Seuraa 
Viestejä87

kone on laatikko / kalvo. sen sisälle tulee vettä. vedessä on liike energiaa. tämän energian kone muuntaa sähköksi. jäljelle jää jäätä, joka poistetaan ja tilalle tuodaan uusi vesi. ongelmia on monenlaisia sillä tätä konetta ei ole vielä olemassa. toivoisin tähän ketjuun asiallista keskustelua mm. nano materiaaleista. olisiko sellainen materiaali mahdollinen rakentaa halvalla, mikä pitäisi veden sisällä, mutta päästäisi liike energian läpi.?minkä suuruinen alipaine laatikossa olisi optimaalinen, jotta jää pysyisi kylmänä eikä siitä tulisi ns kuumaa jäätä? pitääkö vedessä olla suolaa vai ei.? voisiko olla niin että kalvon toisella puolella olisi jotain muuta nestettä ja saataisiin liike energia siirtymaan kemiallisen reaktion avulla?syntyykö reaktiossa jotain myrkyllistä? ehdoton ei. olisiko mahdollista jäädyttää vesi äärimmäisen matalan taajuuden avulla? kuinka matala taajuus pitäisi olla/ mahdollinen lähel 0?tiedossa on että vesi voidaan jäädyttää alipaineen avulla yli kymmenessäkin asteessa. tähän oma tietämykseni jääkin. onko tälläinen kone mahdollisesti jo rakennettu, mutta liian vaarallinen? tieteisfiktiossa kissankehtoko se oli.. on aihetta pyöritelty..

älä trollaa. jos ei ole mitään sanottavaa. jatka matkaa. pelkkää faktaa. omituisia kokeita. testi rakennelmia. vähän kritiikkiä.. enemmän toimintaa. tehdään se todeksi.

Sivut

Kommentit (57)

apassi
Seuraa 
Viestejä975

Hyvä idea.

Voisiko tuon tehdä jonkunlaisella kompressorilla, jonka intergroisimme siihen konelaatikkoon. Jos, niin ehdottaisin sille nimeksi: "PAKASTIN"!!!

Veden näppärää siirtoa varten voisi ideoida jonkunlaisen muovisen kulhon, ehkäpä jonkunlaisen, jopa tuoteperheen eri kokoja varten.. jos tuollainen olisi mahdollista, ehdottaisin sille nimeksi. "TUPPERWARE"!!

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Termodynamiikka saattaa aiheuttaa hankaluuksia. Ymmärtääkseni toistaiseksi ei tunneta mekanismia/materiaalia, joka päästäisi pelkästään nopeat partikkelit ulos ja hitaat sisään ilman ulkopuolista energialähdettä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
apassi
Seuraa 
Viestejä975

Ai katos sen pitää tuottaa sähköä.. No tuotanoin, jos "PAKASTIMEEN" rakennettaisiin ulkopuolelle kupariritilä, jota kutsuisin "LAUHDUTTIMEKSI", voi sen päälle asentaa lämpöä sähköksi muuttavan generaattorin, jonka nimeksi ehdottaisin "STIRLINGMOOTTORI", voisi tuosta järjestelmästä saada sähköä ulos. Vaimokin on sitten tyytyväinen.

Tämä on nyt siis "JÄÄKAAPPIv2.0" !!!

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Tarvitseeko laitteen toimia muulloinkin kuin talvella ja/tai muuallakin kuin ulkona/pakastimessa? Jos laitteen sisälle laitetaan hekuvaa rautaa, voisi parinkymmen asteen pakkasessa olla joku keino muuttaa osa ulospäin hehkuvasta lämmöstä muunlaisen energian muotoon. Vai olisiko lämpötilaero edelleen liian pieni?

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä1732

janinurmi kirjoitti:
olisiko sellainen materiaali mahdollinen rakentaa halvalla, mikä pitäisi veden sisällä, mutta päästäisi liike energian läpi.?

voisiko olla niin että kalvon toisella puolella olisi jotain muuta nestettä ja saataisiin liike energia siirtymaan kemiallisen reaktion avulla?

Jos keittää perunoita, kannattaa keitinveteen lisätä vajaa kourallinen suolaa, muuten perunaan imeytyy osmoosin takia vettä, paine kasvaa ja kuori halkeaa.

Osmoosia voi hyödyntää jatkuvatoimisessa voimalassa, kun on saatavilla suolaista ja suolatonta vettä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Osmoosi

--

"Osmoosivoimalassa on kaksi kammiota, jotka on erotettu toisistaan puoliläpäisevällä kalvolla. Toiseen kammioon johdetaan suodatettua makeaa vettä ja toiseen kammioon paineistettua merivettä.

Osmoosi aiheuttaa makean veden imeytymisen kalvon lävitse meriveden täyttämään kammioon. Laimentuneen meriveden paine nousee Statkraftin mukaan vastaamaan jopa 120 metriä korkeaa vesipatsasta.

Paineistetusta vedestä kolmasosa johdetaan sähköturbiiniin. Loppu vesi käytetään sisään pumpattavan meriveden paineistamiseen."

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/2009-11-26/Norjan-osmoo...

janinurmi
Seuraa 
Viestejä87

hyvä alku hankkeelle. kyllä eli pakastin 2.0 tai akkua tässä suunnitellaan. se mikä tässä ero on jääkaappiin on myös nopeus. nyky pakastimet ovat tolkuttoman hitaita. ottoteho 1000watin luokkaa, jos siihen lauhduttimen päälle stirling hässäkän pistäis, niin siitä tuskin 100wattia enempää hukkalämmöstä irtoais.

ikävää että termodynamiikka kääntyi heti hanketta vastaan. mulla oli ajatus että jonkinlainen väliaine kalvo materiaali saattais olla tähän sopiva.

no jos jonkinlainen taajuus sitten. vähän samaantapaan kuin korkeilla äänillä saa lasin hajotettua, niin saisiko äänellä manipuloitua veden kristalloitumaan.

olen tätä jonkun aikaa omas päässä pyöritelly ja nyt ku laitoin hankkeen tänne julkiseks ni huomasin homman aika absurdiks..siis ilmaston muutosta vastaanhan tätä tässä suunniteltu..

toisaalta luin tm stä eilen just et noi tiedemiehet suunnittelee koko antarktisen paalutustakin, jolla estettäisiin jään irtoaminen että... ei tää nyt niin vakavaa oo suunnitella..

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Vapaana hyrräävän luovuuden ja mielikuvituksen törmääminen luonnonlakeihin on mun mielestä hyvä tapa oppia asioita.

Sit vaan kiertotietä tai kokonaan uutta lähestymistapaa.

Se voi käydä sit ikävämmäks jos hakkaa päätään samaan luonnonlakiin kerta toisensa jälkeen. Niitäkin joskus näkyy.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä1732

Jos haluaa tehdä hyviä keksintöjä, pitäisi olla erittäin paljon tietoa eri asioista.

Pelkkä idea ei ole keksintö, vaan pitää pystyä ratkaisemaan ongelmat, mitä huomaa olevan sitten kun alkaa tekemään prototyyppiä.

Se voi vaatia monta kokeilua, jossa huomaa miten homma ei ainakaan onnistu.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Idean ja prototyypin välistä vaihetta kutsutaan suunnitteluksi. Siinä haalitaan riittävästi tietoa jotta selviää miten idea on mahdollista toteuttaa protoksi, tai onko se ylipäätään mahdollista.

Ideasta suoraan protoon jos hyppää niin sitten kyllä palaa aikaa äkkiä koko elämä ennenkö mitään toimivaa tulee. On hyvä tietää mitä tekee ennenkö tekee.

janinurmi
Seuraa 
Viestejä87

todistatko väitteesi oikeaksi. onko tälläisiä erisuuruisia lähellä ohz taajuuksia kokeiltu valtavassa alipaineessa / tyhjiössä veteen? se taajuus mikä saa lasinkin hajoamaan on hyvin suppea. onko joku tälläisiä testaillut?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat