Seuraa 
Viestejä21776

Joko voi korvata pelitornin tuollaisella muutaman kilon läppiksellä?

Olen pari sukupolvea jo käynyt läpi, mutta vielä on jäänyt puutteita. Edellinen predator oli jo lähellä hyvää, ja työkoneeksi raskaaseen ajoon yhä tosi hyvä. Pelatessa raskaimpia pelejä ei akku yksin antanut riittävää potkua, joten virtajohto oli pakko kytkeä pelatessa. Keskiraskaissa peleissä kaikki toimi bueno, mutta akun kesto ihan paria tuntia pelatessa. Toki latauskin puolituntinen. Myös koneen 6kg tekee tosta ennemmin siirrettävän kuin kannettavan.

Edellisen specsiä: 980M, i7-6700hq, ddr4 x 48gt (@2666), full hd 60hz 1ms viiveellä ja 2 x 256gb m.2 samsungin Ssd. Oli hyvä ostattaessa/ kootessa ja yhä pyörii kaikki päheästi.

Uudessa specsei: i7-8750H, 16DDR4 (@3200), GTX 1070 (8gb g-sync), akku 8- kennoinen 86Wh, levyt 2 x 512gb m.2 SSD (ei samusung, nyyh) ja näyttä on joku 120hz, muuten ole varma onko fullHD, 2.5k vai 4k. Ei niin väliä, koska saa isoon 2.5k pelinäyttöön hyvin kii. Paino alle 4kg.

Muut ostellut uuden sukupolven peliläppiksiä? Kokemuksia?

Näyttäis menevän jo aika tiukkaa rautaa kevyeeseen pakettiin, eikä noiden hinnatkaan mahdottomia ole. 2-3 topoa hyvään, 3-5 huippuun, mutta jo tonnilla saa peliläppiksen, mutta vähän heikompana ja oleellisesti lyhyemmällä käyttöiällä.

Ylihuomen napsuu ovelle. Katsotaan onko toi niin hyvä kun specsit antaisi ymmärtää.
Eiköhän uys BF ihan nätisti pyöri.

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

On päheetä rautaa ja akkukin tuntuu siedettävältä. IPS-paneeli on muuten huippu, mutta saisi olla antavampi sivustaseuraajille.

Täytyy oikein katsoa mitä tykkää kunnon stressitesteistä ja mitä akku sanoo kun ottaa näyttiksestä kaikki tehot irti.
Saattaa lähteä asialliset pisteet testeissä.

Vielä en uskalla sanoa korvaako pelitornin, mutta yli tonnin halvempi on kuin vastaavista koottu torni plus 800e näyttö.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

Mikä peliläppäri on halvempi kun vastaavista osista koottu torni? Yleensä hinta on reilusti korkeempi, mikä ei puolla läppäriä paitsi tietty jos tarve siirrellä usein.

Vierailija

mdmx kirjoitti:
Mikä peliläppäri on halvempi kun vastaavista osista koottu torni? Yleensä hinta on reilusti korkeempi, mikä ei puolla läppäriä paitsi tietty jos tarve siirrellä usein.

En ole jaksanut osien hintoja googlata ja kohta 2 vuotta edellisestä kasauksesta. Silloin meni 2500e torniin ja näyttöön. En näe että olisi hinnat pudonnut, mikäli ostaa uusinta ja kalleinta palikkaa.

Samoilla paloilla torni olisi ehkä 1600e luokkaa plus se näyttö 600-800e, jos kokoaa nkyisen HP Omenin, jonka siis ostin ja juuri otin käyttöön.

Intel Core i7-8750H, 512 SSD m.2, Nvidia GeForce GTX 1070 8 GB G-SYNC, DDR4 2 x 16 (@2666) ja 120hz ips g-sync paneeli.

En ole varma saako tuota konetta noilla minimivaatimuksilla koottua alle 1200e, koska näyttö imee sen 800e (tosin olisi 144hz g-sync 27").

Läppis oli kelvollisen pelihiiren kanssa silti karvan alle pari tonnia, kun osu hyvä tarjous kohdalle.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/25428/kkhvx/OMEN-By-HP-17-an103n...

Saako noi osat muka sitten kokoamalla enää edullisemmin? En usko, koska ne kirotut pelinäytöt ovat 700-1800e.

Vierailija

Jotenkin tuntuma olisi, että uuden sukupolven peliläppärit ovat melko hyvin kasattuja hinta ja laatu huomioiden yhdessä kovin kannattava ostos.
4 vuotta sitten läppäriin sai laittaa 4000e, jotta olisi ollut hyvää rautaa, kun tornin kasasi karvan alle 2000e. Nyt on erot kaventuneet kovin, isoin syy mielestäni uusien laatunäyttöjen rasvaiset hinnat.

17" 120hz IPS g-sync (3ms viiveellä) ei ole toki sama kuin 144hz 1ms 27" 2,5k, mutta näyttää tässäkin pelit hyviltä, ihan selvästi laatunäyttö tähän läppäriinkin saatu kiinni.

Vierailija

Sen verran piti nyt googlata, että 400e prossu, 500e näyttis, 200e kotelo, 150e muistit (hiukan vikkelämpänä tosin) ja 300e kovot eikä toi vielä riitä edes itse torniin, mm. äänet, näppikset, hiiret ja asemat uupuu vielä. Päälle tonnin näyttö, niin ei vaan kannata nykyään nähdä vaivaa koota kokonaan uusi. Päivittämisessä se säästö tulee, koska läppikset ei vain taivu tornien tavoin jatkuvaan pikkupäivitykseen.

Kaksi vuotta tämä on hyvä kone, siitä 2 vuotta lisää on vielä kelvollinen ja pyörittänee vielä silloinkin uusia pelejä yskimättä. Edellinen 2400e predator on vuodelta 2016, eikä ole yhtään sekään vanhentunut käsiin, vaan palvelee pojan pelikoneena mainiosti.

Vierailija

2.5k resosta joutui hintasyistä tinkimään, joten 120hz fullHD on nyt tyytyminen. on tuolla varastossa onneksi 144hz kunnon 27" pelinäyttö, jonka rullaamiseen tässä läppiksessä potku taitaa vielä riittää iloisesti.

Vierailija

Kovasti on Omen saanut arvosteluissa kehuja, ja itselläni on eka Intelin 6-ytiminen prossu nyt kiinni.

2.5k näytöllä peliläppisten hinta kipuaa jo 3000 yli, joten 1899 huntin hiiren kanssa oli mielestäni halpa. Tai ainakin vastinetta rahalle, jos halpa on liioittelua parin tonnin läppiksestä puhuttaessa. 4k peliläppis onkin jo hinnaltaan sen saman 4k euroissa. Ei enää niin hyvä diili. Tuossa luokassa itse koottu torni toki vielä läppikset pesee.
Ei vaan taida olla vieläkään kelvollisia 4k pelinäyttöjä kuluttajahinnoin, joutuu venttailla parit joulut luultavasti 165hz 29" g-syncattua 4k-pelinäyttöä, joka irtoaa alle tonnin (tai on edes olemassa).

Vierailija

mdmx kirjoitti:
Tarviihan se sama näyttö läppärin kaveriks ostaa jos kerran tarvii 800-1000€ pelinäytön. :)

Mut joo, ero on kaventunu selkeesti.

Onneksi on yksi 800e näyttö lojumassa viime joululta. ;)

Näiden päivitettävyys on myös paratunut huimasti muutamassa vuodessa. Esim muistit ja kovot on tosi helppo vaihtaa ja paikkoja riittää ku jehkujen paratiisissa. Saa 2 erillistä m.2 kiinni ja päälle 2.5 tuumaisen. Muistia saa laajennettua 64 asti parissa minuutissa. Lisäksi tykkään ottaa nettiin tuplabuusterilla satasen kuitua myöden ja lisäksi sama 100 puhelimesta wifillä.

Olin itsekin yllättynyt hinnan ja laadun kohtaamisesta näinkin kivasti.

Vain se vähintään 27" oikea pelinäyttö puuttuu ja reson ja hertsien nosto 2,5k tai 4k maksaa läppiksissä yhä mansikoita. Lisäksi on hyödytöntä, sillä 4k-pelaaminen vaatisi ainakin pari gtx 1070 rinnakkain, jotka ei läppäriin sovi sisälle. Tuo 2-4 highend-näyttistä on muutenkin jo melko tarpeetonta tuhlaamista. Jos 1080ti tai titan ei riitä, on isillä liikaa rahaa.

Vierailija

Ennenhän se on ollut alienware tai ei mitään. Pari vuotta sitten acer predator pesas hintalaadussa ohi soiden ja nyt on joku 7 suurta vamistajaa kilpailemassa peliläppismarkkinoista, joten kilpailu saa pojat yrittämään tosissaan ja hinnat kohtuullistuu. Tämä HP:n Omen on tämän joulun paras parin tonnin kone ehdottomasti.

Vierailija

Pannaan illalla firestrike laulamaan ja katsoo miten poika suoriutuu. Eiköhän näillä osilla fullHD rullaa kivasti.

On muuten eka peliläppis, johon en ehdottomasti vaadi ulkoista näppistä, on yllärihyvä pelaamiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat