Seuraa 
Viestejä5314

https://nwohavaintoja.blogspot.com/2018/10/bulgarialainen-eu-korruptiota-tutkinut.html

tiistaina, lokakuuta 09, 2018

Bulgarialainen tv-toimittajana työskennellyt Viktoria Marianova murhattiin Bulgariassa. Marianovan ruumis löydettiin viime lauantaiaamuna Tonavan varrella sijaitsevan Rusen rantakaupungissa sijaitsevasta puistosta.

Hän oli vetänyt Rusessa TVN:n kanavan paikallistelevisiossa Detector-nimistä ajankohtaisohjelmaa, jossa haastateltiin mm. kahta tutkivaa journalistia, jotka tutkivat Bulgarian EU-varoihin liittyvää korruptiovyyhtiä

Bulgarian poliisi pidätti aiemmin tässä haastattelussa olleet toimittajat, kun he yrittivät estää tuhoamasta EU-huijaukseen liittyviä asiakirjoja.

Nyt Marinovan kolleegan mukaan koko työyhteisö on järkyttynyt Marinovan kohtalosta ja pelkäävät turvallisuutensa puolesta.

Älä vain kirjoita vain korruptiosta

Tästä ei todellakaan ole kuin vajaa 9 kuukautta taaksepäin kun maan EU-ministeri syytti erästä verkkosivua vihapuheesta, kun siellä paljastettiin maan EU-korruptiota.

Bulgaria liittyi unioniin vuonna 2007 ja on edelleen yksi Euroopan köyhimmistä maista.

Tämän vuoden 2018 alussa myös Bulgarian istuva presidentti Rumen Radev esti veto-oikeudellaan estääkseen uuden korruptiolain voimaantulon. Laki kun olisi yhdistänyt mm. useat korruptiota vastaan taistelevat virastot yhdeksi ja laajentanut listaa viranomaisista, joiden toimia virasto olisi seurannut.

Köyhään Bulgariaan siis jostain virtaa tätä likaista korruptiorahaa ja sen maan poliitikot aina presidenttiä myöten yrittävät estää kaiken EU-korruptioon liittyvän tutkimuksen keinolla millä hyvänsä. 

Joten on myös aivan selvää, että myös tätä aihetta tutkivat toimittajatkin murhataan hiljaiseksi tarvittaessa mafia tyyliin, vaikka nyt Bulgarian poliisi väittääkin ettei tiettävästi tämän Viktoria Marianovan murhan epäillä välttämättä liittyvän mitenkään tuohon EU-korruption paljastamiseen, vaikka siihen se liittyi täysin. "

Lähde: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/6487f2c5-dc90-49b6-b616-ae5b58803cde_ul.shtml

Kommentit (7)

Tokkura
Seuraa 
Viestejä5314

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/762df2d6-4f00-4c8d-be29-b9df0634cd00_ul.shtml

" Toimittajan raiskausmurhassa kiinniotto Bulgariassa

Tänään klo 15:04

Bulgarialaisen journalistin ruumis löytyi lauantaina. CNN

Bulgarialaisen 30-vuotiaan toimittajan Viktoria Marinovan murhan tutkinta on edennyt, Bulgarian yleisradio kertoi tiistaina. Poliisilähteet kertoivat radiolle, että yksi mies on otettu kiinni. Uutistoimisto Reuters on saanut asialle vahvistuksen omasta hallintolähteestään.

Myöhemmin iltapäivällä paikallinen poliisijohtaja Teodor Atanasov kertoi, että kiinni otetun miehen alibia tarkastetaan vielä ja hän ei siis virallisesti ole vielä epäiltynä teosta.

Epäilty mies on Romanian kansalainen, jolla on mediatietojen mukaan Moldovan passi.

Marinovan ruumis löydettiin puistosta Romanian rajalla sijaitsevasta kotikaupungistaan Rusesta lauantaina. Viranomaisten mukaan Marinova kuoli päähän kohdistuneisiin iskuihin ja tukehduttamiseen. Hänet oli myös raiskattu.

Marinova työskenteli pienelle TVN-kanavalle, jossa hän juonsi ajankohtaisohjelmaa. Hän oli viime aikoina työskennellyt muun muassa liikemiehiä ja poliitikkoja koskevien korruptiojuttujen parissa.

Sisäministeriö ja Rusen syyttäjä ovat pitämässä myöhemmin iltapäivällä tiedotustilaisuuden tapauksesta.

Sunnuntaina julkisuuteen päätynyt henkirikos aiheutti uutistoimistotietojen mukaan laajaa suuttumusta Bulgariassa, jossa kansa on äärimmäisen turhautunutta valtoimenaan rehottavaan korruptioon ja lahjottavissa olevaan oikeuslaitokseen, vaikka murhan motiivista ei ole vielä tietoa.

EU-komissio kehotti maanantaina Bulgariaa suorittamaan tutkinnan pikaisesti (ja/eli huolimattomasti, T. ...).

– Demokratiaa ei ole ilman vapaata lehdistöä, komission virallisella Twitter-tilillä kirjoitettiin.

Bulgarian sijoitus lehdistönvapaudessa on Toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan 111:s eli alhaisempi kuin yhdelläkään muulla EU-valtiolla. Listan kärjessä on nykyään Norja, ykkössijaa vuosina 2013-2016 pitäneen Suomen valahdettua sijalle neljä.

Bulgarian syyttäjänviraston ja poliisin tutkijat selvittävät, oliko murhalla jotain tekemistä Marinovan työn kanssa.

Jaakko Isoniemi "

Poliisi on ottanut yhden miehen kiinni 30-vuotiaan naisen julmassa surmatapauksessa.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä5314

Jan Kuciak ja tyttöystävä

Euroopan Unionin alueella on vuoden aikana murhattu kolme korruptiota tai poliitikkojen yhteykisä rikollisjärjestöihin tutkivaa journalistia.

Murhattu toimittaja Caruana Galizia Maltalla lokakuussa 2017
Hän tutki korruptiota
https://www.bbc.com/news/world-europe-41648940

Toimittaja Jan Kuciak murhattu Slovakiassa helmikuussa 2018
Hän tutki poliitikkkojen yheyksiä rikollisjärjestöihin
https://www.bbc.com/news/world-europe-43226567
 

" Slovakia grapples with murdered journalist's last story

By Rob Cameron BBC News, Bratislava

... "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokkura
Seuraa 
Viestejä5314

jaho kirjoitti:
Erehdyin jo luulemaan että Ilkka taas asialla, mutta taisin erehtyä.

Sillähän asian kannalta ei ole väliä.

YLE taisi sanoa, että "Työllä ei ollut tekemistä Marianovan murhan kanssa"...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat