Seuraa 
Viestejä45973

Oliiveja on kaupan hyllyllä joka lähtöön. Halvimmat ovat mustia, kivettömiä, eivätkä maistu juuri miltään.

Mitä ovat Kalamata oliivit? Onko se joku eri lajike vai tuotantoalue? Satuin ostamaan tölkin ja maistuvat aika makoisilta. Ruskehtavia ovat, eivät mustia.

Fetasalaatissa toimivat oivallisesti

Sivut

Kommentit (46)

Calamata/kalamata oliivit ovat kreikkalainen oliivilajike, jota kyllä jonkin verran viljellään muuallakin. Yleensä erinomaisia. Kuten kaikissa ruuissa, oliiveissakin on laatutuotteensa. Nuo ovat niitä oliiveissa.

Kaikkein halvimmat mustat oliivit ovat raakoina eli vihreinä poimittuja, jotka on kevyesti kypsytetty kuumentamalla pehmeämmiksi ja värjätty mustiksi rautaoksidilla. Ei tarvitse ihmetellä, miksi mustat pirkka-oliivit eivät maistu yhtään miltään.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Bomt Kneder

Kaikkein halvimmat mustat oliivit ovat raakoina eli vihreinä poimittuja, jotka on kevyesti kypsytetty kuumentamalla pehmeämmiksi ja värjätty mustiksi rautaoksidilla. Ei tarvitse ihmetellä, miksi mustat pirkka-oliivit eivät maistu yhtään miltään.

Olenkin asiaa ihmetellyt, ja nytpä sekin selvisi. Kiitos tästä tiedonmurusesta, ja perkele soikoon sitä elintarvikkeiden kauppaa ja valmistusta valvovaa viranomaista joka on tänä EU-direktiivien aikakautena katsonut moisen menettelyn olevan laillista ja hyväksyttävää kaikenmaailman kurkun- ja banaaninmittailun rinnalla.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitä se globalisaatio teettää.
Kuinkahan paljon työpaikkojakin(tulli-viranomaiset) meni maassamme, kun eu:n sisäiset tullit poistettiin. Varmaan aika monta, kun sinnepäin suurinosa kaupastammekin menee. Onneksi on tulevaisuudessa paljon työtä tarjolla, tulee työmiehen markkinat.

Rautaoksidia? Ei perhana. Minä kun olen elänyt siinä harhaluuossa, että mustat ovat kypsiä ja viheät raakoja. Niin siä ihminen erehtyy. No eipä silti, yleensä olen syönyt vihreitä kun olen pitänyt niitä paremman makuisina.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Musta oliivi on kypsä ja vihreä on raaka. Kypsä oliivi on punertavan musta ja täysin kypsynyt musta.

Oliiveja käytettiin aluksi vain öljyn vuoksi, koska oliivit tuoreeltaan maistuvat pahalta.

Antiikin Kreikassa muuten oliivipuun kaatamisesta seurasi kuolemanrangaistus.

Vihreissä oliiveissa on tuoreena erittäin kitkerä maku.Tämän poistamiseksi ne kylvetetään lipeälioksessa usean päivän, jonka jälkeen ne liotetaan vielä muutamia päiviä puhtaassa vedessä (joka vaihdetaan välillä), jonka jälkeen ne säilötään esimerkiksi suolaveteen tai öljyyn.

Vihreät oliivit sopivat hyvin marinoitaviksi kuivan vermutin (Noilly Prat) ja Ginin kanssa

Vihreät - raakoja kun ovat, ovat happopitoisempia ja niissä on siten kirpeähkö maku.

Kalamata-oliivit ovat kreikkalaisia ja ilmeisesti Suomesta Kreikkaan suuntautuvan matkailun ansiosta täällä niin suosittuja "parempia" oliiveja. Maailma on kuitenkin täynnä erinomaisia oliivilajikkeita, joita harvemmin kuitenkaan saa Suomesta. Hyviä lajikkeita ovat esimerkiksi Alfonso, Green Cerignola, Black Cerignola, Gaeta, Provencal, Picholine...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Mummo
Pohjaton on ihmisen pahuus! Arvatkaa kuka osti justiinsa kolme suurta purkkia mustia oliiveja, kun olivat niin halpoja

Olen noita halpisoliiveja itse usein marnoinut. Marinadiin laitaan yleensä valkosipulia ja pepperonia sekä extra virgine oliiviöljyä. Sitten yleensä jotain yrttejä, kuten rosmariinia tai valmista herbs de provence yrtttiseosta. Raastettua sitruunan kuorta joskus. Muutamassa päivässä oliiveista tulee mukavia iltapaloja ja maustunutta öljyä voi käyttää vaikka missä.

AAh, kiitos pelastajani. Tosin pelkään pepperoneja, mutta varmaan ne voi jättää pois?

Muut aineet löytyvät valmiiksi kaapista, joten taidan ryhtyä jalostustoimiin vielä tänä yönä.

Miksei ihmisiä varoiteta julkisesti väärennetyistä oliiveista? Hallitus on asetettava tilille, EU-parlamentaarikot ryhtykööt taistelemaan puolestamme!

Bomt Kneder
Calamata/kalamata oliivit ovat kreikkalainen oliivilajike, jota kyllä jonkin verran viljellään muuallakin. Yleensä erinomaisia. Kuten kaikissa ruuissa, oliiveissakin on laatutuotteensa. Nuo ovat niitä oliiveissa.

Kaikkein halvimmat mustat oliivit ovat raakoina eli vihreinä poimittuja, jotka on kevyesti kypsytetty kuumentamalla pehmeämmiksi ja värjätty mustiksi rautaoksidilla. Ei tarvitse ihmetellä, miksi mustat pirkka-oliivit eivät maistu yhtään miltään.

Iääks. No, olen jo aiemmin tiputtanut Pirkan listaltani, mutta Euroshopper tuotetaan varmasti myös ko. menetelmällä ja sitä olen kumminkin einehtinyt. Ilmeisesti siinä on niin paljon suolaa että menee hyvin meikäläisen makuun.

Taidan mennä ensi kerralla varta vasten etsimään erikoisempia oliiveja... En oikein tykkää vihreistä joten pitäisi löytää oikeasti mustia -vinkkejä kenelläkään?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Mummo
AAh, kiitos pelastajani. Tosin pelkään pepperoneja, mutta varmaan ne voi jättää pois?



Pepperonit puree! Jätä vaan pois - itse napsin niitä joskus ihan suoraan purkista ja kännipäissä toisten kebabeista

Muut aineet löytyvät valmiiksi kaapista, joten taidan ryhtyä jalostustoimiin vielä tänä yönä.

Mummo

Miksei ihmisiä varoiteta julkisesti väärennetyistä oliiveista? Hallitus on asetettava tilille, EU-parlamentaarikot ryhtykööt taistelemaan puolestamme!

En oikein jaksa uskoa, että noita värjättyjä oliiveja hirveästi markkinoilla olisi. Eiköhän se tule edullisemmaksikin antaa oliivien olla hieman pidempään puussa, niin ei tarvitse keitellä ja liotella ja värjäillä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Mummo
Viherät, joissa on anjovistäyte ,ovat mielestäni namusia

Niitä olen itsekin joskus ostanut. On muuten aitoa anjovista, eikä tätä pohjoismaalaista janssoninkiusaukseen laitettavaa "anjovista", joka onkin santelipuulla värjättyä ja mausteliemessä marinoitua kilohailia.

salai
Seuraa 
Viestejä8160
Bomt Kneder
Kaikkein halvimmat mustat oliivit ovat raakoina eli vihreinä poimittuja, jotka on kevyesti kypsytetty kuumentamalla pehmeämmiksi ja värjätty mustiksi rautaoksidilla. Ei tarvitse ihmetellä, miksi mustat pirkka-oliivit eivät maistu yhtään miltään.

Näin keväisin voi itse tehdä kaviaaria sammakonkudusta kenkälankilla värjäämällä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Merteuil

Iääks. No, olen jo aiemmin tiputtanut Pirkan listaltani, mutta Euroshopper tuotetaan varmasti myös ko. menetelmällä ja sitä olen kumminkin einehtinyt. Ilmeisesti siinä on niin paljon suolaa että menee hyvin meikäläisen makuun.

Taidan mennä ensi kerralla varta vasten etsimään erikoisempia oliiveja... En oikein tykkää vihreistä joten pitäisi löytää oikeasti mustia -vinkkejä kenelläkään?




Lisäaineethan pitää ilmoittaa tuoteselostuksessa, omassa halpispurkissani X-tra (mustia) kerrotaan sisällöksi vain oliivit, vesi, suola ja antioksidantti E 579.
Lisäaineopas

Glukonihappoa muodostuu kun elimistö polttaa glukoosia (rypälesokeria), ja myös glukonodeltalaktonia kehittyy elimistössä. Muut aineet ovat glukonihapon suoloja. Aineita käytetään nostatusaineina, happamuudensäätöaineina ja lihavalmisteiden värin stabilointiaineina.
Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Ei
enimmäismäärärajoituksia.
ADI: Ei ole määritelty

E 579 Ferroglukonaatti
E 585 Ferrolaktaatti

Glukonihaposta (E 574) ja maitohaposta (E 270) valmistettuja rautasuoloja. Saa käyttää vain oliivien värjäämiseen mustaksi hapettumalla. Enimmäismäärärajoitus.
ADI: Ei ole määritelty

http://www.palvelu.fi/evi/files/55_519_355.pdf

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Mummo
Paheksukaamme syvästi myös anjovisväärentäjiä

No tuskin tuota voi väärennökseksi sanoa. Pohjoismaiset (tai itseasiassa saksalaiset!) vain ovat kehittäneet kilohailista oman herkkunsa ja jostain onnettomista sattumista johtuen sitten on sille annetta väärä nimi "anjovis", joka oikeasi onkin Atlantilla elävä kala, jota täällä kutsutaankin sardelliksi...

Että osaa olla monimutkaista.

http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo

Sardelli, eli aito anjovis eli tieteellisemmin Engraulis encrasicolus

Kilohaili Clupea sprattus

Kovasti ovat saman näköisiäkin. Helpoimmin nuo näkyy erottavan kulkusuunnasta

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Oliivien säilytykseen vinkki:

Pikkupurkeissa oliivien hinta on moninkertainen tuollaiseen litran purkkiin verrattuna. Pikkupurkeista oliivien ulos saanti on sekin oma taitolajinsa, joten isompi on parempi. Isosta purkista saa vielä hyvän hillopurkin Kannattaa siis ostaa oliivit isoissa purkeissa.

Aikaisemmin kävi usein niin, että ison oliivipurkin päällimmäiset oliivit homehtuivat ja lähes kaikki oliivit tuli sitten heitettyä pois.

Kerran tuli sitten mietittyä asiaa ja siirryin menetelmään jossa oliiveja kauhotaan pois ehdottoman puhtaalla lusikalla (usein käytän melonirautaa - siinä on reikä, josta liemet valutavat takaisin).

Ensimmäisellä kerralla kannattaa käyttää tai ottaa eri rasiaan säilöön niin paljon oliiveja, että loput ovat kokonaan liemen peitossa, näin oliivit eivät pääse kuivumaan, eikä pintaan pääse muodostumaan homeille otollista elinympäristöä.

Oliivit kannattaa ottaa nopeahkosti purkista ja tämän jälkeen kansi kiinni ja heti takaisin jääkaappiin.

Näin ei ole isokaan purkki koskaan homehtunut, vaikka ovat parhaimmillaa olleet parikin kuukautta jääkaapissa.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Mustat oliivit on parraita vihreät raakoja. Kun lapsena näin kaupassa oliivipurkin, en ollut uskoa silmiäni. Hämmästykseni oli suunnaton. Silmiä kaupassa myytävänä purkissa! Luulin niitä oikeiksi silmiksi. Ne olivat paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Marssilainen on hengenheimolainen sukulaislapsen kanssa.

Tämä monen vaippaikäisen isoveli näki lihatiskillä valmiiksi leikattuja perhospihvejä. Simmut pyöreinä hän kuiskasi "Katso, isä, peppulihaa"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat