Seuraa 
Viestejä4788

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260846-tiedemaa-saa-tiedepresidentin-pienen-tauon-jalkeen

Uusi Brasilian työväenpuolueen presidenttiehdokas akateemikko, ex-ministeri, -yliopistinrehtori ja -pornestari  Fernando Haddad.

" Erinomaista: akateemikko ja yliopistonrehtori Fernando Haddad teki Sao Pulon pormestariaikanaan osaltaan kaupungista yhden maailman tiedepääkupungeista.

Ignacio Lula da Silva itsekään tästä tuskin tykkää kauheasti kyttyräää...

https://yle.fi/uutiset/3-10399430

Brasilian ennakkosuosikin tilalle uusi ehdokas Fernando Haddad

Brasilian vaalituomioistuin ei sallinut entisen presidentin Lula da Silvan ehdokkuutta.

Brasilia12.9.2018 klo 01:08päivitetty 12.9.2018 klo 01:13

Brasiliassa presidentin vaalien ennakkosuosikki, 72-vuotaias Luiz Inácio Lula da Silva luopuu ehdokkuudestaan. Lula on nimennyt sijaisehdokkaakseen Sao Paolon kaupungin entisen pormestarin Fernando Haddadin.

55-vuotias Haddad oli myös Lulan varapresidenttiehdokas. Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä Lulan ja Dilma Rousseffin hallituksissa.

Haddad on koulutukseltaan asianajaja, jolla on myös taloustieteiden maisterin ja filosofian tohtorin tutkinnot. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Haddadin varapresidenttiehdokkaana on 37-vuotias kommunisti Manuela d'Ávila.

Työväenpuolue julisti taistelun alkaneen: "Haddad on Lula." Puolue mainosti häntä myös Lulan ministerinä, asianajajana ja ystävänä.

Maan vaalituomioistuin ei salli entisen presidentin Lulan ehdokkuutta korruptio- ja rahanpesutuomioiden vuoksi. Lulalle on määrätty 12 vuoden vankeusrangaistus ja hän on nyt vankilassa.

Oikeus oli määrännyt sijaisehdokkaan asettamiselle määräajan. Se päättyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

Vasemmistolainen Lula on ollut mielipidemittausten mukaan ennakkosuosikki lokakuun presidentinvaaleihin. Haddadin suosio oli viimeisimmässä mittauksessa vain noin yhdeksän prosentin luokkaa.

Haddadin suosion uskotaan nousevan, koska hän on nyt myös julkisesti Lulan suosikki.

http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258721-pormestarikoulussa-harvardissa#comment-3917216

https://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Haddad

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokkura
Seuraa 
Viestejä4788

Paskat.

Bolsunaru voitti...

https://yle.fi/uutiset/3-10480298

" Brasilia saa äärioikeistolaisen presidentin Jair Bolsonaron

Bolsonaro on voittanut presidentinvaalien toisen kierroksen, hän sai yli 55 prosentin kannatuksen.

Brasilia

29.10.2018 klo 02:27

Äärioikeistolaisesta Jair Bolsonarosta on tulossa Brasilian seuraava presidentti. Vaalien toisella kierroksella hän on saanut 55,18 prosenttia äänistä, kun lähes kaikki äänet (99,7 %) on laskettu.

63-vuotias Bolsonaro korvaa nykyisen presidentin Michel Temerin tammikuun 1. päivänä ja toimii maan presidenttinä seuraavat vuodet aina vuoteen 2022 saakka.

Bolsonaro on entinen armeijan kapteeni. Hän on avoimesti ilmoittanut ihailevansa Brasilian vuosien 1964–1985 sotilasdiktatuurin aikaa. Hän on myös herättänyt huomiota nais- ja vähemmistövihamielisillä lausunnoillaan. Hän on muun muassa arvioinut kilpailevan naiskansanedustajan olevan "liian ruma raiskattavaksi".

Bolsonaro on ollut kovasanainen ehdokas. Hän jättää puheillaan jopa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin varjoonsa.

Monille äänestäjille Bolsonaro on kuitenkin mieluinen vaihtoehto, sillä vasemmistolaiset peresidentit ovat hallinneet maata vuosina 2003–2016.

Vaalien ensimmäisellä kierroksella Bolsonaro keräsi yli 46 prosenttia äänistä.

Haddad aikoo jatkaa vapauden puolustamista

Bolsonaron toisen kierroksen vastaehdokas vasemmiston Fernando Haddad sai 44,82 prosenttia annetuista äänistä, kun lähes kaikki äänet (99,7 %) oli laskettu. Haddad oli vaalien ennakkosuosikin ja vankilassa istuvan ex-presidentti Luiz Inácio Lula da Silvan suosittelema ehdokas. Maan vaalituomioistuin ei sallinut Lulan ehdokkuutta korruptio- ja rahanpesutuomioiden vuoksi.

Vaalit hävinnyt Haddad sanoo jatkavansa häntä äänestäneiden 45 miljoonan ihmisen vapauden puolustamista. Vaalit voittanut äärioikeistolainen Jair Bolsonaro on aiemmin vannonut lähe

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat