Seuraa 
Viestejä9415

Kuva kertonee Itämeren geopoliittisen tilanteen selvästi?
.

Näin sanaili esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putin. Itämeren sotilaallinen tasapainotila on järkkynyt. Maailman se toinen ydinasesuurvalta Yhdysvallat on tullut kaukaa Atlantin takaa Venäjän kotivesille – taistelukoneistoineen ja aktiivisine hyökkäys-/ puolustusharjoituksineen, lietsoen muita rauhallisempia Itämeren valtioita mukaansa. Nato' n aseylivoima on Itämeren piirissä jo silmiin pistävää ---

Ennen Itämeri viimeisen suursodan aikana oli Saksan kolmannen valtakunnan kotimeri 1941-1944 ja suomalaiset innokkaasti miinoittivat Neuvostoliiton sotavoimia Suomenlahden pohjapussukkaan – muun muassa sukellusveneverkoin yhdessä saksalaisten kanssa – jo ennen Operaatio Barbarossan alkua, johon myös Suomi osallistui hyökkääjänä nimikkeellä Jatkosota.

Helsingin Sanomat kirjaili Itämeri-aiheesta, jälleen Venäjän uhkaa maalaillen
[ … nyt kerrottiin Venäjän lisäävän sotilaallista voimaa omalle maalleen – Kaliningradiin [1 … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005868087.html - ]

Jokainen valtio huolehtii omasta turvallisuudestaan - itse, niin Suomi kuin se toinen ydinasesuurvalta Venäjä. Nyt myös se ensimmäinenkin ydinasesuurvalta US on aktivoitunut sota- ja taisteluvoimineen kaukaa Atlantin takaa tänne Venäjän vierelle - Itämerelle. Itämeren sotilaallinen tasapaino on horjunut ja näin Venäjä tasapainottaa tilannetta kotinurkillaan.

Amerikkalaisten ydinaseet ovat Euroopassa

On olemassa mahdollisuus, että Saksa haluaa Yhdysvaltojen sota- ja taisteluvoimat pois omalta maaltaan. Näin eurooppalaisen rauhankehityksen takuuvaltioiksi tulisivat Saksa ja Venäjä [2.
Miksi näin ja miksi se on eduksi koko Euroopalle? Syy on selvä - nimittäin juuri venäläiset ja saksalaiset eurooppalaisina tietävät mitä oli maailmanhistorian verisin ja julmin yksittäinen sota - II Maailmansodan Euroopan Itärintaman sota 1941-45.

...
Entä nyt kun suomalaiset harjoittelevat hyökkäys- ja puolustautumistaisteluja kaukana Atlantin takana – US' n Alaskassa, josta kirjoitetaan liki hurmiollisessa hengessä?

[Yle' n otsikolla: ”Suomalaiset Hornet-lentäjät mukana Yhdysvaltain johtamassa harjoituksessa Alaskan yllä – "Kehittyäkseen on harjoiteltava parhaiden kanssa"” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10450915 - ]

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla [3 – ollen matkalla ”sauliniinistömäisesti” välittäjäroolin rakentajaksi [4, joka taas edellyttää täyttä sitoutumattomuutta mihinkään taistelujoukkoon [5 – muun muassa Natoon tai Venäjän/Kiinan sotilaalliseen etupiiriin.
Olemme välittäjiä ja suuret tarvitsevat uskottavaa ja luotettavaa neuvottelu- ja tapaamismaaperää, johon Suomi sopii aivan erinomaisesti.

Seuraava tapahtumasarja saattaisi olla mahdollista Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä [6, jossa parhaimmillaan maailmanrauhaa rakentamaan saapuisivat kaikki kolme suurvaltaa – Venäjä, Yhdysvallat ja se maailman suurin taloudeltaan ja vientitoiminnaltaan – Kiina.
Kiina yllättäen, joka on myös Suomelle ehkä merkittävin kauppakumppani [7 - Venäjän jälkeen – lyhyellä ja venäläisten osalta pitkällä tarkastelujaksolla ---

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (5)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53738

Ilkka Luoma kirjoitti:

Näin sanaili esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Tämä on hyvää kehitystä vaikkakin myöhässä tulee. 

"EU ryhtyy määräämään pakotteita kyberhyökkäyksistä

Euroopan unioni haluaa voida jatkossa määrätä pakotteita tietoverkkoihin kohdistuneista hyökkäyksistä. Suunnitelmat pitäisi saada voimaan jo ensi vuonna."

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005868901.html .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9415

[2

...

Valittu tie Suomelle on kirkas ja kansakunnan määrittämä!

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta-jyrahti-jalleen-ei-na... - ]

Suomalaiset eivät halua suurena enemmistönä lännen sotakoneeseen mukaan [Kuva 1.] – emme halua olla Nato/US' n hyökkäysalusta itään [8 – me ymmärrämme kansakuntana tämän uhan erinomaisesti, sillä jouduimme muun muassa neuvottelutaidon puutteen vuoksi 1939 hyökkäyksen kohteeksi – syntyi Talvisota [9 – jonka monien syiden summana puolustimme itsellemme voitoksi -

Historiasta viisastuneena olemme valitsemassa suomalaisina nyt toisen tien

Voimme olla YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta [10 – yhdessä huomisen suurvaltapolitiikan tiennäyttäjän – Kiinan – kanssa. Kiina ei halua puuttua muiden sisäisiin asioihin, emmekä mekään – otamme irtiottoa jo lähiaikoina läntisen kulttuurin sekaantuvasta ulkopolitiikasta ja siirrymme ”sveitsittymisen tielle” [11.

EKSTRA

[2016] Itämeri voisi tulla natomereksi -alaotsikko

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/nato-selvitys-toispuolisella-ja.... - ]

Jälleen karttaan katsoja huomaa, että Venäjän toiseksi tärkein kaupunki jäisi jälleen pussiin (edellisen kerran 1941). Historiaa lukeneet tietävät, että Leningradin puolustusvyöhykkeestä tuli Talvisotamme kynnyskysymys. Vastineen löydämme Kuuban kriisistä 1960 – luvun alkupuolelta, jolloin näimme Yhdysvaltojen reagoinnin Neuvostoliiton lähestymiseen.

Venäjälle jäisi Pietari pussin pohjille ja Kaliningrad natovaltioiden puristukseen – jolloin sen aseistamiseksi ei riittäisi kuin neutroniaseet ja taktiset ydinlataukset, jotta riittävä pelote ja itsesuojelukyky kuin itsekunnioitus säilyisivät. Miksi muuten natoselvitysryhmässä ei ollut yhtään Venäjän asiantuntijaa, eikä Kreml -tuntijaa? [24]

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/12/uhkaako-venalainen-iskander-suom... -

[2 233 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!” - linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1884263 – alta – ORIG 07.10.2014.

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-olemmeko-jo-nato-sotak... -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-... -

[5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226344-alex-stubb-pysykoot-le... -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-ki... -

[7 ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kau... -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/kenraali-lindbergin-ei-pida-puut... -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-p... -

.

[10 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuu... -

[11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymise... -

...

The END

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53738

"MV-lehden ympärille kietoutunut rikostuomio nousi yhdeksi pääaiheistaan eurooppalaisissa nettiuutisissa.

BBC otsikoi juttunsa ”Suomalaiselle 22 kuukautta vankeutta Venäjä-myönteisestä vihakampanjasta”. Saksalaisen Deutsche Wellen englanninkielisillä sivuilla jutun otsikkona oli: ”Suomalaisoikeus totesi Kreml-myönteiset trollit syyllisiksi toimittajan ahdisteluun”.

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin tuomittiin torstaina Helsingin käräjäoikeudessa yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Janitskin tuomittiin 16 eri teosta, jotka liittyivät MV-lehden toimintaan.

Käräjäoikeus tuomitsi lisäksi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja MV-lehden toiminnassa mukana olleen naisen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Vahingonkorvauksia ja hyvityksiä käräjäoikeus tuomitsi maksettavaksi yhteensä noin 136 000 euroa. Esimerkiksi vainon ja törkeiden kunnianloukkausten kohteeksi joutuneelle Ylen toimittajalle Jessikka Arolle määrättiin kymmenien tuhansien eurojen korvaukset."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005869065.html .

Nyt pitää tarkasti pohtia miten näihin Venäjän agressioihin pitää suhtautua.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53738

"Kybervalmiuksia kehitetään, jotta konfliktin eskaloituminen ydinsodaksi olisi vältettävissä.

Britannian asevoimien johto on simuloinut massiivisen kyberhyökkäyksen Moskovan pimentämiseksi, Lontoossa ilmestyvä The Sunday Times kertoo. Harjoitellun kaltainen kyberisku voitaisiin toteuttaa tilanteessa, jossa Venäjä olisi ensin käynnistänyt sotilaallisen hyökkäyksen länttä vastaan.

Lehden haastattelemat turvallisuuslähteet pitävät Britannian sotilaallista keinovalikoimaa huolestuttavan suppeana. Käytännössä ainoa vaihtoehtoinen tapa vastata Venäjän sotatoimiin olisi turvautuminen ydinaseisiin.

Whitehallissa viikoittain järjestettävissä huippusalaisissa suunnittelukokouksissa on lehden mukaan päädytty siihen, että kyberaseet antavat Britannialle parhaan mahdollisuuden pidätellä Venäjää, kun lyhyen kantaman ydinaseista on kylmän sodan päätyttyä luovuttu."

https://www.verkkouutiset.fi/britannia-harjoitteli-kyberiskua-moskovaan/ .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat