Seuraa 
Viestejä4

Alkuräjähdyksestä on olemassa erilaisia selityksiä. Otan käsiteltäväksi kaksi.

Alkuräjähdyksen on saanut aikaan yksi tai kaksi mustaa aukkoa. Mustia aukkoja on olemassa eri kokoisia. Tämä johtuu siitä että, joko aine voi tiivistyä ainoastaan tiettyyn rajaan, jonka jälkeen musta aukko alkaa kasvaa ulospäin. Toinen vaihtoehto on, että aineen tiivistyminen hidastuu mitä tiheämmäksi se puristuu ja siksi musta aukko alkaa kasvaa ulospäin. Mustan aukon kasvaessa, sen massa myös kasvaa ja puristaa keskustaa voimakkaammin. Paineen kasvaessa, aineen lämpötila nousee, kuten dieselmoottorin puristustahdin aikana ilma kuumenee niin kuumaksi, että kun siihen suihkutetaan polttoainetta, se räjähtää.

Yhden mustan aukon aiheuttama alkuräjähdys voi aiheutua samanlaisesta syystä. Kun aine tiivistyy ja kuumenee, kuumenemisen aiheuttama paine aiheuttaa räjähdyksen joka sinkoaa mustan aukon sisältämän aineen kipinöinä ja sirpaleina avaruuteen. Tähdet ovat alkuräjähdyksen kipinöitä. Mikäli näin on, on alkuräjähdys pallon muotoinen. Se, että ns maailmankaikkeus näyttää maasta katsottuna laakealta, johtuu siitä, että meillä ei ole välineitä, joilla pystyisimme havaitsemaan alkuräjähdyksen keskipisteestä kuin sellaisia kappaleita, jotka ovat sinkoutuneet tietyissä rajoissa samaan suuntaan kuin kuin oma aurinkokuntamme. Meillä ei ole mittauslaitteita jotka kykenevät havaitsemaan vastakkaiseen suuntaan singonnutta ainetta koska ne loittonevat liian kaukana meistä.

Toinen vaihtoehto on, että kaksi mustaa aukkoa on törmännyt toisiinsa, aiheuttaen alkuräjähdyksen jolloin aine on saattanut sinkoutua laakeana kiekon muotoisena avaruuteen. Myös tässä mallissa ihminen kykenee havaitsemaan vain sen osan aineesta, joka liikkuu tietyissä rajoissa samaan suuntaa, kuin oma aurinkokuntamme.

Kun ottaa huomioon, että avaruus on, sekä geometrisesti, että aikajanalla menneeseen ja tulevaan suuntaan ääretön, on todennäköistä, että alkurähdyksiä on tapahtunut ikuisesti, tapahtuu tälläkin hetkellä, ja tulee myös tapahtumaan ikuisesti. Tämän voi havainnollistaa vertauskuvallisesti siten, että ajatellaan avaruuden olevan vettä, ja että musta aukko on kala, ja että alkuräjähdys on yhden mustan aukon aiheuttama. Voiko olla idioottimaisempaa ajatusta kuin että geometrisesti ajatellen joka suuntaan, ja aikajanalla äärettömässä menneisyydestä äärettömään tulevaisuuteen ulottuvassa jatkumossa on vain yksi kala.

Alkuräjähdyksiä on tapahtunut ikuisesti, niitä tapahtuu nyt, ja niitä tulee tapahtumaan ikuisesti. Se, että tämä ei mahdu ihmisen ajattelukykyyn johtuu siitä, että ihminen osaa pelkästään ajatella. Homo sapiens on eläinlaji, joka kykenee ajattelemaan. Jokainen ihminen kykenee ajattelemaan, jotkut jopa hyvin monimutkaisia asioita. Avaruus, "maailmankaikkeus", elämä ja monet muut tärkeät asiat ovat kuitenkin loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisia, mutta koska ihminen kykenee ajattelemaan hyvin monimutkaisesti, hän kuvittelee suurimpien totuuksien olevan myös käsittämättömän monimutkaisia. Suuria totuuksia on helppo ymmärtää. Jos elät terveesti, sinulla on terve elämä. Jos tunnet sisimmän minäsi, pystyt sopeuttamaan sen kulttuuriseen viitekehykseen ja sinulla on onnellinen elämä.

Homo sapiensin eli ajattelevan ihmisen seuraava askel evoluutiossa on homo intellego, ihminen joka ymmärtää mitä hän ajattelee.

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Perusfyysikko
Seuraa 
Viestejä321

Qmies kirjoitti:
Alkuräjähdyksestä on olemassa erilaisia selityksiä. Otan käsiteltäväksi kaksi.

Alkuräjähdyksen on saanut aikaan yksi tai kaksi mustaa aukkoa.

 

Eihän se mikään alku ole jos mustia aukkoja on jo olemassa, ja nekin ovat jostakin peräisin. Tarkoitako muuten nykytieteen mukaisia mustia aukkoja vai jotain muuta? Sama nykytiede on johtanut myös nykyiseen alkuräjähdysmalliin. Jos se ei sinulle kelpaa niin miksi mustat aukot kelpaavat? Ihan itseksesi saat näitä ajatella, minä en tämän enempää vänkää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31338

Käyttäjä34383 kirjoitti:
Ei enää helmiä sioille.

Kiitos. Helmien pureskelu sattuu hampaissa ja ei niistä nälkä lähde. Pidä helmesi vaan itselläsi ja jätä meidät röhkimään rauhassa peltoomme.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat