Seuraa 
Viestejä7

Esimerkiksi Tiede-lehden uutisoinnista voi nostaa artikkelin "Metsittyminen peittoaa kadon". Siinä esitetään kaikille muille löytämilleni tieteellisille artikkeleille vastakkainen näkemys metsäkadon olevan vain tilastointiharhaa. Jopa samojen tutkijoiden tekemät tutkimukset ovat tätä vastaan, saati sitten muiden:
http://science.sciencemag.org/content/342/6160/850
http://science.sciencemag.org/content/sci/361/6407/1108.full.pdf
Tiede-lehden artikkeli sotii lähes kaikkia muita aiheeseen liittyviä tutkimuksia vastaan, mutta tästä faktasta ei ole kunnollista mainintaa. Herää suora kysymys: Onko Tiede-lehden linja sama kuin skeptikkojen, sillä metsäkatoa puoltavia uutisia ei ole löytynyt lehdestä, vaikka niitä on ja on ollut useita.

Tiede-lehti ei tehnyt ilmastouutisoitia lainkaan ennen kuin YLE alkoi jatkuvasti tehdä niitä ja samalla kansakunnan yleinen mielipide kääntyi ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen puolelle. Vaikuttaa siltä, että lehdessä työskentelee huomattava määrä denialisteja tai skeptikoita. Ja heitä löytyy erityisen paljon tämä lehden lukija palstalta. Mutta toivoa on vielä, sillä uusin pääkirjoitus oli täyttä asiaa. Vaikkakin esim. "kriittinen raja" -tyyppistä aluetta ei ole olemassa, se on lähinnä raja, joka on helpohko vetää. Raja tulee vastaan, kun mennään sen yli, mutta tuskin kukaan edes väittää tietävänsä missä se tarkasti ottaen menee. 2C ylityksen jälkeen todennäköisyydet ovat vain kasvaneet merkittävästi huonommiksi.

Tiede-lehdestä harvoin löytyy mainintoja jäätiköiden sulamisesta, ikiroudan sulamisesta, merenpinnan noususta, äärisääilmiöistä, metaanista, hiilidioksidista, kuudennesta sukupuuttoaallosta, merijäiden sulamisesta, suihkuvirtausten muutoksista, sopeutumisen tarpeista, fossiilisista polttoaineista luopumisesta, ... Kun kyseessä on eräs suurimmista uhista ihmiskunnalle ja siitä tulee jatkuvasti valtava määrä tutkittua tietoa, niin lehti tuntuu ohittavan tämä tiedon.

Edellisen kommentointini jälkeen juttuja näyttää viimeinkin löytyneen, joten toivon lehden muuttaneen kantaansa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat