Seuraa 
Viestejä1

Voisiko kaksoisrakokokoeen oudohkot tulokset johtua siitä, että me ei tiedetä vielä täysin mitä avaruus on, mistä se koostuu ja miten se käyttäytyy. Onko se sittenkään tyhjä. Entä jos se onkin täysi? Entä jos se on periaatteessa supernestettä ja fotoni joka kulkee avaruudessa muodostaa näin ollen aaltoja avaruuden kudokseen? Tämä selittäisi myös miksi fotoneiden ''tarkkaileminen'' eli jonkin laitteen kanssa samassa tilassa mittailu häiritsee ja muuttaa fotonin muodostamaa aaltoa saaden tilanteen näyttämään siltä, että fotoni jotenkin itsenäisesti päättäisi reagoida tarkkailijaan muodostamalla välillä aaltoja ja välillä käyttäytymällä kuten partikkeli. Eihän se tarkkailija siis ole mikään tiedostava olento tai edes kamera. kvanttitasolla tehtävissä mittauksissa joudutaan varmasti käyttämään jotain metodia jolla vuorovaikutetaan ns. liikaa kyseisen tilan/avaruuden kanssa ja näin ollen estetään värähtelyn/aaltojen normaalia muodostumista.

Täysin maallikko olen siis näissä asioissa mutta ymmärsin ymmärtäneeni jotain tämän tapaista kuunnellessani Nassim Haramein nimistä tieteilijää. Hän on vissiin aika kontroversiaalinen hahmo tiedepiireissä.

  • ylös 3
  • alas 0

Kommentit (1)

Jyri T.
Seuraa 
Viestejä1356

oskuuu kirjoitti:
Voisiko kaksoisrakokokoeen oudohkot tulokset johtua siitä, että me ei tiedetä vielä täysin mitä avaruus on, mistä se koostuu ja miten se käyttäytyy.

Aivan hyvin, sillä emme me vielä täysin ymmärrä aika-avaruutta.

oskuuu kirjoitti:
Onko se sittenkään tyhjä. Entä jos se onkin täysi? Entä jos se on periaatteessa supernestettä ja fotoni joka kulkee avaruudessa muodostaa näin ollen aaltoja avaruuden kudokseen?  Tämä selittäisi myös miksi fotoneiden ''tarkkaileminen'' eli jonkin laitteen kanssa samassa tilassa mittailu häiritsee ja muuttaa fotonin muodostamaa aaltoa saaden tilanteen näyttämään siltä, että fotoni jotenkin itsenäisesti päättäisi reagoida tarkkailijaan muodostamalla välillä aaltoja ja välillä käyttäytymällä kuten partikkeli.

Aika-avaruus ei ole tyhjä, vaan siinä on aina täynnä kaikenlaista aktiviteettia, jota voi kutsua karkeasti "kvanttiväreilyksi". Mutta ei aika-avaruuteen tarvitse sekoittaa mitään eetteriä tai supernestettä, jotta fotoni muodostaa aaltoja siinä. Se pystyy muodostamaan niitä aivan hyvin pelkässä (aineettomassa) sähkö-magneettisessa kentässä, joka täyttää koko aika-avaruuden.

oskuuu kirjoitti:
Eihän se tarkkailija siis ole mikään tiedostava olento tai edes kamera. kvanttitasolla tehtävissä mittauksissa joudutaan varmasti käyttämään jotain metodia jolla vuorovaikutetaan ns. liikaa kyseisen tilan/avaruuden kanssa ja näin ollen estetään värähtelyn/aaltojen normaalia muodostumista.

Tai siis mittauksella muutetaan aina mitattavaa systeemiä niin, että me emme koskaan voi nähdä kvanttimaailmaa 'paljaaltaan', vaan mittausten lopputuloksessa on aina mukana merkittävänä osana myös itse mittaustapahtuma. Mittauksen osuus voidaan poistaa esimerkiksi toistamalla koe ziljoona kertaa, jolloin näemme --- mutta vain tilastollisesti --- miten asia menee keskimäärin.

oskuuu kirjoitti:
Täysin maallikko olen siis näissä asioissa mutta ymmärsin ymmärtäneeni jotain tämän tapaista kuunnellessani Nassim Haramein nimistä tieteilijää. Hän on vissiin aika kontroversiaalinen hahmo tiedepiireissä.

Kyseessä ei ole tieteilijä vaan harrastelija, jonka jutut ovat lähinnä osastoa höpö & höpö.

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat