Seuraa 
Viestejä45973

Tässä ote Helsingin Sanomien artikkelista Indonesian järistyksestä ja suuresta draamasta:

Aluetta on lauantaiaamun jälkeen vavisuttanut jo 450 jälkijäristystä, paikallisviranomaiset sanoivat. Huolta on yhä myös siitä, purkautuuko läheinen Merapin tulivuori. Se on savunnut jo viikkoja. Maanjäristyksen avustustoimia auttaa se, että hallitus ja jotkut avustusjärjestöt olivat jo siirtäneet alueelle työntekijöitä ja tarvikkeita mahdollisen tulivuorenpurkauksen varalle.

Evakuointiyrityksistä huolimatta osa ihmisistä ei edes suostu poistumaan tulivuoren todennäköiseltä riskialueelta.

Totuushan on, että köyhimmät ihmiset asuttavat halvimmat maa-alueet, jotka ovat aikojen kuluessa vaarallisiksi, asumiskelvottomiksi todettu luonnonvoimien esim. maanjäristysten, tsunamien tai hurrikaanien takia.

Olisiko asialle tehtävissä jotain? Itse en näe kovin paljon ulkopuolisia auttamisvaihtoehtoja: riisiä, huopia, antibiootteja ja telttoja. Sitten sama toistuu taas muutaman vuoden päästä uudestaan.

Sitten kun sattuu asiantuntijoiden ennustama erittäin todennäköinen "luonnonmullistus", paikalliset huutavat apua ja lujaa. Toki apua pitää antaa, mikäli resurssit sen sallivat. Lapset, naiset ja sairaat heti paareille.

Eikö noille poloisien alueiden asukeille voisi myydä vakuutuksia asunnon tuhoutumisen varalta. Vakuutuksen hinta pistäisi miettimään, mihin majansa rakentaa tai kauppansa pystyttää. Ilman vakuutusta olisi oman onnensa nojassa.

Nythän kotoisessa Suomessakin on valtio luopumassa tulvakorvauksista tulvaherkillä alueilla ja ehdottaa tulvavakuutuksen ottamista märän varalle.

Maailma ei ole oikeudenmukainen, mutta onko kerjättävä verta nenästä?

Taitaa olla mahdoton yhtälö ratkaistavaksi, mutta yrittäkää.

Lukutaito taitaisi olla jokin lähtökohta. Luetun ymmmärrys toinen. Tiedon hakeminen kolmas. Ajattelu neljäs. Itsesuojelu edellisten perusteella viides......

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat