Seuraa 
Viestejä10361

Suomi liittyi Euroopan unioniin ja menetti täyden itsenäisyytensä [1 – halusimme hiukan yli 50 prosentin kansalaisvoimalla suuremmaksi – tietämättä tulevaisuutta, edes huomista. Meiltä salattiin EU-äänestyksessä oman rahamme myöhempi eliminoiminen ja oman pankkimme – Suomen Pankin itsenäisen aseman luovutus EKP:lle - Euroopan Keskuspankille [2.

EU on maho jättiläinen, jonka todennus on helppoa, kun katsoo sen laajempaa ulkopoliittista merkittävyyttä kansainvälisen politiikan (myrsky)laineilla.

Presidentti Sauli Niinistö totesi [MT] Maaseudun Tulevaisuudessa:
” … ”Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä” … ” -juttu kokonaisuudessaan täältä ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.317686 -


Helsingin Sanomat julkaisi vahvasti asenteellisen pääkirjoituksen yhteistyöstä ja vastakkainasettelun maailmasta otsikolla: ”Eurooppa ja Aasia eivät ole kuin yhtä suurta perhettä – ja ingressillä: EU:n ja Aasian maiden huippukokous oli hyvä tilaisuus tukea yhdessä kansainvälistä järjestelmää, mutta Euroopalle Aasia ei ole Yhdysvaltojen vaihtoehto kumppanina”

– on huomattavaa, että HS-teksti on lehden päätoimituslinja ja edustaa HS' n lännettynyttä kamppailua [3 elintilasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla [4 – Suomessa – juttu löytyy täältä ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005871470.html – ja alla allekirjoittaneen kommentti, joka lähetettiin myös itse toimitukseen – kommenttikirjoituksena – se julkaistiin.

IL-kommentti: ”Erinomainen esimerkki itseään laatumediaksi kutsuvalta informaation tuottajalta - alkaen heti otsikosta ja ingressistä. Sen kummemmin perustelematta US nostettiin trumppismista [5 häveliäästi välittämättä EU:n pelikaveriksi.

Saksa ilmaisi EU-talousveturina liittokanslerinsa Angela Merkelin kautta asiayhteyden, jossa Saksa näyttää siirtävän taloudellisia panoksiaan enemmän itään kuin länteen - hiljalleen, sen hedelmällisyys jää nähtäväksi. Saksalle Venäjä on ollut usein myös kohtalonkysymys, niin nytkin - Saksa tarvitsee Venäjän energiaa, markkinoita ja raaka-aineita!

HS-kirjoituksessa ei puhuta orastavasta yhteistyökehityksestä, mikä tapahtuu Venäjän ja Kiinan välillä, tosin Suomessa valtamedia vähättelee sitä. Karttaa katsoen huomaa Venäjän olevan merkittävän suuri pinta-alaosa Euroopasta. Itse Eurooppa on mittavan Aasian mantereen etäinen "niemimaa".

EU'lle on merkittävää päästä mahdolliseen kiinalais-venäläiseen talous- ja yhteistyökehitykseen mukaan. Suomelle tuo euraasialainen suunta pohjoisesta voisi konkretisoitua Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä kolmen suuren tapaamisena Koillisväylän kautta - sen ollen muun muassa Kiinan pohjoinen silkkitie Aasian ja Euroopan välille [6.

USA' lle suurin uhkatekijä on Kiinan ja Venäjän välinen (ehkä) syvenevä laajakantainen yhteistyö. Tämä yhteinen "kaveruus/toveruus" suistaa Yhdysvallat pois maailmanpoliisiroolista [7; näin voisimme saada sodilta rauhallisemman maailman?

Tosin ”toveruudellakin” on uhkansa, jo nyt on meneillään voimakas idän ja lännen välinen kamppailu "elintilasta" [8 - esimerkiksi kuka ja mikä saastuttaa eniten [Kuva 1.], erityisesti ottaen huomioon päästöjen kumuloituvuus ja väestömääräkehitys viimeiseltä sadalta vuodelta. Miten tässä huomioituu oikeudenmukaisuus per capita?

Presidentti Sauli Niinistö on sanonut suoraan, että EU:lla on liian pieni ulkopoliittinen valta; kolme suurta - Kiina, Venäjä ja US sanelevat. Onko EU maho jättiläinen? [9. On tai ei, nyt EU on valinnan paikassa: itä vai länsi, tai sitten keinua kiikkulaudalla!”

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (23)

Käyttäjä3810
Seuraa 
Viestejä349

EU on yleiskokouksessaan juuri julistanut ”Ilmastonmuutoksen vuoksi hätätilan” (:-)

Kyllä on syvälle mennyt tämä CO2 huuhaa.

Kaikki jää historiaan ja jälkipolvet tulevat naureskellen ja päätään pudistellen ihmettelemään.

USA:ta riepottelee ankara myrsky nyt pitkän Thanks Giving viikonlopun alkaessa.

Sehän johtuu aivan varmasti CO2:sta, jota on tällä hetkellä noin 0,0410% (:-)

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/raju-myrsky-riepottelee-yhdysvaltoja...

EU tulee nyt kiireimmiten säätämään lentoveroja ja CO2 maksuja, mitä vielä keksivätkään.

EU sahaa kiivaasti taloudellista oksaansa, millä istuu ja tietysti istuen väärällä puolella sahausta.

USA, Kiina ja Venäjä tuleva hieromaan suuria ahneita karvaisia käsiään. Teollisuutta siirtyy kiihtyvällä vauhdilla pois EU maista.

Puola, joka on ollut EU:n haipaissa lainsäädäntönsä kanssa, saattaa yht'äkkiä ilmoittaa, että nyt riittää.

Onkohan Puolan pakko ottaa CO2 maksuja käyttöön, vai aikooko EU periä niitä, jollekin uudelle tilille.

Voiko EU kiristää Puolaa vähentämällä avustuksia. Puola lienee  nettohyötyjä EU:ssa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

2]

EU - maho jättiläinen virkarollaattorin varjosta

[2014][ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaat... - ]

Ote ylläolevasta linkkikirjoituksesta: ” … UPI-FIIA [10 johtaja Teija Tiilikainen oivalsi ehdottaa YLE haastattelussa venäläisen mentaliteetin olevan ”hajoita ja hallitse” periaatteellista, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin käy neuvotteluja suoraan yksittäisten EU-maiden kanssa, tällä kertaa Ukraina kysymyksestä. Sen sijaan Tiilikainen ei oivaltanut sitä, että EU järjestelmänä on todellisjohtajaton jättiläinen, jonka komentosuhteet ovat ulkopuolisille tuntemattomat.

Venäjällä on aina arvostettu voimaa ja todellista valtaa. Venäjä on vahvojen johtajien valtio, jossa kansa pitäisi oikeudenmukaisuudesta, mutta on joutunut taipumaan kahden talouden filosofiaan – viralliseen ja pimeään. Maassa maan tavalla, ja tutkijoidenkin olisi joskus kyettävä katsomaan molempien linssiensä läpi – tyrkyttäessään länsipainotteisia näkökulmiaan. [24]

...

EU on toistaiseksi maho jättiläinen,

joka hakee linjaansa ja sovittelee bryssel-virkarollaattorilla ”miljoonia näkökulmia” yhteiseksi byrokratiaksi. Direktiivien sekaan ei ole enää mahtunut kilvoitelevien EU-suurmaiden johtajien pyrkyryyksistä yhteistä komentolinjaa – korkeista edustajista ja nimityskukkaseksi jääneestä presidentistä huolimatta. … ”

Missä mennään nyt, kun me suomalaisina ja koko EU on valinnan kauhassa, missä mennään kokonaisvaltainen Eurooppa, jonka elimellinen osa on myös Venäjä – maailman suurimpana raaka-aineaittana, toisena ydinasesuurvaltana ja ehkä tulevaisuuden ravintoaittana [11 – koko muulle Euroopalle – tai meille, ei niin hyvänä vaihtoehtona – Kiinalle, maailman suurimmalle taloudelle [12 ja valtiolle, jonka yhteiskuntajärjestelmä on jo vientituote – alkaen ehkä Afrikasta, jonka valkoinen kolonialismi [13 ryösti jo satoja vuosia sitten … nyt Kiina on tehnyt sinne massiivisen maihinnousun – yhteistyöllä; ei aseilla eikä kolonialismilla.

Missä mennään Eurooppa, eurooppalaisuus ja yhteinen turvallisuusajattelu, jossa Venäjä on elimellinen osa kokonaisturvallisuusajattelua [14, mutta mitä vastaan, jos EU-johdettu vastakkainasettelu loppuu – yhteistyön voimistumiseen venäläisyyden kanssa?

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1537

Ilkka Luoma kirjoitti:
2]

 Venäjä – maailman suurimpana raaka-aineaittana,

...

Venäjä ei ole suurin raaka-aineaitta eikä edes kakkonen.

Ilkka Luoma kirjoitti:
2]

  Kiinalle, maailman suurimmalle taloudelle

...

Suurin talous on Yhdysvallat, toisena EU.

Sekös saa kiinalaiset ja Putinin kateelliseksi

Ilkka Luoma kirjoitti:
2]

 Kiinalle, maailman suurimmalle taloudelle [12 ja valtiolle, jonka yhteiskuntajärjestelmä on jo vientituote

...

Kommunistinen yhteiskunta ei ole kiinalainen vientituote vaan filosofia on lähtöisin Euroopasta. Kuuluu peruskoulun oppimäärään.

Ilkka Luoma kirjoitti:
2]

  alkaen ehkä Afrikasta, jonka valkoinen kolonialismi [13 ryösti jo satoja vuosia sitten … nyt Kiina on tehnyt sinne massiivisen maihinnousun –

...

Kiinalainen kolonialismi kuristaa velalla

Angola on velkaa Kiinalle 21 miljardia euroa eli 624 euroa per kansalainen. Se. Kiinan kiinnostuksen Angolaa kohtaan ymmärtää, sillä öljy tuottaa 85 prosenttia Angolan BKT:sta ja 95 prosenttia maan viennistä.

Ongelma ei olekaan itse laina vaan lainan luonne. Angola kuittaa velkaansa Kiinalle öljynviennillä eikä  myy itse öljyään markkinahintaan maailmalle saadakseen valuuttatuloja vaan sopimuksen mukaan suoraan Kiinalle.

Kenian ulkomaisesta velasta taas 55 prosenttia on peräisin Kiinasta huonoin lainaehdoin.

Niinpä kiinalaiset saastuttavat ilmastoa maailmanennätystahtiin myös afrikkalaisella öljyllä ilman, että alkuperäiskansat hyötyvät tapahtuneesta millään tavalla.

Ilkka Luoma kirjoitti:
2]

Missä mennään Eurooppa, eurooppalaisuus ja yhteinen turvallisuusajattelu, jossa Venäjä on elimellinen osa kokonaisturvallisuusajattelua [14, mutta mitä vastaan, jos EU-johdettu vastakkainasettelu loppuu – yhteistyön voimistumiseen venäläisyyden kanssa?

...

Venäjä on ainoa Euroopan maa, joka jatkuvasti hyökkäilee ja uhoaa naapureilleen. Tällä hetkellä se sotii  ja miehittää asevoimillaan Euroopassa  Ukrainaa ja Georgiaa.

Kuva on Ukrainasta venäläisten miehittämältä alueelta Sevastopolista.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1925

EU:n uusi johto on julistanut, että taistelu ilmaston lämpenemistä vastaan, tulee olemaan tärkein tehtävä.

Maaliskuussa on luvassa ohjelma toimenpiteistä, jolla pyritään ”ilmastoneutraaliuteen” EU:ssa vuoteen 2050 mennessä.

Pelottavaa Euroopan talouden kannalta kuuluu nyt.

Joulukuun 11.-13. päivinä  tullaan julkistamaan ensimmäinen ohjelmaluonnos toimenpiteistä.

On siinäkin sitten Joululahja kansalaisille.

Mielenkiintoista tulee olemaan, kuinka sitovia ehdotukset tulevat olemaan.

Suomihan, mallioppilaana, alkaa varmasti toteuttamaan niitä heti, mutta moni maa yrittää jatkossa  suojata talouselämäänsä liioilta kustannuksilta.

https://www.sueddeutsche.de/politik/eu-kommission-klima-green-deal-1.470...

Ursula von der Leyen hat den Kampf gegen den Klimawandel in den Mittelpunkt ihrer Präsidentschaft gestellt und will einen "Grünen Deal für Europa" vorschlagen.

Ein Arbeitspapier, das der Süddeutschen Zeitung vorliegt, gibt nun einen ersten Einblick in die geplanten Maßnahmen.

Demnach will die EU-Kommission das Ziel, die EU bis 2050 klimaneutral zu machen, bis März des kommenden Jahres in einem "Klimagesetz" festschreiben.

Bereits in den ersten 100 Tagen ihrer Amtszeit, die an diesem Sonntag beginnt, will sie einen "Grünen Deal für Europa" vorschlagen. In Brüssel rechnet man allerdings damit, dass es noch viel schneller gehen könnte: Schon am 11. Dezember, so heißt es, könnte von der Leyen erste Details präsentieren. Das Timing wäre passend: Am 12. und 13. Dezember tagen die Staats- und Regierungschefs in Brüssel, die das Thema Klimaneutralität sowieso auf der Tagesordnung haben.

esko

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

Ehkä uudistuva EU-Eurooppa on nyt vedenjakajallaan. Se tarkoittaa aivan ensimmäiseksi havaintoa, että varsinainen Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille. Euroopan pinta-alasta - erityisesti raaka-aineiden ja ravintosaantopinta-alan osalta suuri osa on Venäjällä.

EU ja erityisesti Saksa EU' n talousveturina tarvitsee Venäjän raaka-ainevarantoja sekä siellä asukkaissa uinuvaa ostovoimapotentiaalia. Saksa on maailman toiseksi suurin vientivaltio - heti Kiinan jälkeen.

EU joutuu saksalaisen komission puhenjohtajan johdolla pohtimaan lisäksi vaaka-kuppiasentoa - lännen ja idän välillä. EU on paljolti USA' n ydinasesateenvarjoa alla - niin hyvässä (?) kuin pahassa (ollen maalitettuna (?) Venäjän ydinaseiden osalta). EU' n on tehtävä ratkaisu missä joukossa seisoo, vai seisooko omillaan - vahvistuvilla savijaloillaan?

Luontaisesti EU' n turvallisuusasioiden kumppani on Euroopassa - ei kaukana valtameren takana USA' na, joka on tänään jatkuvasti jossain maailmalla sotiva valtio. Ketä EU tulee jatkossa komppaamaan, ellei jopa vain itseään.

Mihin EU voi luottaa, US' n uusnormaaliin - "uhkaa, kiristä ja pakota" -trumppistisena politiikkana, vai jatkuvasti lännestä syyllistettyyn Venäjään, joka on heti EU' n vieressä - maailman toisena ydinasesuurvaltana.

Meille Suomelle tilanne on erityisen tärkeä - onhan meillä pisin EU-raja Venäjän kanssa. Eikä tässä vielä kaikki, vaan olemme kiinni Venäjän lopullisen/ viimeisen iskun ydinasejärjestelmissä - tuolla Lapissamme, sen ollen Kuolan niemimaan vieressä. Nyt Nato on lisännyt toimiaan tuonne Venäjän kotivesille*, josta operoivat Venäjän Borei-ydinsukellusveneet.

EU on talousjättiläinen, mutta toistaiseksi maho-jättiläinen ulko- ja turvallisuuspolitiikan saralla. EU on myös yhteiskunnalllinen kehityshautomo, ja ehkä kunnianhimoinen ympäristöhuolehtija, mikäli ajatukset EU-Brysselistä pääsevät toteutumisen asteelle. >

HS ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006321849.html  - 

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

EU on myös merkittävä yhteiskuntapolitiikan kehittäjä, ja muun muassa yllättäen Kiinasta tuota EU' n inhimillistä tapahtumakehitystä seurataan kiinnostuneen uteliaana, sillä Kiina käy samaa yhteiskuntakehitystä - tosin erilaisin tavoittein.

EU on mahdollisuuksien kaivo, kunhan hienot ideat eivät jää kaivon pohjille liettymään - vaan onnistuisivat tuottamaan kestävän mallin kehitystä ihmiskunnalle, biosfäärille kuin koko lajikirjon monimuotoisuudelle - jopa esimerkkinä muulle maailmalle.

EU on mahdollisuuksiensa edessä. Olisiko odotettavissa Saksa johteisena uusi "schröderiläinen aikakausi"**, jossa aikanaan vuosituhannen alussa löydettiin tuottoisaa yhteistyötä Venäjän kanssa - konkreettisena esimerkkinä Saksan ja Venäjän yhdistävä Itämeren alittava Nordstream 1 -kaasuputkipari, joka nyt saa rinnalleen lisää kolmansien kiristämätöntä energiaa Saksalle - Nordstream 2 -putkiparina.

EU ja Venäjä ovat yhdessä paras mahdollinen yhteistoiminta tavoiteltaessa juuri kokonaisvaltaista eurooppalaista turvallisuuspolitiikkaa. Kuuluisan sinivalkoisen äänen mukaelmana: "Eurooppa on hieno maanosa, ja sitä puolustaa parhaiten eurooppalainen itse".

PS. Meille Suomelle siintää yhteiseurooppalaisuutena oiva mahdollisuus - "oikeasta kädestämme" - Petsamon Liinahamarin satamasta! Voimme elää yllätysten aikakautta, jos vain osaamme valita oikein tapamme asemoitua täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

asdf kirjoitti:
Onko kukaan miettinyt palstauudistusta, jossa käyttäjä, jonka viesteistä yli 999 promillea kohdistuu itsensä avaamiin ketjuihin, banniutuu automaattisesti?

...

Eihän sinun ole tänne pakko tulla, mutta aina kuitenkin ilmestyt. Miten olisi terävä kommentti itse aihealoitukseen? Onnistuisiko se, vai oletko niin EU-vastainen, ettei voi kommentoida - nythän olisi sana vapaana! 

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Ilkka Luoma kirjoitti:

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Tuo on yksi tapa kertoa tavastasi. Toinen tapa olisi, että sinulla on tapana käyttää palstaa blogialustanasi ja usein nostaa mitä läpinäkyvimmillä tekosyillä omia ketjujasi aktiiviseksi. Mikä ei ole hyvä tapa, edes täällä.

Plush Ninja
Seuraa 
Viestejä354

Ilmoittaa vaan asiattomaksi, niin poistuu nämä venäjätrolliketjut pienellä viiveellä. Ikävä kyllä raportointia täytyy sitkeästi jatkaa, koska ylläpito ei näytä bännivän Ilkkaa. The price of freedom is eternal vigilance.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

Plush Ninja kirjoitti:
Ilmoittaa vaan asiattomaksi, niin poistuu nämä venäjätrolliketjut pienellä viiveellä. Ikävä kyllä raportointia täytyy sitkeästi jatkaa, koska ylläpito ei näytä bännivän Ilkkaa. The price of freedom is eternal vigilance.

...

Lukijoita kiinnostasi varmaan tietää jokin perustelu tuolle vaateelle. Löytyisikö sellaista?

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

hcesar kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Tuo on yksi tapa kertoa tavastasi. Toinen tapa olisi, että sinulla on tapana käyttää palstaa blogialustanasi ja usein nostaa mitä läpinäkyvimmillä tekosyillä omia ketjujasi aktiiviseksi. Mikä ei ole hyvä tapa, edes täällä.

...

No onko tämä sitten oikea tapa nostaa avaus keskusteluun - oikeana aiheena, ainakin otsikoon ja avaukseen liittyen. Tokihan tällä voisi avata uuden artikkelin, mutta siitäkin nousee älämölö, että olihan jo aiemmin samasta aiheesta - siis mennäänpä asiaan:

.

Herää aiheellisesti kysymys tutkimuksen luotettavuudesta - vetää johtopäätöksiä ... HS-ote: " ... Tuoreimpaan tutkimukseen suostui vain 17,6 prosenttia sadasta suomalaisesta. Tulos oli huonoin koko EU:ssa ... ".

Kun HS teettää selvityksiä kansakuntamme Nato-kannoista on tutkimusten vastausprosentti aina yli 50 prosenttia, näin voidaan niihin asettaa jo luottamusta, jotka muuten kertovat suomalaisten suuren enemmistön sanovan Natolle: "Kiitos ei". Tämän luotettavuutta tukee myös tuon tuloksen toistuvuus - vuodesta toiseen. Entä EU-tuntemukset?

Entä nämä EU-selvitykset? Vieläpä sen vuoksi, että muistamme valtakunnan laatumedian hienostuneesti jopa yksipuolistaneen ja tarkoishakuistaneen uutisointinsa aikanaan, kun kansalaisiamme valmisteltiin EY-kansanäänestykseen.

Entä nyt, kun on sinällään ymmärrettävää, että pitää saada ulos EU-myönteisiä mielipidemittauksia - ja näinhän niitä saadaan - 17,6 prosentin vastausintensiteetillä!

Voisiko joku puolueeton asiantuntijatilastotieteilijä kertoa mihin voi perustua luotettavuus noin pienellä vastausprosentilla - valitusta otannasta. Joskus on heitelty hirtehistä komparointia: "Vale, emävale, tilasto" - no, se siitä, mutta olisiko nyt viimeistään aika saada sellainen selvitys kansalaistemme EU-tunnoista, joihin voitaisiin myös tilastollisin tosiasioin luottaa paremmin.

.

Kts.: HS ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006426756.html   - 

"Ovatko suomalaiset niin EU-mielisiä kuin kyselyt kertovat? Euro­barometrin vastaus­luvut kertovat hälyttävästä asiasta" -HS-otsikko

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62842

Ilkka Luoma kirjoitti:
hcesar kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Tuo on yksi tapa kertoa tavastasi. Toinen tapa olisi, että sinulla on tapana käyttää palstaa blogialustanasi ja usein nostaa mitä läpinäkyvimmillä tekosyillä omia ketjujasi aktiiviseksi. Mikä ei ole hyvä tapa, edes täällä.

 Oikeana aiheena, ainakin otsikoon ja avaukseen liittyen.

"Laajasti Venäjän informaatiovaikuttamiseen perehtynyt Kari pitää suomalaisten perinteistä ajatusta sodasta ja rauhasta täysin sopimattomana Venäjään ja kamppailuun tietoverkoissa.

– Meidän ajattelun mukaan rauha vallitsee, jos sotaa ei ole. Venäläistä ajattelua taas ohjaavat niin sanotut Barbarossa-syndrooma, jatkuvan sodan käsite ja piiritetyn linnakkeen narratiivi. Nämä tarkoittavat, että Venäjä tuntee olevansa piiritetty ”karhulinnake” ja kokee käyvänsä jatkuvasti kamppailua myös informaatioympäristössä.

Barbarossa-syndroomalla Kari tarkoittaa venäläisten pelkoa yllätyshyökkäyksestä. Maahan kun ovat historian saatossa hyökänneet niin mongolit kuin Napoleon ja Natsi-Saksakin.

– Osittain se pelko on oikeasti siellä ja osittain se on johdon ruokkimaa tarinaa kansalle, hän sanoo.

Piiritetyn linnakkeen ajatus tulee taas tulee Karin mukaan siitä lähtökohdasta, että sotilasliitto Nato piirittää maata.

– Venäläisillä on myös tämä jatkuvan sodan narratiivi. Sotaa käydään koko ajan siellä varsinaisen sodan kynnyksen alapuolella. Hehän käyvät jatkuvaa informaatiosotaa länttä vastaan ja myös myöntävät sen avoimesti.

Kaksiosainen hyökkäys

Kari antaa esimerkin Venäjän informaatiohyökkäyksestä mainiten Donald Trumpin valintaan johtaneet vuoden 2016 Yhdysvaltojen presidentinvaalit ja demokraattisen puolueen järjestelmien hakkeroinnin.

– Tietomurroilla haettiin se materiaali ja Wikileaksia hyväksi käyttäen se sitten julkaistiin. Hyökkäys koostui siis kahdesta osasta - tekninen ja psykologinen osa. Ja tämä psykologinen kuuluu heidän toimintaansa erittäin oleellisena osana, hän toteaa.

Kari muistuttaa, että toimintatavassa ei ole mitään uutta, vaan Venäjä on menetellyt vastaavalla tavalla melkein sata vuotta. Turvallisuuspoliisi KGB aloitti mielipidevaikuttamisen Venäjän ulkopuolella jo 1920-luvulla. Keinot ovat vain vaihtuneet matkan varrella.

”Selkeä lista”

Kari kertoo, että Venäjän informaatiovaikuttamisessa tehtävänä on hajottaa toisen kansan omaa eheyttä.

– Nythän näyttää siltä, että he ovat valinneet linjaksi hajottaa meidän yhtenäisyyttä. He osaavat käyttää sananvapautta ja demokratiaa, jotka meillä mielletään perusarvoiksi. Se on jatkuvaa, eikä kyse ole mistään harrastamisesta, vaan siellä on joukko ihmisiä jotka tekevät tätä työkseen.

– Heillä varmaan on myös selkeä lista asioista joihin pitää vaikuttaa voimakkaasti: Pakotteet pois, Suomen Nato-jäsenyys, hävittäjähanke, Kari listaa."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8d95f851-42fc-4955-af7b-89fbd631d808 ,

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62842

Ilkka Luoma kirjoitti:
hcesar kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Tuo on yksi tapa kertoa tavastasi. Toinen tapa olisi, että sinulla on tapana käyttää palstaa blogialustanasi ja usein nostaa mitä läpinäkyvimmillä tekosyillä omia ketjujasi aktiiviseksi. Mikä ei ole hyvä tapa, edes täällä.

Herää aiheellisesti kysymys

Montako Nato ja EU vastaista ketjua olet aloittanut Tiede-lehden palstalla?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
hcesar kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Tuo on yksi tapa kertoa tavastasi. Toinen tapa olisi, että sinulla on tapana käyttää palstaa blogialustanasi ja usein nostaa mitä läpinäkyvimmillä tekosyillä omia ketjujasi aktiiviseksi. Mikä ei ole hyvä tapa, edes täällä.

Herää aiheellisesti kysymys

Montako Nato ja EU vastaista ketjua olet aloittanut Tiede-lehden palstalla?

...

1. Useita ja aina julkaisuajankohtaan nähden päivänpolttavasti - seuraillen tuon Nato-aihealueen kansakuntamme enemmistön mielipidettä, jota myös itse kannatan. Avauksilla haastan keskusteluun, jotta tulisi lukijoille näkemyksiä, miksi suomalaiset ovat niin paljon vastaan tuota lännen  sotakonetta - Natoa. 

2. EU' n osalta haaste on EU-kriittinen, sillä sen osalta juurisyy on paljolti EY-kansanäänestyksessä, jossa kansalaisiltamme salattiin hienostuneesti markan vaihtuminen euroon. Eurosta ei pidetty kansanäänestystä ja moni kansalainen, eikä edes kansanedustaja tiennyt, että markka ja Suomen Pankin itsenäisyys menetetään.

,,,

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62842

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
hcesar kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Tuo on yksi tapa kertoa tavastasi. Toinen tapa olisi, että sinulla on tapana käyttää palstaa blogialustanasi ja usein nostaa mitä läpinäkyvimmillä tekosyillä omia ketjujasi aktiiviseksi. Mikä ei ole hyvä tapa, edes täällä.

Herää aiheellisesti kysymys

Montako Nato ja EU vastaista ketjua olet aloittanut Tiede-lehden palstalla?

...

1. Useita ja aina julkaisuajankohtaan nähden päivänpolttavasti - seuraillen tuon Nato-aihealueen kansakuntamme enemmistön mielipidettä, jota myös itse kannatan. Avauksilla haastan keskusteluun, jotta tulisi lukijoille näkemyksiä, miksi suomalaiset ovat niin paljon vastaan tuota lännen  sotakonetta - Natoa. 

2. EU' n osalta haaste on EU-kriittinen, sillä sen osalta juurisyy on paljolti EY-kansanäänestyksessä, jossa kansalaisiltamme salattiin hienostuneesti markan vaihtuminen euroon. Eurosta ei pidetty kansanäänestystä ja moni kansalainen, eikä edes kansanedustaja tiennyt, että markka ja Suomen Pankin itsenäisyys menetetään.

,,,

Montako Venäjää kritisoivaa ketjua olet aukaissut Tiede-lehden palstalla?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62842

Ilkka Luoma kirjoitti:
Plush Ninja kirjoitti:
Ilmoittaa vaan asiattomaksi, niin poistuu nämä venäjätrolliketjut pienellä viiveellä. Ikävä kyllä raportointia täytyy sitkeästi jatkaa, koska ylläpito ei näytä bännivän Ilkkaa. The price of freedom is eternal vigilance.

Lukijoita kiinnostasi varmaan tietää jokin perustelu tuolle vaateelle. Löytyisikö sellaista?

Ikävä kyllä voit vain kirjoittaa omasta puolestasi. Et saa näkymätöntä kuoroa tässä tueksesi.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
hcesar kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Tuo on yksi tapa kertoa tavastasi. Toinen tapa olisi, että sinulla on tapana käyttää palstaa blogialustanasi ja usein nostaa mitä läpinäkyvimmillä tekosyillä omia ketjujasi aktiiviseksi. Mikä ei ole hyvä tapa, edes täällä.

Herää aiheellisesti kysymys

Montako Nato ja EU vastaista ketjua olet aloittanut Tiede-lehden palstalla?

...

1. Useita ja aina julkaisuajankohtaan nähden päivänpolttavasti - seuraillen tuon Nato-aihealueen kansakuntamme enemmistön mielipidettä, jota myös itse kannatan. Avauksilla haastan keskusteluun, jotta tulisi lukijoille näkemyksiä, miksi suomalaiset ovat niin paljon vastaan tuota lännen  sotakonetta - Natoa. 

2. EU' n osalta haaste on EU-kriittinen, sillä sen osalta juurisyy on paljolti EY-kansanäänestyksessä, jossa kansalaisiltamme salattiin hienostuneesti markan vaihtuminen euroon. Eurosta ei pidetty kansanäänestystä ja moni kansalainen, eikä edes kansanedustaja tiennyt, että markka ja Suomen Pankin itsenäisyys menetetään.

,,,

Montako Venäjää kritisoivaa ketjua olet aukaissut Tiede-lehden palstalla?

...

Asiallinen kysymys, johon on syytä vastata:

Tavoitteeni on tasapainoinen yleisinformaatio Venäjästä - ylilyövän kriittisyyden hoitaa jo pelkästään media, ja täälläkin vahva yksipuolinen Venäjän sättiminen, ainakin avauksieni osalta - usein todisteetta ja asiattomuutta hipoen, mutta myös asiakriittisesti (riippuen nimimerkistä).

Niin Venäjä kuin muutkin lännen mediassa tarkoitushakuistetut uutisoinnit tulee tasapainottaa - ja sen voi tehdä lukija, joka kirjoittaa. Lähtökohtani on nähdä Suomi ja suomalaisuus puolueettomina niin itään kuin länteen ja vaakakuppi tulee myös Venäjän osalta vaaittaa kohdilleen :-) 

Toki eräät asiakohdat ovat myös mielipidekysymyksiä - kuten russofobia, joka usein periytyy äidin maidosta.

Meillä ei ole mitään syytä sen kummemmin alipainottaa todellisuutta Venäjän osalta - luoden uhkaa ja jopa sodan uhkaa - näihin tekijöihin olen kiinnittänyt huomiota kirjoituksissani, enemän tai vähemmän.

Tasapuolinen idän ja lännen informaatiovirta on meille suomalaisille hyvin soveltuvaa, elämmehän täällä idän ja lännen vedenjakajalla ja tuo maailman toinen ydinasesuurvalta on kiinnittyneenä 1300 kilometrillä meihin. Ei kannata kaivaa verta nenästä - useimmat muistavat Paasikiven fiksut sanat ... Mielestäni presidenttimme on oivaltanut hyvin Venäjän viereisyytemme. Niinistö komppaa kansakuntaamme - olemalla suomalainen, ja tunnustaen, ettemme muun muassa suurena enemmistönä halua liittyä Natoon. 

...

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1537

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
hcesar kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

PS. Tapanani on vastata avauksieni kommentteihin - se on kuulemma hyvä tapa - täälläkin :-) 

...

Tuo on yksi tapa kertoa tavastasi. Toinen tapa olisi, että sinulla on tapana käyttää palstaa blogialustanasi ja usein nostaa mitä läpinäkyvimmillä tekosyillä omia ketjujasi aktiiviseksi. Mikä ei ole hyvä tapa, edes täällä.

Herää aiheellisesti kysymys

Montako Nato ja EU vastaista ketjua olet aloittanut Tiede-lehden palstalla?

...

1. Useita ja aina julkaisuajankohtaan nähden päivänpolttavasti - seuraillen tuon Nato-aihealueen kansakuntamme enemmistön mielipidettä, jota myös itse kannatan. Avauksilla haastan keskusteluun, jotta tulisi lukijoille näkemyksiä, miksi suomalaiset ovat niin paljon vastaan tuota lännen  sotakonetta - Natoa. 

2. EU' n osalta haaste on EU-kriittinen, sillä sen osalta juurisyy on paljolti EY-kansanäänestyksessä, jossa kansalaisiltamme salattiin hienostuneesti markan vaihtuminen euroon. Eurosta ei pidetty kansanäänestystä ja moni kansalainen, eikä edes kansanedustaja tiennyt, että markka ja Suomen Pankin itsenäisyys menetetään.

,,,

Trolli taas valehtelee, mutta väliäkös sillä kun kohteena ovat mielikuvituslukijat.

Tarkastellaanpa valheita:

1. Jos presidentti suosittelee, niin enemmistö suomalaisista kannattaa Natoa.

2. Suomen kansa väkevänä enemmistönä halusi neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä EUn ja rahaliiton jäseniksi, mikä toteutuikin. Jokainen äänestäjä sai änestysoikeusilmoituksen yhteydessä valtioneuvoston kaksisivuisen tiedotteen Euroopan unioniin jäsenyydestä, jossa kerrottiin Euroopan unionista, yhteisestä turvallisuus- ja ulkopolitiikasta sekä rahaliitosta, jossa tavoiteltiin yhteisvaluuttaa.

Tässäpä tiedote: https://www.eduskunta.fi/pdf/sekalaiset/VN-tiedote_EUkansan%C3%A4%C3%A4n...

Tästä huolimatta trolli valehtelee: "kansalaisiltamme salattiin hienostuneesti markan vaihtuminen euroon. Eurosta ei pidetty kansanäänestystä ja moni kansalainen, eikä edes kansanedustaja tiennyt, että markka ja Suomen Pankin itsenäisyys menetetään."

Todellisuudessa jokainen lukutaitoinen ja varsinkin kansanedustaja tiesi rahaliitosta.

Runsaalla valehtelulla alitrollilla on kuitenkin madollisuus hankkia arvostettu titteli  Trollaava Über Duodenaalinen Cultivator    , jonka lyhettettä trou du cul  trolli voi käyttää nimensä  edessä.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10361

Kuva ~ https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/jattilainen-kukisti-paatoksesta-v...  - 

..

HS: "EU on tyytymätön Britannian taipumattomuuteen kauppaneuvotteluissa – ja Britannia on tyytymätön EU:hun"

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006486467.html  - 

..

Kommentti

Tuossa informatiivisessa HS-jutusta löytyy tällainen kohta: " ... Barnier muistutti perjantaina kuitenkin kokoerosta -

- Mahdollinen vapaakauppasopimus antaa Britannialle pääsyn 450 miljoonan kuluttajan markkinoille. Yhdistyneessä kuningaskunnassa sen sijaan asuu vain noin 66 miljoonaa asukasta. ... ", ja nyt herääkin kysymys laajemminkin: Käyttääkö Kiina samankaltaista kokoeroverrantoa, kun se tekee kauppasopimuksia eri toimijoiden kanssa?

Kiinan kokoero koko EU' hun on valtava

Nykyinen EU edustaa maailmastamme lukusuhdetta 0,45/7,8, kun Kiina taas edustaa 1,4/7,8. On tietenkin selvää, että tuo kokosuhde on vaikuttava, mutta kannattaako sitä käyttää neuvotteluissa hyväksi, ikäänkuin koppavuutena. En tiedä Kiinan viitanneen tuohon maailmansuurimmuuteen missään kauppaneuvottelussa.

Sekin tiedetään, että brittien päättämä ero kippuntaa EU' ta ja brysselaattoria, sillä jätetyksi tuleminen on kuin yksipuolinen avioero, jossa jätetty saattaa katkeroitua, varsinkin, jos lähtenyt osapuoli on ollut merkittävä osa aiempaa liittoa.

On selvää, että saarivaltiolliset kansalaiset haluavat itsenäisyyttä omiin päätöksiin - olivathan he yksin, aiemminkin -ainoana napanuoranaan laivasaattueet Atlantin yli Yhdysvaltoihin. Nyt US-presidentti Donald Trump on lupaillut historillisen erinomaista kahdenvälisyyyttä - Brexit kannattajana. Jää nähtäväksi.

EU-Brysselissä on pelko muistakin erolähtijöistä, jopa niin, että EU' n koko itäsiipi voi leikkautua irti. On kyse reviireistä ja niiden puolustamisesta. Eurooppalaisuuden kannattaisi pyrkiä vapaakauppa-alueeksi, jopa siten, että maantieteellisesti koko Eurooppa olisi siinä mukana - aina tuonne Venäjän Uralille saakka!

Me Suomena taas olemme aivan ainutlaatuisessa asemassa - idän ja lännen vedenjakajalla. Tuo erikoisuus edellyttää harkitsevaa ja tarkkaavaista kohteliaan puolueetonta silmää havainnoida kaikki ilmansuunnat. Emme voi olla vain yhden hienostuneen manipulaatioputken etäjatke, tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä.

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat