Seuraa 
Viestejä1782

Monilla luonnonaineilla on erityisiä vaikutuksia ihmiseen. Northumbrian yliopiston löydös, joka on tosin tunnettu kauan, on eräiden mausteiden kuten piparmintun ja rosmariinin kyky parantaa muistia 7% ja 15%. Jo pelkkä niiden tuoksujen hengittäminen saa aikaan muistin tehostumisen.

https://www.northumbria.ac.uk/about-us/news-events/news/2016/04/herbs-th...

Itseltäni oli unohduksissa sana, jota olin viimeksi ajatellut n. 10 vuotta sitten. Otin kokeeksi rosmariinipussin ja hengittelin sen tuoksua. Tunsin (tai tunsin tuntevani), miten muistelutoiminto syveni ja äkkiä kaivautui unohdettu sana 'bentsoehappo', (mm. puolukoissa oleva säilöntäaine) mieleen.

Kommentit (4)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Näin on. Esimerkiksi risiinin siemenien syöminen ja jättiputken halaaminen vaikuttavat olotilaan varsin radikaalisti.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1782

Tuossa yllä olikin jännä juttu muutamien luonnonaineiden terveysvaikutuksista.  Siinä sanotan, että englannissa kehitettyä huipputerveellistä hunajaa ei ole vielä saatavilla, mutta onhan Manuka-hunajakin varsin terveellistä.

Antibakteerista metyyliglyoksaalia on löydetty suuria

pitoisuuksia uusi-seelantilaisesta Manuka-hunajasta

http://www.helsinki.fi/ruralia/materiaalit/juhla25vuotta/Tikkanen-Kaukan...

https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/kelpaako-mauste-antibiootin-korvikkeeksi

jarppah
Seuraa 
Viestejä1396

Olin viime kuun alussa sairaana useita päiviä, kuumekkin nousi hyviin lukemiin lähes 39c. Oireet alkoi viitata keuhkokuumeeseen jonka olen onnistunut sairastamaan kuudesti. Oli viikonloppu ja lähin lääkäri vastaanotto sijaitsi toisella paikkakunnalla, eli ei kiinnostanut lähteä. Aloin siinä jo kyselemään lääkkeitä ja sainkin vinkin juomasta, jonka Nîmesin ”taikajuomaksi”. Siihen tuli inkiväärin juurta, hunajaa sekä valkoviinietikkaa. Ne keitettiin. Ohjeiden mukaan juomaa piti nauttia 1l vuorokaudessa.. join 2l. Seuraavana päivänä tein samaa mutta jätin etikan pois ja lisäsin hunajaa sekä inkivääriä. Kuume loppui siihen ja muutkin oireet katosivat päivän kuluessa. Kävin vielä lääkärissä tämän jälkeen ja tulehdus arvo oli karvan yli 40.. ja sairastelu päättyi. jäi toki epäselväksi oliko kyse virus vai bakteeri ja tietty se että oliko kaikki vain sattumaa.. aion kokeilla kyllä uudestaan vielä. En yleensäkään kovin usko tällaisiin mutta...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat