Seuraa 
Viestejä6

Ehkä vähän hassu paikka kysyä, mutta netistä kun en löydä en mitään vastausta tähän

Olen 22 vuotias, merkonomin tutkinto pohjalla. Nyt aloitin opinnot uudestaan ammattikoulussa artesaaniksi (17 pv tätä kuuta). Pistin opintotuki hakemuksen, mutta ihmettelen vain tuota 22 kurssin systeemiä? että aikuiset jotka menevät ammattikouluun saavat opintotukea jos henk.koh.t opinto suunnitelmassa on 22 kurssia lukuvuodessa. En ole nähnyt ikinä kenenkään kirjoittavan tai puhuvan tästä. Opintotuki hakemuksessa kysyy vain ja ainoastaan todistusta siitä että sinut on hyväksytty kouluun. Soitin kelaan ja mainitsin tilanteeni ja sanoi että joo totta kai saat opintorahaa eikä sielläkään maininnut mitään mistään 22 kurssista. Mutta kun merkonomina kun hyväksi luen aika paljon.

Opettajani on ollut kipeänä kokoajan joten en pääse hänelle puhumaan, kuulemma opo ei enää hoida näitä asioita (esim. hops, mitä minulle ei ole vielä tehty) vaan opettajat. Tämä tutkinto on hyvin ammatilliseen tekemiseen painottuva, esim. tällä hetkellä lukujärjestyksessä on täysiä 8 tunnin päiviä pelkkää yhtä ainetta (sisustusta), mutta arvioitu valmistuminen onkin 2 vuodessa. Opintopisteitä tuleekin paljon.

Saanko opintotukea?

Kommentit (1)

apassi
Seuraa 
Viestejä975

En osaa vastata kysymykseeni, mutta jotenkin tuo kouluun liittyvä byrokratia on jotenkin ihan uskomatonta sontaa aina.

Jotenkin kuulostaisi hassulta, että opettajan tehtäviin kuuluisi nykyään myös sosiaalineuvonta, että suosittelisin melkein että ottaisin yhteyttä kelaan, ja pyydä sieltä lausunnot kirjallisena. Kaikki aina kirjallisena. Virkailija ei välttämätti ole ymmärtänyt yhtään mitään mitä olet sanonut ja puhunut suunsa puhtaaksi että pääsee kahvitunnille.

Toivottavasti asia selviää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat