Seuraa 
Viestejä14009

… (Lapissa ärjyvät Naton sotakoneet)

Tunnetusti Jatkosota [1, jonka piti aluksi olla vain Kesäsota – eli Suur-Suomen retki Saksan kolmannen valtakunnan kanssa hakemaan takaisin korkojen kera mitä Talvisodassa [2 meiltä vietiin. Talvisodan osalta on todettava esille tullut tosiasia: Sellaiset herrat, jotka ratkaisivat paljon kohtaloitamme myöhemmin, kertoivat yhdestä suusta vuonna 1939 – ennen Mainilan laukauksia:

Käykää maanvaihtoneuvottelut loppuun asti Josif Stalinin kanssa – C.G.E.Mannerheim jopa vihjaisi, että Stalin oli valmis luopumaan Hangon vaateista. Kaksi muuta neuvotteluratkaisun kannattajaa olivat Juho-Kusti Paasikivi ja Rudolf Walden. Kaikki osasivat venäjää.

Nyt Nato/US-sotajoukot ärjyvät Trident Juncture taisteluharjoituksissa muun muassa Suomen Lapissa [3 – aivan Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden päätukikohtien vierellä – ikään kuin harjoitellen hyökkäystä Kuolaan, sillä sieltä operoivat Borei-luokan veneet [4 Bulava monikärkiohjuksineen [5 ne ovat yhdessä pelottava ja tuntematon tekijä sille toiselle ydinasesuurvallalle – Yhdysvalloille.

[03 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005878523.html – HS-otsikolla: ”Venäjä arvostelee sotaharjoitusta, jossa Suomikin on mukana – Puolustusministeri Šoigu: ”Suuria sotilasharjoituksia on alettu järjestää lähempänä ja lähempänä Venäjän rajaa” ” -toimittaja Jussi Niemeläinen.
.
Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan 26.10.2018 - 18:24:

Asiantuntijat tietävät Kuolan niemimaan merkityksen Venäjälle, niin kaupallisesti (tulevaisuudessa - Koillisväylän eräs päätesatama - Murmanskissa) kuin sotilaallisesti (tänään - Kuolan niemimaan strategisten Borei-ydinsukellusveneiden
tukikohdat ja varustelutelakat).

Nyt Nato ja sen ainaissotilasjohtaja US toivat rynnäkkö- ja taistelukoneidensa keskittymät aivan Kuolan niemimaan viereen. Tämä olisi rinnastettavissa siihen, että niin Venäjä kuin Kiina toisivat vastaavan rynnäkköharjoituksen Kuubaan, kuubalaisten myötävaikutuksella.

Muistamme miten USA reagoi 1960-luvulla Neuvostoliiton toimiin Kuubassa, kun US oli pommittanut Kuuban lentokenttiä ja aseistanut sinänsä epäonnistuneen maihinnousuyrityksen Sikojen lahdelle. Kuuba pyysi silloisen Neuvostoliiton apuun. Maailma kävi suursodan porteilla.

Suomen on epäviisasta kalistella NATOn taistelusapeleita täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Venäjä on tietoinen Nato - isäntämaa pöytäkirjasta Suomen osalta, senkin, ettei pöytäkirja kiellä NATOn ydinaseiden tuontia Suomeen.


Paluu historiaan – sotahistoriaamme

Jo keväällä 1941 ennen Saksan kolmannen valtakunnan Operaatio Barbarossaa [6 Suomi antoi sotilaallisen täysvastuun (siis luopuen) koko Pohjois-Suomesta Saksan Wehrmachtin ja Waffen-SS' n hyväksi [7.
Nyt me olemme kohtalokkaasti allekirjoittaneet ohi kansan Nato – Isäntämaa pöytäkirjan [8, joka on jo otettu huomioon Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinissa [Kuva 1.] - Emme oivaltaneet ruotsalaisten tavoin vaatia pöytäkirjaan ydinasekieltoa – ICAN ajatusmaailmasta puhumattakaan [9.

...
Suomi oli Saksan mukana idän hyökkäysretkellä 1941,

… olimme valmistautuneet siihen jo etukäteen* – jopa niin, että toiveikkaina vastaanotimme Saksan Luftwaffen johtajan Hermann Göringin ilmoituksen – vielä Talvisodan kestäessä – ”Tehkää rauha hinnalla millä hyvänsä – kaiken saatte myöhemmin takaisin korkojen kera” – tuosta alkoi välkkymään Suur-Suomi Kuolan niemimaineen ja Vienan meren ranta-aaltoineen.

Historia meni kuitenkin toisin -kävimme Jatkosodan ja menetimme vielä entisten lisäksi ainoan maayhteyden Jäämerelle – Petsamon Liinahamarin sataman, joka voisi olla tänään Koillisväylän kiinalaisten pohjoisen silkkitien yksi Euroopan päätesatama [10.

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 27
 • alas 22

Sivut

Kommentit (191)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Ei tässä mihinkään jatkosotaan olla menossa vaan valmistudutaan kerrankin kunnolla uuteen Talvisotaan, jota Putler urakalla yrittää vääntää liikkeelle.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

 • ylös 13
 • alas 17
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14009

[2

Kuva 1.

...

[* ” … Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

… ” -prof. Markku Kuisma]

...

Maailmanpoliiseja on kohta kahdesta leiristä?

Nyt maailma on muuntumassa yhden maailmanpoliisin hierarkiasta [11 duopoliksi, jossa EU'lle ja USA'lle pahimmillaan duopolin toisen laidan muodostavat maailman suurin talous (bkt/ppp) Kiina ja maailman suurin raaka-aineaitta kuin ehkä ravintoaittakin** – Venäjä. Toiselle puolelle jää nyt trumppismina kahtia jakautuva Yhdysvallat [12 ja epäröivä suuren suuri maho jättiläinen – EU – Euroopan unioni, riitelevine jäsenineen [13. [24]

[12 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005877031.html – HS-otsikolla: ”Yhdysvaltojen kahtiajako syvenee – Laatulehti vihjaa presidentin innostaneen terroristeja pommikampanjaan ja kolmannes kansasta pelkää sisällissotaa” -toimittajana Pekka Mykkänen [24]

.

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan 25.10.2018 – 22:30:

Sanotaan, että USA on eniten sotinut valtio maailmassa; pyydettynä ja pyytämättä - lähinnä hyökkäyssotia, kun on puolustettu amerikkalaista ihannetta - valvottua vapautta ja oltu turvaamassa raaka-ainevirtoja amerikkalaiseen tuotantoon ja kulutukseen.

US on viimeisen 100 vuoden aikana sotinut aina kaukana omilta rajoiltaan, vieraiden mailla ja vieraisiin maihin pommilastejaan pudotellen - YK' n luvalla tai sitten ilman lupaa.

US on omaksunut itselleen demokraattisen oikeuden olla maailmanpoliisi, jota toinen maailman mahti Kiina ei enää hyväksy. Paha skenaario koko maailmalle on lännen ja idän vastakkainasettelu. Se on erityisen ongelmallinen meille suomalaisille, mehän olemme idän ja lännen vedenjakajalla.

Voisimme oppia jotain Kaukoidän viisaudesta pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä tai sitten, jos emme voita vihollistamme - niin tehkäämme siitä ystävä. Kansakuntamme opastaa valtapoliitikkojamme, emme liity Natoon, USA' n johtamaan sotilasliittoon - emmekä liity muihinkaan.

USA' lla on sijansa - se edustaa maailman ihmispopulaatiosta suhdetta noin 0,36/7,8 - kun taas Kiinalla se on 1,4/7,8 ... Entä USA' n kulutus ja ympäristöjälki per capita ja mitä merkitsee ympäristö- ja ilmastojäljen kumuloituvuus, vaikkapa viimeiseltä sadalta vuodelta?

Ei vastakkainasettelua, vaan yhteistä ponnistelua pallomme pelastamiseksi lapsillemme. Kaikkia tarvitaan, niin amerikkalaisia, kiinalaisia kuin venäläisiä ja eu-eurooppalaisia. Kaikissa näissä esiintyy väkivaltaa, murhia ja joukko surmia. Ihminen on osaltansa väkivaltainen - kaikesta huolimatta.

...

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 26
 • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Edelleen ihmettelee kansalainen Liisa ja Jani-Petteri että paljonko Ilkka Luomalla Väykän kautta maksetaan tästä propagandan lietsonnasta.

 • ylös 11
 • alas 17
Vierailija

Ilkka on voinut viimeisellä Kiinan matkallaan uudelleenkoulutettavana....siitä tämä ärhäkkyys ?

 • ylös 10
 • alas 17
@Pauli
Seuraa 
Viestejä2578

Aika tyhmä täytyy olla jos korruptiosotavoimia pelkää. Ryssien romuista ei ole mihinkään, omalle kansalle niitä esitellään ja ominaisuuksia vääristellään. Todellisuudessa kehitysrahat ym hävinneet putlerin ja muiden rötösherrojen tileille. Isompi ongelma on vieläpä sukulaisten ja kaverien suosiminen palkkauksessa, jolloin organisaatiot ovat täynnä huuhaa miehiä. Tuollaisista lähtökohdista ryssät tulisivat todellisessa tilanteessa feilaamaan täydellisesti. Eipä ole GRU organisaatioon päätynyt kuin serkkuja ja kavereita ja lopputulos kaikkea muuta kuin mitä tapahtuisi ammattijengillä.

 • ylös 6
 • alas 12
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14009

[3

Kuva 2.

...

Entä nyt, kun me täällä idän ja lännen vedenjakajalla

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260104-suomen-rooli-idan-ja-l... - ]

… teemme itsestämme ”jatkosota-kelpoista” - ainakin uhkakuvana kansakunnallemme, joka on vastustanut kynsin hampain jo 15 vuoden ajan Natoa – lännen sotakonetta [Kuva 2.], joka taistelee muun muassa Afganistanissa US' n johdolla – meidänkin ollen jo siellä sodan osapuoli [14.

Näinkö kansakuntamme tahtoi – ei tahtonut, se tahtoi olla irti kaikista suurvaltojen ristiriidoista, mieluumminkin ”sauliniinistömäisesti” välittäjä ja neuvottelupöytien kattaja [15 – tarvittaessa jopa kaikille kolmelle suurelle – Kiinan Xi Jinpingille, Venäjän Vladimir Putinille ja US' n Donald Trumpille – ehkä toive toteutuu Arktisen neuvoston juhlakokouksessa ensi keväänä 2019, kun puheenjohtajuutemme neuvostossa päättyy [16.

Kansakuntamme on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan

… ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – nyt peli menee nurin kurin - ”ystävää” haetaan kaukaa merien takaa ja vihollisuutta rakennetaan kotipesän viereen - tätä – anteeksi vain – kutsutaan suureksi tyhmyydeksi.

Tunnetun toisen sanonnan mukaan tyhmästä päästä kärsii koko ruumis – näin koimme 1941 Kesäsodaksi tarkoitetun hyökkäyksen ja valloituksen muuttuessa Jatkosodaksi. Miksi kertaisimme tyhmyyden?

-kansa kysyy nyt kohta tätä tyhmyyden kertausta, kuka tai ketkä tähän nyt vastaisivat – kansalle, joka käy kohti ensi kevään 2019 eduskuntavaaleja, tietoisena voimakkaasta idän ja lännen vastakkainasettelusta [17 sekä Venäjän uhan luonnista? [18.

...

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 23
 • alas 10
Vierailija

Ilkka Luoma kirjoitti:
[3

Kuva 2.

...

Entä nyt, kun me täällä idän ja lännen vedenjakajalla

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260104-suomen-rooli-idan-ja-l... - ]

… teemme itsestämme ”jatkosota-kelpoista” - ainakin uhkakuvana kansakunnallemme, joka on vastustanut kynsin hampain jo 15 vuoden ajan Natoa – lännen sotakonetta [Kuva 2.], joka taistelee muun muassa Afganistanissa US' n johdolla – meidänkin ollen jo siellä sodan osapuoli [14.

Näinkö kansakuntamme tahtoi – ei tahtonut, se tahtoi olla irti kaikista suurvaltojen ristiriidoista, mieluumminkin ”sauliniinistömäisesti” välittäjä ja neuvottelupöytien kattaja [15 – tarvittaessa jopa kaikille kolmelle suurelle – Kiinan Xi Jinpingille, Venäjän Vladimir Putinille ja US' n Donald Trumpille – ehkä toive toteutuu Arktisen neuvoston juhlakokouksessa ensi keväänä 2019, kun puheenjohtajuutemme neuvostossa päättyy [16.

Kansakuntamme on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan

… ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – nyt peli menee nurin kurin - ”ystävää” haetaan kaukaa merien takaa ja vihollisuutta rakennetaan kotipesän viereen - tätä – anteeksi vain – kutsutaan suureksi tyhmyydeksi.

Tunnetun toisen sanonnan mukaan tyhmästä päästä kärsii koko ruumis – näin koimme 1941 Kesäsodaksi tarkoitetun hyökkäyksen ja valloituksen muuttuessa Jatkosodaksi. Miksi kertaisimme tyhmyyden?

-kansa kysyy nyt kohta tätä tyhmyyden kertausta, kuka tai ketkä tähän nyt vastaisivat – kansalle, joka käy kohti ensi kevään 2019 eduskuntavaaleja, tietoisena voimakkaasta idän ja lännen vastakkainasettelusta [17 sekä Venäjän uhan luonnista? [18.

...

Jatkuu

Olisko esittää uusimpia galliuppeja ?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14009

Major_Breakthrough kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
[3

Kuva 2.

...

Entä nyt, kun me täällä idän ja lännen vedenjakajalla

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260104-suomen-rooli-idan-ja-l... - ]

… teemme itsestämme ”jatkosota-kelpoista” - ainakin uhkakuvana kansakunnallemme, joka on vastustanut kynsin hampain jo 15 vuoden ajan Natoa – lännen sotakonetta [Kuva 2.], joka taistelee muun muassa Afganistanissa US' n johdolla – meidänkin ollen jo siellä sodan osapuoli [14.

Näinkö kansakuntamme tahtoi – ei tahtonut, se tahtoi olla irti kaikista suurvaltojen ristiriidoista, mieluumminkin ”sauliniinistömäisesti” välittäjä ja neuvottelupöytien kattaja [15 – tarvittaessa jopa kaikille kolmelle suurelle – Kiinan Xi Jinpingille, Venäjän Vladimir Putinille ja US' n Donald Trumpille – ehkä toive toteutuu Arktisen neuvoston juhlakokouksessa ensi keväänä 2019, kun puheenjohtajuutemme neuvostossa päättyy [16.

Kansakuntamme on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan

… ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – nyt peli menee nurin kurin - ”ystävää” haetaan kaukaa merien takaa ja vihollisuutta rakennetaan kotipesän viereen - tätä – anteeksi vain – kutsutaan suureksi tyhmyydeksi.

Tunnetun toisen sanonnan mukaan tyhmästä päästä kärsii koko ruumis – näin koimme 1941 Kesäsodaksi tarkoitetun hyökkäyksen ja valloituksen muuttuessa Jatkosodaksi. Miksi kertaisimme tyhmyyden?

-kansa kysyy nyt kohta tätä tyhmyyden kertausta, kuka tai ketkä tähän nyt vastaisivat – kansalle, joka käy kohti ensi kevään 2019 eduskuntavaaleja, tietoisena voimakkaasta idän ja lännen vastakkainasettelusta [17 sekä Venäjän uhan luonnista? [18.

...

Jatkuu

Olisko esittää uusimpia galliuppeja ?

...

MAANANTAINA, MARRASKUUTA 06, 2017

Kansakunta jyrähti jälleen – Ei Natoon!

" ... 

HS julkaisi [1 jälleen itseään toistavan tutkimustuloksen suomalaisten Natoon liittymisen mahdottomuudesta – kansalaisemme jyrähtivät kirkkaasti ymmärtäen Naton vaarallisuuden meille, täällä idän ja lännen vedenjakajalla – 59 prosenttia kansastamme sanoi täyden ei Natolle – näin on tapahtunut jo yli 10 vuotta peräkkäin.

Me ymmärrämme erityisen hyvin erikoisen asemamme – olemme presidentti Sauli Niinistön viitoittamalla sotilaallisesti liittoutumattoman välittäjän tiellä. Suomea tarvitaan välittäjäksi idän ja lännen välisiin kriiseihin ja ehkä kiihtyviin konflikteihin.

USA Naton sotilasjohtajana sotii jatkuvasti – nytkin sotarummut pärisevät uhmakkaasti Korean niemimaalla … Pohjois-Koreasta viestitettiin meille jo toukokuussa 2017 verhotusti roolia korealaisten väliseen kriisiin välittäjäksi [2, jota ulkoisena sotavaltiona US vielä väkevästi kärjistää ---

Suomalaiset ymmärtävät erinomaisesti, että US on aina Naton sotilasjohtaja, kuten senkin, että US käy lähes toivotonta natosotaa Afganistanissa, alkaen 2001 – sen ollen jo pidempi kuin verisen Vietnamin sodan. Miksi me suomalaiset olemme Afganistanissa? [3 Miksi olemme Irakissa? [4

Suomalaiset antavat väkevän varoituksen natopoliitikoillemme –

… lopettakaa se Natoon jenkaaminen; emme halua olla Naton taistelualusta ja sen etuvartio itään. Me emme yksinkertaisesti halua olla Naton sodissa – josta hyvänä esimerkkinä löytyy US/Nato-operaation hyökkäys YK-jäsenvaltioon – Serbiaan, Kosovon sotana. ... "

~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta-jyrahti-jalleen-ei-na...

.

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 23
 • alas 10
jaho
Seuraa 
Viestejä1262

Sulla on aina tämä puhkikulunut anekdootti: "Kansakunta jyrähti jälleen". Keksi jotain muutakin ja uudista itseäsi, nyt annat itsestäsi mielikuvan jostain kuuskytlukulaisesta joka kaihoaa isä-kommaria ja liittymistä suureen ja mahtavaan neuvostoliittoon. Tosin se lakkasi jo olemasta, sekä kommunismi että neuvostoliitto.

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä2603

Ilkka Luoma][quote=Major_Breakthrough][quote=Ilkka Luoma kirjoitti:
[3

 Kansakunta jyrähti jälleen –  Natoon!

" ... 

 .

.

Muutin  kestohokemaa totuudenmukaiseksi: suomalaisten enemmistö haluaa Natoon jos presidentti näin suosittelee.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

 • ylös 10
 • alas 25
wisti
Seuraa 
Viestejä24603

Onneksi meillä on presidentti, joka ”ei suosittele”.
Niinistö on sopiva mies presidentiksi natokantoineen. Jos hänen taustansa olisi, missä muussa puolueessa tahansa kuin kokoomuksessa, hän olisi sylkykuppina kaiken päivää.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14009

Tommi Turmiola][quote=Ilkka Luoma][quote=Major_Breakthrough kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
[3

 Kansakunta jyrähti jälleen –  Natoon!

" ... 

 .

.

Muutin  kestohokemaa totuudenmukaiseksi: suomalaisten enemmistö haluaa Natoon jos presidentti näin suosittelee.

...

1

"35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä

Naton kannatus on liikkunut 20 prosentin tienoilla. Kyselyn mukaan puolet suomalaisista vastustaisi Natoa, vaikka Niinistö sitä suosittelisikin.

12.8.2018  -05.00 ... -Aamulehti

https://www.aamulehti.fi/uutiset/35-prosenttia-suomalaisista-kannattaisi...

.

2

"Lännen Median Taloustutkimukselta ostaman mielipidemittauksen mukaan tasavallan presidentin kannalla on vaikutusta ihmisten mielipiteisiin. Suomalaisista 35 prosenttia kannattaa Nato-jäsenyyden hakemista, jos tasavallan presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi.

Aikaisemmista kyselyistä tiedetään, että Nato-jäsenyydellä on Suomessa noin 20 prosentin kannatus. Presidentin näkemyksellä on siis melkoinen, mutta ei kuitenkaan ratkaiseva vaikutus. Puolet kansalaisista torjuisi jäsenyyden, vaikka presidentti sen kannalla olisikin. ... " -Savon Sanomat

https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Johtajaa-seurataan-mutta-ei-...

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 20
 • alas 10
Käyttäjä17244
Seuraa 
Viestejä268

Suomella yksin on jo tuo 20 000 tykkiä, Euroopan NATO voimilta löytyy kuudinumeroinen määrä, ei niiden oikeaa määrää ole kukaan ilmoittanut. Naton miesvahvuutta ei kannata aliarvioida 3 miljoonaan, miehiä saadaan tarvittaessa 30 miljoonaa tai enemmän. Ryssien korruptio sotavoimilta ei ole syytä odottaa mitään muuta kuin vodkanhuuruisia alkoholisteja. Pullistella kyetään, juuri ja juuri tosin.

Mihin mun vanha tili hävis?

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä2603

Tarkastellaanpa vielä miten Jatkosota alkoi ja kuka sen aloitti:

Jatkosota aloi 22.6.1941 klo 6.05 kun Puna armeija aloitti tykistöiskut rajan yli Suomeen. Kun Neuvostoliitto suoritti 25.6.1941 massiivisia terroripommituksia siviilikohteisiin Suomessa eduskunta totesi Suomen olevan sodassa Neuvostoliiton kanssa.

Kuvassa neuvostolentäjien tuhoamia suomalaisperheiden koteja.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

 • ylös 10
 • alas 20
Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä2603

Ilkka Luoma kirjoitti:
[3

 Kansakuntamme on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan

… ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” –

...

Jatkuu

Kyseessä on  Machiavellin neuvo ”Viisas valtiomies etsii ystävät läheltä ja viholliset kaukaa”

Alitrollin mukaan Machiavelli oli siis vanha kiinalainen.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

 • ylös 6
 • alas 14
varkaudenestolaite
Seuraa 
Viestejä153

Venäjän on syytä olla aloittamatta jatko- tai mitään muitakaan sotia Suomea vastaan. Semmoiset tyhmät sodat ovat vain vaarallisia, ja saattavat pahimmillaan laajentua sodiksi länsimaisia suurvaltoja vastaan.

Parempi on suosia vain rehellistä kaupankäyntiä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14009

Todellisuutta Jatkosodasta ja nykyisyydestä elää uudelleen samoilla virheillä!

Jatkosota, jonka piti olla nopea kesäsota ---

.. siksi väkevästi uskottiin Saksan kolmannen valtakunnan voimaan, kun Operaatio Barbarossa alkoi - suomalaisten tieten sen valmistelut hyvin jo etukäteen, siksi huolellisesti oltiin täällä meilläkin valmistauduttu yhteiseen hyökkäykseen Adolf Hitlerin sotakoneen kanssa.

Päästimme Lappiin Saksan Wehrmacht' in ja Waffen-SS' n - kätkettynä kauttakulkuoikeutena saksalaisille sotilaille Norjaan - siis myös Neuvostoliiton rajalle - tämän kaiken Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin tiesi tarkoin, kuten myös Petsamon nikkelin.

Kun Barbarossa alkoi, valmisteli ja toteutti Suomi monin osin jo etukäteen hyökkäystä (Petsamon Neuvostoliton konsulaatin valtaus, Saksan Luftwaffe' n lentoreittien Suomen läpi ohjaus kuin Viron rannikon miinoitus -esimerkkeinä) - ilman paperilla sopimusta, mutta de facto aseveljenä revanssisotaa, jossa Suur-Suomikin kangasteli monien mielissä - puhuttiin Kuolan niemimaan saannosta - yhtenäistäen suomalaisten Kalotti-alueen toiveajattelua.

Talvisota oli kohdaltamme hävitty torjuntavoittoisesti -

.. kiitos uhrautuvaisten rintamasotilaiden --- emme myöskään menettäneet Petsamoa emmekä Sallan kaistaletta - saimme pitää Petsamon nikkelin, josta tosin "neuvoteltiin englantilais-kanadalais-saksalais- venäläispohjaisesti - sota tarvitsi nikkeliä (tässä kohdin on hyvä lukea Antti Hietalahden kirjan - Talvisodan juurisyistä).

Jatkosota hävittiin -

.. jälleen torjuntavoittona ja meille monin osin tuntemattomista syistä, miksi Stalin käänsi sotavoimansa Suomen rintamalta kohden Saksaa ja Berliiniä. Se kuitenkin tiedetään, että Stalin oli historiassa juuri se, joka ensimmäisenä lupaili Suomelle itsenäisyyttä jo vuonna 1917 - marraskuussa.
..
(Emme voi myöskään unohtaa Saksan Lento-osasto Kuhlmey' n avustavaa voimaa - Kuhlmey vastasi Jatkosodan Puna-armeijan Kesähyökkäyksen 1944 torjuntamme ilmapommitusvoimasta - enimmillään yli puolesta. Emme ehkä vieläkään osaa antaa täyttä kiitosta eversti Kuhlmeyn määrätietoisuudelle, emmekä siitä, että juuri Hitler oli antanut poikkeavan käskyn - osasto Kuhlmeytä täydennettiin niin sanotusti lennosta, kun putosi - tilalle heti uusi kone ja/ tai lentäjä!)

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 16
 • alas 5

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat