Seuraa 
Viestejä1033

NYT ylittivät hyysärin tiedetädit jo itsensäkin:

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005826476.html

Ja vesi nousee 58 metriä ...

Muistuttaa ympäristönmuutoksen professori Atte Korholan taannoista kertomusta Petteri Taalaksesta joka tuli Saksasta kuulemasta äärialarmistia ja "silmät loistaen kertoi merenpinnan nousevan kuusi metriä".

No, tätöset pistävät kerralla uuden pilkun paikan.

Ikävä kyllä teorialle, mutta antarktisen jää senkun kasvaa. Wilkinsin hylllyn alla, josta säännöllisin välein lohkeaa jäätä, on aktiivinen tulivuori.

Taivas putoaa, mutta onneksi juttu on maksumuurin takana niin ei pelota, näin näille pitäisikin aina tehdä. Jos joku on niin hullu että tuosta maksaa, oma vikansa jos menee yöunet.

Sivut

Kommentit (127)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä50434

"Category 6 hurricanes? Future storms will be increasingly violent

The 21st century is not only projected to see more hurricanes, but also ones so extreme that scientists might need to create a new category to classify them.

A new computer model, created at the National Oceanic and Atmospheric Administration’s (NOAA's) Geophysical Fluid Dynamics Laboratory, can provide unprecedentedly detailed forecasts of tropical storms in both past and future environments by simulating interactions between meteorological forces, like the atmosphere and oceans.

Recently, a team led by NOAA researcher Kieran Bhatia used the technology to glimpse the future and see how a warming climate might affect tropical storms across the globe. The sight was unsettling.

For 2016 to 2035, the projections showed an 11% increase in hurricanes of categories 3, 4, and 5, compared to the late 20th century. That increase jumped to 20% by the end of the 21st century.

Alarmingly, the intensity of some storms is projected to be off the charts."

https://bigthink.com/stephen-johnson/category-6-hurricanes-computer-mode... .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä50434

Kaikkia meitä pitää syyttää.

"Washington Post syytti pääkirjoituksessaan presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta siitä, että ihmisten osuutta ilmastonmuutokseen ja yrityksiä siihen liittyvien riskien torjumiseksi vähätellään.

Trump on lehden mukaan jättänyt huomioimatta ilmastonmuutoksen muun muassa aikeillaan perääntyä liittovaltion metaania koskevista säännöksistä. Kirjoituksessa todettiin, ettei yhden sääilmiön laittaminen ilmastonmuutoksen piikkiin ole välttämättä mielekästä, mutta siinä viitattiin myös useisiin tieteellisiin tutkimuksiin, joiden mukaan ääri-ilmiöt yleistyvät ilmaston lämpenemisen seurauksena."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005827023.html .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä50434

jussipussi kirjoitti:
"Ihmiskunnan syytämä hiilidioksidi 

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005826476.html .

 "Bensalle ja dieselille täyskielto jo vuonna 2045? Näillä keinoilla voitaisiin mullistaa koko Suomen liikenne ja päästöt

Päättäjiltä vaaditaan radikaaleja ratkaisuja liikenteen päästöjen nollaamiseksi, kertoo tuore raportti."

https://yle.fi/uutiset/3-10401935 .

Thor Hammer
Seuraa 
Viestejä1033

No, Florence laimeni ykköskategorian vienoksi tuuleksi, lasten leikkiämpäri hiekkalaatikolla kaatui?

Noita on ollut vuosittain niin kauan kuin muistan, itsekin olen ollut kahdessa Floridassa, tuuli tosiaan hieman.

Hirmumyrskyt ovat todellisuudessa vähentyneet (Landsea et al).

Sosialistilehti Washington Post pistää myrskytkin Trumpin piikkiin, mahtava mies. Vanhuudenhöperöt "tähtitoimittajat" joiden saavutukset onnenkantamois-Nixonin ( joku kertoi näille) jälkeen ovat yhtä runsaat kuin italialaisten uroteot toisessa maailmansodassa.

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä22353

Matthew 2016 kuitenkin repi Carolinaa pahasti.

Etelämantereesta irtoaa USA osavaltion ja uudenmaan kokoisia lohkareita...meinaako Moskovan Moska että se ei nosta veden korkeutta ?

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Thor Hammer
Seuraa 
Viestejä1033

Juu, varmasti mullistuisikin, kun fillarilla lumihangessa sotkettaisiin.

Toisessa uutisessa joku nörtti sanoo, että fossiiliset korvataan digitalisoinnilla. Nörtti pizzan haukkaamisen ohessa näpäyttää enter ja johan lämpenee. Ai, mutta eihän pizza paistu tietokoneella ...

Odottakaas kun oppi-isä Toukon perse taas kestää istumisen ruotsinmatkan jälkeen ...

Thor Hammer
Seuraa 
Viestejä1033

Hysteriaa levitetään jokavuotisilla ilmiöillä. Myrsky laantui vienoksi tuulikdi ja ylenantokin paasaa juuri kuin olisi maailmanloppu tulossa. Stasi-kgb -agenda uhattuna kun Trumplandia ei mene uskoon mukaan?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä50434

Thor Hammer kirjoitti:
Uutinen kuin Alinan pieru, toinen puoli paskaa.
Pääsi pieru mutta jäipähän toinen.

"Pian hurrikaan Florencen riepottelemaksi joutuva Pohjois-Carolinan osavaltio on yksi Yhdysvaltain sianlihatuotannon keskuksista.

Osavaltion 2 300 sikatilaa kasvattaa noin yhdeksää miljoonaa sikaa. Se tarkoittaa, että myös sianulostetta osavaltiossa riittää. Vuodessa sitä syntyy 4,5 miljardia kiloa eli 45 000 tonnia, kirjoittaa Quartz.

Lanta säilytetään sikatiloilla jalkapallokentän kokoisissa avoaltaissa. Se tarkoittaa, että Florencen pyörityksessä ulostealtaista voi tulla todella iso kansanterveydellinen riski.

Myrkyn ennustetaan iskevän Pohjois-Carolinaan tänään torstaina tai perjantaina, ja ulostealtaat ovat juuri myrskyn reitillä. Paikallinen maatalousalan lehti onkin kehottanut sikatilallisia valmistautumaan myrskyn tuloon.

Tämä on nähty ennenkin, Quartz kirjoittaa. Vuonna 2016 hurrikaani Matthew hukutti 14 sianulosteallasta. Ennen myrskun maihinnousua jotkin sikatilalliset pumppasivat altaitaan tyhjemmiksi ja kuljettivat lantaa muuanne vähentääkseen tuhoa.

Vuoden 1999 hurrikaani Floyd oli paljon pahempi; silloin kymmenet avoaltaat tulivat yli ja monen seinät romahtivat. Ulosteliemi päätyi lopulta murto- ja suistovesiin, jonka jälkeen sitä epäiltiin sinilevän lisääntymisestä ja kalakuolemista.

Sianuloste ja tulvavedet ovat myrkyllinen coctail, ja sen pelätään myös pilaavan osavaltion pohjavedet."

https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/hurrikaani-florencella-voi... .

Bakteerikammoisia voisi kokolaialla iljettää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat