Sivut

Kommentit (112)

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5719
Liittynyt21.7.2017

Oli niin hyvän näköisiä pottuja kuvassa, et piti lukea juttu.

Hyvä. Mun jäkiksessä on varmaan 8 kg perunoita. 

Ja Kauraa (Myllyn Paras, tavallinen kaurahiutale) on 3 kg.

VVM = varhainen vuorovaikutusmalli

Käyttäjä15674
Seuraa 
Viestejä3
Liittynyt17.10.2018

Nyt meni luottamus Tiede-lehteen ja sen päätoimittajaan. VHH on parempi, nyt itsekin tutustunut aiheeseen ja päihittää kyllä hiilaripitoisen ruokavalion tavallisella pulliaisella mennen tullen.

Käyttäjä15676
Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt17.10.2018

Lienen sitten lääketieteellinen kummajainen, kun hiilaripitoisella ja vähärasvaisella ruokavaliolla onnistuin hankkimaan 30 liikakiloa. Koko ajan oli nälkä, väsymys, masennus, paha olo ja terveysongelmia. Nyt vähähiilihydraattisella ja runsasrasvaisella ruokavaliolla paino pudonnut kohta 20kg ja en ole masentunut, ruuanhimo hävinnyt ja vointi on kokonaisvaltaisesti hyvä. Mulle ne hiilarit ei vaan sopineet. Ehkä ne toisille sopii paremmin kun toisille. Me ollaan yksilöitä, eikä meitä kaikkia kuulukaan tuupata samaan muottiin.

Tapani Kansalainen
Seuraa 
Viestejä2900
Liittynyt13.7.2018

Kolmasosa kaikkee. Hiilareita, protskuu ja rasvaa. Siinä hyvä nyrkkisääntö. Perse irti penkistä ja rakempaa liikuntaa 3x viikossa tunti kerrallaan. Hyötyliikunnat päälle.

Uskon kyl et ennen syötii paljo hiilaria. Juuria ym. Mut ne kaivettii esiin. Siihen palo energiaa.

PenttiHemu
Seuraa 
Viestejä4
Liittynyt17.10.2018

Aika hyvin kirjoitetaan historiaa uusiksi. Kaikkea ei viitsi edes lähteä korjailemaan koska väitös melkoista propagandaa. THL ja muu "virallinen" väki on tyystin unohtanut, että elämme jo internet-aikaa. Kaikki tällaiset väitteet ruoditaan hyvin nopeasti melko älykkäiden ihmisten toimesta ympäri maailmaa. 

Kuten esimerkiksi tilastotieto rasvan kulutuksen lisääntymisestä ja hiilarien laskusta. On ihan totta että hiilarien kulutus on hivenen laskenut. Miten se voisikaan enää hirveästi nousta? Rasvan osalta viitataan yhä siihen pahaan tyydyttyneeseen rasvaan (minkä vaarallisuudesta ei muuten vieläkään ole löytynyt edes sitä yhtä tieteellistä todistetta). Tyydyttyneen rasvan kulutus on laskenut 1960-luvun alusta. Rasvan kulutuksen määrä kuitenkin kasvanut lievästi.

Tähän olisi aika mielenkiintoista pureutua. Onko monityydyttymättömien rasvojen kulutuksen kasvu aiheuttanut lihomista? Ja yleisen sairauksien lisääntymisen (vatsavaivat, syövät, diabetes). Vielä kun Suomessa syödään pääasiassa sitä huonoa siemenöljyä eli rypsiöljyä. Nythän tiedetään, että esimerkiksi oliiviöljy ja siemenöljyt ovat aivan eri viivalla terveysvaikutusten osalta. Ja kyse ei tosiaankaan ole rasvahapoista kun oliiviöljyn hyödyistä puhutaan.

Paljon olisi tutkittavaa. Todella harmi, että tutkimuskenttää hallitsee yhä jääräpäisyys ja omien egojen pönkitys. Koskahan saataisiin aikaiseksi ihan puolueetonta tutkimusta siitä mikä meille on hyväksi. 

Käyttäjä15674
Seuraa 
Viestejä3
Liittynyt17.10.2018

Siis johan on paksua! Väitetään mustaa valkoiseksi. Propagandaopit on menneet hyvin perille. "Todellisuudessa on käynyt päinvastoin. Suomalaisten rasvan kulutus on lisääntynyt koko 1900-luvun. Hiilihydraattien osuus energiasta on puolestaan pudonnut sekä absoluuttisesti että suhteellisesti. Niitä ei ole itse asiassa koskaan syöty yhtä vähän kuin nyt." Eikö ole viitsineet edes vilkaista voin kulutuksen käyrää. Tai täysrasvaisen maidon? Jos tuo em. väite on totta niin se on tapahtunut kyllä rypsärin ja muiden frankenoilien avulla. Ja se sitten näkyykin ihan kunnolla lihavuustilastossa.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä5553
Liittynyt10.10.2011

Minä olen kehunut painonhallintapullisteluiden yhteydessä syöväni huomattavan hiilaripitoisesti, mutta höystän sitä pätkäpaastoilulla.

Minulle hiilarit on aina sopinut hyvin, joten ilahduttavaa dataa siinä mielessä. Hiilarikammoiset ovat kovin väittelyherkkä ihmistyyppi muutenkin.  ;)

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä10635
Liittynyt20.1.2013

Käyttäjä15674 kirjoitti:
Siis johan on paksua! Väitetään mustaa valkoiseksi. Propagandaopit on menneet hyvin perille. "Todellisuudessa on käynyt päinvastoin. Suomalaisten rasvan kulutus on lisääntynyt koko 1900-luvun. Hiilihydraattien osuus energiasta on puolestaan pudonnut sekä absoluuttisesti että suhteellisesti. Niitä ei ole itse asiassa koskaan syöty yhtä vähän kuin nyt." Eikö ole viitsineet edes vilkaista voin kulutuksen käyrää. Tai täysrasvaisen maidon? Jos tuo em. väite on totta niin se on tapahtunut kyllä rypsärin ja muiden frankenoilien avulla. Ja se sitten näkyykin ihan kunnolla lihavuustilastossa.

Epäiletkö että tutkimukseen osallistuneet ovat valehdelleet?

Tapani Kansalainen
Seuraa 
Viestejä2900
Liittynyt13.7.2018

Pitäis kyl mitata noissa tutkimuksissa kaikilta rasvaprosentti, ei painoindeksi niin hyvä ole. On ihan normaalipainon rajoissa olevia laihoja läskejä.

Jos kokonaiskalorit otetaan hiilareista niin paino voi hyvinki pysyy normaalin rajoissa, mut lihasmassa sitten kärsiiki.

Ennen syötiin paljo perunaa ja leipää. Leivän päällä voita ja löskistä lihaa, mut ne kalorit palo tehokkaasti talvella metsätöissä.

TeeSi
Seuraa 
Viestejä395
Liittynyt27.5.2015

Vältä halpoja typpilannoitteilla kasvatettuja bulkkituotteita, soijaa, perunaa, rypsiä, rapsia, vehnää.
Vältä em. johdannaisia kosa ovat samaa, maitoa, voita, juustoa, kirjolohta, possua, broileria, kalkkunaa.

Syö metsän tuotteita, puolukoita, karpaloita, hillaa, mustikoita, teeriä, metsoja, hirveä, kaurista, villisikaa, jäniksiä, sorsaa, kuusen kerkkiä, mäntyä, tatteja.
Syö kotipuutarhasta omenaa, salaattia, viinimarjoja, karviaisia, kirsikoita, mustajuurta, raparperia, mansikoita, ruohosipulia, kukkia, silmuja, nuoria lehtiä ja kuivata talven varalle.
Syö puhtaiden vesien eläviä, muikkua, seitä, valtamerien pyydystettyä yleensäkin myös lohta, koljaa, katkarapuja, mustekalaa.

Ihan on toiminut eikä oikeastaan maksa sen enempää. Tuskin voi olla teollista ruokaa huonompaa. Suomi on järviä ja metsiä täynnä, joten luontoruuan ei pitäisi olla ongelma, ei edes kaupungeissa jossa on palstaviljelykin kaikille mahdollinen.

apassi
Seuraa 
Viestejä848
Liittynyt2.12.2011

En ole mitään käppyröitä jaksanut koskaan tutkia, mutta joku lääkäri kommentoi joskus noita hiilarittomia dieettejä telkkarissa, atkinsia yms. joissa sitten syödään paljon lihaa ja erityisesti kovaa rasvaa. Ne kun ovat aika ajoittain muodissa, niin ne näkyy lääkärin mukaan piikkinä veri ja sydänsairauksissa. En ehkä ihan lähtisi väittämään kovaa rasvaa ongelmattomaksi.

Vähän aikaa sitten oli joku tutkimus, jossa väitettiin että kova rasva olisi suomalaisille pahasta kun täällä on joku geenimuunnos suurimmalla osalla. Kiitos sisäsiittoisuusuus.

Kovilla sykkeillä ei kauaa jaksa hiilarittomilla ruokavalioilla urheilla. Tuo Raspun esittämä 1/3 jokaista päälajia on aika hyvä. 

PenttiHemu
Seuraa 
Viestejä4
Liittynyt17.10.2018

Joo niin ne tuppaa lääkärit kommentoimaan. Heillä on tosiaan ihan tuore koulutus asiaan. Lääkiksessä ravintotiedot on jostain 70-luvulta ja käydään läpi yhdessä kurssissa.

Paha kova rasva on niin syvälle pinttynyt uskomus, että hallelujaa. Kukaan ei kuitenkaan vieläkään ole esittänyt yhtään tieteellisesti pitävää näyttöä tyydyttyneen rasvan haitallisuudesta.

Hiilareista ja sokereista näyttöä on kuin myös 0mega-6 rasvahappojen (siemenöljyjen) haitoista. Nykyään on aika helppo tarkastella näitä tietoja. Vaatii toki edes vähän kiinnostusta asiaan

apassi
Seuraa 
Viestejä848
Liittynyt2.12.2011

Miten aika ajoin muotiin tulevat vähähiilaridieetit, jotka myös näkyvät piikkeinä sydän- ja verisuonisairaustilastoissa lähes reaaliajassa, liittyy 70 luvun ravinto-oppeihin?

Se, että jotain asiaa ei ole pystytty tutkimaan, ei tarkoita sitä etteikö se sitä olisi. Minun mielestäni tuollaiset piikit tilastoissa kertoo että asiassa ei ole mitään epäselvää.

Rasva ja hiilarit ei varmasti ole pahasta, jos ne kuluttaa, mutta jos elämä kuluu tietokoneen ja sängyn välillä, voisi olla ihan fiksua miettiä, missä muodossa ne kalorit syö.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5719
Liittynyt21.7.2017

Zorba the Greek kirjoitti:
Pitäis kyl mitata noissa tutkimuksissa kaikilta rasvaprosentti, ei painoindeksi niin hyvä ole. On ihan normaalipainon rajoissa olevia laihoja läskejä.

Jos kokonaiskalorit otetaan hiilareista niin paino voi hyvinki pysyy normaalin rajoissa, mut lihasmassa sitten kärsiiki.

Ennen syötiin paljo perunaa ja leipää. Leivän päällä voita ja löskistä lihaa, mut ne kalorit palo tehokkaasti talvella metsätöissä.

Niinpä, hiilarit on lähinnä energiansaantia varten ja ellei ihminen liiku erityisen paljon, ei hän tarvitse paljon hiilareita; no ei paljon proteiinejakaan... Jos ruokavaliossa on proteiineja suhteellisesti liian vähän, ja/tai yksipuolisesti (!), tulee kuten mainitsit, laihaksi läskiksi; jos on toisin päin, tuskin sekään on hyväksi. Varsinkin jos ihminen liikkuu monta tuntia päivässä, ei ole paljon järkeä yrittää saada siihen tarvittavaa energiaa vain proteiineista ja rasvoista.

Ajattele, jos jokainen ihminen TUPLAISI PROTEIININSAANTINSA vuoden ajaksi - mitä se vaatisi tuotantotaloudelta, ja mikä olisi sen vaikutus ympäristöön?

Eräs ikäryhmä väestöstä, saa ehkä suhteellisesti liikaa hiilareita: vauvat/taaperot, jotka ovat jo enimmäkseen kiinteillä. Aluksi vellit sun muut täydentävät maitoruokintaa, niin että maidon proteiinit on mahdollista käyttää rakennusaineiksi eikä energiankulutukseen. Kun ihminen on siirtynyt kiinteisiin, täytyy muistaa, että hänen suhteellinen proteiinintarpeensa on aivan eri luokkaa, kuin täysikasvuisen ihmisen!

VVM = varhainen vuorovaikutusmalli

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat