Seuraa 
Viestejä8828

Kuva - Mitteleuropa
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -
...

Baijeri on Saksan sydän – niin aitosaksalaisuutena (mitä se on?), konservatiivisina vanhoillisajattelijoina kuin BMW' n kotimaakuntana (Bayerischen Motoren Werke AG).
Nyt 'Saksa saksalaisille' ja laatumedian vähättelevällä populistipuoluenimikkeellä varustettu AfD voitti, tosin vain ~11 prosentin kannatuksena. Perinnepuolueet saivat pahasti siipeensä ja kansa oli näin sanonut sanasensa, ja tämä täytyy nyt huomioida.

Tilanne ei ole katastrofi ja ”niin paha”, kuten ”laatumedia”, muun muassa Yle' na pääuutisissaan 14.10. uutisoi – vaan kyseessä on demokraattinen ilmiö, jossa kansa puhuu suoraan. Mitä tämä Baijerin äänestystulos sitten ennakoi, kun Vihreätkin saivat ~18 prosentin kannatuksen – voisiko olla, että AfD ja Vihreät haluaisivat radikaalisti olla samassa veneessä – uusiksi sorvatuilla puolueohjelmillaan?

Läntisessä Euroopassa on meneillään kansallismielisten nousu –

… puhutaan nationalismista eli reviiripuolustajista [1, joista tunnetuin voittaja on Hollannin Geert Wilders [2. Reviiripuolustajiksi soveltuvat myös meidän Perussuomalaiset [3 ja ehkä itäisen EU-Euroopan Unkari ja mahdollisesti vielä Puolakin?

Entä Saksa, joka viitoittaa EU' ta ja lännenmiehen markkinataloutta Euroopassa,

… ollen maailman toiseksi suurin vientivaltio ja väkevä talous – ilman ulkomaanvelkaa ja huomattavalla kauppataseen ylijäämällä sekä yli 80 miljoonan väestöpopulaatiollaan, joka on ottanut maahansa paljon erityyppisiä maahanmuuttajia [4 – muun muassa suuren turkkilaisen vähemmistön.


Helsingin Sanomat maalaili Baijerin AfD voittoa näin – otsikolla: ”Ovensuukyselyt: Merkelin sisarpuolueelle tulossa murskatappio Baijerin vaaleissa – tulos voi ravisuttaa koko maan politiikkaa” -HS-toimittajat Minttu Mikkonen ja Petteri Tuohinen
[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005864098.html - ]

HS-ote: ” … Toiseksi suurimman kannatuksen sai vihreät 18,5 prosentin kannatuksella ja oikeistopopulistinen AfD keräsi 11 prosenttia äänistä. AfD on siten nousemassa ensimmäistä kertaa Baijerin parlamenttiin. Sosiaalidemokraatit jäi AfD:n taakse kymmenen prosentin äänisaaliilla … ”

Ehkä Saksa viitoittaa nyt Eurooppaa kokonaisvaltaisemmaksi

Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille ja Volgan mutkille – alkaen Ranskan Bretagnesta ja Portugalin eteläosista. EU on joko toiseksi tai jopa suurin talous maailmassa – riippuen mittaustavasta (PPP).

...
A] Miten kirjoitin viime vuonna AfD' n voittokulusta ---
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/uusi-uljas-euroopan-unioni-vai.html - ]

Otsikolla: ”Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen?” ja otteella:
” … Paine kasvaa. Hollannissa, Ranskassa ja nyt Saksassa (AfD) saivat kaikki lisää valtaa – ja ääntään kuuluviin asemamaidensa parlamenteissa. Niin, voimmeko löytää jotain 1930 -luvun Saksasta, joka muuttui Saksan kolmanneksi valtakunnaksi ja demokratia päättyi kohtaan 33 prosenttia …? … ”

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat