomitea, jonka arviointiaikajana on 100 vuotta … Alibaballa on sinne suuri vaikutus --- Alibaba kaikkinensa on läheisessä yhteydessä kolmen kokonaisuuteen: Baidu, WeChat ja China Mobile [EKSTRA 1] ...


Amazon

Helsingin Sanomat kertoi 1000 miljardin ylityksestä – pörssiarvona ---
Verkkokauppa Amazon nousi yli biljoonan dollarin arvoiseksi toisena amerikkalaisyhtiönä Applen jälkeen
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005815580.html – HS-toimittaja Juha-Pekka Raeste

Lukijakommentti Ilkka Luoma – 4.9.2018 - 21:33
Tasearvo kertoo vain odotukset ja aikajanallinen kurssikäyrä kehityksen ja/ tai odotuksen suunnan. Tuolla "biljoonalla" ei ole mitään tekemistä reaaliarvon kanssa, siis siitä käteisen määrästä mikä lohkeaisi, jos kaikki osakkeet myydään nyt ja heti. Verkkokauppamaailman suurin uutinen oli kun maailman suurin verkkokauppa alibaba käy neuvotteluja venäläisen VKontakten [1 kanssa!


Alibaba [EKSTRA 2]

Helsingin Sanomat kirjoitti monille yllättävästä Alibaban yhteistyömahdollisuudesta venäläisen Vkontakten kanssa ---
FT: Alibaba perustamassa verkkokauppayhtiötä VKontakten omistajan kanssa
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005813213.html - HS-toimittaja Niko Vartiainen

Lukijakommentti Ilkka Luoma 2.9.2018 - 20:27
Seuraavana yllätyksenä voi tulla Koillisväylä [2, Arktinen neuvosto [3 ja Kiinan jäsenyyshakemus [3 siihen. Ehkä Liinahamarin satama ja raideyhteys Jäämeren rataan [4, tai jos emme ymmärrä, niin kiinalainen tavaravirta soljuu Murmanskiin, välivarastoituu lähelle Pietaria* ja levittäytyy sieltä muualle Venäjälle ja Eurooppaan.


Maailmalla on meneillään muutoinkin idän ja lännen kamppailu [5 maapallomme raaka-aine- ja energiavaroista – unohtamatta puhdasta nopeassa kierrossa olevaa vettä

Yhdysvallat on ollut ja on vielä jonkin aikaa maailmanpoliisi [6 – ollen aktiivisin sotija, ja aina kaukana omilta rajoiltaan. Nytkin on käynnissä Vietnamiakin pidempi sota kaukana Venäjän ja Kiinan vieressä – Afganistanissa, jossa me suomalaiset olemme jo sodan ja konfliktin osapuoli (evp. Kenraali Gustav Hägglund ja UPI-asiantuntija Charly Salonius-Pasternak).

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 9
  • alas 4

Kommentit (18)

jaho
Seuraa 
Viestejä1262

Eikös tämä juttu jo poistettu kertalleen? Laittaisit vain linkin sinne blogiisi, blogimuodossa on helpompi lukea kun copypastea keskustelupalstalle. Ja siellä on keskustelijatkin samanmielisiä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

[2

Kuva: Amazonin robotoitu varasto - jossain
...

Kiina seurailee viereltä hiljaa, mutta tarkkaavaisesti –

… viritellen itselleen sopien yhteistoimintaa maailman suurimman raaka-ainevaraston Venäjän kanssa – unohtamatta juoksevaa vettä. Nyt pääotsikon mukaan verkkokaupan suurin Alibaba suunnittelee yhteistoimintaa venäläisen Vkontakten kanssa –
Kiinassahan eivät suurelle yleisölle toimi amerikkalaiset alustat: Facebook, Twitter eikä Google – tosin Google on taipumassa yhden maailman suurimpien sisämarkkinoiden edessä – tehden ehkä Googlesta niin sanotun ”kiina-version” (?)

Verkkokaupat ovat esikulkija myös rahanliikkeissä – ne voivat olla huomisen pankkeja – suoralainoituksen välittäjiä (ns. fellow finance) – joukkorahoitusalustoja kuin sellaistenkin palveluiden järjestelijöitä, joista emme tänään ”haista vielä hajun oirettakaan” - Radikaalia kehitystä on tapahtumassa – esimerkiksi käynee aiheen ulkopuolelta autonominen autoilu – kts. Volvo [7, joka on muuten kiinalaisomistuksessa.


Money talks – tai kuluttajamassat ratkaisevat

Kiinan väkilukusuhde on enemmän kuin EU ja US yhteensä, joiden suhdeluku on ~0,85/7,8, kun taas Kiinan on vastaava on ~1,4/7,8 – Jos katsomme ”lännenmiehen vastaleiriä” - BRICS-valtioita, niin niiden väkilukusuhde edustaa jo lähes puolta koko Maapallon ihmispopulaatiosta, varsinkin, jos Turkki, Indonesia, Filippiinit, Iran ja Meksiko liittyvät mukaan!

Lännemies rakentelee sotilaallista vastakkainasettelua – häviten kisan takuuvarmasti

Aseilla ei maailmaa paranneta, vaan yhteistoiminnalla. Kuumenevat kesät, kuivuvat maa-alueet ja kohta päälle iskevä ravintopula huutaa yhteistyötä – pienessä mittakaavassa saamme esimakua kotoisasta Suomesta, jossa maatalous on suurissa vaikeuksissa - vallankin, jos ensi kesä on kuluneen kaltainen …
… tässä suhteessa kannattaisi olla hyvissä väleissä itään, sillä Venäjän maailman suurimmat potentiaaliset peltohehtaarit omaavana voi olla huomisen ravintoaitta [8 – monille.
Nyt ei kannattaisi luoda muuria itään ja niinpä paasikivimäinen todellisuuden tunnustaminen on viisauden alkua – todistautuu jälleen konkreettiseksi täällä Suomessa - idän ja lännen vedenjakajalla.

Entä Alibaba, joka rantautuu tavaravirtana Jäämeren kautta Kuolan niemimaalle, tai jopa Petsamon Liinahamariin [9 – miten me voisimme tuon jo jokin aika sitten aloitetun Koillisväylä/ Jäämerenrata + datamerikaapelihankkeen [10 kanssa olla yhteisosallisena – tähän on konsepti, jota on hiottu myös suomalaisvoimin niin Pekingissä kuin Moskovassa, mutta miten … siihen palaamme myöhemmin …


EKSTRA
” … Meiltä Suomesta ei puutu kuin kiinalaiset – odotamme AliBabaa, maailman suurinta verkkokauppaa |E8 saapuvaksi – Eurooppa-varastona Venäjän Karjalaan ja tietopilvikeskuksena Suomeen |E9. … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/nokia-hmd-liitto-miljardeista.html – [21052016]

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

jaho kirjoitti:
Eikös tämä juttu jo poistettu kertalleen? Laittaisit vain linkin sinne blogiisi, blogimuodossa on helpompi lukea kun copypastea keskustelupalstalle. Ja siellä on keskustelijatkin samanmielisiä.

...

Aihe nostattaa vahvaa uutisointia ---

.

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006475539.html  -  (saattaa sisältää maksumuurin)

HS:

"Talouskriisissä on jo nyt yksi todennäköinen voittaja

Nyt kun fyysistä läheisyyttä pyritään välttämään, verkkokauppa on kuin luotu näihin poikkeusaikoihin."

..

IJL-kommentti: 

Elämme kulutusyhteiskunnallista aikaa. Tuon aikauden ihannointi näkyy hyvin poliitikkojen ja talousasiantuntijoidenkin [!] huolesta, kun taloutemme ei kasva - eli emme saa 'enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä' (tämähän on ollut kuluttajapolitiikan kehityssuunta viimeiset kymmenet vuodet).

Kulutuksellinen kasvuhokema on sävyttänyt myös suorasti meitä ympäröivän ja elättävän biosfäärin sekaantumista, yksipuolistumista ja jopa tuhoutumista. Näin osin olisikin aika tosiaan suurelle muutokselle, jolle saamme yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi yhden sanan tavoitteen: "Vähentämisen".

Olemme tottuneet vaeltelemaan ostoskeskuksissa - hypistelemässä ja tekemässä heräteostoksia tuotteista, joita emme juurikaan tarvitse. On kiva kuluttaa ja on kiva nähdä ja kokea se omissa käsissä kuin peilistä, miten hyvin housut istuvatkaan - siispä ostan, vaikka vaatekaapissa oli ennestään 12 housut.

Siis lisää - se on tarkoittanut tänään niin sanottua näyttö- ja vertailutaloutta

Olemmehan "näyttely- ja näyttökohokkaita" - pitää olla kauniimpi, komeampi, viisaampi [!] - näyttävämpi ja menestyvämmän näköinen ... tätä kutsutaan miehisesti autoilusta kimpoavana "monipakoputki-ilmiönä" - tunne lisähevosvoimista - vrouuummm!

Nyt tietotekniikan kehittyessä Kiinasta Alibaba on noussut maailman suurimmaksi verkkokauppa-alustaksi, jonne sinunkin yritys voi sijoittaa omia tuotteita ja palveluita myyntiterassille. Me selailemme näitä verkkokauppoja, ja postiralli on jo käynnissä - palautuksineen - näkyy hyvin muun muassa "tulee-menee" pahvilaatikkoliikenteenä R-Kioskeissa.

On kiva kotisohvalta selailla tablettia, läppäriä ja älykännykkää katsellen mitä ihmeellisimpiä tuotteita, joita emme tarvitse, mutta taitava markkinointi osaa tehdä meille sen tarpeen, että klikkaamme 'sen ja sen' ostoskoriin. Onhan se kiva, kun posti tuo sen jopa kotiovelle - kaukaa Kiinastakin.

Kiinassa valmistetaan tänään kaikkea supertietokoneista sähköis-automatisoituihin selänraaputtimiin. Kiina on maailmallinen superliukuhihna, jonka valmistuskyky on ilmiömäinen.

Kiinalainen uteliaisuus on lisäksi osannut kehittää kaikkea sellaista mitä lännessä "halutaan tai tehdään haluttaviksi". Tästä johtuu osaltansa muun muassa Yhdysvaltojen massiivinen ulkomaankaupan jättivaje, jota itse Kiina on aiemmin rahoittanut!

Verkkokauppa ei välitä viruksia. Sen sijaan se ei myöskään välitä siitä, mitä sinä todella tarvitset. Pitää saada kauppaa, sillä se työllistää. Tässä on se koko maailmallinen ongelma - me koemme, että kulutus on se lähtökohta, joka tuottaa meille välttämättömän työn ja sen myötä kyvyn kuluttaa! Melkoinen "loop" - kehädilemma, joka tuottaa kiihtyvän ongelman tuohon ympäristöömme, joka meidät kaikki lopulta elättää. Näinkö?

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Keijona
Seuraa 
Viestejä36341

Verkkojättiläis aihetta sivuten, kun ei jaksa omaa kesksutelua tälle avata.

Oletteko ajateleet,  että nettiaddicteille  on suomessa vain kaksi diileriä joilla oma välitys verkko, Telia ja Elisa, millä sitä riippuvuutta ruokkivat, dataa diilaa?

Onhan se addictien avulla rikastuminen ja riisto härskiä. Myydään tuotetta  ylihintaan valehdellen, mainoksessa lukee että 200 huiput, mutta todellinen nopeus joskus vain 2 .Takuuta ei ole  ja rahoja ei palauteta. Mitäs jos autokauppias myisi auton samalla tavoin? 

Noh addicteja ja riippuvuuksia on  aina hyväksikäytetty, ikuisen kasvun osake voitto diilerit siinä tietenkin härskeimpiä. Rahalla ei ole moraalia, joten moraalia ei ole rahan perässä juoksijallakaan. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä2619

Tässä pietarilaisessa organisoidussa trollauksessa on kestohokema  maailmassa muka vallitsevan hyvän ja pahan vastakkainasettelu.  Niin tässäkin trollauksessa.

Trollaaajat ktyypillisesti esittävät – usein aggressiiviseen sävyyn – heidän mielipiteitään vastaavat tutkimukset, teoriat tai autoritatiiviset tulkinnat vuorenvarmoina totuuksina, joita ei voi kiistää. ”Tässä videossa kaikki on kuvattu, jokainen näkee mistä on kyse.” ”Näin tiedettä tehdään.” ”Tämä on moderni esitys asiasta.” ”Johtavat läntiset instituutiot toimivat tämän tiedon varassa.”

Alitrollin "asiantuntemuksen" pohjalta Amazon ei ole yhtään mitään kun taas  Alibabaan alitrolli koplasi  Venäjän, Petsamon, arktisen neuvoston ja tietysti Kiinan.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

Keijona kirjoitti:
Verkkojättiläis aihetta sivuten, kun ei jaksa omaa kesksutelua tälle avata.

Oletteko ajateleet,  että nettiaddicteille  on suomessa vain kaksi diileriä joilla oma välitys verkko, Telia ja Elisa, millä sitä riippuvuutta ruokkivat, dataa diilaa?

Onhan se addictien avulla rikastuminen ja riisto härskiä. Myydään tuotetta  ylihintaan valehdellen, mainoksessa lukee että 200 huiput, mutta todellinen nopeus joskus vain 2 .Takuuta ei ole  ja rahoja ei palauteta. Mitäs jos autokauppias myisi auton samalla tavoin? 

Noh addicteja ja riippuvuuksia on  aina hyväksikäytetty, ikuisen kasvun osake voitto diilerit siinä tietenkin härskeimpiä. Rahalla ei ole moraalia, joten moraalia ei ole rahan perässä juoksijallakaan. 

...

Meidät on opetettu näyttö- ja vertailutalousmoodiin - kuluttamalla kasvuhokeman tahdissa. Markkinointi ja mainonta auttavat epätietoisia epäröijiä - luoden tarpeita ja verkkokauppa toi kaupan kotisohvalle, kuten totesitkin. Helppoa ja kätevää. Suomessa ylikulutuspäivä saavutetaan toukokuun aikana. 

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä2619

Ilkka Luoma kirjoitti:

Meidät on opetettu näyttö- ja vertailutalousmoodiin - kuluttamalla kasvuhokeman tahdissa.

...

Tuon mitään tarkoitamattoman kökköhokema  "näyttö- ja vertailutalouden"  googlettamalla selviää, että yksi pietarilainen alitrolli paikkaa sillä heikkoa sanavarastoaan.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

Graf: ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ekovelkap%C3%A4iv%C3%A4

Tuo paljolti kulutuksen näyttö- ja vertailutalouteen  liittyvä kasvuhokema ilmentyy hyvin tässä - maailmallisesti:

https://wwf.fi/uutiset/2019/07/maailma-on-tanaan-kuluttanut-loppuun-uusi...

Ja

Suomen osalta:

~ https://wwf.fi/uhat/ylikulutus/  - 

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä2619

Ilkka Luoma kirjoitti:
Graf: ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ekovelkap%C3%A4iv%C3%A4

Tuo paljolti kulutuksen näyttö- ja vertailutalouteen  liittyvä kasvuhokema ilmentyy hyvin tässä - maailmallisesti:

https://wwf.fi/uutiset/2019/07/maailma-on-tanaan-kuluttanut-loppuun-uusi...

Ja

Suomen osalta:

~ https://wwf.fi/uhat/ylikulutus/  - 

...

Valitan - noille  itse keksimillesi sanoille ( näyttö- ja vertailutalous, kasvuhokema)  ei ole olemassa merkitystä.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

ID10T
Seuraa 
Viestejä26996

Keijona kirjoitti:

Oletteko ajateleet,  että nettiaddicteille  on suomessa vain kaksi diileriä joilla oma välitys verkko, Telia ja Elisa, millä sitä riippuvuutta ruokkivat, dataa diilaa?

He ovat verkon rakentaneet, joten he kai siitä eniten hyötyvät, vaikka vuokraavatkin verkkoaan muille. Minusta tämä on täysin loogista.

VR:kin diilaa ratayhteyksiä täysin suvereenisti, sillä kun ei ole kilpailijoita alalla ensinkään :)

Keijona kirjoitti:

Onhan se addictien avulla rikastuminen ja riisto härskiä. Myydään tuotetta  ylihintaan valehdellen, mainoksessa lukee että 200 huiput, mutta todellinen nopeus joskus vain 2 .Takuuta ei ole  ja rahoja ei palauteta. Mitäs jos autokauppias myisi auton samalla tavoin?

Nettiyhteyksissä myydään aina teoreettisia nopeuksia. Ei minkään kaupungin sisäänajoväylien loppupäässäkään voi satasta ajaa ruuhka-aikoina.

Keijona kirjoitti:

Noh addicteja ja riippuvuuksia on  aina hyväksikäytetty, ikuisen kasvun osake voitto diilerit siinä tietenkin härskeimpiä. Rahalla ei ole moraalia, joten moraalia ei ole rahan perässä juoksijallakaan. 

Kaupankäynti on aina hyväksikäyttöä. Kukaan ei myy mitään nollakatteella. Ei nettiyhteyksien myynti ole poikkeus.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

Kuva: ~ https://www.tivi.fi/uutiset/verkkokauppa-kasvaa-vauhdilla-suomalaisten-s...  - 

..

 HS ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006487837.html - 

"Verkkokauppa lähti rajuun kasvuun: Kesko myy yhtä paljon viikossa kuin aikaisemmin kuukaudessa – Kuinka pysyvästä ilmiöstä on kyse?"

..

Kommentti  28.4.2020 - 9:46

Kulutushypestä vähentämisen vastuullisuuteen

Nykyinen kulutustalouden kasvuhokema synnytti jo äidinmaitoon tuon ostamisen ihanuuden, tavaroiden hypistelyn ja tarpeiden syntymisen jopa hetkessä kaupan ostoslaarin edessä tai taitavalla mainoskampanjalla - vrt. Lidl-lenkkarit.

Nyt kun hypistelyä toppuutellaan ja osa kansakunnasta on rajattu koteihin, joissa kuitenkin liki joka "savussa" on jokin nettiyhteys - eli yhteys verkkokauppaan. Tänään liki jokaisesta kännykästä on yhteys maailmallisuuteen!

"Kuvallinen hypistely" ei levitä Koronaa, ja on niin helppoa klikkailla rukseja tavarakohtiin, jotka näkyvät edustavina verkkokaupan kuvissa - riittävin kehulausein.

Maailmalla on kaksi alan jättiläistä - ehkä se suurin - Alibaba Kiinasta (ollen kauppa-alusta) ja Amazon US' sta (ollen jo lähes kaikkea bittimaailmassa). No, kisailkoot ykköstilasta. Oleellista on ostamisen helppous, joka taas toisaalta on synnyttänyt Postillekin töitä - tosin ei enää monopolissa, näin valtiollinen toimija joutuu terhakoitumaan. Postilla on edelleen myös yhteiskuntavelvoitteita.

Verkkokauppa loi massiivisen tavaravirran - suuntaan ja toiseen, kun kuluttaja palauttaa "päälle sopimattomia" kenkiä, housuja, paitoja .. . Verkkokauppa loi kilpailutilanteessa "ilmaisen palautuksen". Esimerkiksi R-Kioskeissa tuo meno-paluu virta on hyvin havaittavissa!

 Verkkokauppaan on luotu kuluttajalle myös lakiin ja säädöksiin perustuvia oikeuksia! > [2]

..

EKSTRA

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kirpputori-on-trendipaikka.html - 

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

ID10T kirjoitti:
Keijona kirjoitti:

Oletteko ajateleet,  että nettiaddicteille  on suomessa vain kaksi diileriä joilla oma välitys verkko, Telia ja Elisa, millä sitä riippuvuutta ruokkivat, dataa diilaa?

He ovat verkon rakentaneet, joten he kai siitä eniten hyötyvät, vaikka vuokraavatkin verkkoaan muille. Minusta tämä on täysin loogista.

VR:kin diilaa ratayhteyksiä täysin suvereenisti, sillä kun ei ole kilpailijoita alalla ensinkään :)

Keijona kirjoitti:

Onhan se addictien avulla rikastuminen ja riisto härskiä. Myydään tuotetta  ylihintaan valehdellen, mainoksessa lukee että 200 huiput, mutta todellinen nopeus joskus vain 2 .Takuuta ei ole  ja rahoja ei palauteta. Mitäs jos autokauppias myisi auton samalla tavoin?

Nettiyhteyksissä myydään aina teoreettisia nopeuksia. Ei minkään kaupungin sisäänajoväylien loppupäässäkään voi satasta ajaa ruuhka-aikoina.

Keijona kirjoitti:

Noh addicteja ja riippuvuuksia on  aina hyväksikäytetty, ikuisen kasvun osake voitto diilerit siinä tietenkin härskeimpiä. Rahalla ei ole moraalia, joten moraalia ei ole rahan perässä juoksijallakaan. 

Kaupankäynti on aina hyväksikäyttöä. Kukaan ei myy mitään nollakatteella. Ei nettiyhteyksien myynti ole poikkeus.

...

HS-ote: " ... Miksipä ei hymyilisi, sillä onhan hänen kuntansa juuri saanut mailleen maailman rikkaimman miehen ... "

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006611380.html  - 

..

1 - Läntisten mittareiden mukaan Amazonin perustaja-omistaja Jeff Bezos voisi olla "maailman rikkain". Maailman suurin de facto verkkokauppa-alusta lienee kuitenkin kiinalainen Alibaba, jonka perustaja-omistaja Jack Ma voisi taas olla itäisin mittarein "maailman rikkain"? Entä mitä rikkaus oikeastaan merkitseekään, näin ainakin kiinalaiset ovat nyt ryhtyneet miettimään sitä mitä Kiinan nykyisen nousun käynnistäjä Deng Xiaoping tarkoitti kehotteellaan: "Menkää ja rikastukaa!" ---
..

Alibaba myi ”sinkkujen päivän” iltaan mennessä melkein yhtä paljon tavaraa kuin Amazon koko kolmannella vuosineljänneksellä*
https://www.hs.fi/talous/art-2000006304148.html -
..

Maailma verkottuu, kauppa on taskussa ja yhteydet ulottuvat jo kauas Kiinaan, jossa sijaitsee maailman liukuhihna, jonne monet läntisen tehtaat menivät lähinnä kolmen syyn vuoksi - halpa, työteliäs ja lakkoilematon toveri, maailman suurin markkina heti tehtaan oven ulkopuolella sekä aikanaan olemattomat ympäristölait - nämä olivat houkuttelevia tekijöitä - ja nyt Kiina valmistaa kaiken sen halvemmalla, mitä aiemmin tehtiin myös lännessä ja vähän vielä lisääkin - kiinalainen kuuntelee kuluttajaa ja oppii nopeasti.

Verkkojättiläisten kamppailu – idän ja lännen välillä. Maailman suurimmat ottelevat paikasta kuluttajien kukkaroissa – kiinalainen verkkokauppa Alibaba on jättiläinen, kuten myös amerikkalainen uranuurtaja – kirjakaupasta lähtenyt Amazon, jonka tasearvo käväisi yli biljoonassa dollarissa. Alibaban tasearvoa on vaikea määritellä todellisuudessa, se ollen kuitenkin tavaravolyymiltaan maailman suurin >

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

ID10T kirjoitti:
Keijona kirjoitti:

Oletteko ajateleet,  että nettiaddicteille  on suomessa vain kaksi diileriä joilla oma välitys verkko, Telia ja Elisa, millä sitä riippuvuutta ruokkivat, dataa diilaa?

He ovat verkon rakentaneet, joten he kai siitä eniten hyötyvät, vaikka vuokraavatkin verkkoaan muille. Minusta tämä on täysin loogista.

VR:kin diilaa ratayhteyksiä täysin suvereenisti, sillä kun ei ole kilpailijoita alalla ensinkään :)

Keijona kirjoitti:

Onhan se addictien avulla rikastuminen ja riisto härskiä. Myydään tuotetta  ylihintaan valehdellen, mainoksessa lukee että 200 huiput, mutta todellinen nopeus joskus vain 2 .Takuuta ei ole  ja rahoja ei palauteta. Mitäs jos autokauppias myisi auton samalla tavoin?

Nettiyhteyksissä myydään aina teoreettisia nopeuksia. Ei minkään kaupungin sisäänajoväylien loppupäässäkään voi satasta ajaa ruuhka-aikoina.

Keijona kirjoitti:

Noh addicteja ja riippuvuuksia on  aina hyväksikäytetty, ikuisen kasvun osake voitto diilerit siinä tietenkin härskeimpiä. Rahalla ei ole moraalia, joten moraalia ei ole rahan perässä juoksijallakaan. 

Kaupankäynti on aina hyväksikäyttöä. Kukaan ei myy mitään nollakatteella. Ei nettiyhteyksien myynti ole poikkeus.

...

Kiina on vuosituhansia vanha korkeakulttuuri, joka muuttui puhemieheksi yltäneen Mao Zedong' in ja oman sisällissotansa myötä kommunistiseksi - maolaiseksi, kaikkine kokeiluineen toveriaatteesta, jossa "kaikilla olisi tasapäisinä hyvä olo ja kohtuullinen elämä".
.
HS-otsikko: "Miljardööri Jack Ma pilkkasi Kiinan pankkeja, ja pian sen jälkeen hän katosi – syynä on se, että Man yritys oli uhka Kiinan pankkijärjestelmälle"
.

Maailma muuttui Kiinan sisällissodan ja sen pitkän marssin kokeneen Deng Xiaoping' in myötä. Deng aloitti maailmanhistorian suurimman ja nopeimman muutosprosessin ja tänään 1,4 miljardinen Kiinan kansa on maailman suurin talous (IMF - bkt/PPP - 2015).

Deng oli kannustanut kiinalaisia: "Menkää ja rikastukaa"

Näin kävi ja monet ylsivät miljardööreiksi, kuten Jack Ma, joka alun epäonnistumisistaan huolimatta oivalsi verkkojen merkityksen ja uteliaat kiinalaiset vastasivat kutsuun. Verkko-alusta Alibabasta tuli suurin. Kun kiinalaiset ovat innokkaita kännyköiden käyttäjiä - syntyi helposti suurimmat kuluttajarahavirrat, ja niiden hallintaan maksujärjestelmät.

Kaikki tämä - verkkokaupat, verkkoalustat kuin maksu- ja tilastointijärjestelmät kutoutuivat yhteen myös tilaus- ja logistiikkaosien kanssa. Näin syntyi maailman suurin yhtenäinen kauppa-alusta, jossa raha liikkui, keräytyi ja vaihtoi tiliosoitetta. Oli myös syntymässä Kiinan voimapankkien kilpailija.

Suomessa koettiin samankaltainen ilmiö jo 1999, kun Dynexco yhtiö oivalsi, että pankit voidaan kuluttajan näkökulmasta kiertää ja poistaa muun muassa tuolloin monille kiusalliset, mutta pankeille hyödylliset "pankkipäivät".

Dynexco oli "kauppa-alusta", se loi mahdollisuuden maksaa kännykällä - se oli suora rahansiirto kuluttajalta tuottajan tilille, joka olikin Dynexcossa. Näin mennen Dynexco olisi noussut kilpailijaksi perinnepankeille. Tämä pioneerityö ja tuotekehitys maksoivat kymmeniä miljoonia - markkoja.

Visa ja suuret pankit eivät tykänneet Dynexcosta

Dynexco oli ikään kuin Alibay, mutta Suomessa. Kiinalainen ZTE oli näkemästään hyvin kiinnostunut, olisi halunnut yhteistyötä. Dynexco ei reagoinut, mutta idea siirtyi Kiinaan jo vuonna 2001!

.
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007872187.html -
.

...
26677

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008368865.html

IS: "Verkkokauppajättien kisa kovenee: Alibaba investoi Eurooppaan – Amazon johtaa läntisessä Euroopassa"

IS-ote: " ... Merkille pantavaa kilpailuasetelmassa on, että koronaviruspandemian aikana vilkastuneesta verkkokaupasta huolimatta Amazonin markkinaosuus ei kuitenkaan kasvanut. Alibaba sen sijaan kasvatti osuuttaan viime vuonna lähes kolme prosenttia ja edellisvuonna kaksi prosenttia. ... "

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Turnipsiko
Seuraa 
Viestejä4358

myös ebay on iso verkkoalusta monenlaiselle romulle

ja pari muutakin isoa toimijaa.. laajempi kokonaiskatsaus soisi

sinulle enempi sosiaalipisteitä

Propellerhead
Seuraa 
Viestejä4931

jaho kirjoitti:
Eikös tämä juttu jo poistettu kertalleen? Laittaisit vain linkin sinne blogiisi, blogimuodossa on helpompi lukea kun copypastea keskustelupalstalle. Ja siellä on keskustelijatkin samanmielisiä.

Mutta kun Ilkka Luoman rahantulo riippuu ihan siitä, kuinka moneen paikkaan suoltaa tuota Venäjä & Kiina propagandaansa.

Nyt on jo ottanut täällä käyttöönsä useita nimimerkkejä, eli keskustelee pääasiassa siis itsensä kanssa! Siitäkin kai saa lisää bonuksia!?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

Propellerhead kirjoitti:
jaho kirjoitti:
Eikös tämä juttu jo poistettu kertalleen? Laittaisit vain linkin sinne blogiisi, blogimuodossa on helpompi lukea kun copypastea keskustelupalstalle. Ja siellä on keskustelijatkin samanmielisiä.

Mutta kun Ilkka Luoman rahantulo riippuu ihan siitä, kuinka moneen paikkaan suoltaa tuota Venäjä & Kiina propagandaansa.

Nyt on jo ottanut täällä käyttöönsä useita nimimerkkejä, eli keskustelee pääasiassa siis itsensä kanssa! Siitäkin kai saa lisää bonuksia!?

...

Väität minun käyttävän useita nimimerkkejä TIEDE Keskusteluissa. Voitko esittää varmat todisteet väitteellesi, muutoin väitteesi on toisen mustamaalaamista, jopa vihapuheen muotoon maalattua parjaamista, josta yleensä syntyy seurauksia. Eli kerrotko nyt todistein ne nimimerkit, joita väität minun täällä käyttävän. 

..

Parasta olisi aina, jos olisi sanottaa asiapitoisesti - kriittisestikin - itse avausaiheesta.

...

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat