Seuraa 
Viestejä45973

Poliisi tutkii Kari S. Tikan kuolemaa murhana

Maanantai 29.5.2006 klo 11:48 Kauppalehti Online

LAURI OLANDER/KL

Kari S. Tikka

Poliisi tutkii professori Kari S. Tikan kuolemaa murhana. Tikan seurassa ennen hänen kuolemaansa olleet kaksi miestä tavoitettiin sunnuntai-iltana, ja he ovat poliisin suojissa kiinniotettuina henkirikoksesta epäiltyinä.

Poliisin mukaan 61-vuotias Tikka ja parikymppiset miehet olivat niin sanottuja hyvän päivän tuttuja.

Kolmikko poistui helsinkiläisestä ravintola DTM:stä torstaina aamuyöllä. Tikka löydettiin asunnostaan Punavuoresta kuolleena sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi pääsi Tikan seuralaisten jäljille ravintolan valvontakamerakuvien avulla. Ulkomaalaistaustaiset parikymppiset otettiin kiinni itähelsinkiläisestä asunnosta, eivätkä he tehneet vastarintaa. Poliisi ei vielä aamupäivällä ollut ehtinyt kuulustella miehiä.

Suomen johtavana veroasiantuntijana pidetyn Tikan kodissa oli runsaasti arvoesineitä. Tutkinnanjohtaja Arto Karalahden mukaan muun muassa arvotaulut näyttävät olevan tallella mutta asunnosta oli viety jonkin verran pientä tavaraa.

Finanssioikeuden professori Kari S. Tikka oli Suomen kiistaton ykkösasiantuntija verotuksessa. Hänen asiantuntemustaan käytettiin hyväksi käytännössä kaikkia keskeisiä verouudistuksia tehtäessä. Tikka hallitsi verotuksen koko kentän, mutta erityisesti hänet muistetaan tulo- ja yritysverotuksen asiantuntijana.

Laaja-alaisen ja perinpohjaisen asiantuntemuksensa vuoksi Tikkaa luonnehdittiin ainoaksi veropolitiikan visionääriksi Suomessa. Hänellä oli myös kansainvälisiä luottamustehtäviä.

Viime aikoina Tikka puhui voimallisesti tasaveron puolesta. Hänen mielestään pääoma- ja ansiotulojen erilainen verotus on aikansa elänyt. Realistina hän ennakoi muutoksen toteuttamisen vievän aikansa, mutta oli varma siihen siirtymisestä.

- Ennustan, että vuonna 2010 asetetaan työryhmä selvittämään mahdollisuuksia siirtyä tasaveroon ja rakentamaan toimivaa tasaveromallia, Tikka sanoi Keskuskauppakamarin veropäivillä viime syksynä.

Tikka väitteli tohtoriksi vuonna 1973. Helsingin yliopiston finanssioikeuden professoriksi hänet nimitettiin vuonna 1975. Kaksi sitä edeltänyttä vuotta hän hoiti tehtävää vt:nä.

Yliopiston Apteekin hallituksen puheenjohtajana Tikalla oli myös tärkeä asema yliopiston oman rahatalouden hoitamisessa.

Kari S. (Sulo) Tikka oli syntynyt 21. elokuuta 1944 Lahdessa. Hän oli kuollessaan 61-vuotias.

STT

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Vierailija

Ei se homoo tee jos on käyny jossain entisessä homobaarissa. Kyllä määkin käyny tampereella homobaarissa, eikä musta oo homoo tullu.

Tämä on siis tietellisesti tutkittu.

Tikan taipumus oli tiedossa (ja avausviesti on kohtalaisen pitkä lainaus muusta mediasta).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Homo verottaja ?

Vanhan Testamentin
Jumalan täsmäisku !

Halleluuja.

( Murhamutiaiset silti hirteen )

Ei tainnu enää vanha homo kestää kyytiä. Löysikö poliisi murha-aseet pidätettyjen jalkovälistä? Hävytöntä!

Luonto se ajaa Tikan pojankin puuhun. Jos se homous on niin luonnollista, niin miksi he ovat piileskelleet komeroissa ja kaapeissa tuhansia vuosia?

Itse asiassa homot ovat piileskelleet kirkon viroissa papin ja munkin kaavun alla.

Tikka työskenteli huippu asiantuntiana verotuksen parissa. Pääseekö Tikka nyt sitten [size=150:3h290ul4]veroparatiisiin???[/size:3h290ul4]

Crash
(ja avausviesti on kohtalaisen pitkä lainaus muusta mediasta).

Niinhän siinä heti tokalla rivillä sanottiin.

risat
Luonto se ajaa Tikan pojankin puuhun. Jos se homous on niin luonnollista, niin miksi he ovat piileskelleet komeroissa ja kaapeissa tuhansia vuosia?

Itse asiassa homot ovat piileskelleet kirkon viroissa papin ja munkin kaavun alla.

Tikka työskenteli huippu asiantuntiana verotuksen parissa. Pääseekö Tikka nyt sitten [size=150:2vq8m13e]veroparatiisiin???[/size:2vq8m13e]

Puhut asiaa.

Homous oli mm. Antiikiin Kreikassa hyväksyttyä. Sitä pidettiin mm. miehisempänä suuntauksena kuin heteroseksuaalisutta, koska heterot tunsivat vetoa heikompaan sukupuoleen. Ei tarvitse kuin lukea Platonia niin löytyy homoerotiikkaa. Antiikissa oli vielä tapana, että vanhempi mies otti nuoremman pojan oppilaakseen, opetti tieteitä ja taiteita ja teki Michael Jacksonit. Tämä oli hyväksyttyä toimintaa.

Kirkoissa piilohomous on ollut aivan käsittämättömän yleistä. Samoin taieteiden ja tieteiden piireissä. Michelangelo oli täyshomo ja naivihaaja. Leonardo da Vinci oli biseksuaali. Keskiajalla pukeuduttiin sukkahousuihin ja tungettiin omena haaruksiin, jotta se näyttäisi isommalta. Ei keksi heteromies tuollaista asustetta ei. Siinä saivat kiinalaiset lähettiläät pyöritellä silmiään länsimaisen sivistysken edessä. Minkälaisen johtopäätkösen voimme vetää tästä? Länsimainen kulttuuri on homojen keksintöä!

Veikkaan että pyöränkin keksi joku neitihomo, joka ei jaksanut raahata villisikaa maata pitkin. Maanvilelykseen siirryttiin, kun homo rupesi kasvissyöjäksi.

Sulon sulojen paljastuminen kertoo paljon yhteiskunnan vihasta verottajaa kohtaan. Poliisi antaa tiedon, että Sulo lähti kahden pojan kanssa DTM:stä. Se on poliisilta tahallinen loukkaus Suloa kohtaan. Asia olisi voitu ilmoittaa asiallisemminkin.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, kun Tasavallan presidenttimme kuolee joskus tulevaisuudessa. Saaas nährä mitä poliisi keksii sitten kertoa vainajan taustoista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat