Kommentit (3)

Vierailija

Hyviä uutisia ja seassa huonoja uutisia. Ihmeellistä tieteenvastaisuutta EU:lla on ruoka-asioissa. Tuosta trendistä olisi syytä hankkiutua eroon pikaisesti.

  • ylös 12
  • alas 18
Käyttäjä8624
Seuraa 
Viestejä2

Totta. Vastustajat eivät ilmeisesti tajua että geenimuuntelua tapahtuu kaikessa elävässä luonnostaankin ja se on ollut sopeutumisessa uusiin ympäristöihin välttämätöntä. Nyt on vain käytössä aikaa säästäviä tekniikoita.

  • ylös 15
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
LaittaaPohtimaan
Seuraa 
Viestejä54

Kaikenlainen jalostus ja muuntelu johtaa aina haitallisiin geenimutaatioihin. Tässä hieman tarkempaa tietoa:
https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2018/10/food-ark-is-needed-...

- Kasvilajikkeiden sukupuuttoa tapahtuu kaikkialla maailmassa ja se tapahtuu nopeasti. 
- Yhdysvalloissa arviolta 90 prosenttia historiallisista hedelmä- ja vihanneslajikkeistamme on kadonnut.
- 1800-luvulla kasvaneista 7 000 omenalajikkeesta on jäljellä alle sata.
- Filippiineillä tuhannet riisilajikkeet aikoinaan menestyivät; nyt siellä kasvaa vain n. sata lajiketta.
- Kiinassa 90 prosenttia viljellyistä vehnälajikkeista on kadonnut vuosisadassa.
- Asiantuntijat arvioivat, että olemme menettäneet yli puolet maailman elintarvikevalikoimista (kasvit ja eläimet) viime vuosisadan aikana. 8 000 tunnetun karjan rodun osalta 1600 on uhanalaista tai jo sukupuuttoon kuolemassa.
- Vuonna 1983 havaittiin, että Yhdysvalloissa vuonna 1903 myydyistä siemenlajikkeista noin 93% oli kuollut sukupuuttoon vuoteen 1983 mennessä. Esimerkiksi kaupalliset siemenluettelot vuodelta 1903 tarjosivat 497 salaattia. Vuonna 1983 näistä lajikkeista ainoastaan 36 löytyi kansallisesta siemenkokoelmasta.
- Siemenpankit ovat kriittisiä, jotta voimme suojella nopeasti kadonneita viljelykasveja, koska siemenpankit säilyttävät lajikkeita, jotka muutoin katoavat lopullisesti.

Kasvien kuten muidenkin aitotumaisten eliöiden ominaisuudet määräytyvät epigeneettisten informaatiokerrosten säätelystä. Keinotekoinen valinta tarkoittaa epigeneettistä ominaisuuksien vahvistamista tai heikentämistä. Tämä tapahtuu mm. DNA:n metylaatioprofiileja tai histonien epigeneettisiä markkereita modifioimalla. Muuntelu johtaa aina virheisiin DNA:ssa ja genomin vähittäiseen mutta väistämättömään rappeutumiseen ja lopulta sikupuuttoon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat